Dalinuosi puikiu varškės pyrago receptu. Ko gero, skaniausias iš mano ragautų varškinių pyragų

Vietoj razinų dėjau dž.spanguoles, irgi gerai tiko. Originaliame recepte aguonų buvo 100g, bet mes nusprendėm, kad per daug, tai aš rekomenduočiau dėti tik 50g.
Varškės pyragas su aguonom ir obuoliais
Tešlai:
250g miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
40g cukraus
50g sviesto
125ml pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Įdarui:
50g sausų aguonų (aguonų mylėtojams drąsiai galima visą 100g dėti)
didelė sauja razinų
500g varškės
300ml pieno
50g manų kruopų (arba kukurūzų miltų, arba krakmolo)
2 kiaušiniai
2 dideli obuoliai (apie 500g)
50g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
40g cukrausvienos citrinos sultys
Trupinukams:
100g miltų
50g sviesto
sauja cukraus
žiupsnis druskos
Gaminame tešlą.
1. Ištirpdyti sviestą. Pašildyti pieną, į jį supilti sviestą.
2. Prasijoti miltus, dėti cukrų, truputį druskos, mieles ir vanilinį cukrų. Visą išmaišyti.
3. Į miltus supilti pieną su sviestu. Užminkyti tešlą.
4. Tešlą dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje mažiausiai pusę valandos.
Gaminame įdarą.
1. Aguonas užmerkti ir palaikyti vandenyje valandą, po to permalti mėsmale keletą kartų ar sumalti blenderiu.
2. Užmerkti razinas karštame vandenyje 10 minučių. Po to vandenį nupilti ir atidėti.
3. Obuolius nulupti ir kiek įmanoma ploniau supjaustyti skiltelėmis. Apipilti citrinų sultimis.
4. Toliau pagaminsime tokį kremą-pudingą. Pašildyti pieną, dėti cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas. Užvirinti, išjungti ugnį ir dėti sviestą. Nuolat maišant įmušti po vieną kiaušinius. Turi gautis skanus, tirštokas kremas.
5. Gautą kremą sumaišyti su varške. Varškės masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį dėti aguonas, obuolius beigi razinas ir viską gerai išmaišyti. Kitą dalį paliekame tokią, kokia yra.
Tešlą iškočioti ir dėti į išardomą skardelę, išteptą sviestu. Ant tešlos dėti aguonų-varškės masę, pabarstyti cukrumi, ant viršaus dėti antrąją dalį varškės masės. Palikti pyragą pusei valandos pastovėti.
Gaminame trupinukus.
1. Išmaišyti miltus, cukrų, druską. Dėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol gausis trupinukai. Pabarstyti trupinukais pyragą.
Pyragą kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Išėmus gerai atvėsinti (geriausia per naktį) ir tik tada pjauti. Skanaus!
Pataisau. Cukraus į įdarą dėti 40g
Jeigu mėgstat saldžiau, galima dėti ir daugiau.