Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

Minkštučiai su trešnėmis


user posted image

user posted image


18 -ai mini minkštučių

Reikės :

70 g cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
50 g miltų
18 trešnių
1 arbat. š. naminio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga:

* Trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su cukrumi iki purumo.

* Įpilti vanilės ekstrakto, gerai išmaišyti.


* Įmaišyti miltus mentelės pagalba.


*Atskirame inde išplakti baltymus iki standžių baltų putų, atsargiai įmaišyti į trynių masę ( baltymų masę dedant dalimis)


* Paruoštą masę sudėti į kepimo formeles.

* Nuplauti trešnes ir sudėti ant tešlos formelėse lengvai spustelėjus ( svarbu, kad pati uoga nepaliestų kepimo formelės dugno)

* Pastatyti kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

* Atvėsinti sudėliojus ant grotelių , tik tada išimti iš kepimo formelių.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Gal kuri žinote: 2,5 arbatinio šaukštelio sausų mielių - koks tai būtų svoris gramais arba kaip žinoti kokį kiekį dėti presuotų mielių vietoje nurodyto kiekio sausų mielių?

Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2011 07 04, 08:54)
Sveikos merginos  4u.gif

Gal kuri žinote: 2,5 arbatinio šaukštelio sausų mielių - koks tai būtų svoris gramais arba kaip žinoti kokį kiekį dėti presuotų mielių vietoje nurodyto kiekio sausų mielių?



7gr sausu mieliu= 21gr.salpiu

Pasveriau pas mane 1 arb saukstelis sausu mieliu svere 4gr.

Perku tokias user posted image
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2011 07 04, 09:19)
7gr sausu mieliu= 21gr.salpiu

Pasveriau pas mane 1 arb saukstelis sausu mieliu svere 4gr.



Dėkui, Amorosa smile.gif Tai išeina, kad 2,5 a.š. sausų mielių atitiktų maždaug 30gr šlapių mielių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2011 07 04, 09:25)
Dėkui, Amorosa  smile.gif  Tai išeina, kad 2,5 a.š. sausų mielių atitiktų maždaug 30gr šlapių mielių  g.gif



As visada 500gr. miltu dedu 25-30 gr mieliu. Na viena maza pokuti Mercadoniniu. man tos sausos kazkaip nelabai patinka ,na nebent is bedos.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2011 07 04, 09:38)
As visada 500gr. miltu dedu 25-30 gr mieliu. Na viena maza pokuti Mercadoniniu. man tos sausos kazkaip nelabai patinka ,na nebent is bedos.


Recepte miltų yra 350gr, bet tas miltų ir mielių santykis gal priklauso ir nuo to, kas kepama? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2011 07 04, 09:41)
Recepte miltų yra 350gr, bet tas miltų ir mielių santykis gal priklauso ir nuo to, kas kepama?  g.gif



gal g.gif O ka nori kepti?
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2011 07 04, 09:49)
gal g.gif  O ka nori kepti?


Manau čia ne šios temos receptas, nes tai ne saldumynas blush2.gif - duonos keksiukai su grūdėta varške 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keith @ 2011 06 26, 20:05)
Dalinuosi puikiu varškės pyrago receptu. Ko gero, skaniausias iš mano ragautų varškinių pyragų  wub.gif Vietoj razinų dėjau dž.spanguoles, irgi gerai tiko. Originaliame recepte aguonų buvo 100g, bet mes nusprendėm, kad per daug, tai aš rekomenduočiau dėti tik 50g.


Varškės pyragas su aguonom ir obuoliais

Tešlai:
250g miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
40g cukraus
50g sviesto
125ml pieno
1 a.š. vanilinio cukraus

Įdarui:
50g sausų aguonų (aguonų mylėtojams drąsiai galima visą 100g dėti)
didelė sauja razinų
500g varškės
300ml pieno
50g manų kruopų (arba kukurūzų miltų, arba krakmolo)
2 kiaušiniai
2 dideli obuoliai (apie 500g)
50g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
40g cukraus
vienos citrinos sultys

Trupinukams:
100g miltų
50g sviesto
sauja cukraus
žiupsnis druskos

Gaminame tešlą.
1. Ištirpdyti sviestą. Pašildyti pieną, į jį supilti sviestą.
2. Prasijoti miltus, dėti cukrų, truputį druskos, mieles ir vanilinį cukrų. Visą išmaišyti.
3. Į miltus supilti pieną su sviestu. Užminkyti tešlą.
4. Tešlą dėti į aliejumi pateptą indą, uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje mažiausiai pusę valandos.

Gaminame įdarą.
1. Aguonas užmerkti ir palaikyti vandenyje valandą, po to permalti mėsmale keletą kartų ar sumalti blenderiu.
2. Užmerkti razinas karštame vandenyje 10 minučių. Po to vandenį nupilti ir atidėti.
3. Obuolius nulupti ir kiek įmanoma ploniau supjaustyti skiltelėmis. Apipilti citrinų sultimis.
4. Toliau pagaminsime tokį kremą-pudingą. Pašildyti pieną, dėti cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas. Užvirinti, išjungti ugnį ir dėti sviestą. Nuolat maišant įmušti po vieną kiaušinius. Turi gautis skanus, tirštokas kremas.
5. Gautą kremą sumaišyti su varške. Varškės masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį dėti aguonas, obuolius beigi razinas ir viską gerai išmaišyti. Kitą dalį paliekame tokią, kokia yra.

Tešlą iškočioti ir dėti į išardomą skardelę, išteptą sviestu. Ant tešlos dėti aguonų-varškės masę, pabarstyti cukrumi, ant viršaus dėti antrąją dalį varškės masės. Palikti pyragą pusei valandos pastovėti.

Gaminame trupinukus.
1. Išmaišyti miltus, cukrų, druską. Dėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol gausis trupinukai. Pabarstyti trupinukais pyragą.

Pyragą kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Išėmus gerai atvėsinti (geriausia per naktį) ir tik tada pjauti. Skanaus!  smile.gif


Pataisau. Cukraus į įdarą dėti 40g smile.gif Jeigu mėgstat saldžiau, galima dėti ir daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 04 liepos 2011 - 20:53
Šokoladinė pagunda

Labai jau šokoladinė biggrin.gif

Dariau formoje tortui,kur kraštai nusiima.Šokolado sluoksnis gavosi plonas...tai galima imti mažesnę formą jei norite kad šokolado sluoksnis būtų aukštas 4u.gif Bet čia aišku skonio reikalas...mano vyrui pvz norėjosi sausainių pagrindo daugiau...
Skersmuo formos 23 cm 4u.gif


Pagrindui:

2 pakeliai sausainių Gaidelis arba Selga
150 gr. sviesto

Įdarui:
80 ml pieno
200 gr. maskarpone arba riccotos sūrio
200 gr juodo šokolado ne mažiau 52 %
2 kiaušiniai
cukraus pudra apibarstymui


Paruošiame pagrindą:

Blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius.
Ištirpiname ir atvėsiname sviestą ir sumaišome su maltais sausainiais.
Turi gautis drėgna, biri mase.
Sudedame ją į torto formą ir stipriai spaudžiame taip suformuodami pagrindą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Dedame į orkaitę mūsų pagrindą ir kepame 10 min. Išimame ir paliekame kol ruošime įdarą.
Orkaitės neišjungiame.
Įdarui:
Sulaužome gabaliukais šokoladą,įmušame kiaušinus.
Puode gerai išmaišome pieną ir sūrį.Statome ant ugnies ir pašildome.Mišinys turi būti gana karštas.
Užpilame karštą mišinį ant šokolado ir plakimo šluoteles pagalba maišome tol kol šokoladas pilnai ištirps.
Galima tai daryti ant karšto vandens vonelės.
Supilame šokoladinę masę ant sausainių pagrindo ir dedame vėl viską į orkaitę.
Kepimo laikas maždaug 10 min.Reikia stebėti...šokoladinis viršus turi lengvai užkepti, kai judinat formą jis turi irgi biški judėti,tada jis bus švelnesnis.
Ataušiname ir dedame į šaldytuvą nors valandai.
Apibarstome su cukraus pudra ....

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 05 liepos 2011 - 08:35
QUOTE(Elena @ 2011 07 05, 09:29)
[color=darkviolet]Šokoladinė pagunda

Labai jau šokoladinė  biggrin.gif


tai skonis kaip kokio sokoladinio cheescake? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Myciute @ 2011 07 05, 10:10)
tai skonis kaip kokio sokoladinio cheescake?  mirksiukas.gif


Jo...panašus..labai jau šokoladinis biggrin.gif
Atsakyti