Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 26 tema

QUOTE(grange @ 2011 07 01, 16:10)
tai vat už tat aš dariau su skyle, nes kai pamačiau kiek tešlos, tai ir pabijojau, kad gali neiškept. nebent dėt į didesnę skardą, kad nebūtų toks aukštas.

As tokios neturiu, manau kad 150 laipsniu ilgiau pakepus iskeptu man patinka biski storesnis, bet ir nesigavo labai storas. Turiu siaura ir ilga skarda tai toj tikrai gausis ir susipjaustys graziais gabaliukais. Ir dar savo nuoziura dejau migdolu drozliu pakeli tai dar riesuto skonis jauciasi, vaniles neturejau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 01 liepos 2011 - 20:21
QUOTE(Elena @ 2011 06 30, 07:48)
Na niekada nebandžiau rankomis...neįsivaizduoju be mikserio virtuvės  blush2.gif
Bet manau kad kremą tikrai galima ir rankomis  ax.gif



Kremą - galima. vasarojantg greitosiomis susigalvojus išsiplakti kremą, teko tiesiog nusipirkti artimiausioj parduotuvytėj nusipirkti šluotelę plakimui ir Dr.Oetkerio standiklio grietinėlei (nors jo tedėjau ant šaukštelio galo) rolleyes.gif





Atsakyti
QUOTE(Keith @ 2011 06 26, 20:05)
Varškės pyragas su aguonom ir obuoliais

Tešlai:
250g miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
40g cukraus
50g sviesto
125ml pieno
1 a.š. vanilinio cukraus

Įdarui:
50g sausų aguonų (aguonų mylėtojams drąsiai galima visą 100g dėti)
didelė sauja razinų
500g varškės
300ml pieno
50g manų kruopų (arba kukurūzų miltų, arba krakmolo)
2 kiaušiniai
2 dideli obuoliai (apie 500g)
50g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
vienos citrinos sultys

Trupinukams:
100g miltų
50g sviesto
sauja cukraus
žiupsnis druskos

pasigedau kokio kiekio cukraus reikia idarui ? ax.gif
na bet pyragelis jau kepa, tikiuosi nebus nei per saldu, nei rugstus (nuo obuoliu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ryyd: 02 liepos 2011 - 09:53
QUOTE(kristinkag @ 2011 07 01, 20:18)
As tokios neturiu, manau kad 150 laipsniu ilgiau pakepus iskeptu man patinka biski storesnis, bet ir nesigavo labai storas. Turiu siaura ir ilga skarda tai toj tikrai gausis ir susipjaustys graziais gabaliukais. Ir dar savo nuoziura dejau migdolu drozliu pakeli tai dar riesuto skonis jauciasi, vaniles neturejau

o kodėl tik ant 150 kepei nei 180? g.gif
nu man ir šiiap kaip pyragai patinka storesni, na reikia žiūrėt pagal skardą aišku..
o riešutai ir manau tinka puikiai smile.gif aš ir norėjau dėt, bet pabijojau, nes nežinojau ar kas iš valgytojų nėra alergiški.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 07 02, 15:27)
o kodėl tik ant 150 kepei nei 180? g.gif
nu man ir šiiap kaip pyragai patinka storesni, na reikia žiūrėt pagal skardą aišku..
o riešutai ir manau tinka puikiai  smile.gif aš ir norėjau dėt, bet pabijojau, nes nežinojau ar kas iš valgytojų nėra alergiški.

Kepiau 180 todel manau 150 vidus geriau iskeptu, is musu tai as su mazium valgytojai didziausi, o vyras tai kartais su pienu, o alergisku lygtai nera
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 07 01, 16:10)
tai vat už tat aš dariau su skyle, nes kai pamačiau kiek tešlos, tai ir pabijojau, kad gali neiškept. nebent dėt į didesnę skardą, kad nebūtų toks aukštas.


šis receptas matyt ir keksiukams būtų tinkamas smile.gif


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2011 07 02, 20:30)
šis receptas matyt ir keksiukams būtų tinkamas smile.gif

As taip irgi pagalvojau, kita karta kepsiu keksiukus
Atsakyti
Norėjau paklausti, gal kas turite receptų su juodaisiais serbentais?
Atsakyti
Marmurinis kavos keksas

user posted image



Atnešu aguonėlės keksą, jis tobulas!!! Žinau, dažnai jį rasite besikartojančių patiekalų kategorijoje.


300 gr. labai minkšto sviesto
300 gr. cukraus
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
300 gr. miltų
1.5 a.š. kepimo miltelių
100 ml. pieno
30 gr. kakavos
5 a.š. stiprios kavos


Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Mušti po viena kiaušinius ir gerai po kiekvieno išplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti, maišant supilti pieną.
1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakava bei 5 šaukštelius kavos ir išmaišyti.
Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.


Dėti į įkaitintą 175° orkaitę 45- 60 min. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2011 07 02, 19:30)
šis receptas matyt ir keksiukams būtų tinkamas smile.gif

manau, kad puikiai smile.gif
gera idėja.

Ule, keksas super, jau sakiau smile.gif patinka jis man ir...pas tave toks nemažas atrodo, iš dvigubos porcijos darei?
Atsakyti
DAMU BUCINUKAI

100 g minksto sviesto
1/2 stiklines cukraus
1 kiausinio trinys
1/2 a.s. migdolu ekstrakto
1 stikline maltu migdolu
1 stikline miltu
1 plytele tamsaus sokolado

Sviesta issukti su cukrum iki purumo. Sudeti tryni, migdolu ekstarkta, maltus migdolus ir miltus. Viska gerai ismaisyti, bet nepermaisyti, Tesla atsaldyti apie 2 valandas.
Rankom suformuoti 2 cm skersmens rutuliukus ir sudeti ant kepimo skardos, paliekant tarp ju tarpelius. Kepti 20 minuciu 160 C orkaiteje, kol graziai pagels. Leisti pastovet ant skardos 2 minutes, ir perkelti ant groteliu, kad visiskai atvestu.
Sokolada istirpinti, tepti sauksteli sokolado ant vieno sausainiuko dugno ir priklijuoti kita sausaini, dugnu zemyn. Palaukti kol sololadas sustings.

user posted image

DeliciousEurope

Atsakyti
grange is dvigubos drinks_cheers.gif

Tinginys II

user posted image


800 gr. sausainių
400 gr. juodo šokolado
200 gr. lazdyno ar migdolo riešutų
200 gr. sviesto
500 gr. grietinės
200 ml. cukraus
4 šaukštai kakavos

user posted image


Sausainius smulkiai sulaužyti, į puodą sudėti sviestą, šokoladą, kakavą, grietinę ir cukrų, statyti ant mažos ugnies ir maišant išlydyti, viso apie 5-7 min. Suberti riešutus ir užpilti ant sausainių. Viską gerai permaišyti. Perpilti į formavimo indą ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtu.

user posted image
Atsakyti