Įkraunama...
Įkraunama...

Work & Travel USA 2011 (3)

QUOTE(Parabellum @ 2011 05 02, 00:28)
Kalbant apie Europa ir lietuvius, vistiek UK ima virsu, tokios salys kaip Prancuzija neturi daug reiksmes, visi koncentruojasi UK, o ir soc garantijos ten geros, ypatingai dabar, kuomet lietuviai varydami ten, gales gaut pasalpas is birzos net neisdirbus  12 menesiu.

na, tai mano nuomone, UK ir Airija butent ir ima virsu, nes zmones moka anglu kalba. tos salys is viso iseje is savo remu ir prarade unikaluma del milzinisko imigrantu kiekio.
USA - ne tokia lengva pasiekiamybe kaip sios dvi salis, o vis delto, alternatyva kalbos atzvilgiu. kodel visi jauni zmones varo i UK ir Airija po mokyklos baigimo, jei niekur nestoja, arba po studiju, jei neranda darbo? todel, kad susisneka ta kalba.

apie socialines garantijas negaliu kalbeti, nes nesidomiu jomis. na, pvz, Norvegijoj teko pabuvoti, bendrauti su vietiniais zmonemis - ten 4 asmenu vidurines klases seimai yra visai normalu vasaros atostogoms nuvykti, pvz, i Havajus. tai isivaizduoju, kad ir soc. garantijos tose salyse neblogos. bet lietuviu koncentracija, nors ir dideja skandinavu salyse, taciau nepasieke tiek kiek UK ar Airijoj.

Katu, noreciau pritarti tuo klausimu apie pacius amerikiecius. pernai, kai buvau, po kurio laiko pastebejau, kad jie yra labai dideli veidmainiai. taip, jie yra mandagus, maloniai bendrauja, sypsosi, bet uz akiu apvarineja kaip reikalas. ten budama galvojau, kad jau geriau lietuvis, kuris jei taves nemegsta tai ir demonstruos tai, o ne amerikietis, kuris i akis sypsosi, giria, o uz akiu skundzia darbdaviui ir apkalbineja. tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2011 05 02, 01:45)
As nenoriu plestis ta tema, nes ne apie tai sis forumas. Tad labai trumpai. Pagrinde susidurem su socialinem problemom - rasiszmu, kitokiais soc. nelygumais, tiek ieskant darbo, tiek gyvenamos vietos. Nepatinka zmones - man jie labai pavirsutiniski. Smagiausia bendraut su pensininkais - jie ir patys gyvenime daug mate, ir patarimu daug geru duoda, ir siaip yra nuosirdesni.
Ta Amerika, kuria mes matem budami studentai, buvo tokia labai labai rozine - ten viskas padeta ant lekstutes. Cia sedom ant savo subines 100 proc (neturejom jokiu artimuju ar pazistamu, kurie padetu).
Labai sunku be tevu, broliu, seseru. Sunku, nes siuo metu esam zemesniam materialiniam lygmeny, nei buvom LT.
Sunku suprast ju "rules", kurios daznai prasilenkia su logisku sveiku mastymu.

Daugiau nesiplesiu smile.gif Daugeliui lietuviu cia patinka ir manau reiktu labiau atsizvelgt i ju nuomone. Tokiu kaip as, kurie nori grizt gyvent i LT - vienetai smile.gif

Na as sita reikala puikiai suprantu, kad budamas nevietiniu studentu, visiskai kitaip matai viska, bet as kaip minejau, bendravau daug su prastais gyvenanciais zmonem, o ir siaip teko bendraut ir su tais kurie imigravo seniai, ir net su nelegalais. Na ir savaime aisku, kad kokia bebutu salis, bet pradeti viska nuo nulio visur sunku. O del pensininku labai pritariu, as dirbau ir vel dirbsiu tokioj vietoj, kur labai daug pensininku suvaziuoja is Floridu visokiu, kad pernest kaitria vasara, kai kas grizta i savo gimtuosius krastus, labai idomu su jais pabendraut, dauguma sutiktu labai geri zmones, tai ir padedavau daznai ka nors.
O kodel jus rinkotes butent ta vieta apsigyvenimui? PAs mane yra cikagoj pazistamu zmoniu, tiek lietuviu, tiek rusu ir lenku, nemazai ju per daug metu net nesugebejo ismokt normaliai anglu kalbos, jie atsako, kad jiems jos net nereikia, nes dirba pas savo tautiecius ir panasiai.

Papildyta:
QUOTE(Paranoia @ 2011 05 02, 01:59)
na, tai mano nuomone, UK ir Airija butent ir ima virsu, nes zmones moka anglu kalba. tos salys is viso iseje is savo remu ir prarade unikaluma del milzinisko imigrantu kiekio.
USA - ne tokia lengva pasiekiamybe kaip sios dvi salis, o vis delto, alternatyva kalbos atzvilgiu. kodel visi jauni zmones varo i UK ir Airija po mokyklos baigimo, jei niekur nestoja, arba po studiju, jei neranda darbo? todel, kad susisneka ta kalba.

apie socialines garantijas negaliu kalbeti, nes nesidomiu jomis. na, pvz, Norvegijoj teko pabuvoti, bendrauti su vietiniais zmonemis -  ten 4 asmenu vidurines klases seimai yra visai normalu vasaros atostogoms nuvykti, pvz, i Havajus. tai isivaizduoju, kad ir soc. garantijos tose salyse neblogos. bet lietuviu koncentracija, nors ir dideja skandinavu salyse, taciau nepasieke tiek kiek UK ar Airijoj.
Katu, noreciau pritarti tuo klausimu apie pacius amerikiecius. pernai, kai buvau, po kurio laiko pastebejau, kad jie yra labai dideli veidmainiai. taip, jie yra mandagus, maloniai bendrauja, sypsosi, bet uz akiu apvarineja kaip reikalas. ten budama galvojau, kad jau geriau lietuvis, kuris jei taves nemegsta tai ir demonstruos tai, o ne amerikietis, kuris i akis sypsosi, giria, o uz akiu skundzia darbdaviui ir apkalbineja. tokia mano patirtis.

Lietuviai dideles itakos toms salims tikrai nedaro. O Skandinavijoj tai taip, labai geros soc garantijos ,algos vienos geriausiu visam pasaulyje, nors ir susinekesi su visais angliskai, bet vistiek nemokesi ju kalbos, jie neziures i tave rimtai.
O del tu amerikieciu, tai visokiu zmoniu yra, lygiai tas pats kaip ir pas mus yra. As kai dar nebuvau nuvares i JAV, man labai keista buvo, kokie gi ten tie zmones, isitkinau, kad zmones kaip zmones, visokiu yra. Atvykus pastoviai i galva kale bendradarbiai, kad niekuo nepasitikek, kad pas mus labai daug blogu zmoniu itt. Nereik ten tiketis, kad visi zmones geri bus. Ten netgi sakyciau labai atvirai daug kas savo neapykanta kam nors reiskia. ATvarius vasara dirbt, nereikia niekam sakyti, kad esi toks ir toks, nes yra daug blogu zmoniu, daug labai bedarbiu , kurie tikai nekaip pasijustu kai tu jiem pasakysi, kad esi kazkoks lietuvis, dirbi cia, kai tuo tarpu tas jau metus darbo iesko ir negali niekaip susirast.
Atsakyti
QUOTE(Parabellum @ 2011 05 01, 19:05)
O kodel jus rinkotes butent ta vieta apsigyvenimui?  PAs mane yra cikagoj pazistamu zmoniu, tiek lietuviu, tiek rusu ir lenku, nemazai ju per daug metu net nesugebejo ismokt normaliai anglu kalbos, jie atsako, kad jiems jos net nereikia, nes dirba pas savo tautiecius ir panasiai.

1. Norejom silto klimato.
2. Nenorejom daug tautieciu smile.gif ir norejom ismokt anglu kl.
3. Rinkdaiemsi valstija, rinkomes pagal ivairia statistika - algas, pragyvenimo lygi, mokescius.
4. Norejom gyvent name, ne bute. Kas Cikagoj butu labai sunku.
5. MB norejo dirbt finansinej institucijoj, o butent sitam mieste susibazave pagrindines finansines istaigos (bankai, finansu makleriu imones ir pan.).
6. Per 2 val. galim pasiekti kalnus, per 3.5 val - vandenyna.
7. Tai miestas, i kuri patys amerikieciai migruoja is didesniu (NYC, Cikagos, vakaru pakrantes), jis pagal statistika patenka i JAV miestu desimtuka, kuriame lengva susirast darba.
8. Vienas is saugiausiu miestu JAV auginti vaikus (cia irgi pagal statistika). Nepaisant to, Cikagoj tai butu pigiau. Cia vaiku auklejimas be proto brangus, tad nemaza dalis algos sueina dukros lavinimui.
Atsakyti
Sveiki,
kaip manot? Griztant is JAV Kopenhagoj 50 min persedimui uzteks laiko? ;D
Atsakyti
QUOTE(Not_responding @ 2011 05 03, 15:46)
Sveiki,

Neteko skrist paciam, bet manau, kad imanoma spet, bet jau aisku rizikuoti tenka.. Pasidomek kaip su lagaminais... Man pvz 1.30h Heathrow persedimas, bet ten jis milziniskas, bet kadangi del bagazo nereikia sukt galvos, kelioniu agente sake kad 1.30 pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantas887: 03 gegužės 2011 - 14:53
QUOTE(Not_responding @ 2011 05 03, 14:46)
Sveiki,

Žinok visaip gali būti. Gali būti ir kad nespėsi, nes būna, kad lėktuvai vėluoja. Bet tokiu atveju avialinijos turėtų leisti skristi kitu skrydžiu, vėlesniu.
Atsakyti
mus griztant amsterdame taip uzlaike, kad vos dvieju valandu pakako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yezy @ 2011 05 03, 16:37)
mus griztant amsterdame taip uzlaike, kad vos dvieju valandu pakako smile.gif

Čia jau rimčiau ;D Manau tada reikia damokėti 130 lt, bet su persėdimu 5 val., o ne 50 min. Nzn net db ;D
Atsakyti
as tavo vietoj tikrai nerizikuociau smile.gif 130lt uzdirbsi amerikej per kelias val smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Mantas887 @ 2011 05 03, 15:53)
Neteko skrist paciam, bet manau, kad imanoma spet, bet jau aisku rizikuoti tenka.. Pasidomek kaip su lagaminais... Man pvz 1.30h Heathrow persedimas, bet ten jis milziniskas, bet kadangi del bagazo nereikia sukt galvos, kelioniu agente sake kad 1.30 pakanka.

na kai as skridau is heatrow tai nepasirode jis man toks jau ir milziniskas, nedidesnis nei JFK ar ORD. viskas ten gerai bus.
Atsakyti
QUOTE(censoriuoslady @ 2011 05 03, 18:06)
na kai as skridau is heatrow tai nepasirode jis man toks jau ir milziniskas, nedidesnis nei JFK ar ORD. viskas ten gerai bus.

Na gal dydziu ir nera didziausias bet surmulys ten tikrai didelis. Dydziu Europoje turbut vienas is didesniu, nes aptarnauja didziausia keleiviu skaiciu Europos Sajungos teritorijoje. Taip pat Heathrow 4 pagal judruma pasaulyje. Turbut del to maniau kad labai painu ten viskas gali pasirodyt. Nu bet jei sakai, tikesimes kad viskas bus greitai ir be didesniu problemu smile.gif
Atsakyti
Pasižiūrėkite ar reikia keisti terminalą persėdimo metu. Jeigu nereikia, tai ir laiko tiek daug tikrai nereikės. O terminale jau gal kaip nors nepasiklysit smile.gif.
Atsakyti