Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 4 dalis

QUOTE(Leksa @ 2011 08 04, 18:40)
cia jus apie ka??? Konkreciau prasyciau. kas ten taip del manes stengesi, man idomu? Ir kaip stengesi?

Kaip jusu tevai, seneliai, proseneliai???? Galvojat visi lengviausiu keliu ejo ir emigravo kaip dabar dauguma? doh.gif neabejoju, kad buvo pasiryze uz Lietuva daug ka iskest: ir tremtis ir kitus vargus, o su jusu mastymu klausimas, kam is vis ta pavarde lietuviska tokia aktuali ir ka cia veikiat jei pati nesusivokiat? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo INirJAN: 04 rugpjūčio 2011 - 17:49
O tai kokią pavardę moterys pasilieka/priima? Lenkišką, anglišką, rusišką? biggrin.gif Juk irgi lietuvišką. Galų gale, kodėl reikia atsisakyti savo pavardės, su kuria susigyveni nuo gimimo? Nes tai atėjo iš senelių ir prosenelių? Gal dar baudžiavą gražinkim ar kolūkius? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dingusi_diena: 04 rugpjūčio 2011 - 18:23
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 04, 17:49)
Kaip jusu tevai, seneliai, proseneliai???? Galvojat visi lengviausiu keliu ejo ir emigravo kaip dabar dauguma?  doh.gif  neabejoju, kad buvo pasiryze uz Lietuva daug ka iskest: ir tremtis ir kitus vargus, o su jusu mastymu klausimas, kam is vis ta pavarde lietuviska tokia aktuali ir ka cia veikiat jei pati nesusivokiat?  g.gif

nei mano tevai, nei seneliai, nei proteviai niekur nejo ir neemigravo, nei istremti buvo. Bet va seneliu giminiu yra kur i Amerika emigravo. Tai as juos gal uz tai smerkti tureciau? Kaip jie driso Tevyne palikti??? Ne. Nesmerkiu. Dziaugiuosi uz tuos kam pavyko isikurti. Ir ka cia bendro turi istekancios moters pavardes galune su proseneliu emigracija?
Atsakyti
QUOTE(Dingusi_diena @ 2011 08 04, 19:18)
O tai kokią pavardę moterys pasilieka/priima? Lenkišką, anglišką, rusišką? biggrin.gif  Juk irgi lietuvišką.  Galų gale, kodėl reikia atsisakyti savo pavardės, su kuria susigyveni nuo gimimo? Nes tai atėjo iš senelių ir prosenelių? Gal dar baudžiavą gražinkim ar kolūkius?  biggrin.gif

prie ko cia mergautines pavardes??????? doh.gif as kalbu apie naujadarius: "Zvonke" ir t.t....... ne miskas- ne grybaukit taip sakant wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2011 08 04, 19:25)
nei mano tevai, nei seneliai, nei proteviai niekur nejo ir neemigravo, nei istremti buvo. Bet va seneliu giminiu yra kur i Amerika emigravo. Tai as juos gal uz tai smerkti tureciau? Kaip jie driso Tevyne palikti??? Ne. Nesmerkiu. Dziaugiuosi uz tuos kam pavyko isikurti. Ir ka cia bendro turi istekancios moters pavardes galune su proseneliu emigracija?

as kalbu apie tradicija ir patriotiskuma, kuriu sioje kartoje visiskai nelike doh.gif tai gal bent tradicines ir unikalias pavardes be darkymu issaugokime???? doh.gif apie emigrantus nekalbu, cia kita tema poster_offtopic.gif lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif lithuania.gif
Atsakyti
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 04, 20:40)
tai gal bent tradicines ir unikalias pavardes be darkymu issaugokime????  doh.gif

O kaip išsaugoti tas unikalias pavardes, jei jos jau kuo seniausiai sudarkytos, daugiau nei puse lietuviškų pavardžių yra sulenkintos su priesaga -evič. Man šios pavardės šlykščios, mano mergautinė tokia, ir kai ištekėsiu irgi bus su priesaga -evič, kas man visiškai nepatinka. Bet jei bandyčiau kažką keisti, tai būtų tik kova su vėjo malūnais
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2011 08 05, 10:36)
O kaip išsaugoti tas unikalias pavardes, jei jos jau kuo seniausiai sudarkytos, daugiau nei puse lietuviškų pavardžių yra sulenkintos su priesaga -evič. Man šios pavardės šlykščios, mano mergautinė tokia, ir kai ištekėsiu irgi bus su priesaga -evič, kas man visiškai nepatinka. Bet jei bandyčiau kažką keisti, tai būtų tik kova su vėjo malūnais

Kad galima atsisakyti lenkiškos priesagos mirksiukas.gif
http://www.delfi.lt/...s.d?id=29809073

2009 m. spalio 15 d. „Valstybės žiniose“ Nr. 123-5297 paskelbtas teisingumo ministro 2009 m. spalio 12 d. įsakymas Nr. 1R-318 „Dėl Asmens vardo, pavardės, tautybės pakeitimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarte12: 05 rugpjūčio 2011 - 09:56
QUOTE(astarte12 @ 2011 08 05, 09:55)
Kad galima atsisakyti lenkiškos priesagos  mirksiukas.gif
http://www.delfi.lt/...s.d?id=29809073

2009 m. spalio 15 d. „Valstybės žiniose“ Nr. 123-5297 paskelbtas teisingumo ministro 2009 m. spalio 12 d. įsakymas Nr. 1R-318 „Dėl Asmens vardo, pavardės, tautybės pakeitimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo.

va čia labai gera žinia 4u.gif tik kad MB savo pavardės keist nesiruošia... Įdomu ar galima bnūtų po vedybų pan pavardę susilietuvinti o jis pasiliktų sau sunkintą mastau.gif mastau.gif mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mafijozė: 05 rugpjūčio 2011 - 10:23
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 04, 22:40)
prie ko cia mergautines pavardes???????  doh.gif  as kalbu apie naujadarius: "Zvonke" ir t.t.......  ne miskas- ne grybaukit taip sakant wink.gif

O prie ko pavardė ir patriotiškumas? biggrin.gif Jei jau pavardė su galūne -ė, tai moteris ne patriotė ir apskritai gal atimkim pilietybę iš jos lotuliukas.gif Prajuokinot lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dingusi_diena: 05 rugpjūčio 2011 - 11:01
QUOTE(Dingusi_diena @ 2011 08 05, 11:59)
O prie ko pavardė ir patriotiškumas? biggrin.gif Jei jau pavardė su galūne -ė, tai moteris ne patriotė ir apskritai gal atimkim pilietybę iš jos lotuliukas.gif  Prajuokinot lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ar nedashunta? doh.gif as esu pries tuos naujus pavardziu pertvarkymus.... kiek amziu saugojom unikalias pavardes, o dabar vienodinam ir trumpinam.... doh.gif
Atsakyti
pas mane bus su -e smile.gif del to kad taip graziau skamba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 05, 14:05)
ar nedashunta?  doh.gif as esu pries tuos naujus pavardziu pertvarkymus.... kiek amziu saugojom unikalias pavardes, o dabar vienodinam ir trumpinam.... doh.gif

Aš taip pat esu už lietuviškumą - pradėkim tada nuo to, kad rašykim lietuviškai ( net ir SM), nereikia visokių dašunta ir t.t. tongue.gif o dėl to - patinka/nepatinka tai kiekvienam atrodo skirtingai, bet patriotiškumo tame nulis, bent man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(INirJAN @ 2011 08 04, 20:40)

as kalbu apie tradicija ir patriotiskuma,

kur tas patriotiskumas lietuviu buvo, kai savo pavardes i lenkiskas perdare?????!!!!! Yra LT nemazzai lenku, bet kiek lietuviu su pavarde -evic? Ir kazkaip jie nelietuvina atgal pavardziu schmoll.gif
Atsakyti