Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

QUOTE(Afigena @ 2011 04 06, 12:11)
Vakar, kol laukiau Regitroje, stebejau egzaminus aikštelėje. Tai gal tik puse is kokiu 8-10 laikanciu is jos išvažiavo, o už vairo grįžo vos keli, kurie išlaikė. Viena mergina, kuri laike 12 ar tai 12.30 val., idealiai atliko figuras aikštelėje, išvažiavo į miestą, ir po kokiu 5 min., ne daugiau, egzaminuotojas grįžo vienas. Matyt, neišlaikė, tai išlipo mieste. Gaila kažkaip... Mačiau, kai salėje ta panele lauke, nervinosi, vis susitikdavo musu žvilgsniai. Gal kartais tai-viena is musu? Paskui kita moteris grįžo visa bordine kaip burokas, bet su šypsena veide, sakė, kad išlaikė, nors neklausiau, tik paminėjo, kad niekad gyvenime tokio streso nėra patyrusi. Turbut pasidžiaugti norėjo. Vienas vaikinukas ant estakados gal kokias 5 min. prastovejo, niekaip neuzkilo, vis uzgesdavo. Buvo islaipintas. Paskui prisiparkavo kazkas per arti bordiuro-taip PAT neislaikyta. Žodžiu, pakraupau!
O egzaminuotoju mačiau visokiu: jaunu, geranoriskomis sypsenomis, pusamziu ir senyvo amžiaus, is kuriu keli pasirodė labai jau griežti ir be nuotaikos, "istisusiais" veidais, bet prie jų didesne dalis išlaikė nei prie tu malonios išvaizdos regitrininku.

drinks_cheers.gif as taip pat esu stebejusi ir tikrai maciau labai labai panasius vaizdus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Naguciu_feja @ 2011 04 06, 14:52)
o tu siaube  doh.gif  negi ten taip baisiai  unsure.gif

OMG.  Žinojau kaip baisu,bet,kad taip.

Aš vakar turėjau laisvo laiko kažkur nuo 12 iki 15 val., tai tas tris valandas "prasitryniau" REGITROJE biggrin.gif . Tai toje salėje sėdėjau ir laikančiųjų veidus stebėjau blush2.gif , tai - egzaminus aikštelėje. Kai aš laikius ir neišlaikius, tai man pasirodė tikrai baisokai, ypač, kad visas tas "smagumas" dar priešaky, jau antradienį. O gal tik taip papuolė, kad būtent tuo laikotarpiu viskas taip nesklandžiai buvo. Nenoriu nė vienos gąsdinti, nes pati be proto bijau.
Mačiau, viena mergina grįžo net pasikūkčiodama. Taip jos pagailo console.gif verysad.gif . Mačiau ir tą savo instruktorių "baubą", su kuriuo pirmąkart nepasisekė. Dar taip kreivai pažiūrėjo jis į mane, o gal man tik taip pasirodė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afigena: 06 balandžio 2011 - 13:35
QUOTE(Afigena @ 2011 04 06, 14:34)
Aš vakar turėjau laisvo laiko kažkur nuo 12 iki 15 val., tai tas tris valandas "prasitryniau" REGITROJE biggrin.gif . Tai toje salėje sėdėjau ir laikančiųjų veidus stebėjau blush2.gif , tai -  egzaminus aikštelėje. Kai aš laikius ir neišlaikius, tai man pasirodė tikrai baisokai, ypač, kad visas tas "smagumas" dar priešaky, jau antradienį. O gal tik taip papuolė, kad būtent tuo laikotarpiu viskas taip nesklandžiai buvo. Nenoriu nė vienos gąsdinti, nes pati be proto bijau.
Mačiau, viena mergina grįžo net pasikūkčiodama. Taip jos pagailo console.gif  verysad.gif . Mačiau ir tą savo instruktorių "baubą", su kuriuo pirmąkart nepasisekė. Dar taip kreivai pažiūrėjo jis į mane, o gal man tik taip pasirodė...

pries 3m taip baisu nebuvo biggrin.gif atsisedau i masina tai dingo visos baimes, pasake, kad ateisi dar karta, o man vos ne juokas ima lotuliukas.gif aisku, atsisedus i savo masina jau nebuvo juokinga, tada jau asareles braukiau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vesta:6 @ 2011 04 05, 22:16)
Klausykit,o jus baigusios pratima (jeigu uztraukiat rankini),pavara isjungiat ar ne? blush2.gif Gal zinot,pagal esme pirmiau rankini uztraukiam ar pavara isjungiam?(kiek ikalnej,kiek po pratimo ir t.t.)Kvaili klausimai,bet rolleyes.gif

Aš rankinį užtraukiau ir pavarą išjungiau tada, kai reikėjo parkuotis (statmenai, lygiagrečiai arba įstrižai) ir T formos sankryžoj. Pirmiausia užtraukiau rankinį, o tada išjungiau pavarą smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 06, 16:36)
Aš rankinį užtraukiau ir pavarą išjungiau tada, kai reikėjo parkuotis (statmenai, lygiagrečiai arba įstrižai) ir T formos sankryžoj. Pirmiausia užtraukiau rankinį, o tada išjungiau pavarą smile.gif

O aš tai net nežinau, ką padarau pirma g.gif ... Gal laisvą isimetu ir tik tada užtraukiu rankinį mastau.gif ...
O tai čia turi kažkokios labai jau didelės reikšmės? Manau, kad tikrai ne schmoll.gif . Nesukit pernelyg galvos dėl tokių mažmožių.
Atsakyti
QUOTE(Afigena @ 2011 04 06, 17:37)
O aš tai net nežinau, ką padarau pirma g.gif ... Gal laisvą isimetu ir tik tada užtraukiu rankinį mastau.gif ...
O tai čia turi kažkokios labai jau didelės reikšmės? Manau, kad tikrai ne schmoll.gif . Nesukit pernelyg galvos dėl tokių mažmožių.

kazin ar cia mazmozis... g.gif tai kam tada instruktorius man kale i galva - "rankinis - laisva pavara" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Afigena @ 2011 04 06, 16:37)

Aš irgi net nežinau, kada ką pirma jungiu, viskas savaime.. Net nepasakyčiau, kaip, pvz., ant estakados kokios ką kokia seka daryt, nu viskas savaime, kai bandžiau pagal teorijas instruktoriaus, tai užgesau, o kada ką pirma, tai važiuoji ir darai, gaunasi savaime..
Atsakyti
QUOTE(Afigena @ 2011 04 06, 16:37)

Man, kaip ir ellajai instruktorius įkalė į galvą, kad pirmiausia rankinis, o tada jau tik laisva pavara smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jadziukas @ 2011 04 06, 18:12)
Aš irgi net nežinau, kada ką pirma jungiu, viskas savaime.. Net nepasakyčiau, kaip, pvz., ant estakados kokios ką kokia seka daryt, nu viskas savaime, kai bandžiau pagal teorijas instruktoriaus, tai užgesau, o kada ką pirma, tai važiuoji ir darai, gaunasi savaime..

Tai ir man viskas gaunasi savaime. Kaip mano instruktorius sako, reikia jausti masina, o ne daryti vienaip ar kitaip. Jis dar sako: vairavimas-ne mokslas, o gyvenimas. Jei Jus mokysites vairuoti tik mechaniskai, ta prasme, jungiu ta, po to padarau ana, už vairo jausites kaip per egzamina. O aš noriu vairuoti savo malonumui, gal todėl viskas gaunasi automatiskai. Ne sykio instruktorius nėra pasakęs, kad kažką darau ne taip, kai pabaigiu figūra ar uzgesinu automobilį , egzamino metu taip pat nesulaukiau dėl to pastabų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afigena: 06 balandžio 2011 - 17:04
QUOTE(Afigena @ 2011 04 06, 18:03)
Tai ir man viskas gaunasi savaime. Kaip mano instruktorius sako, reikia jausti masina, o ne daryti vienaip ar kitaip. Jis dar sako: vairavimas-ne mokslas, o gyvenimas. Jei Jus mokysites vairuoti tik mechaniskai, ta prasme, jungiu ta, po to padarau ana, už vairo jausites kaip per egzamina. O aš noriu vairuoti savo malonumui, gal todėl viskas gaunasi automatiskai. Ne sykio instruktorius nėra pasakęs, kad kažką darau ne taip, kai pabaigiu figūra ar uzgesinu automobilį , egzamino metu taip pat nesulaukiau dėl to pastabų.

Tas tiesa, man irgi jau daug kas automatiškai gaunasi. Tik vėlgi, visos turbūt prisimena savo pirmuosius vairavimus, kai mintyse kartoji kas po seka. Dabar taip nebėra dėka praktikos. Ir tik po daug daug praktikos jau beveik viską bus galima atlikti automatiškai, dabar tik bėgių perjungimas, stabdymas ir pan. dalykai, t.y. patys pagrindai atliekami automatiškai, ilgai negalvojant ką daryt, nes tos 30 valandų yra juokingai mažas skaičius palyginti su tuo, kas laukia važinėjant kiekvieną dieną į darbą/iš darbo, į parduotuves, į keliones. Pirmus kartus važinėjant, kai dar slidu buvo, nesuvaldžiau mašinos ir mašina pradėjo slysti. Tuo metu atleidau visus pedalus. Kai važinėjau paskutinius kartus vienas automobilis turėjo mane praleisti, bet matyt „nepastebėjo“. Aš ramiai pradėjau važiuot, nes žinau, kad turiu pirma važiuot, o jis į mane vos neįvažiavo. Šį kartą aš iškart spaudžiau stabdį. O kiek dar visokių situacijų pasitaikys važinėjant išsilaikius teises.

Ta prasme, nieko nėra sakęs instruktorius, kad pačią mašiną blogai užgesini ar aš kažko nesupratau? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 04 06, 20:23)
Tas tiesa, man irgi jau daug kas automatiškai gaunasi. Tik vėlgi, visos turbūt prisimena savo pirmuosius vairavimus, kai mintyse kartoji kas po seka. Dabar taip nebėra dėka praktikos. Ir tik po daug daug praktikos jau beveik viską bus galima atlikti automatiškai, dabar tik bėgių perjungimas, stabdymas ir pan. dalykai, t.y. patys pagrindai atliekami automatiškai, ilgai negalvojant ką daryt, nes tos 30 valandų yra juokingai mažas skaičius palyginti su tuo, kas laukia važinėjant kiekvieną dieną į darbą/iš darbo, į parduotuves, į keliones. Pirmus kartus važinėjant, kai dar slidu buvo, nesuvaldžiau mašinos ir mašina pradėjo slysti. Tuo metu atleidau visus pedalus. Kai važinėjau paskutinius kartus vienas automobilis turėjo mane praleisti, bet matyt „nepastebėjo“. Aš ramiai pradėjau važiuot, nes žinau, kad turiu pirma važiuot, o jis į mane vos neįvažiavo. Šį kartą aš iškart spaudžiau stabdį. O kiek dar visokių situacijų pasitaikys važinėjant išsilaikius teises.

Ta prasme, nieko nėra sakęs instruktorius, kad pačią mašiną blogai užgesini ar aš kažko nesupratau? biggrin.gif

Nėra sakęs, kad, kodel pirma ijungiu laisva, o tik po to rankinį užtraukiu arba atvirkščiai. Tai matyt viską gerai darau smile.gif .
Atsakyti
o man pasake,kad kol neismoksiu pagr.figuru aikstej,tol i miesta nevaziuosim.jezau,tai ilgai ten seddesiu.pasimetu,nebemastau,blokuojas man protas...tokia vista pasijauciu mega_shok.gif cray.gif cry.gif
Atsakyti