Įkraunama...
Įkraunama...

Reumatoidinis artritas II tema

QUOTE(Magnifique @ 2011 06 07, 18:16)
Šiaip visad planavau,kad į mediciną,bet kol sveikata tokia,tai nelabai kas gausis,nes privalomas 100% paskaitų lankymas,tai pradžiai į slaugą stosiu,o tada,ją pabaigus,jei bus sveikatos-stosiu į mediciną.

Svarbu atkaklumas, tikiuosi Tau pasiseks wink.gif
Atsakyti
Man nekas doh.gif skauda vasara silta o man skauda verysad.gif

Labas 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
AŠ atšvenčiau pirm,asias RA metines . IR galiu pasidžiaugt ,kad jaučiuosi pusiau gerai. Na kad būtų taip kaip anksčiau, taip nebebus, nes čiurnos iš veitu išėjė ir skauda daugaiu pavaoiksčiojus,.(na kiek tas daug, po namus kuičiiuos ir teik ) Bet tas skausmas jau "normalsu " jei taip galima skausmą įvardyti.
Padariau išvadą man tyrimai pagerėjo tik po 10 mėn gydymo , o po 12 tyrimai tapo geri ir nuėmė mėdroli.liko tik arava ir nusskausminamieji.
Na be medrolio gyvenu 2 paras ir nepajutau dar jokio poreikio.Na gal kojos vakar vakare skaudėjo daugiau nei visad.... tai va dabar bandau medroli nutraukt , šiandien išgeriu ar tabletka paskui vėl darysiu 2 dienu pertrauka.... ax.gif
Nu man tai daktarė jokiu pažadų nedavė,kad man visai neskaudės. lotuliukas.gif tongue.gif nu liepė ateit po 3 mėn. NU o aš pati viliuosi ,kad pagersiu gliukozamino gal keik apkremzlės sanariai ir biški skausmai aplėgs. NU o kita sdalyka sleipė jokiais būdais nepašalt.... tipo iš naujo viska sprasidės,. tai tokios tokelės doh.gif

Fa nu pakentėk, jei vaistus egrsi, o ras egras nedrėgna gal geriačiau tei vaistai suveiks ir apsitvarkys viskas...
Atsakyti
sveikutes ligoniukes,
kaip vasarele, bent kiek lengviau?

http://www.15min.lt/...asara-60-150069

as tai dievinu vasara, nes tik siuo metu laiku as GYVENU! 4u.gif

ta proga snd nusipirkau fantastiska ilga iki zemes suknele ir skrybelaite wub.gif

paskutinius menesius dirbau kaip paselus, po 12h i diena.. issekimas ir nuovargis didziulis.. o dar prie viso to prisidejo ranku-ciurnu-pirstu skausmai.. doh.gif verysad.gif praidejo viskas rytais po nakties, atsikeldavau su skausmu, o nakti pastebejau kad miegu su suspaustais kumsciai ir taip su jega, kad net nagai isipjauna i delna.. doh.gif
bet meciau ji darba, ir jau 2 d dirbu naujam. kol kas kruvio ner, tik daug skaitau ir nieko nespausidnu, tai iskart lengviau..

Papildyta:
QUOTE(Fa @ 2011 06 07, 23:04)
Man nekas  doh.gif skauda vasara silta o man skauda  verysad.gif

Labas  4u.gif

daug daug balionu tau
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
kenciu jau buvo lyg prasvesejimas ir vel neliko man sia vasara jau du metai blink.gif ir man vasara sunkiausia, teko siandien lipti laiptu mamamija, stengiuos nevaitoti ir tt ypac zmonems kurie net nezino, tai lipau ech skauda
ai 27 buvau pas gyd RA rodyklis kraujo geras, tada ir daaaug maziau skaudejo, tikiuos dabar nesikeis verysad.gif
Atsakyti
Na mergaitės laikomės.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Fa
o tau sanariai i šaltį ir drėgmę nereguoja. g.gif tai gal taviškis RA tas kuris šalčiau ėmgsta. sakė daktarė kad veini mėgsta būti šildomi, kiti ,kad šaldomi.
Maniškis RA tai šiltamėgis.Gaila vasara trumpa.

taša kaip faina, akd gali sau leist pakeisti darba. gal bus lengviau.

O aš jau mislyju , kad būtų gerai įsitaisyt darbą... bet kur. man kvalifikaciją keist reik. JUk į parduotuve neisiu... Aš ir taip ant koju stovėt negaliu, ir parduotuvėj prasilekiu su megstiniu..amžinai ką nors pamirštu, nes man ten šalta. Dabar artyn šaldiklių skyriaus tai net neinu...vaikus pasiunčiu.BRRRRR...kaip šalta
Atsakyti
Aš tai užklausiau sam'e dėl sanatorijos,nes noriu siuntimą gaut per polikliniką.Man taip patogiau,gulėt nereik,o ir šiaip manęs ten net nesvarsto.Kai pamato kiek diagnozių parašyta,tai nespėju net į komisijos kabinetą užeit lotuliukas.gif Tai bandau rinktis kur noriu,bet kaip vasarą,tai manau į Palangos Liną.Juolab be jokių priemokų patenki į dvivietį kambarį,tai,kad tik ne su kokia bobute 80 metų ir viskas bus ok rolleyes.gif Tik dar nežinau kiek čia dienų suaugusiems skiriama,nes anksčiau 22d. važiuodavau.
Atsakyti
na gerai tau, nors pailsėsi
ax.gif
Atsakyti
Bandėt pasitikrinti vitamino D (25(OH)D3) kiekį organizme? smile.gif http://www.emaxhealt...ritis-link.html

P.S. Reumatoidiniu artritu nesergu, tačiau turėjau bėdų dėl vitamino D trūkumo organizme. Mano lygis buvo 17ng/mL, gydytoja sakė "20 yra norma, tad trūkumas nedidelis". Pasidomėjus internete sužinojau, jog 17ng/mL yra labai mažai, o organizme vitamino D turėtų būti daugiau nei 40ng/mL (optimalu 50-60) (http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/vitamin-d-deficiency/). Atstačius lygį iki 47 mano savijauta labai pagerėjo, o vitamino D kaina yra juokinga. Pradžiai naudojau 1 injekciją į raumenis (D3 B.O.N. 200 000TV), o vėliau palaikiau dozė vitamino D papildu (3500TV dienai). Visa tai kainavo apie 20Lt lotuliukas.gif
Atsakyti
egle_tls idejo nuoroda kuris yra anglu kalba,jei kam idomu idejau vertima:

Namo »Liga ir Sąlyga» Artrito Skausmo Gydymo Vitaminas D Stoka ir Reumatoidiniai Artrito Sąsajos Skelbimai prie Google Reumatoidinio artrito (RA) Kamieninės ląstelės gali padaryti didelę pagalbą pacientams Reumatoidinio artrito www.likecell.cn Gydymas Osteoporosis Daugelis naudinga informacija ir patarimai paveiktoms moterims. Sužinokite daugiau www.osteoporosis-disease.eu, Pateikta Deborah Mitchell ant dar 2010-04-08 apie: Artrito Skausmo Gydymo Skelbimai prie Google Pasaulinio Kongreso Debates Bone, Muscle & Joint Diseases Barcelona, 2012 m. sausio 19-22 www.congressmed.com/bmjd / D3 Vitaminas: 1000 IU dozėje palaikyti mokslo. Sveikiems kaulams + kita pašalpa. www. Super-Smart.eu Reumatoidinės Artrito Ląstelės Etiškai Sourced Liga Pirminės Ląstelės Tyrinėjimui bioscience.co.uk/diseasecells 150 Akcijos vitamino D stoka galėjo prisidėti prie reumatoidinio artrito? Jei jūs esate moteris, kuri gyvena šiaurrytinėse Jungtinėse Valstijose, tai yra gera galimybė, pagal naują studijavimą nuo Bostono universiteto Sveikatos apsaugos Mokykla. Valstybės šiaurinėse platumose gauna mažiau saulės šviesos, kuri gali būti vitamino D stokos priežastis. Ankstesnis tyrinėjimas parodė asociaciją tarp vitamino D stokos ir reumatoidinio artrito, taip pat kaip kito autoapsaugoto sutrikimo. Nesenas pranešimas iš Kuokštų Medicinos centro pažymėjo, kad “vitaminas D, kaip buvo parodyta, moduliavo imuninę sistemą, ir jos stoka buvo sujungta su kelių autoapsaugoto sutrikimo išsivystymu”, ir tai sutrikdo tokie kaip reumatoidinis artritas, buvo jungtas “tam tikru laipsniu į vitamino D stoką.” Panašiai, naujas studijavimas, publikuotas Tarptautinėje Reumatologijoje, parodė, kad tuo metu, kai serumo vitamino D lygmenys žmonių su reumatoidiniu artritu buvo panašūs į tuos sveikų asmenų, vitamino lygmenys mažėjo žymiai pagal ligos veiklą ir paciento mažėjimo gebėjimą funkcionuoti. Bostono universiteto studijavime, daktare Veronica Vieira, MILISEKUNDĖ, DSc, jungia profesorių aplinkos medicinos, ir jos kolegos nagrinėjo duomenis nuo Slaugytojų moterų sveikatos studijavimo ir vieno didžiausio moterų kohortos studijavimo Sveikatos Studijavimo, "senelės". Specialiai, jie pažiūrėjo į gyvenamuosius adresus, sveikatos rezultatus, ir elgesio rizikos veiksnius 461 moterims, kurios turėjo reumatoidinį artritą ir palygino juos su kontroline grupe 9 220. Jie surado, kad moterims, kurios gyveno valstybėse kaip Vermontas, Naujasis Hampšyras, ir pietų Meinas labiau tikėtina duos diagnozę reumatoidinio artrito negu moterys, gyvenančios pietųėse platumose. Vieira pažymėjo, kad kitas studijavimas laikėsi geografinio santykio tarp šiaurinių platumų ir kitų autoapsaugotų ligų, tokių kaip išsėtinė sklerozė ir Crohn liga, kuri “gali būti susitarta pažeminto vitamino D nuo sumažinto saulės neapsaugojimo ir apsaugotų vitamino D stokos padarinių.” Reumatoidinis artritas yra chroniška liga, kurioje išlyginimas, ar synovium, sujungimo vietos tampa paveiktas uždegimo. Šis įsiliepsnojimas gali privesti prie ilgalaikio jungtinio pakenkimo, kietumo, chroniško skausmo, ir nedarbingumo. Reumatoidinis artritas gali tęstis už sujungimo vietos ir paveikti kitus organus be to. Maždaug 1.3 milijonai amerikiečių turi reumatoidinį artritą, ir nors priežastis yra nežinoma ir nėra jokio gydymo, tai dažnai gali būti valdoma per vaistą, pratimą, ir gyvensenos pasikeitimus. Atsižvelgiant į rezultatais to ir kito neseno studijavimo, reiškiančio sąsają tarp vitamino D stokos ir reumatoidinio artrito, yra didelių palūkanų dėl persekiojimo tolimesnio tyrinėjimo, ypač todėl, kad vitaminas D yra ne nurodymas, nebrangi, lengvai prieinama medžiaga, kuri galėjo būti panaudota, kad padėtų sutrukdyti ir elgtis su šia autoapsaugota liga. ŠALTINIAI: Artrito Fondas Bostono universiteto Medicinos centro Slaugytojų Sveikatos Studijavimas Pelajo PALYGINK ir al. Vitaminas D ir autoapsaugotas rheumatologic sutrikimas. Autoneliečiamumo Apžvalgos 2010 vasario 8-ąją. Turhanogllu Kristaus metais ir al. Reumatologija Tarptautinis 2010 kovo 19-ąją Skelbimai prie Google Omegabrite: Oficiali Svetainė Aukštai EPA Omega 3 rekomenduotas gydytojų, consumerlab.com pritartas. OmegaBrite.com, Kaip jūs galite sustabdyti Podagrą? Nuostabus Natūralus Žolių Mišinys Taip pat Šlapimo rūgšties Metrai Podagros Testui www. Paramos GoutCare.co.uk Arthritis Relief Rheumatoid & Osteo skausmo Skausmo Prevencija ir kontrolė sites.google.com/site/coralshelpful 3Share Komentarai #1 Re: Vitaminas D Stoka ir Reumatoidinė Artrito Sąsaja, Pateikta prie Anoniminis (nepatikrintas) ant 2010-04-12. Aš pradėjau imti Vitaminą D 2009 m. spalis anksčiau turėjimo kulkšnies lydinio chirurgijos gruodį dėl "minkštų kaulų". Tai buvo iš dalies dėl buvimo ant Prednisone septynerius metus, bet šis straipsnis patvirtino mano tikėjimą apie tai, kaip svarbus Vitaminas D iš tikrųjų yra. Padėkokite jums. Doris (Costleigh) Steinmetz atsako Pašto naują komentarą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KATE4: 10 birželio 2011 - 16:51
Ar gyvos dar?
Aš buvau pas neurologą.Jis jau aiškina,kad čia vėl kažkas kitko.Dar eisiu po 2sav.konsultacijai,o per tą laiką jis apmąstys viską,bet šiaip mąstė apie gydymą tokį- Medrolis+plazmaferezės ir biologiniai (nu ta prasme naujos kartos žoliniai+cheminiai vokiški leidžiami vaistai)
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2011 06 10, 08:57)

Fa
o tau sanariai i šaltį ir drėgmę nereguoja. g.gif  tai gal taviškis RA tas kuris šalčiau ėmgsta. sakė daktarė kad veini mėgsta būti šildomi, kiti ,kad šaldomi.
Maniškis RA tai šiltamėgis.Gaila vasara trumpa.

O jei net nezinojau, kad jie buna silti salti, dabar net susimasciau, i dregme reaguoja labai, ziema lengviau nei vasara, bet ziema salta tai dregme sutraukta gal del to, sildyti nesildau, bet ziema angorinius tuos ant keliu riesu naudoju, tai kaip ir bijau susalti, nezinau kokie va blush2.gif

Oi labas 4u.gif As dabar smarkiai viska bandau su maistu susieti, idomus dalykas prisikaiciau daug, ir lietuviskai ir angliskai net rusiskai, ir va po geru dvieju men. bandymu, galiu pasakyt maistas ir turi itakos ypatingai pienas ir jo pruduktai
Atsakyti