Įkraunama...
Įkraunama...

Prašau pagalbos

Pabandysiu viską papasakoti. rašau nieko neslėpdama. Kadangi tema yra tikrai jautriame skyrelyje ir dažnai mamos padeda tos kurios pačios sunkiai verčiasi. 4u.gif

Bet apie viską nuo pat pradžių. Vakar pabandėme susirašyti kada šiandien galėtume susitikti. Iš pradžių labai nustebau kad taip sunku dėl laiko susitarti. Vienu metu atrodė kad čia man reikia tą pagalbą suteikti, o ne mamytei, nes spyriojimas buvo išties didelis. Pradžioje rašyta kad ryte nebus, paskui kad ilgai miegama. Nu galvoju, iki 10 ryto per akių kraštus išsimiegoti. Tad nebežiūrėdamos (važiavau aš ir dar viena jurbarkietė kuri taip pat nori prisidėti) į laiko pageidavimą išvažiavome. Mamytės gyvenamoje vietoje buvome šiek tiek anksčiau. Aplinka skurdi, bet tvarkinga. Namai sutvarkyti. Žodžiu švara prižiūrėta.

Kambaryje buvo vežimukas, sakė kad skolintas ir jį reikės atiduoti. Kambario kamputyje stovėjo lovytė su geltonu baldakimu. Dovanota vienos mamytės. Taip pat buvo vaikštynė, sakė irgi reikės atiduoti. Asmeniškai mano nuomone jos ir nereikia, vietos mažai, tad kur su ja važinėti nelabai ir yra. O mergytei tuoj metukai, tad greitai ir pati pradės vaikščioti.

Užklausiau ir autokėdutės. Man mamytė jos negalėjo parodyti nes kaip tik su ja buvo tėvai išvažiavę. Labai norėjau ją pamatyti ir pasakyti čia esančioms mamoms kokia ten su ja situacija, bet deja negaliu pasakyti nieko apie daiktą, kurio nemačiau. Mama man sakė kad yra iki 13 kg, bet jeigu ir taip, jos mergytei dar tikrai pagal kg ji tinka. Gal tada tikrai nupaveiksluokite ir įdėkite nuotrauką kad visi matytume kokia ten su ja yra situacija.

Mergaitė mažutė, gražutė. Tikra fainuolytė, sėdėjo kėdutėje, kaip supratau šalia ir broliukas mamytės buvo. Aprengta labai gražia suknyte. Man išvis labai gražu kai mergytės su suknutėm o ne kelnėm, todėl ir savają su jom rengiu. Bet jau nukrypau į šoną. Mamytė sakė kad trūksta žiemai drabužiukų, tiksliau visiškai nieko neturi. Prašė drabužiukų 2-2.5 metukų mergytei. Bet dėl amžiaus nesutinku. Mano mergytė realiai tokia pati, nu gal kokiu centimetru skiriasi jų ūgis, tai mes nešiojam 74 cm drabužiukus ir tai kai kurie dar laisvoki, tad 2 metukų drabužiukų tikrai nereikia.

Mamytė sakė gauna už mergytę 97 lt ir už mergaitę soc pašalpą 315 lt. Vaiko tėvystė nenustatyta tad VIF ar alimentai nepriklauso. Maisto paketus sakė gauna.

Lauke prie namo yra daržiukas. bet jis labai mažutis. Tvarkingas, tikrai negaliu sakyti kad apleistas. Bet rykštės reikėtų, ir daug, nes prie namo žemės yra, tikrai buvo galima ir daugiau pasodinti. Šioje vietoje matau apsileidimą ir tikrai buvo galima įdėti daugiau pastangų. Juk jeigu daržovių ir daugiau, galima ir jas parduoti. Atvežus šeštadienį į turgų, mygom mūsų miestelėnai išgraibytų jas. O kokia pas mus paklausa ir pasiūla puikiai žinau. Mano šeimynai tiek daržovių užtektų iki spalio mėnesio, ne daugiau.

Pabuvom neilgai, nes mašinoje vaikai pradėjo pykti ir pamiršau paklausti. Galbūt mamytei prie širdies yra kokie rankdarbiai? tarkim kepurytes nerti, batukus ar pan galėčiau ir aš pamokinti. Tuo pačiu mamytė ir savo mergytę galėtų papuošti, ir dar prisidurti litą ar kitą prie pajamų. Jeigu bus bent menkiausias noras, sakykit tikrai padėsiu ir pamokinsiu.

Žinau kad yra per siuntinių tarnybą jau išsiūsta automobinė kėdutė, kuri galbūt jau ir šiandien pasieks mamytę. Kėdutė yra 9-18 kg

Jeigu ką nors praleidau, drąsiai klauskite, atsakysiu. Jeigu kas nors norit prisidėti, galit drąsiai sakyti, patarpininkausiu, tuo labiau pasirodo kai važiuoju į daržą labai netoli pravažiuoju, man tik 5 km reikia nusukti į šoną. O važiuoju į daržą per savaitę mažausiai kartą.

Gal kad būtų lengviau susigaudyti narėms, tuo pačiu ir man mamytė galėtų sudaryti sąrašiuką ką jau yra gavusi ir ko dar trūksta. Nenorim kad daiktai dubliuotųsi ir tuo pačiu kad daiktai nueitų tik aps ją, o ne kur kitur.

Buvo momentas kada mes kartu dirbome su jos tėvais maximoje. Tėtis tikrai yra darbo žmogus, tiksliau aria kaip jautis. O mane kas labai nustebino ir suglumino, kad buvo prašome nieko nesakyti mamos seseriai. Su ta sese nesame geriausios draugės, bet ją žinau. O tas prašymas nieko jai neprasitarti man yra nesuprantamas. Kodėl? Kodėl negali savas žmogus žinoti apie artimą giminaitę papuolus į bėdą? Galbūt ir ji galėtų prisidėti? Vat šitoje vietoje man yra labai didelis klaustukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 14 liepos 2011 - 15:24
Buvau klausus, tai mamytė sakė, kad siuvinėja g.gif ( kad tik nepameluočiau)

Gal bijo, kad teta nesupras g.gif Manau, ne visiems lengva pasakotis, kad tau sunku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 14 liepos 2011 - 15:27
Nu jeigu jau moka siuvinėti, tai tuo labiau šaunu. Yra galimybė ir taip prisidurti bent kelis litukus bigsmile.gif

Taip, nėra lengva pasakoti savo situaciją, tbet manau kad internete pasiskelbti kad reikia paramos yra daug sunkiau. Tuo labiau kad įvedus į googlą mamytės vardą ir pavardę išmetama visa informacija. O mamos sesuo tikrai nėra tas žmogus kuris retai matytų kompiuterį. Nenoriu jos viešinti, bet tai nebuvo eilinė darbuotoja smile.gif

Labai norėjau pabendrauti su tėvais, nes kaip ir sakiau teko kartu dirbti. Buvo gaila kad jie kaip tik tuo metu buvo išvykę. bet manau bus dar progų kartu susitikti ir plačiau sužinoti visą situaciją
Atsakyti
Na man taip pat nesuprantamas dalykas,del pasakymo. Ko bijoti reikia?
Atsakyti
Mamytes,prasiau nesakyti todel,kad jiem ir nera lengwa,augina 2 men jaunesny berniuka,kada galedawo padedawo o daba nenorim zinoti,kad padeda kiti zmones. Prasau Nikte. Del darziuko,maneme kad pawyks iswaziuoti y wokietija todel mazai pasisodinome:( o bijojau del atwaziawimo todel kad geda y tokia aplinka ka pasikwiesti tai wa todel.
Atsakyti
Sonata,mano ziniomis vezimas tau buvo padovanotas...
Atsakyti
QUOTE(linestra @ 2011 07 14, 16:33)
Sonata,mano ziniomis vezimas tau buvo padovanotas...

wel mane puolat,deja man wezimo niekas nepadowanojo,mk sakiau jog nereikia
Atsakyti
QUOTE(Jaunoji mamyte123 @ 2011 07 14, 17:28)
Mamytes,prasiau nesakyti todel,kad jiem ir nera lengwa,augina 2 men jaunesny berniuka,kada galedawo padedawo o daba nenorim zinoti,kad padeda kiti zmones. Prasau Nikte. Del darziuko,maneme kad pawyks iswaziuoti y wokietija todel mazai pasisodinome:( o bijojau del atwaziawimo todel kad geda y tokia aplinka ka pasikwiesti tai wa todel.

O čia mamos sesuo laukėsi? Iš kur tas vaikutis g.gif

Jūs tikrai visi vienu metu galvojote išvažiuoti į Vokietiją? Gal turėjote kur tenais gyventi? Darbą? O kaip vaikai? Būtų važiavę kartu? Likę čia, Lietuvoje?

O kodėl nesisodinate dabar? Nu neišėjo išvažiuoti viskas puiku, tai reikėjo toliau kabintis į gyvenimą čia. Juk salotos, špinatai, burokėlių lapai, kad ir nedidelės morkos dar tikrai užaugs.Tai kodėl dabar nesiimate iniciatyvos? Gal sėkloms pinigų reikia? Aš kelis pakelius sėklų galiu nupirkti, bet turėtumėte ir Jūs prisidėti. galiu duoti ir už daržoves padirbti. Jūs man padėkit mano daržą ravėti, tuomet gausit cukinijas, patisonus, moliūgą, jeigu pilnai suderės ir burokėlius. Padėti norėčiau, bet tuo pačiu prašau ir Jūsų rodyti iniciatyvą.

O autokėdutės nuotraukas padarysit?

Čia tikrai apie tą patį vežimėlį eina kalba? Galbūt būtų galima žmogaus kontaktus gauti, kad iki galo išsiaiškinti situaciją?

O kaip dėl rankdarbių? Pagalvojote?

O kaip dėl daiktų sąrašo? Galite išvarditi ką gavote ir ko konkrečiai trūksta>

Ir... jeigu kabiniesi į gyvenimą iš visų jėgų pats, neturi būti gėda. Gėda yra tada, kai sėdi rankas sudėjęs ir pats nerodai pastangų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 07 14, 18:06)
O čia mamos sesuo laukėsi? Iš kur tas vaikutis g.gif

Jūs tikrai visi vienu metu galvojote išvažiuoti į Vokietiją?  Gal turėjote kur tenais gyventi? Darbą? O kaip vaikai? Būtų važiavę kartu? Likę čia, Lietuvoje?

O kodėl nesisodinate dabar? Nu neišėjo išvažiuoti viskas puiku, tai reikėjo toliau kabintis į gyvenimą čia. Juk salotos, špinatai, burokėlių lapai, kad ir nedidelės morkos dar tikrai užaugs.Tai kodėl dabar nesiimate iniciatyvos? Gal sėkloms pinigų reikia? Aš kelis pakelius sėklų galiu nupirkti, bet turėtumėte ir Jūs prisidėti. galiu duoti ir už daržoves padirbti. Jūs man  padėkit mano daržą ravėti, tuomet gausit cukinijas, patisonus, moliūgą, jeigu pilnai suderės ir burokėlius. Padėti norėčiau, bet tuo pačiu prašau ir Jūsų rodyti iniciatyvą.

O autokėdutės nuotraukas padarysit?

Čia tikrai apie tą patį vežimėlį eina kalba? Galbūt būtų galima žmogaus kontaktus gauti, kad iki galo išsiaiškinti situaciją?

O kaip dėl rankdarbių? Pagalvojote?

Ir... jeigu kabiniesi į gyvenimą iš visų jėgų pats, neturi būti gėda. Gėda yra tada, kai sėdi rankas sudėjęs ir pats nerodai pastangų  4u.gif

taip mamos sesuo irgi turi 2 men jaunesny negu mano mergaite berniuka. O darzowiu mum pakaks,kadangi dar yra kitur pasodinta,nepaminejau anoje zinuteje,mes kai planawom iswaziuot prie namu sodinomes mazai.planawom wisi iswaziuot,mama men anksciau o like sekanty men. Ten kur turejo buti darbas,gywenama wieta jie suteikia ir galima su seima,bet kol kas bent jau ten nereikia. O del wezimo pasiskolinau is drauges,butu atidawusi,bet ji jau anksciau buwo pazadejus kitai mamytei,tad teks jy mum atiduoti..del rankdarbiu nemoku nei megsti,nei nerti,mokino mociute meksti bet taip ir neismokau. Nikte, labai prasau as ir mano tewai nepasakok niekam musu pazystamu kad mum sunku
Atsakyti
Sonata,kada sulauksim kedutes foto? ax.gif
Atsakyti
Iš šono žiūrint viskas atrodo lengviau ir suprantamiau. Patarinėti turbūt lengviau nei atsidurti tokioje situacijoje ir kažką daryti. Vieni klaidas darom dėl jaunystės, nepatyrimo, negalėjimo rasti geresnio sprendimo. Kitiems atrodo, kad pasielgtumėm gudriau, norim padėti viskuo, kuo galim, net ir pačiais protingiausiais patarimais. Viskas, kas daroma nuoširdžiai, yra iš geros valios. Jaunoji mamyte, nepyk ant kritiškų patarinėtojų, jos tikrai nori įsitikinti, kad padarysit kuo daugiau, kad būtų lengviau išgyventi, kad įdėsit savo pastangų, o ne vien tik lauksite, o krūvoje klausimų ir patarimų gal nušvis kokia idėja kaip pasilengvinti gyvenimą. O mes, tie visi patarėjai ir pagalbininkai, stengiamės suprasti tikrą situaciją ir pagal galimybes padėti.
Aš tai tikiu, kad gali būti sunku, kad atrodo niekaip negali išbėgti iš to užburto rato. Prašytoju būti tikrai labai sunku. Ir aš tikiu, kad jūs esate protinga mergina. Išgyvensit tą sunkų laiką, mergaitė paaugs, galėsit susirasti darbelį, išeiti ilgesniam laikui iš namų, atsistosit ant kojų. Svarbu būti ryžtingai, žinoti ko siekiate, stengtis ir daug daug dirbti. Ne vien dėlto, kad darbas žmogų puošia biggrin.gif , bet darbštūs žmonės yra mylimi ir vertinami. Visada yra išeitis. Kai durys užsidaro galima atverti langus. smile.gif
Užteks čia filosofuoti, geriau parašykit man į AŽ savo kontaktus, kur siuntinį siųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linestra @ 2011 07 14, 18:50)
Sonata,kada sulauksim kedutes foto? ax.gif

wakare welai apie 11wal nusiusiu Niktei foto kuri pas mane siandien buwo,nes cia ykelti nemoku.
Atsakyti