Bet apie viską nuo pat pradžių. Vakar pabandėme susirašyti kada šiandien galėtume susitikti. Iš pradžių labai nustebau kad taip sunku dėl laiko susitarti. Vienu metu atrodė kad čia man reikia tą pagalbą suteikti, o ne mamytei, nes spyriojimas buvo išties didelis. Pradžioje rašyta kad ryte nebus, paskui kad ilgai miegama. Nu galvoju, iki 10 ryto per akių kraštus išsimiegoti. Tad nebežiūrėdamos (važiavau aš ir dar viena jurbarkietė kuri taip pat nori prisidėti) į laiko pageidavimą išvažiavome. Mamytės gyvenamoje vietoje buvome šiek tiek anksčiau. Aplinka skurdi, bet tvarkinga. Namai sutvarkyti. Žodžiu švara prižiūrėta.
Kambaryje buvo vežimukas, sakė kad skolintas ir jį reikės atiduoti. Kambario kamputyje stovėjo lovytė su geltonu baldakimu. Dovanota vienos mamytės. Taip pat buvo vaikštynė, sakė irgi reikės atiduoti. Asmeniškai mano nuomone jos ir nereikia, vietos mažai, tad kur su ja važinėti nelabai ir yra. O mergytei tuoj metukai, tad greitai ir pati pradės vaikščioti.
Užklausiau ir autokėdutės. Man mamytė jos negalėjo parodyti nes kaip tik su ja buvo tėvai išvažiavę. Labai norėjau ją pamatyti ir pasakyti čia esančioms mamoms kokia ten su ja situacija, bet deja negaliu pasakyti nieko apie daiktą, kurio nemačiau. Mama man sakė kad yra iki 13 kg, bet jeigu ir taip, jos mergytei dar tikrai pagal kg ji tinka. Gal tada tikrai nupaveiksluokite ir įdėkite nuotrauką kad visi matytume kokia ten su ja yra situacija.
Mergaitė mažutė, gražutė. Tikra fainuolytė, sėdėjo kėdutėje, kaip supratau šalia ir broliukas mamytės buvo. Aprengta labai gražia suknyte. Man išvis labai gražu kai mergytės su suknutėm o ne kelnėm, todėl ir savają su jom rengiu. Bet jau nukrypau į šoną. Mamytė sakė kad trūksta žiemai drabužiukų, tiksliau visiškai nieko neturi. Prašė drabužiukų 2-2.5 metukų mergytei. Bet dėl amžiaus nesutinku. Mano mergytė realiai tokia pati, nu gal kokiu centimetru skiriasi jų ūgis, tai mes nešiojam 74 cm drabužiukus ir tai kai kurie dar laisvoki, tad 2 metukų drabužiukų tikrai nereikia.
Mamytė sakė gauna už mergytę 97 lt ir už mergaitę soc pašalpą 315 lt. Vaiko tėvystė nenustatyta tad VIF ar alimentai nepriklauso. Maisto paketus sakė gauna.
Lauke prie namo yra daržiukas. bet jis labai mažutis. Tvarkingas, tikrai negaliu sakyti kad apleistas. Bet rykštės reikėtų, ir daug, nes prie namo žemės yra, tikrai buvo galima ir daugiau pasodinti. Šioje vietoje matau apsileidimą ir tikrai buvo galima įdėti daugiau pastangų. Juk jeigu daržovių ir daugiau, galima ir jas parduoti. Atvežus šeštadienį į turgų, mygom mūsų miestelėnai išgraibytų jas. O kokia pas mus paklausa ir pasiūla puikiai žinau. Mano šeimynai tiek daržovių užtektų iki spalio mėnesio, ne daugiau.
Pabuvom neilgai, nes mašinoje vaikai pradėjo pykti ir pamiršau paklausti. Galbūt mamytei prie širdies yra kokie rankdarbiai? tarkim kepurytes nerti, batukus ar pan galėčiau ir aš pamokinti. Tuo pačiu mamytė ir savo mergytę galėtų papuošti, ir dar prisidurti litą ar kitą prie pajamų. Jeigu bus bent menkiausias noras, sakykit tikrai padėsiu ir pamokinsiu.
Žinau kad yra per siuntinių tarnybą jau išsiūsta automobinė kėdutė, kuri galbūt jau ir šiandien pasieks mamytę. Kėdutė yra 9-18 kg
Jeigu ką nors praleidau, drąsiai klauskite, atsakysiu. Jeigu kas nors norit prisidėti, galit drąsiai sakyti, patarpininkausiu, tuo labiau pasirodo kai važiuoju į daržą labai netoli pravažiuoju, man tik 5 km reikia nusukti į šoną. O važiuoju į daržą per savaitę mažausiai kartą.
Gal kad būtų lengviau susigaudyti narėms, tuo pačiu ir man mamytė galėtų sudaryti sąrašiuką ką jau yra gavusi ir ko dar trūksta. Nenorim kad daiktai dubliuotųsi ir tuo pačiu kad daiktai nueitų tik aps ją, o ne kur kitur.
Buvo momentas kada mes kartu dirbome su jos tėvais maximoje. Tėtis tikrai yra darbo žmogus, tiksliau aria kaip jautis. O mane kas labai nustebino ir suglumino, kad buvo prašome nieko nesakyti mamos seseriai. Su ta sese nesame geriausios draugės, bet ją žinau. O tas prašymas nieko jai neprasitarti man yra nesuprantamas. Kodėl? Kodėl negali savas žmogus žinoti apie artimą giminaitę papuolus į bėdą? Galbūt ir ji galėtų prisidėti? Vat šitoje vietoje man yra labai didelis klaustukas.