O aš nieko kito kaip įprastinėm senovinėm ar azijinėm nedarau. Ši jau gal 4 metai pas mane- 2 metus vienoje vietoje augo, paskui perkėliau kitur ir vėl puikiai žydėjo, kas met vis daugiau žiedų sukrauna. Vieta pietinė, bet nelabai saulėta, nes už darželio kaimynų malkinė iš karto. Žiemą apdengus nebuvau (nespėjau, viską užklojo labai storas sniego sluoksnis)- išsilaikė puikiai.
Radau ant leliju raudonuju vabalu
Ka daryt? dabar tai sutraiskiau, gal papurkst kokia actara? Ar yra koks humaniskesnis kovos budas?
Tai blogoji naujiena, Geroji - nupirkau norfoj nupiginta leliju pokeli

Lelijinis lapgraužis, humaniškesnio nežinau, bet kai jau atsiranda, tai reikia nuolat stebėti ir traiškyti ne tik vabalus, bet ir jų lervas, kurios taip pat smagiai kramto lapus. Neapsižiūrėjus per kelias dienas iš lelijos telieka nuogas stagaras.
P.S. jei kokie paukščiai ir domisi vabalais, tai, sakyčiau, nelabai aktyviai. Augalo greičiau netenkama, nei atsiranda grobuonis
P.S. jei kokie paukščiai ir domisi vabalais, tai, sakyčiau, nelabai aktyviai. Augalo greičiau netenkama, nei atsiranda grobuonis

Fui nekenciu vabalu,tu kurie kanda, grauzia, siurbia krauja-fui, fui, fui
1. Gaudvile, o kaip lervos atrodo,ar iziurimos plika akim?
2. jei purskiu actara, tai tik tuo metu tupincius ant leliju nuzudysiu, ar nuodas ilgiau paveiks tuos vabalus
Aciu, Gaudvile iskart

Oi, pardon Gaudvile, 1.punkto jau radau atsakyma, jei yra kantrybes apie nr.2 prasau
1. Gaudvile, o kaip lervos atrodo,ar iziurimos plika akim?
2. jei purskiu actara, tai tik tuo metu tupincius ant leliju nuzudysiu, ar nuodas ilgiau paveiks tuos vabalus

Aciu, Gaudvile iskart

Oi, pardon Gaudvile, 1.punkto jau radau atsakyma, jei yra kantrybes apie nr.2 prasau

QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 18, 17:46)

jei neklystu, tas nuodas veikia per vabalų viškinimo sistemą. Jūs nupurškiat lapus, niekdariai juos graužia ir žūsta. Aš irgi purškiu kasmet, jokių humaniškų būdų net nebandau ieškot.
Papildyta:
QUOTE(sabale @ 2011 05 18, 20:07)
Sakykit , ar jūs persodinate ?
aš nepersodinu. Bujoja ir taip.
Aha jau perskaiciau, kad per smegenis jiems kala
, o apie humanizma tai as cia del visokiu biteliu sunerimau, bet tiek to ,gavau palaikyma
tai trucysiu!
Merginos tai turbut lelijas ,kaip rozes reik pavasari nupurks ir ramu, ar nesamone cia uzdainavau
, nebuvo anksciau tu raudonuju grauziku, tai ir nezinojau

Merginos tai turbut lelijas ,kaip rozes reik pavasari nupurks ir ramu, ar nesamone cia uzdainavau

QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 18, 22:29)

Galite purkšti, nes raudonųjų vabalų lervos labai mėgsta naikinti lelijas

Vakar pasedejau lelijose, visa praeita tema perverciau, prisiziurejus tokiu grozybiu siandien dar STARGAZER svoguneliu nusipirkau, labai jau graziai jusu nuotraukose ši lelija pozavo
P.S. i kitas temas(pvz hortenzijos) bijau kišt liežuvį, kad neužsikabinčiau(tokios brangios), labai jau silpnos valios žmogus esu kvietkų atžvilgiu

P.S. i kitas temas(pvz hortenzijos) bijau kišt liežuvį, kad neužsikabinčiau(tokios brangios), labai jau silpnos valios žmogus esu kvietkų atžvilgiu
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 19, 15:23)
Dauguma čia mūsų tokios

ne tokios jau ir brangios- šiandien vieną nemažą už 13 Lt parsinešiau

Sveikinu su pirkiniu
ir džiaugiuosi už jus(dėl kainos) nes Vilniuj tai tokių kainų tikrai nebuvau aptikus.Juo labiau kai Gaudvilė už Endless Summer ar tą žvaigždutę paplojo 150, dar nusižiūrėjus 2011m naujieną, šviežiai "iškeptą" ABETWO Incrediball tai... oi dovanokit
čia gi lelijos......tai apie purškimus su actara ir klausiau, nes profilaktiškai nupurškusi hortenzijas - jas nužudžiau, nesinotėtų dar ir lelijų netekt.
bet dabar jau viskas aišku
bandžiau išsisukt, kad ne toj temoj pradėjau plėstis, tai apie viską čia pakalbėjau
dovanokit jei ką 

bet dabar jau viskas aišku

bandžiau išsisukt, kad ne toj temoj pradėjau plėstis, tai apie viską čia pakalbėjau