Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *56 Namučiai...

QUOTE(Stikliukas @ 2011 03 29, 17:19)
skaičiau viską švediškai thumbup.gif žinoma, šiek tiek malonumo atėmė sena švedų kalba, tarmiška, todėl daug laiko pareikalavo vertimas, tačiau verta, nes Lagerlöf lieka Lagerlöf thumbup.gif rekomenduoju mirksiukas.gif
šiaip labai įdimi savtoškai knyga Portugalijos karalius, tačiau lietuviškas vertimas tiesiog tragiškas (skaičiau ir švediškai, ir lietuviškai) rolleyes.gif

Eik tu sau - uzpavydejau net tau... rolleyes.gif Univero laikais, ane? O daug teko skaityti svediskos literaturos? Cia buvo privaloma?
Portugalijos karaliu turiu, skaiciau drinks_cheers.gif

Galvoju, kad sunku kazka rasyt po jos knygu. Na, tikra teisybe: Lagerliof yra Lagerliof smile.gif

Taigi perskaiciau vakar Selmos Lagerliof trilogija „Liovenšioldų Žiedas/Šarlota Liovenšiold/Ana Sverd“

Kaip sakiau, sunku parinkti tinkamus nebanalius zodzius, kalbant apie sos autores kuryba.. Trumpai neparasysi. Man ji - tarsi apie kita pasauli, apie tauresni ir geresni, kur neiprastai stiprios meiles, istikimybes (placiaja prasme) vertybes...
S. Lagerliof knygos kai kuriais aspektais labai primena pasakas (Portugalijos karalius ypatingai), o ne tikra gyvenima - skaitau ir zaviuosi jos sukurtais idomiais charakteriais, tais isdidziais, principingais zmonemis, daznai besielgianciais, kaip man, matyt, sugadintai ( cool.gif ), atrodo, nerealiai (taip nebuna gi!)..
Rasoma, atrodo, apie iprasta 19 amziaus paprastu zmoniu gyvenima, bet kaip nebuitiskai, nelekstai jis atskleidziamas, kokie gyvi personazu paveikslai, kiek uzsleptos taiklios isminties taip subtiliai teigiamose idejose...
Sviesi, gili, verta perskaityti knyga.

QUOTE(Biancca @ 2011 03 29, 19:21)
Vos neužmiršau - registras su Kazuo Ishiguro "Neleisk man išeiti". Eikit sau. g.gif  Jau baiginėju, bet tokia siaubingai įtraukianti, ir taip pat verčianti krūpčioti.

wub.gif Man si knyga paliko labai stipru ispudi. Dziugu skaityti tokius atsiliepimus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 30 kovo 2011 - 08:56
Iš šio sąrašo net 6 autorių knygos buvo išverstos į lietuvių kalbą:

John le Carre 'Šnipas, kuris sugrįžo iš šalčio' (1994; 2006 m Žaltvykslė)
user posted image

Amin Maalouf 'Tanijo uola' (2003 m. Alma Littera)
user posted image
'Baltazaro klajonės' (2010 m Žara)
user posted image

David Malouf 'Įsivaizduojamas gyvenimas' (2002 m Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla)
user posted image

Papildyta:
Philip Pullman 'Šiaurės pašvaistė' (2003 m Tyto Alba)
user posted image
'Aštrusis peilis' (2003 m Tyto Alba; 2008 m Obuolys)
user posted image
'Gintarinis žiūronas' (2004 m Tyto Alba; 2008 m Obuolys)
user posted image
'Auksinis kompasas' (2007 m Obuolys)
user posted image

Papildyta:
Philip Roth 'Amerikietiška pastoralė' (1999 m Alma Littera)
user posted image
'Apmaudas' (2010 m Baltos Lankos)
user posted image

Anne Tyler 'Antrasis kvėpavimas' (1998 m Alma Littera)
user posted image
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Baltazaro klajones maciau musu biblej, gal reiks paimt sekanti karta susipazinimui su autorium g.gif Gal kas skaiciusios sita knyga? bigsmile.gif
O as registruojuosi su Per Petterson Vogti Arklius 4u.gif Liko gal dar 30 pslp, bet jau dabar galiu pasakyti, kad verta demesio knyga 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fairyland: 30 kovo 2011 - 09:19
QUOTE(Fairyland @ 2011 03 30, 10:00)
O as registruojuosi  su  Per Petterson  Vogti Arklius 4u.gif Liko gal dar 30 pslp, bet jau dabar galiu pasakyti, kad verta demesio knyga 4u.gif  wub.gif

Labai wub.gif drinks_cheers.gif
Dar viena puiki skandinavu rasytojo knyga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 03 30, 08:45)
Kas domitės Bookerio premija. Tai jau šiandiena paskelbti 13-lika finalistų, kurie pretenduoja laimėti Man Booker International titulą. O finalistai yra šie autoriai:

Gal gali apšviesti? Čia kažkoks kitoks Bookerio prizas kad autoriai apdovanojami? Nes paprastai juk renka konkrečią knygą ar aš maišau?
Atsakyti
Sveikos,
kaip gaila, iš Fatimaallos išvardintų knygų nieko neesu skaičiusi.

Sielos Sparniuk, labai graži tema thumbup.gif

Prisiduodu su:
I. Allende "Paula"
K. Sajos apsakymai "Niekam nenusileisiu"

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Prisiduodu su perskaityta

Peter Høeg "Tylioji mergaitė"

user posted image

Tai trečioji mano perskaityta Peter Høeg knyga. Ir labiausiai patikusi („Panelės Smilos sniego jausmas“ būtų antroje pozicijoje), palikusi man nepaprastai didelį įspūdį.
Žymus Europoje klounas Kasperas Kronė turi unikalią klausą: girdi muzikinę tonaciją, būdingą kiekvienam jo sutiktam žmogui ir netgi konkrečiai vietai:
„Ponios Viešpaties valia kiekvienas žmogus skambėjo skirtinga tonacija, ir Kasparas šias tonacijas girdėjo“ .
Vieną dieną jis sutinka mažametę mergaitę KlaraMariją, nepaprastą vaiką, gaubiamą absoliučios tylos.
„Per visą žmogaus gyvenimą triukšmas nesiliauja nė sekundės, - tarė Kasparas. – Tačiau tu kitokia. Tavyje kartais stoja pauzė. Tavyje kartais tampa visiškai tylu. Labai norėčiau sužinoti, kodėl. Ir kaip tai atsitinka. Ieškojau tokios tylos. Visą gyvenimą.“
Mergaitei paklausus, ar nuo triukšmo nepadėtų ausų kištukai, Kasparas atsako:
„Su jais vis tiek girdėtum garsus. Savo paties kūno, kitų žmonių minčių. Savo paties minčių. Tyla, kurios ieškau, kitokia. Ji slypi anapus viso triukšmo. Tai tyla, kuri tvyrojo prieš PoniaiViešpačiui uždedant pirmąją kompaktinę plokštelę.“
Paskui mergaitė paslaptingai dingsta, o Kasperas Kronė ją gelbėdamas įsivelia į painų detektyvą.
Man labai patiko pagrindinis veikėjas Kasparas - gyvenimo vėtytas ir mėtytas, bet nepasiduodantis, neieškantis žodžio kišenėje, šmaikštus, net ir kebliausiomis situacijomis nestokojantis humoro jausmo, kartkartėm cituojantis Jungą (beje taip jau sutapo, kad būtent Jungą pati skaičiau paraleliai su šia knyga biggrin.gif ), o ir pats yra savotiškas gyvenimo filosofas. Iš pažiūros padraika, lengvabūdis ir avantiūristas, žaidžiantis su gyvenimu va bank, tačiau viduje Kasparas man visgi pasirodė jautrus, gilus ir pakankamai dvasingas žmogus. Kaip jau ne kartą buvau minėjusi, aš neitin mėgstu labai teigiamus herojus – man jie neįdomūs, bespalviai. Kur kas įdomesni man tie, kurie turi savyje ir dieviško, ir velniško. Beje, manyčiau, kad būtent menininkams (o Kasparas juk toks ir buvo) tai ypač būdinga.
Tarp kitko, apie autorių Peterį Høegą rašoma, kad jo paties biografija itin spalvinga (buvęs šokėjas, jūreivis, aktorius, alpinistas ir fechtuotojas, o dabar dar ir rašytojas). Kas ten žino, galbūt į šį savo herojų autorius įdėjo ir dalelę savęs. Bent jau mano nuojauta kažkodėl taip kužda.
Muzikalesnės knygos nelabai neįsivaizduoju (bent jau man tokios tikrai neteko skaityti). Tai knyga, kurioje skamba ir garsas, ir tyla, kurioje pilna muzikos. Netgi knygos sakinių struktūra tokia, kad rodos, jog skaitydamas ją jauti kažkokį ritmą (aš galvoju – o galbūt visgi taip rašyta sąmoningai mastau.gif ). O jei tas teksto ritmiškumas įstrigo tik man vienai, tai galbūt perdaug jau ta istorija mane apžavėjo. Žodžiu, jaučiuosi įklimpusi į šią knygą biggrin.gif (aišku, gerąja prasme).
Įvardinčiau šią knygą kaip psichologinį fantastinį trilerį su detektyvo elementais. Man skaitant jautėsi lyg ir kažkoks tarpinis variantas tarp mistiškumo ir fantastikos mastau.gif Pradžioje viršų lyg ir ėmė mistika, bet pabaigus visgi galvoju, kad kūrinys labiau fantastinio pobūdžio ( kaip ir kitos mano skaitytos Peterio Høegio knygos).
Sakyčiau, tai ypatinga, stipri knyga, savo stiliumi labai primenanti „Panelės Smilos sniego jausmą“, tačiau, be abejo, kartu ir savita, kitokia. Rekomenduočiau ją intelektualių, subtilių, šiaurietiškų, knygų gerbėjoms. Galbūt netgi romantiškoms sieloms, nes bent jau aš joje radau pakankamai jausmo (o kaipgi galėtų muzika be jo apsieiti?).

Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 03 29, 11:08)
Ačiū dar kartą visoms  wub.gif  wub.gif

Aš vakar dar kraujo paaukojau,ir gavau pakvietimą į kiną,tai taupysiu "Vandeniui drambliams"  ax.gif

Nelabai aš čia į temą, o nuėjus kraujo duoti yra kažkoks svorio apribojimas, kada gali duoti, o kada ne?
Papildyta:
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 03 29, 14:17)
aistuliaa knygos išsiųstos mirksiukas.gif

Ačiūkas 4u.gif
Kažkaip šį kartą daug prikalbėjot, bandau skaityti viską biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 30, 11:33)
Nelabai aš čia į temą, o nuėjus kraujo duoti yra kažkoks svorio apribojimas, kada gali duoti, o kada ne?

Yra 4u.gif
SS, pamirsau padekot uz labai grazia tema blush2.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fairyland: 30 kovo 2011 - 10:38
QUOTE(Siberica @ 2011 03 29, 22:27)
Sveikutės. O jus kažkaip rezervuojat knygas bibliotekoj? man indomu pasidaro.

Taip, internetu, jei knygos tuo metu nėra, ją gali rezervuoti, kai atsilaisvina, praneša ir ateini pasiimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 03 30, 11:29)
Peter Høeg "Tylioji mergaitė"

user posted image

Ingenai, aciu uz puiku atsiliepima 4u.gif Butinai isitrauksiu i savo norimu sarasa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2011 03 30, 11:37)
Yra 4u.gif

Kiek? Ar jie kiekvienam individualiai skaičiuoja? KMI kokį? g.gif

Registras dar vis su Kunčino Tūla, Ivanauskaitės Placebu ir Coupland X karta ax.gif

Jei nedėkojau, tai ačiū SS už temą smile.gif 4u.gif

Vilniečių meet, jei gerai supratau, keliasi į gegužės vidurį kažkada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 30 kovo 2011 - 10:42