Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas nutrauktu pieneliu

QUOTE(Skirmux @ 2011 05 01, 15:09)
Sveikos mamytes, rasiau ir kitoj temelej ir cia pasisakysiu. As jau du men nutraukineju savo piena, kas 3 val ir  nei to pieno padaugejo man nei ka, nei greiciau begt pradejo. Ir pritraukiu as tik 100-120 ml is abieju.Pradzioje tai trukdavo apie 1.5-1 val, dabar apsisuku per 40min. Traukiu elektriniu pientraukiu. Skaitau ir nesuprantu, negi visoms taip lengvai sekasi? Ka as darau ne taip? Daugiau taip nebegaliu, nes net vaiko isvest i lauka neturiu laiko, didzioji visai pamirsta daznai lieka ir nevalgiusi, vis grasina man pientrauki sulauzyti, o pati visa diena su chalatu, bijau net i veidrodi pasiziureti. Va pasidariau misini, bet ranka nekyla duot, vis tikiuosi, gal ryt to pieno bus daugiau. Beje pirmaji vaika pati maitinau tik tris savaites, per kurias nepriaugom net savo gimimo svorio. Su situo vaiku tas pats buvo, todel ir pradejau nusitraukinet.

o kokiu jus pientraukiu naudojates? as tai paciu paprasciausiu nuk rankiniu ir piena nusitraukt trunku 10-15min is abieju krutu. smile.gif o sunkumu buna kai ateina vadinamos pieno krizes, bet man po keliu dienu viskas susitvarko, svarbu ilgu pertrauku nedaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(snapp @ 2011 05 02, 10:52)
o kokiu jus pientraukiu naudojates? as tai paciu paprasciausiu nuk  rankiniu ir piena nusitraukt trunku 10-15min is abieju krutu. smile.gif  o sunkumu buna kai ateina vadinamos pieno krizes, bet man po keliu dienu viskas susitvarko, svarbu ilgu pertrauku nedaryti 4u.gif

As naudoju isgirtaji Medela swing. Turiu ir Avent rankini, bet su juo visai nieko negaliu pritraukti. Ko tik nebandziau- ir su sildykle ant krutu, ir po duso karsto, rezultatas tas pats. Skysciu labai daug man neleido gert dar ligoninej (vien del maitinimo mane islaike 5 dienas), nes pieno prisigamina, bet jis laabai sunkiai bega Pamenu, kaip sesute abiem rankom net drebedama is to stipraus spaudimo, bande isspaust man pieno lasa, galvojau, kad i siena ilipsiu is skausmo. Krutys buvo ispampusios, kokio F dydzio, na zodziu, norejosi net su rankom pasinest, o pienas nebega nors tu ka.
Del krizes, tai man atrodo, kad siuo metu man ji, nes pritraukiu dabar tik 70-80, bet ir vaikas kaip tycia kazko maziau valgo, vis tas pilvas skauda, tai dar verciames siaip taip.
Atsakyti
QUOTE(Skirmux @ 2011 05 02, 15:44)
As naudoju isgirtaji Medela swing. Turiu ir Avent rankini, bet su juo visai nieko negaliu pritraukti. Ko tik nebandziau- ir su sildykle ant krutu, ir po duso karsto, rezultatas tas pats. Skysciu labai daug man neleido gert dar ligoninej (vien del maitinimo mane islaike 5 dienas), nes pieno prisigamina, bet jis laabai sunkiai bega  Pamenu, kaip sesute abiem rankom net drebedama is to stipraus spaudimo, bande isspaust man pieno lasa, galvojau, kad i siena ilipsiu is skausmo. Krutys buvo ispampusios, kokio F dydzio, na zodziu, norejosi net su rankom pasinest, o pienas nebega nors tu ka.
Del krizes, tai man atrodo, kad siuo metu man ji, nes pritraukiu dabar tik 70-80, bet ir vaikas kaip tycia kazko maziau valgo, vis tas pilvas skauda, tai dar verciames siaip taip.

na jo, sudetinga pas jus... unsure.gif tikiuosi jusu situacija pasitaisys, to is visos sirdies jum linkiu 4u.gif o primaitinejat misinuku? as va dar geriu Hipp arbatele zindyvem, nezinau kiek ji ten padeda, bet pienukui sumazejus daugiau jos pageriu ir reikalai susitvarko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(snapp @ 2011 05 03, 14:08)
na jo, sudetinga pas jus... unsure.gif  tikiuosi jusu situacija pasitaisys, to is visos sirdies jum linkiu 4u.gif  o primaitinejat misinuku? as va dar geriu Hipp arbatele zindyvem, nezinau kiek ji ten padeda, bet pienukui sumazejus daugiau jos pageriu ir reikalai susitvarko. smile.gif

Misinuko gavo pradzioj, kol pientraukio nenusipirkau elektrinio. Dabar verciames be misinio, kazkaip tik tik uztenka Arbateliu geriau ir as Hipp, dar Lactus strong (ar pan. vadinasi) ir siaip kazkokia plikoma maitinancioms, kazkaip ypatingo poveikio nepajutau. Man gal geriau nealkoholinis alus smile.gif Kazkaip pilnesne krutine jauciasi, bet kad zymiai daugiau pieno butu schmoll.gif nepastebejau. Be to, juk ir negersi kiekviena diena smile.gif Na kol man kantrybes dar yra, tol trauksiu, bet jauciu, kad nebeilgai sad.gif Aciu mamytes uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skirmux @ 2011 05 04, 17:20)
Misinuko gavo pradzioj, kol pientraukio nenusipirkau elektrinio. Dabar verciames be misinio, kazkaip tik tik uztenka  Arbateliu geriau ir as Hipp, dar Lactus strong (ar pan. vadinasi) ir siaip kazkokia plikoma maitinancioms, kazkaip ypatingo poveikio nepajutau. Man gal geriau nealkoholinis alus  smile.gif Kazkaip pilnesne krutine jauciasi, bet kad zymiai daugiau pieno butu schmoll.gif nepastebejau. Be to, juk ir negersi kiekviena diena smile.gif Na kol man kantrybes dar yra, tol trauksiu, bet jauciu, kad nebeilgai sad.gif  Aciu mamytes uz palaikyma  4u.gif

zinoma vaikui reikia ne tik pienelio bet ir laimingos mamos, gal kartais padauges pienelio, dar chalos riesutu pavalgyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Tokiu budu maitinau 8 menesius. Pradzioj kentejau, veliau "nusimelzimas" 6xdienoj tapo rutina, kuria tiesiog butina buvo padaryti, kaip ir pakeisti vystyklus arba iseiti i lauka. Verta pavargti, nes mano sunus iki darzelio ne karto niekuo nesirgo, neturejo jokiu sveikatos ar miego sutrikimu. Jeigu leidzia galimybes (yra pieno), maitinkit mamos kuo ilgiau, savo vaiko labui.
Atsakyti
sveikos mamytes, as siuo metu dalinai maitinu nutrauktu MP, nes taip susikloste, kad teko darban iseiti anksciau, truputi jaudinuos kaip cia gausis, ar nesumazes gamyba, bet paskaicius jusu pasisakymus ramiau ant sirdies 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(obelele2010 @ 2011 05 23, 22:33)
sveikos mamytes, as siuo metu dalinai maitinu nutrauktu MP, nes taip susikloste, kad teko darban iseiti anksciau, truputi jaudinuos kaip cia gausis, ar nesumazes gamyba, bet paskaicius jusu pasisakymus ramiau ant sirdies  4u.gif

Sekmingo jums maitinimo, linkiu kad dar ilgai maitintumet savo maziuka ir turetumet daug pienuko, as jau 7 men maitinu taip drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,

O klausykit mergaites kas kiek laiko nusitraukinejat? nebandet nakti nenutraukinet?
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 05 25, 10:11)
Sveikutes,

O klausykit mergaites kas kiek laiko nusitraukinejat? nebandet nakti nenutraukinet?

As dabar nusitraukineju kas 4 val, nes jei traukiu kas 3, mazai bepritraukiu (vaikelio apetitas staiga padidejo). Nakti nebetraukiu, nes vaikas miega, miegu ir as. Paskutini kart traukiu 23-24 val. O paskui kaip vaikas keliasi- 6, 7 kartais ir 8 val. Ryte pritraukiu dvi porcijas.
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 05 25, 10:11)
Sveikutes,

as traukiu kas 3 val diena ir kas 4 val nakti. thumbup.gif Nakti jei pramiegu traukima mano krutine pasidaro "kvadratine" ir gumbuota... blink.gif
Atsakyti
Dukrytei 5 supuse men.As maitinu MP,bet ir primaitinu misinuku,Maitinu 4 kartus per diena,2 kartai mano MP ir 2 kartai misinukas.Gauna po 230ml.Nutraukineju 3 kartus per diena ax.gif .9val.17val.ir 12val.nakties.Nutraukineju tik rankomis.Nutraukimas trunka +- 30min.Turiu 2 pientraukius,bet nei vienas man taip neistraukia pieno ,kai pati rankomis smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rittusia: 26 gegužės 2011 - 11:31