Įkraunama...
Įkraunama...

NT kainos, diskutuojam toliau

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 05 31, 10:46)
1) varlyte, atėjus į diskusiją pirmoji pasireiškei sąmoju, tai gal laikykis to etiškumo principo.
2) Ar tave pamačius diskusijoje turėčiau kaskart tarti įžanginį žodį, ką manau apie kažkokią varlytę? g.gif Tiesą sakant tavęs net nepamenu, jei atvirai, net dėl ko čia ragus rodai. Reikėtų knistis diskusijų istorijose.

3) P.S. dėl "sutaršymo", tai sveikinu už optimizmą. Man kartais paprasčiau palikti pliką su savimi pešiotis. Kartais tingiu, toks jau tas mano būdas.

1) Tas "etiškumo principas" buvo taikytas Jums, nes aš pirma niekada nepuolu, atvirkščiai, siūliau pradėti civilizuotą dialogą, tačiau matau, kad Jums nelygi kova patinka.
2) Įžanginio žodžio neprašiau ir neprašau, don't quote me on that. O aš tamstą prisimenu, nes nuo Jūsų neatremiamos logikos mane savaitei išberdavo svastikomis.
3) Kokia autoironija, nes ankstenėje temoje kažkuri mama teigė, kad (laisvos formos citatos pražia) su Subektyvia ginčytis, kaip su pliku pešiotis, jei sakai, kad raudona yra raudona, ji vis tiek tvirtins, kad mėlyna (laisvos formos citatos pabaiga). Gerai, kad iš viso to savo klodus bent gražiais liaudiškais posakiais papildėte.
P.S. daugiau į Jūsų pastabas neatsakinėsiu ir labai atsiprašau visų, kuriems teko jas skaityti. Man ši tema labai patinka ir, manau, turiu ką ja pasakyti, tačiau Jūsų "myžčiojimai" mane erzina, todėl temoje dalyvausiu ignoruodama Jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlyte96: 31 gegužės 2011 - 13:31
QUOTE(Vaka @ 2011 05 31, 13:19)
Kaip jau rasiau, skaiciavimas pateiktas, kaip pavyzdys ir labai primytyvus.
Paprasciau tariant, jei as siuo metu bankui moku 2.12 proc., o gaunu is investicijos (buto nuoma, vistu auginimas ar kt.  biggrin.gif ) 5 proc. grazos, tai jau apsimoka. Kylant palukanoms bankui, parastai kyla ir investiciju graza.

Sekmes jums visiems. Pasidalinau savo nuomone. Kas kaip sugeba, tas taip gyvena.  smile.gif

Ir mano atveju skaičiavimai buvo pateiki labai paviršutiniški su salygą, kad pinigai laikomi kojinėje. Juos taip pat galima investuoti su tavo minėtą 5 proc. gražą. Tai gi per 20 susikaups dar daugiau, nei 312k.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zeka: 31 gegužės 2011 - 13:40
QUOTE(*ElGuna @ 2011 05 31, 13:22)
nebent, nes dabar toli grazu net panasiu palukanu nera.
nebent prie N metu, dabar max 2.5%, tad tas variantas, kad islostumete % skirtume, labai abejotinas.

Ne pries N metu, o 2009 m. kazkur viduryje, t.y. pries pusantru metu. EUR ais paluknos buvo 1.7 proc., o uz indeli litais snoras mokejo 8 proc. metiniu palukanu. O infliacijos tuo metu nebuvo, buvo defliacija biggrin.gif .

Tiesa dabar tas variantas (su indeliais) visiskai netinka, bet juk yra kitu variantu. Visais laiko buvo situaciju, kai matydavai i ka palankiausia investuoti. Buvo laikai (sovietmetis) kai labai gerai buvo galima uzdirbti is kailu pardavimo, metalo ir pan. Neseniai buvo laikas, kai galima buvo neblogai uzdirbti perpardavinejant NT (su saiku, proto ribose, ne prisiskolinus milijonu biggrin.gif ).

Bet itariu, cia diskutuoti reiktu atskirose temose apie investicijas.
Atsakyti
QUOTE(varlyte96 @ 2011 05 31, 14:31)
1) Tas "etiškumo principas" buvo taikytas Jums, nes aš pirma niekada nepuolu, atvirkščiai, siūliau pradėti civilizuotą dialogą, tačiau matau, kad Jums nelygi kova patinka.
2) Įžanginio žodžio neprašiau ir neprašau, don't quote me on that. O aš tamstą prisimenu, nes nuo Jūsų neatremiamos logikos mane savaitei išberdavo svastikomis.
3) Kokia autoironija, nes ankstenėje temoje kažkuri mama teigė, kad (laisvos formos citatos pražia) su Subektyvia ginčytis, kaip su pliku pešiotis, jei sakai, kad raudona yra raudona, ji vis tiek tvirtins, kad mėlyna (laisvos formos citatos pabaiga). Gerai, kad iš viso to savo klodus bent gražiais liaudiškais posakiais papildėte.
P.S. daugiau į Jūsų pastabas neatsakinėsiu ir labai atsiprašau visų, kuriems teko jas skaityti. Man ši tema labai patinka ir, manau, turiu ką ja pasakyti, tačiau Jūsų "myžčiojimai" mane erzina, todėl temoje dalyvausiu ignoruodama Jus.

toki vaizda susidariau kad jus cia myzciojat labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zeka @ 2011 05 31, 13:39)
Ir mano atveju skaičiavimai buvo pateiki labai paviršutiniški su salygą, kad pinigai laikomi kojinėje. Juos taip pat galima investuoti su tavo minėtą 5 proc. gražą. Tai gi per 20 susikaups dar daugiau, nei 312k.

Aciu uz pastebejimus. Tikrai neketinu cia smulkiai visko aprasineti biggrin.gif pateikiau principini pavyzdi, kad turint laisvu pinigu neapsimoka grazinti paskolos, o geriau juos investuoti.

O jei jus norite, kad jums butu viskas ant lekstutes padeta ir atnesta, tai jums tuomet i kavine reikia eiti.
Atsakyti
QUOTE(varlyte96 @ 2011 05 31, 15:22)
1) Taip, dabar ieškoti, kur geriau, jau vėlu, bankas pareikalaus sumokėti už sutarties sąlygų keitimą.
2) Dėl likvidumo tikras būti negali, kaip ir dėl absoliučiai viso kito, tačiau būstas esantis gerame rajone su reikalinga infrastruktūra, gero išplanavimo, prižiūrėtas, visada bus labiau likvidus nei nelabai kokiame rajone esanti "kartonkė" (atsiprašau už tokį išsireiškimą, jis man irgi nepatinka, bet nežinojau, kaip aiškiau išsireikšti).
3) Krizė į žmogaus kišenę gali ateiti ir manau epizodiškai ateina, tačiau imdamas paskolą kiekvienas tai žino ir supranta. Jei neturima ko, esant reikalui, įkeisti, parduoti, iš ko pasiskolinti, paskolos geriau neimti, bet tai, manau, aišku visiems.
4) Kas domėjosi, pastebėjo, kad bankai jau seniai baiminasi devalvacijos, todėl ir kelia palūkanas bei vengia jas fiksuoti. Tačiau, jas užsifiksavus (dariau-žinau) penkeriems metams, joks bankas manęs nerušins ir 1000% neuždės. Jei fiksuoti neišeina, šiokia tokia išeitis yra paskola eurais, reikėtų paanalizuoti Euriboro kilimą pastaruoju metu.
5) Euras nėra "valiuta", jis yra valiuta.
6) Euras nėra stabilus dėl infliacijos, bet dėl jos nebilus ir litas.

valiutos ant sio svieto nera. Yra tik "valiutos" . Valiuta buvo tada kai ji buvo prirista prie aukso vertes. O kai buvo atrista - liko popieriukai kuriu verte tik mazeja.

Inkilas visada buvo ir bus inkilas. Nesvarbu ar jis iskeltas miesto centre ar pakrastyje.

Bankai bijodami infliacijos, ne tik kelia palukanas .... bet ir koreguoja sutarciu salygas absoliuciai savo naudai.
Papildyta:
as galiu tik rekomenduoti paklausyti seminarus protingo zmogaus, kuris manau uz mus visus yra daug daugiau pasiekes. Ir as sakau ACIU sitam zmogui kad pradejau i viska ziureti kitomis akimis. As jauciuosi atsimerkusi. Geriau veliau nei niekada. 4u.gif

http://rimvydasjasin....lt/?page_id=13

Investicija - TIK LAIKAS.
Atsakyti
QUOTE(Zeka @ 2011 05 31, 13:39)

tiesa, dar pamirsau paklausti. Investuotum sutaupytus 922 Lt kas menesi? biggrin.gif mirksiukas.gif

kol kas neturiu jokiu ideju kur galeciau investuoti 922 lt g.gif, po menesio dar 922 lt. ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
Gali būti, tokiu atveju atsiprašau. Šaunu, kad įspūdį apie mane galite susidaryti iš apytikriai 3 postų.

QUOTE(BlacknWhite @ 2011 05 31, 11:44)
toki vaizda susidariau kad jus cia myzciojat labiau  smile.gif

Papildyta:
QUOTE(fasion149 @ 2011 05 31, 11:53)

Bankai bijodami infliacijos, ne tik kelia palukanas .... bet ir koreguoja sutarciu salygas absoliuciai savo naudai.
Papildyta:

http://rimvydasjasin....lt/?page_id=13

Investicija - TIK LAIKAS.

Fashion, nelabai suprantu. Jei kalbate apie sutarčių koregavimus PRIEŠ duodant sutartį pasirašyti asmeniui, tuomet asmuo laisvas rinktis, ar pasirašyti ar eiti ieškoti, kur geriau. Apie tai, kad sąlygos banko iniciatyva būtų keičiamos JAU pasirašius sutartį, t.y., po kurio laiko, dar negirdėjau. Žinau tik porą atvejų, kuomet keitėsi banko pavadinimas bei kai keitėsi valstybinė valiuta.
Atsakyti
QUOTE(varlyte96 @ 2011 05 31, 16:02)
Gali būti, tokiu atveju atsiprašau. Šaunu, kad įspūdį apie mane galite susidaryti iš apytikriai 3 postų.
Papildyta:
Fashion, nelabai suprantu. Jei kalbate apie sutarčių koregavimus PRIEŠ duodant sutartį pasirašyti asmeniui, tuomet asmuo laisvas rinktis, ar pasirašyti ar eiti ieškoti, kur geriau. Apie tai, kad sąlygos banko iniciatyva būtų keičiamos JAU pasirašius sutartį, t.y., po kurio laiko, dar negirdėjau. Žinau tik porą atvejų, kuomet keitėsi banko pavadinimas bei kai keitėsi valstybinė valiuta.

as nesakau, kad bankas bet ka bet kada pakeis, bet jei butu rinkoje kazkokie kritiniai ivykiai - as nelabai tikiu kad islostume tokie kaip mes. Butu banko isvartyta kazkas tarp eiluciu ir butu pakreipti ivykiai banko naudai. Ir salygos butu ne keiciamos, o tik vykdomos esamos.
Papildyta:
as zinau viena atveji, kai zmones uzfiksavo eurus aisku pakilime, dabar nori atfiksuoti ir jiems buvo isaiskinta, kad siandien jei nori atfiksuoti - moki bauda, ir pakeiciama marza, o po fiksavimo termino marza vistiek bus perziureta. Nu tokiu salygu (apie marzos keitima) net su padidinimo stiklu sutartyje nera. Tai paliko dabar viska kaip yra, ir laukia zmones kada pasibaigs tas fiksavimo terminas. Ir koks ivyks stebuklas. Bet jei bankas taip ir pasielgs - ir jei duosi ji i teisma, man atrodo kad vistiek bus isvartyta kazkas tokio, kad viskas buvo numatyta sutartyje. Nes pries banka jau eilinis zmogeles nelaimesi. Ju teisininkai tikrai pasikauste sitoje srityje.
Jie ta sutarti rode ir kazkokiam ekspertuo - bet esme tame, kad dabar sedi ir laukia kas gi cia bus.
As aisku dziaugiuosi lietuviskai kad cia ne mano darzas. Ir galiu tik tiketis, kad i savo sutarti mes isigilinome pakankamai.
Atsakyti
Yra toks posakis, jei iki 40 tu neturi nuosavo busto, tai tu jo niekad ir neturesi, nes taupyti iki paskutinio lito rizikinga del minimo pinigu nuvertejimo. Kiek teko girdeti kitu patirti, kai anksciau neskolindavo bankai, skolindavo gimines, ir zmones tais laikais pirke tikrai nepermokejo. Lengviau nusipirkdavo busta anksciau pirkdami, nei veliau taupydami ir dalis niekaip nesutaupydami, nes pinigai vis keitesi.

O siaip arogantiskus komentatorius siulyciau kitiems forumo dalyviams ignoruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 31 gegužės 2011 - 14:31
QUOTE(varlyte96 @ 2011 05 31, 16:02)
Papildyta:

as turiu galvoje tas sutarti - kurias bankas duoda mums pasirasyti. Jos juk yra pastoviai tobulinamos, keiciasi salygos. Ir zinoma kad jas matai pries pasirasant. Bet man atrodo jei cia mes palygintumeme tam tikrus punktus paskolu imtu pries 10 - 5 - 1 metus - tikrai skirtusi. I sutartys tobuletu banku naudai, butu vis daugiau ziurima i prieki, ir vis daugiau bankas saugotu save.

NA tikiuosi supratai apie ka as cia.
Atsakyti
Suprantu. Po sutarties pasirašymo bankas sėdi subinę užraukęs taip pat kaip ir klientas ir vienas laukia, kol padėtis pasikeis jo naudai, o kitas-kad jo. Jei bankai taip nuo visko apsisaugotų ir viską numatytų, ekonominės krizės metu nebūtų patyrę nuostolių, o kai kurie ir bankrutavę. Klientą jie melžia, tačiau tik sutarties ribose. Devalvacijos bankai bijo ir jos atveju klientas išloštų. Prieš imdama paskolą konsultavausi su nepriklausomais ekonomikos ekspertais, nes labai bijojau nusvilti uodegą. Nė vienas devalvacijos rizikos neatmetė ir visi išskyrus vieną rekomendavo paskolą imti litais. Tik niekas neima. Klausiau banke, man atsakė, kad 90 proc. kredituojama eurais. Jei diduma klientų skolinasi eurais, net ir devalvacijos atveju bankai prarastų nedaug. Sutartį nešiausi pas notarą ir pas kolegą teisininką, bankas vieną man (tiksliau, notarui) nepatikusį punktą sutiko koreguoti. Daugiau jokio pavojaus ten neįžvelgiau. Manau bankų reputacijos ir lėšų saugojimas neleistų dėl nelegalių veiksmų veltis į teisinius ginčus. Klientų tūkstančiai, jei visi sugalvotų dėl neteisiškų veiksmų paduoti banką į teismą, būtų beprecedentis įvykis.

QUOTE(fasion149 @ 2011 05 31, 12:26)
as turiu galvoje tas sutarti - kurias bankas duoda mums pasirasyti. Jos juk yra pastoviai tobulinamos, keiciasi salygos. Ir zinoma kad jas matai pries pasirasant. Bet man atrodo jei cia mes palygintumeme tam tikrus punktus paskolu imtu pries 10 - 5 - 1 metus  - tikrai skirtusi. I sutartys tobuletu banku naudai, butu vis daugiau ziurima i prieki, ir vis daugiau bankas saugotu save.

NA tikiuosi supratai apie ka as cia.

Papildyta:
Negaliu nesutikti, todėl būdama dvidešimties su trupučiu ir rizikuoju skolindamasi. Mano jauna pilkšvai rusva galva darau tinkamai, bet kiekvienas sprendžia pagal savo galvą ir kišenę.

QUOTE(bigsmile @ 2011 05 31, 12:25)
Yra toks posakis, jei iki 40 tu neturi nuosavo busto, tai tu jo niekad ir neturesi, nes taupyti iki paskutinio lito rizikinga del minimo pinigu nuvertejimo. Kiek teko girdeti kitu patirti, kai anksciau neskolindavo bankai, skolindavo gimines, ir zmones tais laikais pirke tikrai nepermokejo. Lengviau nusipirkdavo busta anksciau pirkdami, nei veliau taupydami ir dalis niekaip nesutaupydami, nes pinigai vis keitesi.

O siaip arogantiskus komentatorius siulyciau kitiems forumo dalyviams ignoruoti.

Atsakyti