QUOTE (mazule2 @ 2004 06 15, 16:39) |
Vilko puse, Aferiste, Aukse - O JUSU LELIUKAI SOSKIUKA VALGO? Mes tai ne, vo ir nezinau, kaip atpras be manes uzmigt...nors ir nezadu dabar, ale vis paplanuoju ateiciai... ![]() |
mano Mazulis soskes nuo pat pirmu dienu ne tai kad nemego, bet net isizeizdavo, kai bandziau ji "pratint" ja ciulpt... kadangi maciau, kad reikalas bergzdzias, taj nusprendziau jo nerikdyt ir soskes nebekisau... taciau jam nereik dabar nei papo, nei soskes, nei buteliuko... manau tai visgi i nauda - nereiks atpratinet nuo kitu dalyku

Mano draugė maitino ilgai, nes labai bijojo atjunkymo procedūros. O vaikui, pasirodo, tik vienos nakties, kai ji išvažiavo užteko
Va taip. Reikia tik tvirtai nuspręsti

Nesupykite ilgai maitinancios mamos, bet noriu jusu visu paklausti: juk vaikas virs 1m. jau valgo visas koses, vaisius, sausainius, tyrele, sultis. Tai kada ir kiek jam bereikia mamos pienuko? Ar pirmieji mano isvardinti produktai jusu vaiku racione sudaro mazaja dali? O gal is to dideles naudos jau ir nera, o jus tik altruistiskai nusiteikusios savo maziu atzvilgiu. nu nezinau, ar tokio amziaus vaikui dar reiketu keltis nakti... valgyti. Maniskes to nedare nuo kokiu 2 men. Visi miegam nakti ir tiek, juk ir pacios nesikeliam uzkrimsti, tai vaikiukai irgi turi leisti skrandukams pailseti. o kaip jus manote?

QUOTE (nerile @ 2004 06 16, 08:46) |
Nesupykite ilgai maitinancios mamos, bet noriu jusu visu paklausti: juk vaikas virs 1m. jau valgo visas koses, vaisius, sausainius, tyrele, sultis. Tai kada ir kiek jam bereikia mamos pienuko? Ar pirmieji mano isvardinti produktai jusu vaiku racione sudaro mazaja dali? O gal is to dideles naudos jau ir nera, o jus tik altruistiskai nusiteikusios savo maziu atzvilgiu. nu nezinau, ar tokio amziaus vaikui dar reiketu keltis nakti... valgyti. Maniskes to nedare nuo kokiu 2 men. Visi miegam nakti ir tiek, juk ir pacios nesikeliam uzkrimsti, tai vaikiukai irgi turi leisti skrandukams pailseti. o kaip jus manote? ![]() |
Savo pipira maitinau iki 1,7m taip, sutinku, gal tokios dideles naudos is to pienelio ir nera, nes valge visko ir daug, bet juk tai ne pati didziausia esme

Tiek jam tiek man svarbiausia buvo jausti vienas kita-nes to artimo rysio ilgiuosi net iki dabar (o jau bernui 2,6m)

Nezinau kaip kitoms mamytems, bet man buvo didele trauma kai turejau isvaziuoti ir nutraukti maitinima

Maziukas isgyveno daug lengviau, bet net ir gryzus po savaites teko siek tiek paslapstyti savo kuna

Dar ir dabar papas kartais pasitarnauja kaip nuraminimo ir paguodos priemone

DEAISY-nekankink savo maziukes ir duok kruti jei ji to nori-pamatysi, ji greitai ir pati jos atsisakys

Cia is musu vienu pazistamu repertuaro: "Zmona, duok papa, vaikas zagsi". Suprantu, jei vaikiukas tuom maitinasi, bet ciulpti tik siaip, ciulptuko vietoje, tai jau nezinau. Tai dabar iseitu, jei namaitinau ilgai, tai su vaiku neturiu rysio? Nepasakyciau. Bet tegul kiekvienas gyvena kaip kam iseina, neisizeiskite.

QUOTE (nerile @ 2004 06 16, 06:47) |
Nesupykite ilgai maitinancios mamos, bet noriu jusu visu paklausti: juk vaikas virs 1m. jau valgo visas koses, vaisius, sausainius, tyrele, sultis. Tai kada ir kiek jam bereikia mamos pienuko? |
Nerile, man regis, jau buvo temų, kuriose svarstyta apie ilgo maitinimo naudą ir pan.

Dėl nujunkymo. Maitinau iki 1,6m., būčiau maitinusi ir iki dviejų, tačiau reikėjo išvykti savaitei. tą savaitę pas močiutę vaikas kažkaip ištvėrė, bet kai tik grįžau, vėl ėmė prašyti pienuko, keldavosi naktimis ir rėkdavo, stūmė buteliuką su vandeniu ar arbata (ar mišinuku). Man švelniai nujunkyti nepavyko... O dabar, nors nemaitinu jau du mėnesius, sūnus dažnai naktimis prabunda ir prašo gerti...Taigi, nereikėtų daryti išvados, kad, jei nemaitinsi, tai vaikas naktimis ramiai miegos - gali atsitikti kaip tik atvirkščiai...
mano mergaitei jau rugsejo menesi bus trys metukai,as ja vis dar maitinu ir tuo didziuojuosi.Apie maitinimo nauda jau tiek daug straipsniu buvo ivairiuose zurnaluose prirasyta,todel man keista,kai kai kurios mamos mamos piena laiko tik maisto saltiniu.Pati esu sesele ir geguze lankiau kursus apie naturalaus maitinimo nauda ir sulaukiau mums desciusios daktares Morkunienes palaikymo ir paskatinimo,nors prisipazinsiu is kursus lankiusiu gydytoju,kuriems virs 40 buvo is karto skeptiskai nusiteikusiu.Aisku geriausiai nupirkt misinuka dar pasamdyt aukle ir but laisvai kaip ir anksciau,bet tada kyla klausimas,kam is vis gimdyt,jei duot nori tik tai ,kas nuperkama.Atsiprasau,bet neveikia lietuviskas sriftas,todel parasiau tarsi su klaidom
Na o as savo duktyte maitinau 11men.Atpratinti pradejau labai pamazu , nuo 9-o menesio.Vis mazindavau maitinimu skaiciu ir mokinau "draugauti " su buteliuku , nes is jo negerdavo ir ciulptuko nemegdavo .Daug misinuko tekdavo ispilti i kriaukle kol priprato.Galu gale liko tik vakarinis pasimegavimas mano pieneliu.Kelius sykius bandziau "apgauti" su buteliuku , kol viena vakara isgere misinuka ir uzmigo patenkinta
.Na as tada ir nutariau - viskas - pakaks.Svarbu paciai save nuteikti ir nebeerzinti vaikucio.Taip mano dukryte be asaru atprato nuo papuko
.O ir man reikejo tik pora kartu piena nusitraukti ir jis savaime baigesi.Noreciau kad taip gerai sektusi ir su suneliu - jam dabar 5 men..Sunku patarti , nes kiekvienas vaikas kitoks.Linkiu sekmes ir kantrybes 
Na o as savo duktyte maitinau 11men.Atpratinti pradejau labai pamazu , nuo 9-o menesio.Vis mazindavau maitinimu skaiciu ir mokinau "draugauti " su buteliuku , nes is jo negerdavo ir ciulptuko nemegdavo .Daug misinuko tekdavo ispilti i kriaukle kol priprato.Galu gale liko tik vakarinis pasimegavimas mano pieneliu.Kelius sykius bandziau "apgauti" su buteliuku , kol viena vakara isgere misinuka ir uzmigo patenkinta
.Na as tada ir nutariau - viskas - pakaks.Svarbu paciai save nuteikti ir nebeerzinti vaikucio.Taip mano dukryte be asaru atprato nuo papuko
.O ir man reikejo tik pora kartu piena nusitraukti ir jis savaime baigesi.Noreciau kad taip gerai sektusi ir su suneliu - jam dabar 5 men..Sunku patarti , nes kiekvienas vaikas kitoks.Linkiu sekmes ir kantrybes

QUOTE (nerile @ 2004 06 16, 08:47) |
Nesupykite ilgai maitinancios mamos, bet noriu jusu visu paklausti: juk vaikas virs 1m. jau valgo visas koses, vaisius, sausainius, tyrele, sultis. Tai kada ir kiek jam bereikia mamos pienuko? Ar pirmieji mano isvardinti produktai jusu vaiku racione sudaro mazaja dali? O gal is to dideles naudos jau ir nera, o jus tik altruistiskai nusiteikusios savo maziu atzvilgiu. nu nezinau, ar tokio amziaus vaikui dar reiketu keltis nakti... valgyti. Maniskes to nedare nuo kokiu 2 men. Visi miegam nakti ir tiek, juk ir pacios nesikeliam uzkrimsti, tai vaikiukai irgi turi leisti skrandukams pailseti. o kaip jus manote? ![]() |
Miela Nerile,
Mamytes pienas ir po koseliu vis dar labai svarbus-jokios koseles, jokios sultys, kaip ir beje, jokie misinukai neturi antikuniu. Mamos pienas apsaugo vaikucius nuo rimtu susirgimu. Kuo ilgiau-tuo geriau. Planuoju maitinti, kol jam noresis. O ir einant i darba galima vaikuciui duoti nors ryte ir vakare.
Musu seimoje nujunkymas siuo metu tapo aktualiausia tema. Mano dukrytei 16 men. Apie nujunkyma negalvociau, jei ji valgytu nors koki kita maista. Nei koseliu ir netgi jokiu arbateliu apart papo. Ka beikisciau i burna, net jei ir sukramto vistiek isspjauna, galvojau atsiras uogos, susigundys, deja, jos jai irgi nepatinka. Sveria ji 12 kg, bet kraujas blogas. Gydytoja jau seniai patare atiduoti vaika 2 savaitem mociutei ir nesirodyti, bet man tai buvo tolygu atiduoti visam laikui. Galvojau gal kaip nors prades valgyti. Taciau situacija nesikeicia. Todel pradedam galvoti kad neisvengiamai reikia nujunkyti nors suprantu kad tai bus be galo skausminga mums abiems.

Mano suneliui 5.5men ir as jau pradejau galvoti kad reiks nujunkyti iki prmojo gimtadienio
.Nes susidaro nuomone , kad kuo ilgiau vaika maitinsi , tuo sunkiau ji bus atpratinti
.O jeigu dar nieko daugiau nevalgo , tai is viso tragedija man butu
.Sunku ir vaikuciui , sunku ir mamai , kai reikia nutraukti si glaudu rysi.Neisivaizduoju kaip reiktu vaika palikti mociutei , jeigu zinociau kad jis istisai veks be manes
.
Migla , linkiu tau kantrybes , bandyk kaip nors pati issprest ta problema.Dazniau siulyk buteliuka ir nesitikek , kad per savaite atpras nuo papuko.Mano dukrytei reikejo poros menesiu ,kad be asaru atprastu
.Linkiu sekmes

Migla , linkiu tau kantrybes , bandyk kaip nors pati issprest ta problema.Dazniau siulyk buteliuka ir nesitikek , kad per savaite atpras nuo papuko.Mano dukrytei reikejo poros menesiu ,kad be asaru atprastu