Galiu pasidalint savo patirtim. Maniskiui jau 23 menesiai. Nebezindau savaite
Ir viskas buvo neitiketinai lengva, bent jau 'technishkai".Man buvo nepriimtinas mamos isvaziavimo, kruties tepliojimo karciais ar kt neskaniais dalykais, ar drastishko 'nedavimo' variantai, tai susikuriau savo 'metodika'

Pradejau 'nujunkyma' mazdaug 18 menesiu , ty,
nebeduoti naktimis 'pagal pareikalavima' (buvo,kaip ir daugelis, iprates reikalauti kas valanda-dvi). Penkios naktys buvo sunkokos, veliau ramiai miegojom naktimis atsibusdami tik 'pusryciams' apie 5-6val. Kai sukako mazdaug 20 menesiu, emiau nebeduoti ir dienomis, velgi nebuvo labai sunku,- tiesiog klausdavau 'ar jau nori miegucio?' (is pradziu, jei noredavo,- eidavom abu atsigult ir 'pamiegot'). Zodziu,
susiejau zindyma tik su miegu. Taip teliko 3 kartai,- pries pietu ir nakties miegeli+ paryciais. Tada emiausi
trumpinti zindimo trukme,- atimdavau kruti ir 'uzkalbedavau' danti, masazuodavau nugaryte, galva (maniskis labai megsta). Po to emiau
nusukineti viena- kita zindyma,-kartais masazu, kartais pasupimu ant ranku, ozhio (pliushinio zaislo) kuno daliu aptarinejimais, etc. Pries pietu miega (maniau kad sito zindymo bus neimanoma atsisakyti) labai gerai suveikdavo jogurtas is gertuves, 'saldainis',- gliukozes su vitaminu C tablete, bananas ar javinukai. Tik, zinoma, stengdavausi guldyt pavargusi, gerai pasibuvusi lauke, bet nepervargusi. Ir is pradziu
niekada nepasilikdavau salia jo,- iseidavau is kambario (tam irgi ruosiau keleta menesiu pries tai,- neleisdavau uzmigt prie kruties, o pazindzius iduodavau zaisliuka ir iseidavau).
Proceso
neskubinau ir nestresavau,- pavykdavo 'nusukti' maitinima,- valio! nepavykdavo,- nieko baisaus. Pastebejus kad nemaitinau visa para
mazindavau pieno gamyba valgydama dziovintus shalavijo lapus (neskanu, bet amerikos pribuvejos rekomenduoja butent taip nutraukti pieno gamyba). Finale per savaite zindydavau vos pora kartu.... ir tai beveik mano iniciatyva. Zodziu, man 'nusijunkyt' staiga tapo labai snuku..ir gaila,ir graudu.... Bet va jau savaite kaip laikausi...

:
Tai tokia istorija...
Tiesa, mano drauge naudojosi kitu metodu, kuri rekomendavo ir man. Nusprendusi nujunkyt ji tiesiog uzklijavo speneli ir laukeli aplink ji pleistro gabaliuku, ir vaikui 'nupleshus' marskinelius paaiskindavo kad 'neber papulio' (aisku, nelaukdavo kol jis nukrapstys pleistra). Po savaites 'patikrinimai' smarkiai suretejo, o paskui ir pasibaige
Gal ka nors prisitaikysit ir sau, nors, zinoma, kiekvienas vaikas yra kitoks....kaip ir kiekviena mama. Linkiu sekmes
I should keep my words soft and sweet in case I have to eat them.
Šis bei Tas