Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Kazkada pati prasiau patarimo siame skyrelyje, dabar galiu ir pati patarti, nes jau pradanginau piena. Is pradziu bandziau nutraukineti piena, bet jis vistiek gaminosi, paskui bandziau suverzti krutis su elasiniu bintu, bet pradejo skaudeti krutis, tada nusprendziau kreiptis i ginekologe. Paskambinau i poliklinika skyriaus vedejai ir papasakojau savo situacija (pries tai bandziau uzsiregistruoti pas savo ginekologe, bet pas mus pas gydytoja galima papulti tik po menesio po registracijos), tai ji man liepe nusiimti visus bintus ir ateiti pas ginekologe (buvau priimta be eiles). Gydytoja man israse vaistus, kurie kaip ji man paaiskino blokoja pieno gamyba per smegenys. Vaistus geriau 14 dienu ir pienas dingo. Nereikejo nei nutraukineti, nei perristi krutines. Vaistu pavadinimo dabar neatsimenu, bet jeigu kam reikes, namie galiu paziureti ir parasyti.
Sekmes nujunkant smile.gif
Atsakyti
Aš tai pradinginau ,mažindama maitinimus. kai savaitę maitinau tik vieną kartą,nuo kitos-visai nedaviau pienuko ir šis savaime dingo be jokiu bėdų.
Atsakyti
As tai mazinu maitinimus (kaip ir brendule). Sumazinau iki triju kartu per diena, paskui iki dvieju. Nuo siandien jau duosiu tik viena karta rolleyes.gif Galiu pasakyti, kad jauciu kaip pienukas nyksta, nes krutine visai nebepritvinksta.
Atsakyti
QUOTE(vysniuke @ 2005 01 15, 14:47)
As kaip tik ta dabar ir darau, nes pradejus eiti i darba nebeimanoma tapo maitinti krutimi dukra toliau. Tai pasikonsultavau su gydytoja ir ji man patare gerti Parlodel tabletes po 2,5 mg. Is pradziu po 1 tablete vakare 1 savaite, o jei pienukas nedingsta tai po 2 tab. 2 kartus per para. Tik reikia stebeti ar labai nepykina, nes kaikurioms jos tai gali sukelti. Uztai ir patartina jas isgerti pries einant miegoti. Na tai as jau geriu jas antra savaite ir pienas  jau beveik dingo. Zinoma pirmas dienas krutines buvo ojojoj. Bet dabar tai jau gerai. Sie vaistai butent ir yra skirti, kad nesusidarytu krutinese guzeliai.

vysniuke,o ar tau visai dingo pienas,kai gerei tuos vaistus,ar paspaudus krutine dar issispausdavo jo truputi?as ir geriu tas tabletes,bet man labai svaigo galva,tai geriu po viena vakarais.geriu jau tris savaites,bet vis pamaigius krutine,pasirodo pieno.nebezinau,ka ir bedaryti ar dar gerti,ar tas pienas pradings savaime.
Atsakyti
QUOTE(kajote @ 2005 03 12, 06:27)
As tai mazinu maitinimus (kaip ir brendule). Sumazinau iki triju kartu per diena, paskui iki dvieju. Nuo siandien jau duosiu tik viena karta  rolleyes.gif Galiu pasakyti, kad jauciu kaip pienukas nyksta, nes krutine visai nebepritvinksta.

As irgi toki metoda pasirinkau mirksiukas.gif Vakar truputi pakietejo kruti, tad teko "atiduoti" maziui, bet tikiuosi pavyks, kaip ir su pirmu sunumi smile.gif
Atsakyti
Perziurejau temas, lyg tikios pat ir nemaciau.
Patarkite man, kas jau su tuo susidure, kaip "atsargiai", netraumuojant vaiko, nutraukti maitinima krutimi.Dukrytei bus greitai 2 metukai, taigi kaip ir "suplanavau", nenoreciau ilgiau. Bet mazoji anaiptol! Busiu labai dekinga uz jusu nuomone ir patarimus. Tik nenoreciau diskusiju apie ilgo maitinimo privalumus ar trukumu ir pan.
Atsakyti
As irgi ieskau budu kaip nutraukti maitinima. Mano maziui 1m 6men.Labai nukamavo valgymai naktimis. Tai viena nakti, kaip supykau, kad neduoda miegoti, ir nedaviau kruties. Galvoju, ot tai bus skandalas cry.gif . Pasirodo, kad ne. Paverksleno kokias 10 min, bet taip visai be isteriju, apsiverte ant soniuko ir uzmigo. O, ziuriu, gali apseiti. Ir kita nakti nedaviau. Pasirodo, jam ir nereikia. Ir nuo to laiko beveik kiekviena nakti ismiega ir neprabunda smile.gif.
Dabar bandysiu dienomis mazinti maitinimus-pasiciulpimus.
Atsakyti
Galiu pasidalint savo patirtim. Maniskiui jau 23 menesiai. Nebezindau savaite ax.gif
Ir viskas buvo neitiketinai lengva, bent jau 'technishkai".Man buvo nepriimtinas mamos isvaziavimo, kruties tepliojimo karciais ar kt neskaniais dalykais, ar drastishko 'nedavimo' variantai, tai susikuriau savo 'metodika' rolleyes.gif
Pradejau 'nujunkyma' mazdaug 18 menesiu , ty, nebeduoti naktimis 'pagal pareikalavima' (buvo,kaip ir daugelis, iprates reikalauti kas valanda-dvi). Penkios naktys buvo sunkokos, veliau ramiai miegojom naktimis atsibusdami tik 'pusryciams' apie 5-6val. Kai sukako mazdaug 20 menesiu, emiau nebeduoti ir dienomis, velgi nebuvo labai sunku,- tiesiog klausdavau 'ar jau nori miegucio?' (is pradziu, jei noredavo,- eidavom abu atsigult ir 'pamiegot'). Zodziu, susiejau zindyma tik su miegu. Taip teliko 3 kartai,- pries pietu ir nakties miegeli+ paryciais. Tada emiausi trumpinti zindimo trukme,- atimdavau kruti ir 'uzkalbedavau' danti, masazuodavau nugaryte, galva (maniskis labai megsta). Po to emiau nusukineti viena- kita zindyma,-kartais masazu, kartais pasupimu ant ranku, ozhio (pliushinio zaislo) kuno daliu aptarinejimais, etc. Pries pietu miega (maniau kad sito zindymo bus neimanoma atsisakyti) labai gerai suveikdavo jogurtas is gertuves, 'saldainis',- gliukozes su vitaminu C tablete, bananas ar javinukai. Tik, zinoma, stengdavausi guldyt pavargusi, gerai pasibuvusi lauke, bet nepervargusi. Ir is pradziu niekada nepasilikdavau salia jo,- iseidavau is kambario (tam irgi ruosiau keleta menesiu pries tai,- neleisdavau uzmigt prie kruties, o pazindzius iduodavau zaisliuka ir iseidavau).
Proceso neskubinau ir nestresavau,- pavykdavo 'nusukti' maitinima,- valio! nepavykdavo,- nieko baisaus. Pastebejus kad nemaitinau visa para mazindavau pieno gamyba valgydama dziovintus shalavijo lapus (neskanu, bet amerikos pribuvejos rekomenduoja butent taip nutraukti pieno gamyba). Finale per savaite zindydavau vos pora kartu.... ir tai beveik mano iniciatyva. Zodziu, man 'nusijunkyt' staiga tapo labai snuku..ir gaila,ir graudu.... Bet va jau savaite kaip laikausi... blush-anim-cl.gif:
Tai tokia istorija...
Tiesa, mano drauge naudojosi kitu metodu, kuri rekomendavo ir man. Nusprendusi nujunkyt ji tiesiog uzklijavo speneli ir laukeli aplink ji pleistro gabaliuku, ir vaikui 'nupleshus' marskinelius paaiskindavo kad 'neber papulio' (aisku, nelaukdavo kol jis nukrapstys pleistra). Po savaites 'patikrinimai' smarkiai suretejo, o paskui ir pasibaige tongue.gif
Gal ka nors prisitaikysit ir sau, nors, zinoma, kiekvienas vaikas yra kitoks....kaip ir kiekviena mama. Linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2005 04 02, 23:42)
Tiesa, mano drauge naudojosi kitu metodu, kuri rekomendavo ir man. Nusprendusi nujunkyt ji tiesiog uzklijavo speneli ir laukeli aplink ji  pleistro gabaliuku, ir vaikui 'nupleshus' marskinelius  paaiskindavo kad 'neber papulio' (aisku, nelaukdavo kol jis nukrapstys pleistra). Po savaites 'patikrinimai' smarkiai suretejo, o paskui ir pasibaige tongue.gif
Gal ka nors prisitaikysit ir sau, nors, zinoma, kiekvienas vaikas yra kitoks....kaip ir kiekviena mama. Linkiu sekmes 4u.gif

Nu sitas tai tikrai geras. jau prisijuojiau biggrin.gif Tavo metodai verti pagyrimo thumbup.gif Tikrai super. Reiks ir man taip bandyti. Aciu
Atsakyti
Ir as bandau jau 3sav nutraukti maitinima krutimi, bet vaikas pasidare l.neramus, kai nori MP zyzia, nieko kito negeria:nei pieno, nei misinelio, nei kudikiams skirtos arbatos, tik sulciu apie 70ml per diena. Tai galvoju, jei nebemaitinsiu, jai truks skysciu. Ka daryti, kad piena pradetu gert? Daviau ir vanilini saldu piena, ir to negeria. O nujunkyt butinai reikia, nes tenka 5dienom isvaziuot i uzsieni
Atsakyti
Mano pupai buvo 1 m.3mėn., kai nusprendžiau nujunkyti, nes buvau nėščia, pervargusi ir žindymas pradėjo varginti. DUkra jau buvo pakankamai sąmoninga, todėl vieną rytą pasakiau, kad pienelį valgom paskutinį kartą, o paskui jis išeis į puoduką ir gersim iš puoduko. Pasimaitinusios pasakėm abi pienukuk ate ate ir viskas. Kai norėdavo, pasakydavau, kad pienukas išėjo į puoduką ir galim atsigerti iš puoduko. Paverkdavo labai trumpai, apkabindavau, pamyluodavau, pasakydavau, kad ją labai myliu, bet pienukas dabar bus puoduke. Vieną dieną prašė pienuko, po to kokį mėnesį prašydavo parodyti papukus, paglostydavo, duodavo bučiuką, jei bandydavo paimti spenelį, nusisukdavau ar kitaip išsisukdavau ir pasiūlydavau pienuko iš puodelio. Va taip ir nujunkom. Buvo tikrai nesunku.
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2005 05 17, 17:15)
Ir as bandau jau 3sav nutraukti maitinima krutimi, bet vaikas pasidare l.neramus, kai nori MP zyzia, nieko kito negeria:nei pieno, nei misinelio, nei kudikiams skirtos arbatos, tik sulciu apie 70ml per diena. Tai galvoju, jei nebemaitinsiu, jai truks skysciu. Ka daryti, kad piena pradetu gert? Daviau ir vanilini saldu piena, ir to negeria. O nujunkyt butinai reikia, nes tenka 5dienom isvaziuot i uzsieni

As is pradziu paprasta piena dedavau i koses, kuriu skonis jai jau buvo pazistamas. Taip po truputi pradejo gerti ir viena.
Nujunkant ir mano mergaite buvo labai nerami. Tai normalus periodas, vaikas jau supranta ir reikalauja pieno, ypac jei tai tapo ritualu (kaip kad buvo pas mus pries miega blush2.gif ). Sunkiausia buvo dvi paras. Paskui kazkaip pamate, kad pieno nera ir viskas, atsibodo reikalauti ir buti neramiai vidury nakties - nebuvo kito pasirinkimo mirksiukas.gif Sunkiausia mamai si etapa praeiti, vaikas neramus tik del situacijos pasikeitimo. Prisitaikys ir praeis smile.gif

Beje, jei nori maitinti ilgiau, tavo vietoje maitinciau po keliones. Per 5 dienas vargu ar pienas dings, ypac jei nusitrauksi kelis kartus i diena kol vaiko nematysi rolleyes.gif
Atsakyti