Maitinau iki 2 metų ir 8 mėn. Planavau baigti maitnimą ir anksčiau,visaip įkalbinėjau, kūriau visokias istorijas apie išėjusį pienelį ir t.t. ir pan.Tačiau mergina nepasidavė. Todėl vieną dieną užsiklijavau spenelius ir pasakiau,kad krūtytės susirgo. Truputį patriukšmavo,porą dienų nėjo pietų miego (bet užtat vakare momentaliai nulūždavo),keletą kartų paverkė naktį ir gan greit viskas susitvarkė.
Šiaip jau buvau tokių metodų priešininkė,maniau,kad pavyks viską gražiai baigti natūraliai. Pasirodo,klydau.

aciu visoms uz patarimus. Jau pradejo gert geriama jogurta ir jo isgeria gan nemazai, o pieno-niekaip...Gal is viso jo negers? Diena pati maitinu jau tik 2 kartus ir nakti- 1. Labai sunku abiems
mano maitinimo stažas buvo 2,2 m. Išsiskyrėm sunkiai ir drąstiškai. Šaunuolės mamytės, kurioms pavyko atsisveikinti švelniai. Mums taip neišėjo
Visos gudrybės apie išėjusį pienuką, skaudančius papulius, didelę mergytę, dovanėles, masažus, glostymus, tikrai daug skiriamo dėmesio nepadėjo
Kuo labiau bandžiau ją atitraukti nuo maitinimo, tuo labiau ji "prilipdavo". Gal dar bučiau maitinusi , bet pupa žadindavo mane naktimis kas valandą. Buvau pradėjusi dirbti, todėl labai pavargdavau, nepailsėdavau. Ko nori pasiimdavo pati. Nepadėjo niekas. Likau nevilty. Pieno turėjau tiek, kad išmaitinčiau dar du. Nieko kito neliko kaip tik "iškomandiruoti" dukrelę su močiute prie jūros...
Po savaitės sunkių naktų be mamos papulio grįžo ir jo jau nebereikalaudavo. Išmiegodavo visą naktį kuo ramiausia. tikrai nejautė per daug jokio didesnio streso, nes dėmesio, švelnumo gaudavo sočiai. Tik užmigdama turėdavo būtinai laikyt savo delniukus man ant skruostų. Matyt tai jai primindavo laikomą krūtį.
Na o aš prablioviau visą tą nelemtą savaitę, pienukas tekėdavo upeliais, o kai dukrelė grįžo, kai ją pamačiau, tai krūtų įdėklus keisdavau kas pusvalandį, labai suaktyvėjo pieno gamyba.
Todėl manau , kad tai labai individualu ir priklauso nuo mamos ir vaiko psichologinio pasiruošimo ir judviejų ryšio. Man buvo sunkiau negu jai
Tokių kančių niekam nelinkiu.

Na o aš prablioviau visą tą nelemtą savaitę, pienukas tekėdavo upeliais, o kai dukrelė grįžo, kai ją pamačiau, tai krūtų įdėklus keisdavau kas pusvalandį, labai suaktyvėjo pieno gamyba.
Todėl manau , kad tai labai individualu ir priklauso nuo mamos ir vaiko psichologinio pasiruošimo ir judviejų ryšio. Man buvo sunkiau negu jai

Saukiuos pagalbos.Mano antram kudikeliui jau 15men
as ji dar maitinu krutimi.Jis pas mane tikras berniukas nykstukas,visiska priesingybe mano vyresneliui.Nera ko noret 13metu skirtumas.Antrieji gandrai ilgai suko ratus virs musu seimos :)Pirmojo beveik nemaitinau,dabar galiu pasakyt drasiai nemokejau,o ir niekas tiek nesirupino kaip dabar.Uztat mazyliui dar ir dabar pieno yra,beda ta kad jis ne tiek ji geria kiek papus drozia.Is tikruju tai jau ne tik vargina
bet jau pradeda erzinti
Jau pazadu sau tikrai pamazu mazinsiu,bet ir vel paziurejus i jo akeles pagailiu jo :blink:Jis pas mane smulkutis metuku svere vos 9kg.
i teti.Papildomui maistui labai isrankus,bet gal negaudamas mano pieno jo valgytu daugiau?Vyresnelis nors ir uzauges "ant" Similaco buvo buvo daug "buinesnis"
Oi nezinau,nezinau ir ka daryt,ir kaip toliau gyvent :cry:ir kudikelio gaila :verysad:ir paciai nervai nelaiko
Jauciuosi naudojama vietoj zinduko :verysad:kurio nuo pat gimimo i burna neeme.Vaikinas pripazysta tik naturaluma

lincux, kaip tik siandien ir as norejau ateiti ir parasyti panasu pagalbos sauksma. Tik as maitinu jau du metus ir penkis men. !
Situacija pas mus panasi. Vyresneli maitinau trumpai, nes info buvo tikrai mazai, o va mazoji atsigriebia uz bau.
Na, ji nera smulkute. Ji ir auksta ir nesmulki. jau tikrai noreciau nutrauykti, bet dabar yra labai sunku, nes ji labai prisiriso. jauciu, kad tai jau beveik kaip priklausomybe gaunsi. Ir mane jau pradeda nervinti naktiniai jos pavalgymai... Matyt, tikrai pavargau... bet visada, kai tik pradedu galvoti apie nutraukima, ziurek ima ir apserga. ir adabr ka tik prasirgom pulinga angina. Kazkoks virusas prasisuko, nes namuose visi stipresene mazesne slogavom ir pakosejom. atrodo, kad jei jau maitnu, tai turetu nesirgti, bet ji man vis retkaciais paserga. bet taip stipriai dar nebuvo sirgusi. Gal jei nemaitinciau, ji dar daugiau sirgtu?? Taciau jau noriu baigti ir nezinau kaip.... Vis papasakoju, kad va, ateis diena, kai pienukas pasibaigs, suges.. ji tai kai ir zino... Gal dabar dazniau reiktu apie tai papasakoti...??... Noretusi baigti be drastisku priemoniu. taip labai tikiuosi, kad ji samoningai atsisakys papuko. Bet kol kas nesimato , kad ji sito noretu... Manau, kad tai bus nelengva procedura....

QUOTE(ausyte @ 2005 06 03, 11:31)
lincux, kaip tik siandien ir as norejau ateiti ir parasyti panasu pagalbos sauksma. Tik as maitinu jau du metus ir penkis men. !
Situacija pas mus panasi. Vyresneli maitinau trumpai, nes info buvo tikrai mazai, o va mazoji atsigriebia uz bau.
Na, ji nera smulkute. Ji ir auksta ir nesmulki. jau tikrai noreciau nutrauykti, bet dabar yra labai sunku, nes ji labai prisiriso. jauciu, kad tai jau beveik kaip priklausomybe gaunsi. Ir mane jau pradeda nervinti naktiniai jos pavalgymai... Matyt, tikrai pavargau... bet visada, kai tik pradedu galvoti apie nutraukima, ziurek ima ir apserga. ir adabr ka tik prasirgom pulinga angina. Kazkoks virusas prasisuko, nes namuose visi stipresene mazesne slogavom ir pakosejom. atrodo, kad jei jau maitnu, tai turetu nesirgti, bet ji man vis retkaciais paserga. bet taip stipriai dar nebuvo sirgusi. Gal jei nemaitinciau, ji dar daugiau sirgtu?? Taciau jau noriu baigti ir nezinau kaip.... Vis papasakoju, kad va, ateis diena, kai pienukas pasibaigs, suges.. ji tai kai ir zino... Gal dabar dazniau reiktu apie tai papasakoti...??... Noretusi baigti be drastisku priemoniu. taip labai tikiuosi, kad ji samoningai atsisakys papuko. Bet kol kas nesimato , kad ji sito noretu... Manau, kad tai bus nelengva procedura.... 

Atrodo kad as cia rasiau o ne ausyte...........tik mes nesergam, o daug keliaujam, tai vis papukas pravercia lektuvuose ir pan.
Suvokiu, kad labiausiai reikia pasiruosti mamai, bet as dar negaliu tam ryztis

Aš tai skaičiau skaičiau ir vistiek nepastebėjau, ką daryti su krutine kai baigi maitinti, aš tai norėčiau baigti tik tada krūtine kad prisirps pilna pieno skaudėt pradeda ir vėl duodu
, o dar tas vaiko norėjimas pačiulp
, niekaip nepripažysta buteliuko su soskute nežinau ką daryt

[COLOR=blue]
mielosios mamytės, mes maitinomės iki 3,8 m. Tikrai visko buvo, o labiausiai vargino naktinis kėlimasis po 2-3 kartus/naktį, nes ryte - į darželį, į darbą. Kai manęs nematydavo, užmigdavo be problemų. Tačiau viskam ateina pabaiga. Praėjo vasara vėl į darbą,o gera mūsų draugė gyvena kaime, aplink ežerai, nusprendžiau savo dukrytę savaitei palikti pas ją. Patikėkit, ne mano mergaitė,bet aš puoliau į neviltį- kur būnu, ką darau,vien tik apie ją galvoju. Paskambinus, ji verkia ir aš tyliai sau verkiu, pasiilgusios viena kitos. Po 5dienų lėkiau tuos 150 km, tačiau jau tvirtai apsisprendusi, kad "nebepienausim".
Džiaugėmės, žaidėm , kol nenuėjom į ežerą maudytis: mano mergytė pasikeitė, tuoj miegučio įsimanė (pamatė mamos "pienukus"). Grįžus, aš suskubau pleistru užklijuot spenelius, pasakiau, kad "pienukai"skauda, jei atklijuosim bėgs kraujukas. Tada liejosi ašarytės ir visa tirada: "aš nieko nevalgysiu, nieko negersiu, aš nenoriu būt didelė ir t.t." Supratau, kad kuo mažiau matys mane apsinuoginusią, tuo mažiau reikės.
Greit bus metai, kaip nebemaitinu, tačiau kai liūdna, ar l.skauda, ar miegutis ateina, visada dukrytė prisiglaudus nusiramina ir prisimena, kad nieko skanesnio nėra. Beje, karvės p.produktams alergiška .
Sėkmės, kantrybės ir jėgų visoms!

Džiaugėmės, žaidėm , kol nenuėjom į ežerą maudytis: mano mergytė pasikeitė, tuoj miegučio įsimanė (pamatė mamos "pienukus"). Grįžus, aš suskubau pleistru užklijuot spenelius, pasakiau, kad "pienukai"skauda, jei atklijuosim bėgs kraujukas. Tada liejosi ašarytės ir visa tirada: "aš nieko nevalgysiu, nieko negersiu, aš nenoriu būt didelė ir t.t." Supratau, kad kuo mažiau matys mane apsinuoginusią, tuo mažiau reikės.
Greit bus metai, kaip nebemaitinu, tačiau kai liūdna, ar l.skauda, ar miegutis ateina, visada dukrytė prisiglaudus nusiramina ir prisimena, kad nieko skanesnio nėra. Beje, karvės p.produktams alergiška .
Sėkmės, kantrybės ir jėgų visoms!

As vis skaitau ir skaitau visk1 per naują, ir vistiek negaliu nepagaileti vaikelio kai jis verkia
ir neduoti krutines, be to jis išmiega daug ilgiau kai duodi, o tada mano valdžia, galiu net susitvarkyt

mutante, tai kad tavo leliukas mazas. dar galetum maitinti ir maitinti.
nezinau aplinkybiu kodel nori nebemaitinti. Bet jei nereikia dirbti, ir viskas gerai, tai gal maitink toliau.
iki metu tai tikrai butu gerai.
O siaip, tai yra net kazkokie vaistai, kurie mazina laktacija. Domejausi poliklinikoje. dar reiktu metu pagerti. Susivverzti krutine. Bet tik viena zinau. Man pasake kaip ispejima. jei jau nutrauki maitinima, tai jokiu budu negalima vel pradeti duoti kruties. tai gaunasi kaip ATZINDIS. Ir tai yra blogai. jei jau pasirysi, tai tvirtai....
P.S oi, kiek klaidu as darau!!...

OIMAMA, suprantu kaip sunku tau buvo nutraukti...
Kartais man atrodo, kad maitinciau ir maitinciau, nes matau kaip tai malonu jai. Ir man buna faina.
Bet manau, kad tie du su puse metu jau gana.... Nors sirdele skauda... oi kaip skauda... Dar maitinu. Dar nebaigem sirgti. Bet per vasara gal padarysiu kaip nors panasiai. reiks dingti is akiracio kuriam laikui... Vakarbrolis juokias pasake, kad mama isejo, kad miegos viena. Tai jin jau susiruose eiti miegoti su broliuku.
Paskirste kas kur miegos.
O siaip, beveik visada uzmiega tik su papuku. Nuo mazens turim problemu su uzmigimu. Gal ir as ne taip ka dariau, bet dabar yra kaip yra... Kad ismoktu atprasti miegoti be papuko, reikia dar maitinant suformuoti kokia kita procedura. Pvz. skaityti pasakas ir pan. tada naturaliau pereina prie kitos miego proceduros. ta ir bandom daryti.
Sekmes visoms!!!

P.S oi, kiek klaidu as darau!!...

OIMAMA, suprantu kaip sunku tau buvo nutraukti...

Mane tai nervina, kad ne tiek žinda kiek čiulpa tą papą gali valandų valandas, o kaip krutinę suveržti? su bintu?