Parasysiu ir as, kaip meciau

Isties man buvo daug daugiau streso nei vaikui - vaikas verke tik kelias naktis is iprocio, o as nervavaus ir diena, ir menesi iki metimo

Taip kad vaiko stresa lyginu su saldainio negavimu ir nurasau kaip mita...
Taigi, kai atejo pasiryzimo valanda - buvo telike naktiniai maitinimai. Maniske kaip ir daugelio vaikai ne tiek to pieno norejo, kiek prisiglaudimo. Rytais pusryciu beveik nevalgydavo - kurgi, kai nakti prisipumpuodavo skysciu. O pienukas jau po puses metu nebeturetu buti pagrindinis maisto saltinis, todel nenuostabu, kad daugiausiai jo gaunantys mazyliai nepriauga. Jame juk pakankamai nebera vaiko vystymuisi reikalingu medziagu.
Taigi, pirma nakti nesiojau iki pakol nuluzo

(Gal kai kurioms padeda supimas kedeje.) Ieskojo papo, verke, bet as nenusileidau. Sunkiausia buvo nesioti ir glausti prie saves ir buti nekrimsteltai

Mano nuostabai - butent po garsiausios isteriskos minutes ji nuluzdavo... O tada pasidedavau salia saves visa miegancia ir miegodavau iki kito pabudimo.
Antra nakti buvo tas pats.
Tada vietoj nesiojimo diena pradejau iskart guldytis i lova. Per prievarta nemigdziau - pamatau, kai labai nori miego, ir einam

Vaikas su pertraukom klyke 40 minuciu, pakol prisiglaude ir uzmigo

Svarbiausia - kaip visad mano kantrybe kabedavo ant siulo galo, kai ji priimdavo ta sprendima

Turbut tik vaikai taip uzmigt moka.
Trecia nakti mano organizmas nebelaike ir nebegalejau keltis is lovos. Labai truko miego. Todel priglaudziau prie saves ir leidau verkti. Verke neilgai. Per nuovargi is lovos nelipo. Nuo manes niekur neropojo, nes ieskojo pieno. (As jau vadinau 'ne pieno, o soskes'.) Paverkus uzmigo per 5 minutes. Priglaudus prie saves as jai glostydavau nugaryte ar tapsnodavau. Manau, svarbiausia yra neatstumti vaiko - visa demesi ir toliau galima rodyti, tik negalima duoti papo.
Po tos nakties savaites begyje yra atsikelus labai trumpam. Pradejo geriau miegoti

Jei buciau zinojusi - senai buciau metus maitinti. Pusryciai irgi tapo butini. Atsikelus dazniausiai eina iskart prie saldytuvo. Pries uzmiegant dar ir dabar paverkia (kai pamato lova), bet tik minutelei-dviem.
Negalejau patiketi, kad baigiau maitinti

Dvi savaites stengiausi nepersirengineti salia jos ir pan., kad nesukelti prisiminimu. Tevelio krutine irgi juos sukeldavo

As tikrai nesutinku, kad baigus maitint su vaiku nutrunka tas ypatingas rysys. Maniske ikisiol megsta prisiglausti lyg ka butu pavalgius. Miegant daznai iesko mano veido. Bet jei neranda - tai nebebuna tragedija. Man patinka matyti ja tokia savarankiska ir nepriklausoma.