Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Egle100 @ 2005 09 23, 09:26)
Merginos, kaip manot, ar 4 men. beibiuka galiu su vandenuku pradeti atpratinti nakti valgyti... g.gif Soskyte ima, bet nevisada jos pakanka. Maitinu pati, bet miega lovytej atskiram kambary. Valgo nakti tris kartus doh.gif , o man i darba ne uz ilgo.

Man atrodo, kad tavo dukryte dar per maza tam. Tokiai mazytei, man atrodo, naktimis dar mamos pienuko reikia. O veliau aisku, galima ir pabandyti vandenuku pakeisti. As savo pienuka naktimis vandenuku pakeiciau kai mazei buvo apie 8 men.
Bet cia tik mano nuomone. Sekmes tau... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 25 rugsėjo 2005 - 20:05
Sveikos, mano panelei tuoj 1,5 metukų, jinai su mielu noru ir pilnu tempu trauktų Mp smile.gif
bet aš jau senai jaučiuosi tokia pavargus, nuo žindymo, nuo to, kad ji mane ėmė tampyti, kai yra žmonių, kai svečiuos ar viešoj vietoj cry.gif
tad vieną dieną aš bandžiau teptis spenelius tuo vaistu, kuris skirtas nuo pirštukų čiulpimo atpratinti, sakiau, kad fu neskanu, tai ji tikėjo tikėjo, bet po kelių valandų tas jau negelbėjo, puolė žyst, nekreipdama dėmesio, kad kartu, po to verkt, nes turbūt burnytėj buvo kartu. toliau, mums nesisekė mažinti maitinimu skaičių: nu, kad tarkim vietoj 4 kartų per dieną duodi 3 ir pan. priėjau išvadą, kad su mano vaiku reikia griežtai- nebeduoti. tad 1 dieną nedaviau ir viskas, verkė, aišku verkė, bet naktį daviau, labai skaudėjo krūtinė, buvo išpampus baisiausiai, tai džiaugiausi, kad išgėrė, taip dienom nebedaviau, o naktim daviau, krūtinė prie tokio ritmo prisitaikė per 3 dienas. naktį vis dar duodu, greitai ryšiuos visiškam nutraukimui. bet aš jau ir taip laiminga, dieną manęs niekas netampo, pietų miegelio užmiega ramiai jau be MP. vaikas greitai supranta, kada mama yra rimtai apsisprendus, ir pripranta. taip, kad mamytės nebijokit vaikas verks, bet tada galima jį kitaip nuramint: glostyt, myluot, panešiot, jei jūsų vaikas mėgsta.
Atsakyti
Mes ir prasikankinę kokias 4 dienas sėkmingai baigėme žindymą. Galvojau bus sunkiau nes baisiai buvo pripratus, bet aš kai nutariau nebeduoti, tai visai ir nebedaviau ir naktį miegojau atskirai, tai pazyzus keletą dienelių tuom ir viskas baigėsi. Dabar esu labai patenkinta, nes vaikas išmiega visą naktį ir daug geriau valgyti pradėjo. Sėkmės ir visoms besiryžtančios šiam daug kantrybės reikalaujančiam žingsniui smile.gif
O pasikonsultavus su mamomis pdedančiomis išspręsti žindymo klausimais ir su pieneliu susitvarkiau, kad jo neliktų, nes irgi turėjau nemažai 4u.gif
Atsakyti
Aš maitinau iki 17 mėn. Maitinimų skaičių mažinau palaipsniui, liko tik prieš miegą ir naktį. Tiesa dieną mes jau gėrėm mišinuką, nes pienui dukra alergiška. Kai nusprendžiau galutinai nutraukti maitinimą, paguldžiau miegoti su tėte. O pati tyliau už šluotą pasilėpusi miegojau ant sofkės ax.gif Aišku , širdį labai skaudėjo, kai pradėjo verkšlenti. Bet tas trūko tik kažkur gerą valandą ir tik vieną naktį smile.gif Po to dar beveik mėnesį guldžiau su tėte, kad pamirštų greičiau pienuką. Labai bijojau atjunkinimo momento, maniškė kol maitinau atsibudusi iškart prašydavo krūties, ir tai būdavo ne vieną kartą per naktį. Bet atvirai sakant , labai sėkmingai ir neskausmingai tas atjunkinimas mums pavyko thumbup.gif Nė vienas perdaug nestresavom, pienas natūraliai dingo, net nutraukti nė karto nereikėjo ax.gif
Atsakyti
..kuo toliau, tuo sunkiau psicholigiskaai nutraukti... vaikas buna priprates.... jau 2,9 m. kaip primaitinu... naktim.... nezinau kaip pasiryzti visai nutraukti....
Atsakyti
laba diena mamytes,as irgi kol kas maitinu savo pieneliu mano pupa o jai siandien ligiai metukai bus 23.20 2.gif happybday.gif as jau 3 kartus bandziau atjunkint bet vis nekaip negaliu,nes kai girdziu kaip mano mazile cry.gif tai taip sirdi suspaudzia jog iskart einu maitint blush2.gif ax.gif soske.gif
Atsakyti
Man atrodo, pirmiausia reikalingas mamos tvirtas apsisprendimas atjunkyti. Jei abejoji, juk vaikas jaučia. Arba - vieną kartą duodi, kitąkart - ne, trečiąkart - vėl duodi blink.gif . Kam taip vaiką erzint? g.gif . Jei baigiam, tai baigiam...
Atsakyti
QUOTE(neras @ 2005 10 04, 13:50)
Man atrodo, pirmiausia reikalingas mamos tvirtas apsisprendimas atjunkyti. Jei abejoji, juk vaikas jaučia. Arba - vieną kartą duodi, kitąkart - ne, trečiąkart - vėl duodi  blink.gif . Kam taip vaiką erzint?  g.gif . Jei baigiam, tai baigiam...

Būtent ax.gif Man atrodo, kol mama dar pati abejoja, neverta nė bandyti. Ir jei yra galimybė, įtraukim ir tėčius į tą procesą, kad palaikytų morališkai ir pabūtų su vaikeliu tas kelias naktis. Maniškis tarp kitko pasiėmė tam reikalui dėl viso pikto savaitę atostogų ax.gif Na tipo jeigu šauktų per naktis dukrytė. Bet pasirodo kartais viskas būna paprasčiau, tik reikia tvirtai pasiryžti.
Atsakyti
Labas dar karta visoms 4u.gif ,aciu uz tai kad mane palaikot ir pataret kaip geriau padarit kad ir vaikui butu gerai ir man g.gif ,mes ka tik atsventem gimtadieni ir nusprendem kad maitinsiu kol bus pieno rolleyes.gif ir kol nores mazoji 2.gif essen.gif friends.gif ir dar aciu uz patarima del tevelio drinks_cheers.gif jisai irgi gales man padeti kai bus laikas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2005 10 04, 17:48)
Būtent  ax.gif  Man atrodo, kol mama dar pati abejoja, neverta nė bandyti. Ir jei yra galimybė, įtraukim ir tėčius į tą procesą, kad palaikytų morališkai ir pabūtų su vaikeliu tas kelias naktis.  Maniškis tarp kitko pasiėmė tam reikalui  dėl viso pikto savaitę atostogų ax.gif Na tipo jeigu šauktų per naktis dukrytė. Bet pasirodo kartais viskas būna paprasčiau, tik reikia tvirtai pasiryžti.

Dėl tėčio pritariu. Mes atostogų neimėm, bet per pietu ir vakare migdo tėtis. Mamos nėra- papo nereikia. O paryčiais buvo pripratęs pavalgyt, ta net iš lovos išsikrausčiau, kad manęs nejaustų šalia. Su tėčiu pazirzė ir užmigo.
Atsakyti
rolleyes.gif Na, va, jau agaliau galiu pasigirti ir pasidalinti patirtimi kaip nutraukti maitinima kada jis uzsitesia iki 2 metu ir 10 men.... blink.gif Tikrai psichologiskai buvo sunku pasiruosti ir man ir mazajai.... cry.gif Prie to ejom o truuti... Vis maniau, kad ateis laikas ir tikrai susidarys salygos, kad neskauskingai abiems baigtusi maitinimas. Duodavau jau tik pries miega ir naktimis.... Kas padejo del maitinimo pries miega (nes jinai kitaip neuzmigdavo.. verysad.gif ), tai - tai, jog pradejo eiti i darzeli ir ten ismoko uzmigti pati. Ir nakti, kartais, kai jau sakydavau, kad "bukas" tuscias, paduodavau rankyte, arba atsiguldavo ant manes ir siltai uzmigdavo. Dabar dar i si rituala isitraauke ir zaislinis kiskiukas. smile.gif Kas dar paskatino grieztai atsisakyti? Paskutini karta, kai ikando iki krauju, pasakiau VISKAS! Mamytei skauda ir 'bukai' jau tussti... Mazyte daug neverkselo, o paprase panesioti.... blush2.gif Tai dabar vietoj maitinimo nesioju... Tikiuosi, kad ir to ilgai nereikes daryti... unsure.gif Tik viena beda, kad antra diena o nutraukimo , susirgo vejaraupiais.... Na, bet zingsnio atgal nera ir mes kaip nors iskesim ir tuos vejaraupius... ax.gif Ir as patvirtinsiu, kad svarbiausia mamos tvirtas apsisrenddimas. Vaikas jaucia, kada mama pasako greiztai... Sekmes visoms! 4u.gif
Atsakyti
o aš nemaitinau jau 7 dienas ir dar svarstau duoti ar ne.. bent paskutinį kartą.. nes papai pilni.. kažkaip nemanau, kad pradėjus nujunkymą nebegalima grįžt atgal, vakare labai daug primaitindavau maistu-koše, jogurtu, sekdavau pasaką vietoj maitinimo, dabar vietoj pasakos vakare jungiam grojantį teletabį, naktį pirmom dienom nebeėmiau iš lovytės, tai pazirzdavo ir atsiguldavo atgal, bet šianakt pora kartų priėmiau miegot pas save-pagailo, pieno neduodu tai nors kelis kartus tegu pamiega, o šiaip priimtas į mano lovą anksčiau kratėsi visas, kad negavo papo, bet sakiau miegok, nes paguldysiu į lovytę, tai apsiramina iškart.
Atsakyti