Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(IddI @ 2005 07 21, 21:45)
Na, va ir pas mane problemėlė su žindymu. Sūnui dabar š mėnesiai, papildomo maisto pradėjau duoti prieš mėnesiuką, nes buvo neramus, tai gydytoja patarė duoti tyreles. Tikriausiai jau pienelio nepakako vaikui, tiesiog nesotu ir tiek. Taigi, o vakar vakare nei iš šio nei iš to patino dešinė krūtis, o dar po poros val. u-čiuopiau kiaušinio dydžio gumbą blink.gif Kadangi su krūtimis turėjau problemų nuo pat pradžios, tai nepanikavau ir nutraukiau pienelį, pamasa-avau ir nuėjau miegot. Ryte buvo kažkoks košmaras doh.gif :skauda dar labiau, guzas didesnis, o mano vaikas naktimis valgo mažiausiai ė kartusir daviau tik iš "brokuotosios"  krūties valgyt. Nulėkiau pas gydytoją ir ji iškart man norėjo išrašyt antibijotikus, bet aš juk maitinu Kajų? Taigi kol kas gersiu tabletes sumažinančias pienuko gamybą, jei nepraeis - tada antibijotikai ir visiškas atjunkymas doh.gif
Taigi nežinau kaip atpratinti? g.gif  Beje, pastebėjau, kad Kajus dieną tikrai labai nedaug pienelio geria. Ir soskės nebeima į burną, tai gal galima ir staigiai nutraukt maitinimą? g.gif

Juk yra antibiotikų kuriuos galima gerti maitinant. Keista, kad gydytoja paskyrė kitokius jei maitini blink.gif Aš per pirmus mėnesius po gimdymo sugėriau 2 kursus antibiotikų - vieną kartą savaitę dėl mastito, o kitą kartą irgi savaitę dėl užsitęsusio kraujavimo. Dėl mastito beje gėriau "amoksiklav", ir visą laiką maitinau, jokių problemų rolleyes.gif Geras puslapis apie vaistus, jei kuriuos galima ir negalima vartoti vaistai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 07 23, 08:51)
Dėl mastito beje gėriau "amoksiklav", ir visą laiką maitinau, jokių problemų  rolleyes.gif Geras puslapis apie vaistus, jei kuriuos galima ir negalima vartoti vaistai  thumbup.gif

Geras puslapiukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , nes tirkai ne visi gydytojai žino kokius vaistukus skirti žindančiai mamai doh.gif
Mųsų gydytoja,kai labai kosėjau ir klausiau ar galima gerti antibiotikus, tai sakė - jokiais būdais ne, nes vaikui bus disbakteriozė blink.gif blink.gif blink.gif Nebet tik nusitraukt pieną reiks blink.gif Nu ir ką tokiai gydytojai pasdakyti g.gif doh.gif
Atsakyti
na mums dar metuku nera, bet jau pradejau galvot, kaip reiks ta savo princese uzmigdyt, kai nebegalesiu duot kruties... g.gif Dabar uzmiegam gana greit, pradzioj ant keliu pasupu dainuodama, po to atsigulam salia viena kitos ir per 10-15 min jau miegam... Tik va, visa tai su krutim... Kai bandai neduot taip rekt pradeda!!! blink.gif Bandziau kelis kartus - gali 2 val. su pertraukom rekt, bet neuzmiega... schmoll.gif
Kaip atpratinot maziukus nuo to? Ciulptuko neima visai nuo gimimo, tai ir buteliuko nemate. Negi dabr prie jo reiks pripratint atjunkant? Ir kokie tada misinukai tiktu? Kokius labiausiai kudikiai megsta? Ju tiek daug... doh.gif
Atsakyti
Sveikos, tai va neuzilgo mano dukrytei 1,4 m. vis dar maitinu, nors irgi noriu baigt, bet maze tai nenori tongue.gif iseinu ryte, griztu po 8 valandu, ir tik grizus pasitinka dukryte iskart praso pienelio. bandziau nakti neduot, isejau i kita kambari, ji liko su teciu, bet neiskenciau tokio baisaus rekimo, ir teko duot pienuka. jinai labai uzsispyrusi, tai nezinau jau kaip atpras nuo pienelio, gal dar bandysiu pasitept karciais pilvo lasais spenelius, nu viena pazystama taip atpratino. nu ziuresim biggrin.gif
Atsakyti
Kol perskaičiau viską... doh.gif
Nu, bet ir nepaaiškėjo man niekas.
Mano mažai už poros savaičių sueis metai... Žiauriai jau noriu nebemaitint, bet pasiskaičius visai nesiryžtu... sad.gif(
Maitinu be skaičiaus. Kito maisto mažoji beveik nepripažįsta. Suvalgo per dieną griežinėlį dešros, vieną kukuruzą, pusę sausainio ir jogurto indelį (čia geriausiu atveju). Su šaukštu daugiau nieko neįkiši. Nei daržovienės, nei košės. Jei išverdu, tai arba išmetu, arba pati turiu valgyt. Jei ko ir pakramsnoja, tai tik toks paragavimas išeina. O kai nori jau rimtai valgyt, tai iš karto į atlpus kabinasi, rankytėm mataruoja ir rėkia sad.gif( Naktį irgi liūdna padėtis. Keliasi kaip naujagimis, dar dažniau, kas dvi, kad valandą... maximum išmiega tris... Visi sako, kad dantys, bet tie dantys jau nuo 4 mėn. su tokiais požymiais... Soskės neįkiši, butelaičio irgi naktį neįkiši, baisingai įsižeidžia ir klykia sad.gif( Nešiojant nuramint jokių šansų, nes makaluojasi visa, taip metasi, kad atrodo iš rankų iškristi nori. Jei šalia guli, klykia, rėkia, krenta ant manęs, į vieną pusę, į kitą, į atkaltę, galvytę pati užsigauna, dar labiau klykia sad.gif Jei bandai paglostyt, pakalbėt ramiai, tai stumia nuo savęs, po to vėl krenta ir klykia.... Negaliu sad.gif Nieko neišeina man rodos... Pavalgydini prieš miegą iš vienos, žiūrėk, pasimakalavo, vėl verkia, jau aną skauda nuo čiulpimo, vėl duodi kitą ir pati užmigt negali...
Miega šaunuolė, kaip žiurkiukas, įsikabinus visą laiką, ryte visus papus skauda... Tik užmiega, bandau ištraukt, soskę įkišt, tai prabunda ir vėl į atlapus... ir taip kankinuosi..
Būtų 2-3 maitinimai per parą, tai atrodo, galėčiau maitint ir maitint, o dabar jau stogas važiuoja... blink.gif
Jei neduočiau maitint visai - tai neįsivaizduoju to rėkimo... nepakelčiau... sad.gif o dar kai nieko beveik nevalgo... nu neįkišu ir gana..
Palaipsniui - vėlgi būtų vienas didelis rėkimas nuolatos... Vis tiek zirstų, jos nenumonysi jokiais žaidimais. Jei valgyt nori, o papas šalia, vadinasi, turiu gauti sad.gif(
Ką daryt...
Atsakyti
Staiga nutariau atpratint nuo maitinimo savo pupuliuką- nes reikės eiti į darbą- ateis auklė, o jis toks mamyčiukas, krūties jam reikia tik prieš miegučius, taip labai lengvai užmigdavo thumbup.gif . Keldavosi 2 kartus naktį ir miegodavo du kartus dieną. Patogu matinti- ne tas žodis- gaila tų mamyčių kas mišinukais maitina savo leliukus. Bet jaučiu, kad atėjo metas baigti maitinti ir viskas- kol dar galutinai nepriprato, kad į atlapus kabintųsi. Jau eina antra diena- vakar buvo tragedija cry.gif cry.gif blink.gif iki 4 neužmigo pirmo miegučio, po to nusikamavęs užmigo, duodu Semper mišinuko, kai visai zirzia ir miegučio nori, nelabai daug išgeria. tai turiu du klausimus:
KĄ DARYTI SU KRŪTIMIS? KĄ JŪS DAROT? AR TIE GUZIUKAI NEPAVOJINGI? (Aš geriu mėtų lašus ir nusitraukiu pienuką kai skauda)
KAIP MAŽYLIUI UŽTIKRINTI PAKANKAMĄ PIENUKO KIEKĮ, JEI NELABAI MIŠINUKĄ GERS? GAL DUOTI PAPRASTĄ PIENĄ? (Mums 11 mėnesių).
QUOTE(smėliukė @ 2005 07 25, 17:09)
Kaip atpratinot maziukus nuo to? Ciulptuko neima visai nuo gimimo, tai ir buteliuko nemate. Negi dabr prie jo reiks pripratint atjunkant? Ir kokie tada misinukai tiktu? Kokius labiausiai kudikiai megsta? Ju tiek daug... doh.gif

Labai daug klausimų smėliuke, laikykis. mane irgi jie kamuoja g.gif cry.gif . Mano irgi neima čiulptuko, na aš supu ant rankų prieš miegučius- dabar pavyzdžiui sėdėjo ant rankų ir pats nulūžo blink.gif to gyvenime buvę nėra. manau, kad reikia prieš atjunkymą duoti krūti tik kai visai būtina- retinti maitinimus kiek įmanoma, o tada staigiai neduoti, kad lelius pamirštų kas tas "papukas" . Mišinuką parinkt gali pasitarusi su savo gydytoja. O kokį dėjai į košeles? manau toks gal turėtų tikti, o gal jau karvės pienuką pabandyti? Aš Semper 6-12. Bet jei ir toliau nelabai patiks duosiu paprastą pienuką. (Man visų mišinukų skoniai panašūs unsure.gif ) Tik va Bebi beryšio -labai saldus schmoll.gif .
QUOTE(nigrita @ 2005 08 08, 14:33)
Tik užmiega, bandau ištraukt, soskę įkišt, tai prabunda ir vėl į atlapus... ir taip kankinuosi..
Būtų 2-3 maitinimai per parą, tai atrodo, galėčiau maitint ir maitint, o dabar jau stogas važiuoja... blink.gif
Jei neduočiau maitint visai - tai neįsivaizduoju to rėkimo... nepakelčiau... sad.gif o dar kai nieko beveik nevalgo... nu neįkišu ir gana..
Palaipsniui - vėlgi būtų vienas didelis rėkimas nuolatos... Vis tiek zirstų, jos nenumonysi jokiais žaidimais. Jei valgyt nori, o papas šalia, vadinasi, turiu gauti sad.gif(
Ką daryt...

Laikykis nigrita- matau mūsų leliai panašaus amžiaus 4u.gif Jei kankinimas kažkoks gaunasi- čia sunu pasakyti ką daryti g.gif - jei pati pajauti, kad nori nebemaitinti- nes tave tai slegia- daryk tai iš karto, pasiruošusi buteliuką, mišinuką, pienuką, vandenuką- visą artileriją biggrin.gif Ir nutrauk maitinimus- gal viskas susitvarkys.
Atsakyti
sad.gif Oi, Nigrita, pas mus situacija ta pati. Ir nors visi storuliuke mano merginą laiko, realiai svoris ne tik kad nebeauga, bet ir krenta- per keturis mėn nepriaugo nė gramo, o "pailgėjo" 6 cm.
Na kadangi prieš kelias dienas suėjo metai, išėjau į darbą. Per tas dvi dienas, pasirodo, galima gyventi ir be pieno, antrą dieną netgi kažką suvalgė (na sumoj gavosi apie 300ml blink.gif ). Bet vėl trys dienos išeiginių- vėl kaukimas, rūbų plėšimas kas pusvalandį- valandą.
Prieš kokį mėnesį jau beveik buvau atpratinus nuo naktinių valgymų- palikdavau miegot su tėčiu, o pati miegojau kitam kambary. Bet per ligas vėl įsitaisėm miegot kartu, o kadangi mergina paaugo ir sėkmingai išlipa bei vaikšto, tokie bandymai dabar nebepavyksta: klykdama lipa lauk iš lovos ir eina naktį ieškot manęs, nes įsitikino, kad ilgai ilgai kaukiant mama iš kažkur atsiranda.
Nežinau, ar įmanomas tas "švelnus" nujunkymas tokiems vaikams. Su vyresniąja irgi niekaip nesisekė, tad ėmiausi drastiškų metodų: palikau su tėčiu, močiute ir išvažiavau penkioms dienoms. Nežinau, gal būtų užtekę ir trumpiau, bet taip jau gavosi. Grįžus apie pienuką nieks nebeprisiminė. Su vyru pakalbam, kad reikalai vėl eina link to paties, nes kuo toliau, tuo dažniau ir stipriau reikalauja savo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(nigrita @ 2005 08 08, 14:33)
Kol perskaičiau viską... doh.gif
Nu, bet ir nepaaiškėjo man niekas.
Mano mažai už poros savaičių sueis metai... Žiauriai jau noriu nebemaitint, bet pasiskaičius visai nesiryžtu... sad.gif(
Maitinu be skaičiaus. Kito maisto mažoji beveik nepripažįsta. Suvalgo per dieną griežinėlį dešros, vieną kukuruzą, pusę sausainio ir jogurto indelį (čia geriausiu atveju). Su šaukštu daugiau nieko neįkiši. Nei daržovienės, nei košės. Jei išverdu, tai arba išmetu, arba pati turiu valgyt. Jei ko ir pakramsnoja, tai tik toks paragavimas išeina. O kai nori jau rimtai valgyt, tai iš karto į atlpus kabinasi, rankytėm mataruoja ir rėkia sad.gif( Naktį irgi liūdna padėtis. Keliasi kaip naujagimis, dar dažniau, kas dvi, kad valandą... maximum išmiega tris... Visi sako, kad dantys, bet tie dantys jau nuo 4 mėn. su tokiais požymiais... Soskės neįkiši, butelaičio irgi naktį neįkiši, baisingai įsižeidžia ir klykia sad.gif( Nešiojant nuramint jokių šansų, nes makaluojasi visa, taip metasi, kad atrodo iš rankų iškristi nori. Jei šalia guli, klykia, rėkia, krenta ant manęs, į vieną pusę, į kitą, į atkaltę, galvytę pati užsigauna, dar labiau klykia sad.gif Jei bandai paglostyt, pakalbėt ramiai, tai stumia nuo savęs, po to vėl krenta ir klykia.... Negaliu sad.gif Nieko neišeina man rodos... Pavalgydini prieš miegą iš vienos, žiūrėk, pasimakalavo, vėl verkia, jau aną skauda nuo čiulpimo, vėl duodi kitą ir pati užmigt negali...
Miega šaunuolė, kaip žiurkiukas, įsikabinus visą laiką, ryte visus papus skauda... Tik užmiega, bandau ištraukt, soskę įkišt, tai prabunda ir vėl į atlapus... ir taip kankinuosi..
Ką daryt...

oi kaip suprantu... lygiai tokia situacija... nors eik ir nuo stogo nušok... iki 5 mėnesiu miegojau visą naktį, o dabar keliuosi vos ne kas pusvalandį. ir labai daug kam taip. vat tai kokie tie tikrieji ilgo maitinimo privalumai mamoms... cry.gif cry.gif cry.gif
dar naiviai tikėjausi, kad su laiku bus geriau, bet dabar pasiskaitinėjusi šioje temoje praradau tą paskutinę viltį - bet naktinių bliovimų niekaip neišsisuksim. gaila...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilončita: 21 rugpjūčio 2005 - 22:11
Na, mamos reiks būrtis, nes mano situacija lygiai tokia pati doh.gif Nors tiek, kad dieną normalų maistą valgo, bet naktį tikrai kaip naujagimis keliasi kas pora valandų ir prie krūties.Gali įsikandęs pralaikyti visą naktį. Bet vis save raminu, kad praeis, nes ir vyresnėlį ilgai maitinau, tai ir taip kurį laiką būdavo, po to susitvarkė ax.gif Oi, kaip jus suprantu...
Atsakyti
Oi mamos..........mums va irgi jau 2 metai 2 men. - geriam pienuka pries miega diena, vakare ir nakti kaip daina.............is vienos puses gerai, is kitos irgi jau noreciau ramiai miegot, bet pati nesiryztu doh.gif
Drastiskai nenoriu, o is kitos puses man keista - jei maziuka palieki - gal jis ir pamirsta pieniuka, o va tokia mergina? g.gif kur garantija, kad ji gryzus po 5 dienu vel nepareikalaus pieno?.........
Todel ir nesiryztu, laukiu kazko - pati nezinau ko.......... unsure.gif
Atsakyti
Mazule2- tvirybės, jei nusręsi imkis veiksmų čia reikia drąsos 4u.gif smile.gif

O aš pasigirsiu- krūtinė po truputi jau beveik susivarkė, vaikas geria karvės pienuką- gerai užmiega. thumbup.gif Naktį keliasi tik kartą thumbup.gif aš labai patenkinta.
Atsakyti
As matyt, esu viena is tu laiminguju, kuri gana lengvai atjunke. Is pradziu pradejau maitint tik apie 3 kartus per diena, karta per nakti. O paskui tik karta per diena. Tada naktimis maze gerdavo vandenuka. O po to pradejau maitint tik kas antra , trecia diena, kol viena karta maze atsisake kai pasiuliau. Liudna buvo, bet ka padarysi. ismaitinau iki 8.5 men. Nutraukus krutineje jokiu sukietejimu nebuvo.
Atsakyti