Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

sveikutes,
as irgi turiu problema didele, noriu nutraukti maitinima tik mano mazius baisiai to pienuko nori. Griebia uz bliuskes kelia ir bliauna. Ypac naktimis sunku be papo neuzmiega, vandenuka, arbatele, misinuka stumia nors tu ka. Bandziau nemygdyti jo ir nebuti salia. Bet neimanoma visa nakti prarekia laukdamas manes. Zodziu sunku mums.
O kas cia per tepaliukas daumexol? Kam jis yra skirtas?
Atsakyti
QUOTE(oregano @ 2007 02 28, 15:24)
bigsmile.gif gera išeitis! Reiks išbandyt  thumbup.gif gal suveiks, ačiū tau  aciuks.gif

kazin ar tokiam dickiui suveiks g.gif jie juk ne kvailiukai schmoll.gif
zinau viena mamyte tepe,bet vaikuciui nulis emociju-zino,kad pienukas vistiek skonio nepakeite lotuliukas.gif tongue.gif
Atsakyti
Aš neseniai atpratinau nuo naktinio valgymo, nes dantukai kiauri, o dar tik 1,5 metų panai doh.gif Tiesiog vieną vakarą pagirdžiau pienu, išvaliau dantis ir nuėjom gult smile.gif Kas naktį darėsi.. Ir kitą panašiai.. Visada buvau šalia jos, raminau, glosčiau. Atprato per 4 naktis thumbup.gif Dabar užmiega knibinėdama man plaukus ir pieno paprašo tik ryte, ir atsigėrus keliasi biggrin.gif Kartais naktį atsigeria vandens. Aš iš įpročio atsibundu n kartų per naktį lotuliukas.gif
O dabar nežinau nei kaip nei ką daryti. Planavau dieną maitint dar iki 2 metukų, bet dabar ji susirgo stomatitu, ir man visus spenelius išbėrė pūslėm, šašai atsirado, žaizdelės, skauda žiauriai. O ji daugiau nieko nevalgo, nes jai burnytę skauda, ir negeria nieko verysad.gif verysad.gif Tai va ir nežinau: dar pakentėt truputį tikintis, kad viskas per kelias dienas baigsis, ar raukt ir dieninį maitinimą, kol pačiai ko nors blogiau nepasidarė unsure.gif Nors dabar atrodo, kad nė dienos daugiau neištversiu verysad.gif

Na va, viskas išsisprendė taip, kad negaliu prisiliesti prie spenelių, viena krūtis "užsidegė" ir pradėjau gerti antibiotikus verysad.gif Nutraukti maitinimą tenka staigiai verysad.gif
Patarkit, kaip geriau daryt: krūtys pilnutėlės !!!!!!!! Gal masažuot, kaip? Gal kokių vaistų išgert? Negaliu perskaityt visos temos, nes sergantis vaikas vis ant rankų prašosi nešiojamas...
Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2007 03 01, 11:17)
Na va, viskas išsisprendė taip, kad negaliu prisiliesti prie spenelių, viena krūtis "užsidegė" ir pradėjau gerti antibiotikus  verysad.gif Nutraukti maitinimą tenka staigiai  verysad.gif
Patarkit, kaip geriau daryt: krūtys pilnutėlės !!!!!!!! Gal masažuot, kaip? Gal kokių vaistų išgert? Negaliu perskaityt visos temos, nes sergantis vaikas vis ant rankų prašosi nešiojamas...

Yra keli būdai: išgerk vaistų ir susiveržk(ta prasme apsirišk stipriai kokiu rankšluosčiu) arba masažuok ir pati nutraukinėk po truputį , kad neveržtų tada palaipsniui mažės pieno gamyba ir pasibaigs
Atsakyti
Aš nemoku masažuoti, nežinau kaip tą daryti. Bandau glostyti krūtį link spenelio ir išstumti šiek tiek pieno. Ar teisingai?
Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2007 03 01, 14:14)
Aš nemoku masažuoti, nežinau kaip tą daryti. Bandau glostyti krūtį link spenelio ir išstumti šiek tiek pieno. Ar teisingai?

Man atrodo teisingai, tiesiog nutraukit pieno tiek, kad neveržtų krūtų....greičiausias būdas gerti vaistus ir užsirišti..
Atsakyti
QUOTE(darul @ 2007 03 01, 20:49)
Man atrodo teisingai, tiesiog nutraukit pieno tiek, kad neveržtų krūtų....greičiausias būdas gerti vaistus ir užsirišti..

O kokius vaistus reikia gerti. Nes as jau noriu nutraukti maitinimus. 1,5 mėn pastoviai uzsidega krūtis. Prisipyldo negreit tik po kokiu 6 val. Bet pamaitynus labai dilgcioja ir skauda. Gal kam taip buvo. Patarkit ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2007 02 28, 22:31)
kazin ar tokiam dickiui suveiks g.gif  jie juk ne kvailiukai  schmoll.gif
zinau viena mamyte tepe,bet vaikuciui nulis emociju-zino,kad pienukas vistiek skonio nepakeite  lotuliukas.gif  tongue.gif

Na, mano dičkės kol kas dar neprireikė kankint neskaniais speneliais, nes, pasiskaičius mamyčių patirties šiuo klausimu, sugalvojau pabandyt pradžiai bent užsilipint pleistrais doh.gif Pamačius tuos pleistrus mano princesė baisiai susijaudino, išpūtė akis blink.gif ir tučtuojau užtraukė atgal mano maikutę. Ir puolė raudoti cry.gif Tie sukryžiuoti pleistrai jai paliko kažkokį labai baisų įspūdį unsure.gif Vis pamačius juos lėkdavo šalin rėkdama "nenoju paaaapo..." Net nebandė prie jų liestis, ar draskyt.. Nors noras pažysti pienelio nuo to nepradingo doh.gif .. O aš vis guodžiau - užlipdyti papai, ba-ba... Tai pirmąją naktį, kai pritvinko tas mano fabrikėlis, nulipinau ir visaip bandžiau siųlyti (nes neplanavau visiškai nutraukti, tiesiog sumažinti pamažu ir palaipsniui iki minimumo), tai panelė buvo tiek įsibaiminus tų mano papų, kad nei per kur jų neprisileido schmoll.gif Taip prakaukė kone visą naktį verysad.gif Vėliau, kai pakankamai prisibliovus nulūžo, tai miegančiai įbrukau ir sumaitinau pagaliau (oi, kaip palengvėjo karsta.gif). O dabar viskas susitvarkė, kai jau matau, kad mano bambizė vėl kas 15-20min prašo papo, tai pasakau, kad papai užlipdyti (o jų lipdyt net ir nebereikia) ir panelė, kartodama kaip papūga " papy alipdyti, papy alipdyti.." skuta žaisti toliau thumbup.gif Nebeašaroja, gal tik nosį nepatenkinta suraukia ir tiek. Taip ir mažinam tą maitinimų skaičių yess.gif
Manau, kiekvieno vaiko reakcija į bandymą nutraukt maitinimą yra labai individuali, priklauso labiau nuo jo charakterio ypatumų, o ne nuo kvailumo ar protingumo laipsnio mirksiukas.gif
Atsakyti
aš nutraukiau visai neseniai, prieš mėnesį-dvi savaites.maitinau ilgai, metus 9 mėnesius su trupučiu. per maitinimą turėjau ir mastitą (nedaug trūko iki pūlingo), prakeikiau gydytojus, bet galiausiai padėjo toki masažistė. ir per mastitą gėriau ir paracetamolį, ir dar antibiotikų, bet maitinau, nes nenorėjau nutraukti ,mažius vosmėnesio buvo.
po mastito dar du kartus (spalį ir sausį) teko draugauti su masažiste, guzus masažavo, bet vaistų nebereikėjo.
o nutraukaiu taip: vaiką palikome savaitgaliui mamai, masažistė ištraukė pieną (apie litrą...), užrišo bintais, suveržė. iš viso pas ją buvau tris kartus, po trečio karto pienas baigėsi.
mažius po savaitgalio pas mano mamą dar norėjo pieno, bet parodžiau, kad nėra, nes man skauda, užbintuota. tai pirmą naktį rėkė gal 20 min, kitą - jau trumpiau, o paskui viskas gerai, neberėkia, nereikia nei pieno, nei mišinio, geria sultis, visokius danone ir pan. o vakare užmiega labai tvarkingai.
Atsakyti
Mano lelytei tuoj bus 7 men ir as noriu nutraukti maitinima (kad jau iki 8 men jos nemaitinti), nes pastebejau kad man sveikata blogeja, issekau nakti keltis doh.gif
Mastau ryte duoti kai atsikels (6 ryto), 11-12 val koses, paskui 15-16 val vel pienuko, 19-20 val duoti koses arba darzovienes, o nakti pienelio. Kazi ar man taip mazes pienelio ????? g.gif
Atsakyti
tai nuo pusės metų daugumai ima mažėti, nes vaikas papildomo maisto ima gauti.
o apie dienotvarkę nalabai galiu ką ir sakyti - maniškis valgė ne pagal valandas, tai tiksliai ir nepamenu rolleyes.gif
Atsakyti
Ėh, galiu jau pasigirt, kad mano pieno mažoji prašo žymiai rečiau, gal tik kokius tris kart dienoj! thumbup.gif Naktį pasiurbia, bet jau irgi mažiau clap.gif Taip pamažėle ir atsipratinsim rolleyes.gif Net nemaniau, kad užteks tik pleistrus užsilipdyt, nes jau buvau visą veiksmų planą susistačius nuo spenelių tepimo visokiom bjaurastim iki išnykimo iš namų doh.gif
Atsakyti