Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

mano mergaitei balandi 2 metukai ir dar megaujames papulio teikiamais žiugsmais nakti, ax.gif nežinau kaip nutraukti, jei neduodu baisus klyksmai, verysad.gif bet irgi pavargstu per nakti neišsimiegu blush2.gif ir pačiai sunku nusiteikti, kad busiu jau nebe taip reikalinga, unsure.gif gal buteliuka pasiulyti su pieneliu, ar arbatele nakti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Papinuke @ 2007 03 08, 18:20)
mano mergaitei balandi 2 metukai ir dar megaujames papulio teikiamais žiugsmais nakti, ax.gif  nežinau kaip nutraukti, jei neduodu baisus klyksmai,  verysad.gif bet irgi pavargstu per nakti neišsimiegu blush2.gif  ir pačiai sunku nusiteikti, kad busiu jau nebe taip reikalinga, unsure.gif  gal buteliuka pasiulyti su pieneliu, ar arbatele nakti? g.gif

mano Karoliukui 1 metukai ir 9 mėn. MP irgi valgydavom naktimis, o nuo sekmadienio nebeduodu ax.gif duodu atsigert vandenuko iš buteliuko, bet galvoju, kad negerai darau - anksčiau iš buteliuko nieko negerdavom, o dabar kažkada nuo jo irgi reikės atpratint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(oregano @ 2007 03 03, 17:03)
Na, mano dičkės kol kas dar neprireikė kankint neskaniais speneliais, nes, pasiskaičius mamyčių patirties šiuo klausimu, sugalvojau pabandyt pradžiai bent užsilipint pleistrais  doh.gif Pamačius tuos pleistrus mano princesė baisiai susijaudino, išpūtė akis  blink.gif ir tučtuojau užtraukė atgal mano maikutę. Ir puolė raudoti cry.gif Tie sukryžiuoti pleistrai jai paliko kažkokį labai baisų įspūdį  unsure.gif Vis pamačius juos lėkdavo šalin rėkdama "nenoju paaaapo..." Net nebandė prie jų liestis, ar draskyt.. Nors noras pažysti pienelio nuo to nepradingo doh.gif .. O aš vis guodžiau - užlipdyti papai, ba-ba... Tai pirmąją naktį, kai pritvinko tas mano fabrikėlis, nulipinau ir visaip bandžiau siųlyti (nes neplanavau visiškai nutraukti, tiesiog sumažinti pamažu ir palaipsniui iki minimumo), tai panelė buvo tiek įsibaiminus tų mano papų, kad nei per kur jų neprisileido  schmoll.gif Taip prakaukė kone visą naktį  verysad.gif Vėliau, kai pakankamai prisibliovus nulūžo, tai miegančiai įbrukau ir sumaitinau pagaliau (oi, kaip palengvėjo  karsta.gif). O dabar viskas susitvarkė, kai jau matau, kad mano bambizė vėl kas 15-20min prašo papo, tai pasakau, kad papai užlipdyti (o jų lipdyt net ir nebereikia) ir panelė, kartodama kaip papūga " papy alipdyti, papy alipdyti.." skuta žaisti toliau  thumbup.gif Nebeašaroja, gal tik nosį nepatenkinta suraukia ir tiek. Taip ir mažinam tą maitinimų skaičių  yess.gif
Manau, kiekvieno vaiko reakcija į bandymą nutraukt maitinimą yra labai individuali, priklauso labiau nuo jo charakterio ypatumų, o ne nuo kvailumo ar protingumo laipsnio  mirksiukas.gif

Aš tai tepiau metyliu arbata, jie baisiai kartus tai taip atpratinau diena o vakarais vis dar ima gaila dar mergaites nor jau 1m ir 10men blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynakės-mama @ 2007 03 04, 12:54)
Mano lelytei tuoj bus 7 men ir as noriu nutraukti maitinima (kad jau iki 8 men jos nemaitinti), nes pastebejau kad man sveikata blogeja, issekau nakti keltis  doh.gif
Mastau ryte duoti kai atsikels (6 ryto), 11-12 val koses, paskui 15-16 val vel pienuko, 19-20 val duoti koses arba darzovienes, o nakti pienelio. Kazi ar man taip mazes pienelio ????? g.gif

Jeigu vieną iš maitinimų pakeisi kietu maistu, pienuko tikrai mažės. rolleyes.gif
O kas tau atsitiko? - gal užtektų pagerti vitaminų arba suderinti vaistus ax.gif dabar pavasaris, visos mamytes turbūt jaučiasi šiek tiek išsiakusios blush2.gif

mano Karoliukui 1 metukai ir 9 mėn. MP irgi valgydavom naktimis, o nuo sekmadienio nebeduodu  duodu atsigert vandenuko iš buteliuko, bet galvoju, kad negerai darau - anksčiau iš buteliuko nieko negerdavom, o dabar kažkada nuo jo irgi reikės atpratint

Turėtų buteliuką pamiršti pats, kai paaugs rolleyes.gif Tik negalima duoti saldžių skysčių - dantukams negerai schmoll.gif
Atsakyti
Aš tai va su pleistriukais užsiklijavau, smile.gif mergaite nestresavo ir pries miega nereikejo, thumbup.gif tik nakti atsikelus norejo, ax.gif bet manau ir tai iveiksim po truputi 4u.gif
Atsakyti
kiekvienas vaikas atsikelia nakti atsigerti ir jo atpratinti nereikia jis pats atpras
Atsakyti
Na zinokit mamos nelabai mums kaip ir sekasi verysad.gif vakarais pries nakti kartais uzmigdau ir be MP tik su sosyte! Na jei prabunda nakti ar is ryto vistiek isireikalauja MP negaliu niekaip nepasiduot tam blush2.gif . Maniau patiks misinukas juk jis skanesnis nei karves pienas, bet noriai negere nei misinio nei karves pieno nebet kaips sakoma "supilu" kazkiek per prievarta rekdamai, kad siek tiek gautu kitokio pieno ne tik mano 4u.gif.
Na jau noriu kaip ir pati nutraukti, nes visgi jau ir didele 1.6 men., o ir kita "auginu siltai" bigsmile.gif , nezinau is kur paimti to pasiryzimo nebetuoti visai, gal tada ir pradetu gerti kita pienuka kuri siuliau. nebezinau verysad.gif

O kas cia tokia arbata metyliu, kaip ja pasidaryti, kad butu galima patemti spenuka ar tiesiog tuoskystimuku patepat?

Na dar prie to pacio noreju paklausti jei noriu nutraukti maitinima tai butina susiverzti krutis? ar dings vaikui neduodant pieno ir krutu nesuverzus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raflezija @ 2007 03 12, 12:14)
Na dar prie to pacio noreju paklausti jei noriu nutraukti maitinima tai butina susiverzti krutis? ar dings vaikui neduodant pieno ir krutu nesuverzus?  4u.gif

Jei nutrauki maitinimą staiga, tai tam yra vaistų, nes kitaip krūtims bus karsta.gif ... Bet gali būt vaistų šalutinių poveikių - pykinimas, silpnumas ir pan.. Be to tu laukiesi, tai šita priemonė atkrenta schmoll.gif . Dėl krūtų suveržimo, tai kiek teko girdėt tai irgi nėra gera išeitis, nes pakenkia pačioms krūtims g.gif Geriausia nutraukt palaipsniui mažinant maitinimų skaičių iki minimumo ir tuomet vis mažiau gaminasi pieno, kol jo visai nebelieka. Ypač efektyvu atpratinti nuo naktinio "pasičiapsėjimo", nes naktinis maitinimas labiausiai skatina laktaciją. mirksiukas.gif Gal pavyktų atpratint pamažu, nes staigus nutraukimas kainuos daug nervų tau, juk bus didelis stresas vaikučiui unsure.gif O dabar juk tau nervuotis tikrai nevalia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 12 kovo 2007 - 22:24
QUOTE(oregano @ 2007 03 12, 22:18)
Jei nutrauki maitinimą staiga, tai tam yra vaistų, nes kitaip krūtims bus karsta.gif ...  Bet gali būt vaistų šalutinių poveikių - pykinimas, silpnumas ir pan.. Be to tu laukiesi, tai šita priemonė atkrenta  schmoll.gif . Dėl krūtų suveržimo, tai kiek teko girdėt tai irgi nėra gera išeitis, nes pakenkia pačioms krūtims  g.gif Geriausia nutraukt palaipsniui mažinant maitinimų skaičių iki minimumo ir tuomet vis mažiau gaminasi pieno, kol jo visai nebelieka. Ypač efektyvu atpratinti nuo naktinio "pasičiapsėjimo", nes naktinis maitinimas labiausiai skatina laktaciją.  mirksiukas.gif Gal pavyktų atpratint pamažu, nes staigus nutraukimas kainuos daug nervų tau, juk bus didelis stresas vaikučiui  unsure.gif O dabar juk tau nervuotis tikrai nevalia  ax.gif

Dekui uz patarima, tikrai pravers, o ir nakti jau nebeduodu wub.gif, nebent gauna is ryto ir vakare pries mieguti 4u.gif , diena ir gi bandau jau neduoti.
Atsakyti
QUOTE(Raflezija @ 2007 03 12, 12:04)
Na zinokit mamos nelabai mums kaip ir sekasi  verysad.gif  vakarais pries nakti kartais uzmigdau ir be MP tik su sosyte! Na jei prabunda nakti ar is ryto vistiek isireikalauja MP negaliu niekaip nepasiduot tam  blush2.gif . Maniau patiks misinukas juk jis skanesnis nei karves pienas, bet noriai negere nei misinio nei karves pieno nebet kaips sakoma "supilu" kazkiek per prievarta rekdamai, kad siek tiek gautu kitokio pieno ne tik mano  4u.gif.
Na jau noriu kaip ir pati nutraukti, nes visgi jau ir didele 1.6 men., o ir kita "auginu siltai"  bigsmile.gif , nezinau is kur paimti to pasiryzimo nebetuoti visai, gal tada ir pradetu gerti kita pienuka kuri siuliau. nebezinau  verysad.gif

O kas cia tokia arbata metyliu, kaip ja pasidaryti, kad butu galima patemti spenuka ar tiesiog tuoskystimuku patepat?

o kam atpratinti, jei tai netrugdo paciai, juk gamtos sukurta vadinasi nieko bloga matinti ilgai?
Atsakyti
QUOTE(Raflezija @ 2007 03 13, 10:42)
Dekui uz patarima, tikrai pravers, o ir nakti jau nebeduodu  wub.gif, nebent gauna is ryto ir vakare pries mieguti  4u.gif , diena ir gi bandau jau neduoti.

Tai tuomet pieno vis mažės ir vaikas pamažu atpras rolleyes.gif Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Rodos mano "PIENO FABRIKELIS" uzsidaro. Panelei 1,4 m., iki siol tik naktimis paprasydavo, diena gaudavo arbatos, karves pieno,sulciu....
Iki 1,1 m MP gaudavo diena viena karta ir einant miegoti, bei nakti kiek prabusdavo. Pasiulius karves pieno jai patiko, taip atsisakeme vieno maitinimo MP. Po to pradejau karves piena duoti pries einant miegoti, liko tik naktiniai maitinimai. Pries savaite pirma karta ismiegojo visa nakti be MP, o anksciau keldavausi 1-3, kartais ir daugiau kartu. Jau masciau ka cia daryti, kaip reikes atpratinti. Tikrai labai isvargdavau kai kartais vos ne kas pusvalandi prabudinedavo ir reikalaudavo MP.
Bet turbut atejo laikas ir vaikas pats nebepraso MP, tiesa sianakt su dideliais verksmais prabudo, gal suskaudo ka, ar susapnavo. Bandziau raminti, duoti arbatytes, bet niekas nepadejo, pati susirado silciausia vietele, truputi patrauke, nezinau ar rado ten ka, ar ne (juk savaite neieskojo), aprimo, uzmigo ir iki ryto ismiegojo.
Tai vat tokia musu patirtis, manau, kad taip ramiai ir atprasim nuo MP.
Nerikia vaiku traumuoti, tegu viskam ateina savas laikas.
Atsakyti