Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Patariu kuo ilgiau maitinti savo leliuką. 3-4 mėn.visada pieno sumažėja, nes mamytės organizmas "perskaičiuoja" pienuko kiekį , po to viskas susitvarkys.
Jei jau tikrai nori atsikratyti pienuko, tai paprašyk savo ginekologės, kad išrašytų tablečių. Man tai tik nuo jų dingo pienas, nes maitinau sūnų iki 2,5 metų ir niekaip pienas nedingo.
Atsakyti
Man irgi pirmosiosmis dienomis po gimdymo uzpuole nugrauztu speneliu problema. Padejo tepaliukas garmastan ir antspeniai. Iki siol sekmingai maitinu jau 5 men.
Atsakyti
QUOTE(mantuke @ 2007 07 06, 15:58)
mamytes patarkit kaip savo leliu (3 men.) atpratint nuo maitinimo krutim. Ka jus daret kad dingtu pienas?


patikek, kol yra bent lasas MP, maitink krutimi. mano pienelis dingo kai maziukui tebuvo 3savaites, vat dingo ir viskas..., tai taip vargom kol misinuka parinkom, uzkietejo viduriai, prasidejo siaubingi pilvuko skausmai, nenumaldomas klyksmas, ... , ... , verysad.gif , asaros: mazulio- kad pilvui popa, mano- kad negaliu nieko padaryti... MP yra geriausia, ka gali duot savo maziukui, neisizeisk, na bet man tai labai "abidna", kai mamyte taip lengvai pasiduoda...
spenelius labai gerai gydo bepanthenas.
kantrybes ir sekmes 4u.gif
Atsakyti
As atjunkiau per pora dieneliu mano mazoji kruti ciulpe kaip soske ir duodavau buteliuka o ji krato galva kad jei netinka doh.gif tai viena diena pasiryzau nes dauguma sake, kad vaikas labai sunkiai atpranta blink.gif istepiau spenelius citrina ir daviau jei doh.gif tai ji paemusi kruti paciulpe ir spjove, po kiek laiko ji vel paeme bet skonis tai slykstus pieno su citrina ir daugiau nenorejo aisku pacype pora dienu ir viskas ax.gif nori ji to papulio bet kaip praso tai vel patepu citrina jau 5 d. neima o buteliukas mielas pasidare ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuika12: 10 liepos 2007 - 08:16
Sveikos mamytes!
Mano druchkiui metai ir 7 menesiukai. Noriu pasidalinti savo visai sviezia nujunkymo istorija.
Kai Andriukui buvo metukai, bandziau mazinti maitinimus, o po to 2 paras MP jau buvau pakeitusi kakava su karves pienu. Taciau, sukilo man temperatura, labai negerai jauciausi, krutys gumbais kaip akmenimis buvo nusetos, zodziu - baisu. Be to moraliskai negalejau su tuom susitaikyt, kad pieno yra, vaikas nori, o as cia varau Dieva i medi (kaip liaudis sako). Na ka - ir pasidaviau... Vel pradejau maitinti iki dabar.
O DABAR, jau 2 paros kaip nebemaitinu. Manenuteike viena med. sesute, kad lygiai 3 paras reikes pasikankinti, ir viskas bus baigta. Tai pirmoji naktis praejo visai pakenciamai (lygiai puse valandos paverke stipriai ir viskas), gere vietoj MP sultis, vandenuka saldinta su citrina ir buvo laimingas. TACIAU, kai atsikeliau rytem pamaciau kad man su krutim vel kartojasi ta pati istorija... Ir as protinguole, nuejau i vaistine ir nusipirkau tokiu baisiu vaistu, pavadinimu BROMOCRIPTIN-RICHTER.Isgeriau puse dozes, ir po valandos pajutau visus imanomus salutinio poveikio simptomus, maza to dar ir nualpau, galva susitrenkiau, vemiau, zodziu - siaubo filmas. Ties sia vieta, noriu perspeti visas mamytes, kurioms kils i galva tokia mintis pagerti tokio tipo vaistuku. Zinokit, kad buuuuuutiniaaaaausiai reikia issitirti pries tai, ar nera pas jus zemas kraujo spaudimas, ar po ilgo zindymo nera nusilpes organizmas, ar nera kokios mazakraujystes ir t.t... Nes, mano kraujo tyrimai buvo blogi, zemas kraujospudis,del to ir pasekmes ne kokios.
Tesiu toliau.Cia skaiciau kazkur, kad mamytes, noredamos atpratinti vaikucius, ant spenelio patepa pipiru. As irgi taip zadejau daryti, bet gaila buvo maziuko, jug isgraus burnyte - per ziauru man pasirode... Taigi, mama is senu bobulyciu suzinojo, kad viduriu lasiukai puikiai tam tinka. Be to jie visai nepavojingi, nes jie tiesiog skirti pilvo spazmu slopinimui. Tai ka jus manot, patepiau as, kai Andriukas aplink mane pradejo glaustytis kaip katinas, prasydamas mamam. Tai jam zinokit vien jau nuo to kvapo veidukas persikreipe! Bet kadangi jau antra diena negaves savo skaniausio pasaulyje mamytes pienuko, tai vis tiek surizikavo gurkstelt tongue.gif Ir viskas - puikiai suprato, kad tai jau nebe mamam, o kaka schmoll.gif
Tai va, tokia mano istorija.

Semes visoms!
Su didziausia pagarba, Ausra ir Andriukas.
Atsakyti
auslialia, laikykis, tikiuosi, kad Jums viskas abiems pavyks. Nors ir tokiomis drastiskomis priemonemis verysad.gif
Musu istorija turbut skaitei. Maitinau iki 1,4 met. bet kazkaip viskas savaime, palaipsniui isejo. Nei man kokiu problemu buvo, nei mano mazyle del to kentejo.
Sekmes ir laikykites.
Atsakyti
o mums kazkaip viskas savaime gavosi schmoll.gif jau kokia savaite laiko,kaip nebegauna papuko ir pamirso,bet prisimine,kad yra tokia soske,be jos neuzmiega doh.gif jau dziaugiausi,kad mano kleckas ne kaip visu neima soskes,kur tau tik nustojau zindyti tai be jos neuzmiega,nes anksciau tik prie krutines uzmigdavo.o kaip nutraukiau zindyma :
kai prasidejo papildomas maistas jo kiekis vis didejo kol pasiekem 200gr.koses na ir jau MP nebenoredavo,taip dienos metu nebeduodavau visai,tik nakti keldavosi ,prasydavo,bet nutraukiau ir nakti nebedaviau,paverke truputi vandenuko duodavau,dabar saunuolis ismiega iki 7ryto nevalges thumbup.gif o buvo toks laikas ,kad pergyvenau nemoka ciulpti is buteliuko,maniau kaip reiks nebemaitinti,bet viskas gavosi savaime,kaip sakant atejo tam laikas ir nebemaitinau,mums 9men ,jau manau,kad uztektinai pasisotino MP.as pati savimi didziuojuosi,kad nepaluzau ir taip ilgai ismaitinau,nes pirmo vaiko nemaitinau krutimi,man emociskai sunkus laikas buvo kai maitinau,ir pati labai issekusi buvau ,o dabar ir atsistatau ir nuotaika geresne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE
dar nervina kai aplinkui kam pasakau kad pati maitinu, tai pradeda aiskinti koks jis jau didelis ir uzteks maitinti. visiems lengva sneketi kai nezino kokie verksmai buna kai pieno negauna  bandziau karves pieno duoti, spjauna ir purtosi

Manoji karvies pieno mišinukais ne spjaudėsi o vėmė blink.gif Jeigu vaikas taip nori, gal jam reikia g.gif Kodėl manai, kad jau laikas atpratinti?
Atsakyti
QUOTE(HERBERA @ 2007 08 07, 14:48)
auslialia, laikykis, tikiuosi, kad Jums viskas abiems pavyks. Nors ir tokiomis drastiskomis priemonemis verysad.gif
Musu istorija turbut skaitei. Maitinau iki 1,4 met. bet kazkaip viskas savaime, palaipsniui isejo. Nei man kokiu problemu buvo, nei mano mazyle del to kentejo.
Sekmes ir laikykites.


Aciu uz palaikyma 4u.gif
Na, jau savaite kaip nebemaitinu, taciau karts nuo karto dar praso M Pienuko - keista, ar ne? Susigraudina negaves ziauriai, bet atsigeria ka duodu ir toliau gyvenam.
Atsakyti
Griztant prie temos, tai jau pusantros savaites nebemaitinu, taciau mano mazius dar kartais gailiai atsidusta prisiglaudes prie krutines unsure.gif Bet as to nesureiksminu per daug. Be to, pienas surus pas mane pasidare!!! (Paragavau lasiuka kai nusitraukinejau). Gal kam taip pat buvo? Gal man kazkas negerai? - keista kazkaip. Siaip tai, siandien tik pirma diena buvo kai nebereikejo truputi nusitraukti pieno - jau nebeskauda, o iki tol buvo didelis diskomfortas. Ech, kas galetu pagalvoti, kad tokius keistus dalykus turi iskenteti visai nekalti zmones... biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 18 rugpjūčio 2007 - 21:40
Mano kavalieriui jau 1 metai ir mėnuo, maitinu iki šiol. Prieš metukus pats kleckas apmažino maitinimus - liko tik vakarinis prieš miegą ir ryte. Diena nebeprašo, kai nori gerti geria iš buteliuko su snapeliu ar paprasto puoduko. Manau, kad ateis laikas ir pats atsisakys likusių maitinimų. Staigiai nutraukt nesinori, nes pieno nei mišinuko negeria, niekaip neįsiūlėm. Būtų gerai, kad atpratinant mamytėms išeitų pradžioj atpratinti paliekant šituos du maitinimus, nes jie vaikui brangiausi smile.gif O ir darbui tai netrukdo, o kas nesupranta ilgo maitinimo naudos tam nebūtina ir pasakoti, girtis, kad dar maitini. Atpratinau vis nuimdama maždaug kas savaite, dvi - po viena dienini maitinima:) vis pasiūlydama sulčių, vandens ar kt. ir kai supykdavo, noredavo nusiraminti papuko nebeduodavau - ramindavau kitaip - eidavom šuniukų pro langą pažiūrėt biggrin.gif , su vandeniuku pažaist ir pan. Taip ir atpratom, palaipsniui.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 18 rugpjūčio 2007 - 21:41
Ruošiuosi ir aš po truputį atpratinti nuo maitinimo g.gif nuo šiandien pradėjau mažinti dieninio pienelio dozęo po to pereisim ir prie kitų maitinimų rolleyes.gif karvės pieną kol kas pilu tik į košes, bet bandysiu duoti ir taip pagerti gal tiks g.gif
Atsakyti