Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos - 2

Aš dermatitą irgi turiu, kokių tik bėrimų ir dėmių nebuvo ant veido, kaklo, sprando, akys irgi tokios kaip pas Jurgitą buvo, tindavo. Ėjau per gydytojus, kurie nuo durų rėkdavo, kokia aš atopikė, rašydavo hormoninius tepalus, antibiotikus, kurie tik laikinai padėdavo. Paskutiniu metu vis pasiskaitydavau apie ligų gydymą per mitybą, pradėjau domėtis maisto netoleravimo testu. Testo nesidariau, tik daug skaičiausi pasisakymų apie rezultatus, ko negalima valgyti. Susidariau įspūdį, kad praktiškai visiems kviečių, mėsos, pieno, cukraus neleidžia valgyt. Dėl sparčiai ūmėjančio kasmet dermatito pabandžiau su savim eksperimentuoti (jau neturėjau ką prarasti, ar taip ar taip prastai, kiek tų antibiotikų ir hormoninių tepalų įmanoma pakelt... schmoll.gif )- visiškai atsisakiau kviečių (taip pat miežių ir rugių, visko, kas turi gliuteno), gyvulinės kilmės produktų (mėsa, pienas, kiaušiniai) ir cukraus. Jau po dviejų dienų oda akyse ėmė gyti, po truputį praėjo niežulys, raudonos dėmės, šlapiavimai ir t.t., dar po kelių dienų nugijo praktiškai visai. Jokių žarnyno valymų nedariau, išsivalė pats be jokių procedūrų smile.gif. Užeina šiokių tokių pablogėjimų, paniežtėjimų, bet po viso to, kaip būdavo, mažas koks raudonas plėmukas kur nors kelias dienas man jau nieko nereiškia.
Aišku su mityba labai nelengva: reikia nuolat galvot, kad netrūktų visų reikiamų medžiagų, vartoti daug ankštinių, grikių, avokadų, aliejų ir t.t., visad pasigaminti, nes darbe bet ko jau nenubėgsi neužkasi. Be to tą maistą labai jau greit virškina, tai užkandžiauti norisi visą dieną biggrin.gif
Pabandykit su šia liga pakovot per mitybą, pasiskaitykit apie tai, pamatysit padės, nes ne išoriškai ta oda tokia, organizmas užterštas, serga, pilnas kažkokių netinkamų alergenų. Vienas žmogus gali bet ką valgyt ir vaikšto oda kaip nulieta, kitas turi save riboti. Daug lėtinių ligų visokių su mityba susijusių...
Atsakyti
Ačiū Ruutta 4u.gif Reikės ir man pradėti riboti maistą. Pradėsiu jau nuo šiandien smile.gif Tikiuosi, kad man pagerės..nes dabar taip niežti, veidas tiesiog dega. Svarbiausia, kad nesuprantu, nuo ko..
Atsakyti
QUOTE(Tigriukų mama @ 2013 11 04, 18:46)
Ačiū Ruutta 4u.gif  Reikės ir man pradėti riboti maistą. Pradėsiu jau nuo šiandien smile.gif Tikiuosi, kad man pagerės..nes dabar taip niežti, veidas tiesiog dega. Svarbiausia, kad nesuprantu, nuo ko..

Reikia ne riboti, o atsisakyti visiškai, kitaip tariant nei gramo, nes jei ribosi pieną o valgysi jogurtą tai nieko ir nebus. Dėl kviečių, tai ne tik duonos bulkos, o visko, kur jų gali būti 4u.gif Gyvulinės kilmės produktų jokių irgi. Lengva nebus, nes iš vaisių daržovių ir kruopų fantazijos reik, kad skaniai pasigamint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigriukų mama @ 2013 11 04, 13:00)
Jurgita Decor, kaip sekasi kovoti? Ar pagerėjo Jums? Jei taip, tai nuo ko? Mano vokai dabar taip pat atrodo. verysad.gif  Aš nuo vaikystės turiu atopinį dermatitą.


Nepasakyčiau, kad sekasi kovoti...Vaikštau, kaip panda, kitaip išsireikšti negaliu...tas pat ir apie lūpas.

Buvau pas alergologę, padarė visus įmanomus tyrimus. Reziumuojant galiu pasakyti, jog esu labai nežymiai alergiška namų dulkėms, o iš maisto produktų šiek tiek kviečiams... Negaliu atmesti maisto galimybės, bet dabar dėl to gerokai suabejojau....

Mano atveju imu galvoti, kad tiesiog išseko organizmas, nors kraujo tyrimai ir geri... Praėjusią savaitę lyg ir buvo geriau, jau ir apsidžiaugiau, bet savaitgalį krustėmės su šeima į naujus namus, po viso tvarkymosi ir kelių dienų daiktų nešiojimo maratono - vėl viskas po senovei...

Gruodžio mėnesiui užsirašiau pas dermatologę, man rekomendavo ten kreiptis...

Visai neseniai skaičiau, kad reikia teptis stručio taukais, bet nelabai girdėjau apie tai atsiliepimų...
Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2013 11 05, 00:22)
Nepasakyčiau, kad sekasi kovoti...Vaikštau, kaip panda, kitaip išsireikšti negaliu...tas pat ir apie lūpas.

Buvau pas alergologę, padarė visus įmanomus tyrimus. Reziumuojant galiu pasakyti, jog esu labai nežymiai alergiška namų dulkėms, o iš maisto produktų šiek tiek kviečiams... Negaliu atmesti maisto galimybės, bet dabar dėl to gerokai suabejojau....

Mano atveju imu galvoti, kad tiesiog išseko organizmas, nors kraujo tyrimai ir geri... Praėjusią savaitę lyg ir buvo geriau, jau ir apsidžiaugiau, bet savaitgalį krustėmės su šeima į naujus namus, po viso tvarkymosi ir kelių dienų daiktų nešiojimo maratono - vėl viskas po senovei...

Gruodžio mėnesiui užsirašiau pas dermatologę, man rekomendavo ten kreiptis...

Visai neseniai skaičiau, kad reikia teptis stručio taukais, bet nelabai girdėjau apie tai atsiliepimų...

Neapsigaukit dėl alergologinių tyrimų...aš nueidavau į respublikinį alergologijos centrą visa iki žaizdų nusikasius ir paraudonavus, darė visus tyrimus - lopus ant nugaros, iš kraujo, už kuriuos ir mokėt nemažai reikėjo, stafilokoką augino ir t.t.. Man nerodė visiškai jokios alerginės reakcijos nei į kokį maistą, erkes, dulkes, žodžiu visa baisi, o niekam nealergiška. Tai sakydavo, kad gi čia šiais laikais tiek visokių konservantų ir t.t., nuo visų neištirsi, čia priežastimi tai rudenį, tai žiemą, tai nervus įvardydavo, hormoninį tepaliuką į dantis ir pro duris doh.gif Kiek aš prasikankinau vsiur, antibiotikų sugėriau, tik proto užteko tų hormoninių tepalų labai su saiku teptis, nes jau tada supratau, kad iš išorės tepk ką norį - brangiausiais riebiais kremais, tepalais - niekas neadeda (beje nuo visų riebių tepalų ir kremų dar labiau pablogėdavo...) Tik viena gydytoja kažkaip po nosim sau paburbuliavo, kad nesupranta atopikai, jog yra ligoniai, nori viską valgyti ir gražią odą turėti, kad nesuvokia, jog, kas matyti išorėje tas pats yra ir viduje. Kai pradėjau domėtis apie maisto įtaką organizmui paaiškėjo, kad alerginiai tyrimai nerodo paprastai nieko, o maistas gali organizmą baisiausiai nuodyt, tik apie tai niekas nesusimasto. Pvz, yra daugybė žmonių, kurie serga liga celiakija (kviečių glitimo netoleravimas) ir visą gyvenimą kankinasi su skrandžio, žarnyno skausmais, o gydytojai daro tyrimus, neranda jokių žaizdų, pakitimų ir žmonėms nepadeda. O pasirodo gliutenas kažkokiom gleivėm aptraukia viską, dėl ko vyksta stiprios tokcikacijos.
Taip ir gavosi, kad pagal tyrimus būdama niekam nealergiška atsisakiau kviečių, gyvulinės kilmės produktų bei cukraus ir po 2 dienų ėmė gyti visi mano išbėrimai, šlapiavimai, raudonumai ir dabar visai praktiškai nieko nebėra, kartais kur ne kur lyg nori išlysti koks plėmas, bet nesiplečia, nesiaučia, pabūna ir po poros dienų dingsta. Kai visai išsivalysiu organizmą po kokių 2-3 mėnesių bandysiu po truputį kokio jogurto ar kefyro, įvesiu atgal kai kuriuos produktus, gal pavyks tiksliau išsiaiškint, kas konkrečiau dermatitą lemia, nes dabar tiesiog nukirtau per visas pavojingiausias maisto grupes, kad įsitikinčiau, jog padeda. Aš jau nekalbu apie tai, koks dabar virškinimas, nei karto nebuvo net pilvo išpūtę bigsmile.gif
Atsakyti
Labai įdomios Jūsų pastabos, o gal galit pasufleruoti koks dabar Jūsų meniu?
Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2013 11 05, 11:15)
Labai įdomios Jūsų pastabos, o gal galit pasufleruoti koks dabar Jūsų meniu?

Pirmas pora dienų tai verkt norėjau, atrodė nėr ką valgyt, negi tik daržoves su vaisiais graušiu biggrin.gif Bet pasigilinau, pasiskaičiau, kad tiek visko galima valgyt: kruopos (rekomenduotina kuo daugiau avižų (dažniausiai rytais verdu įvairias avižines košes, į kurias įmaišau sėklų, ypač daug vartoju linų sėmenų, jie labai gerai žarnyną valo, dedu medaus, įberiu razinų, tikrai skanu, grikiai (į grikius dedu kepintų aliejuje arba ghi svieste daržovių, kepu apkepus ir t.t), ryžiai, soros (labai skanios kruopos, niekad jų nei ragavus nebuvau), kukurūrai ir visa kita, kas nėra kviečiai, rugiai, miežiai); visi ankštiniai, daržovės, vaisiai, dž. vaisiai. pvz, galima visokiais būdais kepti bulves, virti jas su troškintais raugintais kopūstas, kepti kugelį, tik į jį kiaušinio nemušt, ghi sviesto galima įdėt ir t.t., tik nedėt spirgų dešrų. Aš visai neriboju kalorijų, todėl drąsiai kepu daržoves, pilu alyvuogių aliejaus į troškinius (troškiniai įvairiausi - daržovių, pupelių ir t.t.. Makaronus galima ryžių pirkti, valgyti su pomidorų pasta, prieskoniais, užsidėti Tofu sūrio (iš sojų pupelių). išsikepu duonelių iš avižinių miltų maišytų su grikių ar kukurūzų, pasidarau užtepėlių, pvz, avokadas trintas su džiovintais pomidorais, išmirkytais aliejuje, neįsivaizuojat kaip skanu (avokadų, sėklų iš viso reikia daug valgyt). Valgau silkės su karštom bulvėm, truputį žuvies (pvz. sunku kažką išsirinkti kur nors ne namie valgant, tai tradiciškai daržovių sriuba arba žuvienė tokiu atveju tinka, silkės su bulvėm irgi beveik visur yra). Perku ryžių, kukurūzų trapučius. Saldžiai nėra kažko labai daug, bet vartoju medų, klevų sirupą (naturalų svarbu, kad cukraus nebūtų pridėta), išsikepu avižinių sausainiukų (smulkūs avižiniais dribsniai, visokie dž. vaisiai, sėklos, užpilu medum maišytu su ghi sviestu, išmaišau, dėlioju ant skardelės ir kepu), darausi namie chalvos (sumalu kavamale, sezamus, saulėgrąžas, įdedu aguonų, sumaišaus su medumi ar klevų sirupu), daug dž. vaisių. Aišku ne keksai ir ne šokoladas, bet rankos nedreba nuo cukraus trūkumo biggrin.gif Galima pirkti sojos pieną, jei labai jo norisi į kavą ar kažkur, bet man trūkumo nėra, neperku. Iš tiesų labai skaniai ir naudingai valgau, juk ne žaliavalge kokia tapau, galima gi visus prieskonius naudoti ir pan., maistas nėra prėskas ar neskanus 4u.gif Tik man daug valgyt tenka, nes greit virškina ir nuolat turiu turėti po ranka, ką kramsnoti, darbe visad pilnas stalčius vaisių, dž. vaisių, duonelių, trapučių, avižinių saisainiukų, kad nuo pusryčių lik pietų diskomforto nebūtų. Patikėkit, ne karo bado metas, tiek įvairaus maisto yra, daugybę patiekalų tuos pačius darau kaip ir dariau (bulvinius, daržovinius, apkepus), tik kai kurias sudėtines dalis teko išmest, o rezultatai, kad į veidrodį galima žiūrėti, plaukus susirišti ir neišopėjusius smilkinius parodyt smegenyse tokius dalykus padaro, kad net pamiršti tą tradicinės duonos skonį ir avižinės duonelės pačios skaniausios ir naudingiausios atrodo bigsmile.gif

Atsakyti
Su vyru mes irgi panašiai maitinomės praėjusį pavasarį, kantrybės ir valios reikia labai daug, man asmeniškai sunku važiuoti į svečius pas tėvus su savo krepšiais, jiems mes kaip iš kosmoso tada atrodėm... Man taip pat buvo darytas maisto netoleravimo testas, ar pasijutau geriau - iš pradžių viskas buvo kaip vaikui - žaidimo forma, smagu...Ieškai naujų patiekalų, būdų valgyti kitaip. Mėsos man tikrai netrūksta, mat niekada nebuvau jos mėgėja...ir dabar pirmiau rinkčiausi žuvį, nei mėsą. Paskui mane pradėjo berti - rankos niežėjo per sulenkimus, nuvažiavom konsultacijai - paaiškino jog taip būna, kai organizmas valosi... Jei kalbant apie svorį - tai jis sumažėjo 5 kg ir stop viskas, nei pirmyn - nei atgal. Manau, kad šitoj vietoj reikia nepamiršti ir judėjimo... Ko išmokau - tai nepersivalgyti, kitaip tariant išgyvendinom ir taip mūsų šeimoje nelabai populiarų - maisto kultą, ir išmokom liaudiškai pasakysiu - "ne ėsti, o VALGYTI". Tokia mano patirtis, artimiausiu metu planuoju grįžti į senas vėžias ir vėl bandyti valgyti kitaip.
Atsakyti
O tai padėjo odai kita mityba, kai buvot pakeitę maitinimosi įpročius?
Atsakyti
Ypatingų ir ženklių pasikeitimų nepastebėjau, man labiau paaštrėjo problemos..
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 11 05, 09:58)
Kai visai išsivalysiu organizmą po kokių 2-3 mėnesių bandysiu po truputį kokio jogurto ar kefyro, įvesiu atgal kai kuriuos produktus, gal pavyks tiksliau išsiaiškint, kas konkrečiau dermatitą lemia, nes dabar tiesiog nukirtau per visas pavojingiausias maisto grupes, kad įsitikinčiau, jog padeda. Aš jau nekalbu apie tai, koks dabar virškinimas, nei karto nebuvo net pilvo išpūtę  bigsmile.gif

Sveika, įdomiai kalbi, ir esi beveik teisingam kelyje. Susiduriu su tokiais daug ko netoleruojančiais žmonėm, ir įvairiom ligom, kurios per tą netoleranciją išsivysto.
Tai jiems visiems dažniausiai tinka mėsa, daugiausia netinka kazeinas ir glitimas.
Ar teko girdėt apie autoimuninį protokolą? Paleo mitybą?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 05, 21:23)
Sveika, įdomiai kalbi, ir esi beveik teisingam kelyje. Susiduriu su tokiais daug ko netoleruojančiais žmonėm, ir įvairiom ligom, kurios per tą netoleranciją išsivysto.
Tai jiems visiems dažniausiai tinka mėsa, daugiausia netinka kazeinas ir glitimas.
Ar teko girdėt apie autoimuninį protokolą? Paleo mitybą?

Sveiki,
nežinau, ar esu teisingame kelyje, gal yra produktų, kuriuos valgau, tačiau neturėčiau, gal yra ką be reikalo išėmiau iš raciono, bet man smarkiai pagerėjo, oda sugijo, tai iš to sprendžiu, kad gal neapsirikau smile.gif Kažką dar darau nevisai taip, nes karts nuo karto nori paniežtėt, kokia dėmė išlyst ir nežinau, ar čia tiesiog dar organizmas neišsivalė ir reikia laiko, ar kažką vis dar užvalgau, ko nereik g.gif
O apie Paleo mitybą ar autoimuninį protokolą nieko nesu skaičiusi, viena ausim girdėjusi, kad lyg Paleo mityboj visai grūdinės kultūros ir pieno produktai draudžiami, bet giliau nesidomėjau ax.gif
Atsakyti