Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos - 2

QUOTE(" voresta " @ 2013 11 07, 19:11)
kaip panašu į druskos rūgšties skrandyje trūkumą
Papildyta:

paleo mityboje (jei klausiat) medus yra priimtinas kaip natūralus produktas, tačiau cukrus vis vien yra cukrus, net jei jį ir pavadinsi medumi biggrin.gif
palyginkit sudėtį:
http://www.dieta.lt/...oduktas/cukrus/
http://www.dieta.lt/...roduktas/medus/
na, yra mizeris mineralinių medžiagų meduje, bet tai 100-e gramų. O pamėgink tiek suvalgyt ant karto.
Žmogaus organizmo teisingam funkcionavimui cukrus nėra reikalingas, visai visai.

O kaip tos rūgšties skrandyje padaugint? g.gif
O dėl cukraus: ką tada daryti su natūraliais vaisiais, juose gi irgi fruktozė, gaunasi, jos poveikis toks pat kaip ir cukraus...vaisių nevalgyt? Žiauru verysad.gif Seborėjinio dermatito temoje viena rašė, kad cukraus visiškai atsisakė, net vaisiuose, bet ar tai gerai, fruktozė gal reikalinga organizmui g.gif Ar tikrai vaisiai gali dermatitą skatint? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruutta: 12 lapkričio 2013 - 13:10
rūgšties daugėja mažinant angliavandenius ir didinant baltymų. Tačiau kai apribojam angliavandenius, tenka didint riebalų dalį.
Pamėginkit savaitę valgyti tik troškintas nekrakmolingas daržoves(kopūstas, burokėlis, morka, pastarnokas) + riebi mėsytė, bet kokia, tačiau gaminta namuose ir nekepta. Jokių vaisių ir grūdų jokiu pavidalu.
daug info pas šitą daktarą, dedu translate, nes ne visi gali skaityt angliškai.:
http://translate.goo...t...036&bih=568
jis domėjosi druskos rūgšties problema pas tuos, kuriems yra refliuksas- neva rūgšties per daug. Paaiškėjo, kad tuo atveju jos trūkumas
vaisiai- angliavandeniai. angliavandenių perteklius skatina uždegimus sukeliančių prostaglandinų gamybą, taip pat druskos rūgšties trūkumą. Tačiau tai nereiškia, kad jų bus negalima valgyt niekada. Tereikia išsiaiškinti kas iš tiesų kaltas dėl dermatito
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 12 lapkričio 2013 - 15:28
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 12, 17:17)
rūgšties daugėja mažinant angliavandenius ir didinant baltymų. Tačiau kai apribojam angliavandenius, tenka didint riebalų dalį.
Pamėginkit savaitę valgyti tik troškintas nekrakmolingas daržoves(kopūstas, burokėlis, morka, pastarnokas) + riebi mėsytė, bet kokia, tačiau gaminta namuose ir nekepta. Jokių vaisių ir grūdų jokiu pavidalu.
daug info pas šitą daktarą, dedu translate, nes ne visi gali skaityt angliškai.:
http://translate.goo...t...036&bih=568
jis domėjosi  druskos rūgšties problema pas tuos, kuriems yra refliuksas- neva rūgšties per daug. Paaiškėjo, kad tuo atveju jos trūkumas
vaisiai- angliavandeniai. angliavandenių perteklius skatina uždegimus sukeliančių prostaglandinų gamybą, taip pat druskos rūgšties trūkumą. Tačiau tai nereiškia, kad jų bus negalima valgyt niekada. Tereikia išsiaiškinti kas iš tiesų kaltas dėl dermatito

Daug skaičiau užvestą Paleo mitybos temą 4u.gif Bet tiek Nidulia, tiek Fudži (buvo ir daugiau) ten iki šiol skundžiasi, kad nenyksta dermatitas, draskosi ir t.t., tai susidariau įspūdį, kad Paleo dermatitui gydyti gal nėra labai tinkama g.gif Kol kas labai puikus mano rezultatas, nyksta ir ta paskutinė dėmelė smile.gif cukrų smarkiai ribosiu, nes iš principo nėra gerai daug vartoti ir žadu palikti jį tik vaisių pavidale ir tai protingai ribojant, nes tie vaisiai prekybcentrių nėra didelis gėris. Nepajutau kad begliutenės kruopos ar ankštiniai ar sėklos blogai man veiktų, tai kaip ir nenorėčiau jų atsisakyti, o mėsą kaip tik bijau įvest, kažkaip suabejojau, ar tie dideli mėsos kiekiai man dermatitą nepaūmintų unsure.gif
Atsakyti
pas Fudži nežinau, o pas Nidulią greičiau žvynelinė, o tai jau autoimuninė liga -viena sunkiausiai įveikiamų net ir tos mitybos pagalba. Su žvyneline taip greit neina susidoroti.
Tačiau druskos rūgšties trūkumo problemų turėjusios , tikrai su paleo labai greit pamiršta savo skausmus. Tokių priskaičiuočiau nemažai.

Tu mėgini suvaldyti savo problemą- kažką darai- ir tai yra gerai, netiks tai, tiks kas nors kita- svarbiausia- neėdėt sudėjus rankas.
Aš matau perdaug krakmolo tavo mityboje-krakmolu/gliukoze minta netinkama žarnyno mikroflora
Krakmolas sudarytas iš tarpusavyje susijungusių gliukozės molekulių. .

Taip pat rašai kad
Be to, tą maistą labai jau greit virškina, tai užkandžiauti norisi visą dieną

o tai reiškia, kad organizmas, atsakydamas į kiekvieną užkandžiavimą, gliukozės išmetimą į kraują išskiria insuliną.
Toks nuolatinis gliukozės ir insulino šokis nelabai gerai baigiasi. Todėl tai negali būti nuolatine ilgalaike mityba.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 12, 18:25)
pas Fudži nežinau, o pas Nidulią greičiau žvynelinė, o tai jau autoimuninė liga -viena sunkiausiai įveikiamų net ir tos mitybos pagalba. Su žvyneline taip greit neina susidoroti.
Tačiau druskos rūgšties trūkumo problemų turėjusios , tikrai su paleo labai greit pamiršta savo skausmus. Tokių priskaičiuočiau nemažai.

Tu mėgini suvaldyti savo problemą- kažką darai- ir tai yra gerai, netiks tai, tiks kas nors kita- svarbiausia- neėdėt sudėjus rankas.
Aš matau perdaug krakmolo tavo mityboje-krakmolu/gliukoze minta netinkama žarnyno mikroflora
Krakmolas sudarytas iš tarpusavyje susijungusių gliukozės molekulių. .

Taip pat rašai kad
o tai reiškia, kad organizmas, atsakydamas į kiekvieną užkandžiavimą, gliukozės išmetimą į kraują išskiria insuliną.
Toks nuolatinis gliukozės ir insulino šokis  nelabai gerai baigiasi. Todėl tai negali būti nuolatine ilgalaike mityba.

Ačiū, kad įvertinate mano pastangas 4u.gif Ir esu visad labai dėkinga už visus patarimus bigsmile.gif Dėl cukraus ir krakmolo tai tikrai sutinku, kad jo dar vis per daug mano mityboje, bet čia man reikia dar gerai pasidomėti, kur to krakmolo yra g.gif Čia jau mano tamsumo bėda doh.gif Bet jau kelinta diena susinormalizavo mano nuolatiniai kramsnojimai, galiu praktiškai išskirti 3 valgymus per dieną bigsmile.gif Matyt didele dalimi įprotis dar veikė, ne tiek valgyt norėjimas rolleyes.gif Juk buvau kiaurą dieną keksiukų šokolado ir t.t. kramsnotoja, tai kai pagalvoju apie insuliną net pačiai baisu pasidaro verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruutta @ 2013 11 12, 18:43)
Ačiū, kad įvertinate mano pastangas  4u.gif Ir esu visad labai dėkinga už visus patarimus  bigsmile.gif Dėl cukraus ir krakmolo tai tikrai sutinku, kad jo dar vis per daug mano mityboje, bet čia man reikia dar gerai pasidomėti, kur to krakmolo yra  g.gif Čia jau mano tamsumo bėda  doh.gif  Bet jau kelinta diena susinormalizavo mano nuolatiniai kramsnojimai, galiu praktiškai išskirti 3 valgymus per dieną  bigsmile.gif Matyt didele dalimi įprotis dar veikė, ne tiek valgyt norėjimas  rolleyes.gif Juk buvau kiaurą dieną keksiukų šokolado ir t.t. kramsnotoja, tai kai pagalvoju apie insuliną net pačiai baisu pasidaro  verysad.gif

O dėl žvynelinės tai esu irgi nemažai domėjusis, vienu metu man buvo kilęs įtarimas, ar ji manęs neapsėdo, kai buvo labai blogi laikotarpiai... doh.gif ne vieną istoriją skaičiau, kad sėkmingai ir žvynelinę valdo žmonės, ji net atsitraukia, tik mėsos jie tikrai nevalgydavo, jų dieta būdavo praktiškai vos ne daržovės ir vaisiai, tikrai nenaudodavo pieno produktų, kviečių. Tai gal Nidulės žvynelinei mėsa gali koją pakišinėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 11 12, 17:49)
doh.gif ne vieną istoriją skaičiau, kad sėkmingai ir žvynelinę valdo žmonės, ji net atsitraukia,  tik mėsos jie tikrai nevalgydavo, jų dieta būdavo praktiškai vos ne daržovės ir vaisiai, tikrai nenaudodavo pieno produktų, kviečių. Tai gal Nidulės žvynelinei mėsa gali koją pakišinėti?  g.gif

taip, žinau tokių istorijų, tačiau vien vaisiais ir daržovėmis neįmanoma nugyventi visą gyvenimą- anksčiau ar vėliau sutrinka medžiagų apykaita. Valgant daug riešutų, sėklų-perlenkiama lazda su polinesočiaisiais riebalais
http://raypeat.com/a...ated-oils.shtml.

Tie žmonės, kurie apie tai rašo, kartu su mėsa atsisakydavo ir to, kas įtartiniausia- kviečių ir pieno produktų, todėl jiems ir pagerėdavo .
Dabar paleo forume turim dar dvi su žvyneline, žiūrėsim kaip seksis.
Atsakyti
Sveikos,

Ar kasnors bandėte fototerapiją? Rašo, kad padeda nuo dermatitų (pas mane atopinis).
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2014 01 15, 14:33)
Sveikos,

Ar kasnors bandėte fototerapiją? Rašo, kad padeda nuo dermatitų (pas mane atopinis).

neteko bandyt ax.gif po mitybos pakeitimo praėjo dermatitas smile.gif
Fudži, o Tu juk Paleo laikais ar aš klystu? Ir vis dar kamuoja dermatitas?
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 01 15, 12:57)
neteko bandyt ax.gif po mitybos pakeitimo praėjo dermatitas  smile.gif
Fudži, o Tu juk Paleo laikais ar aš klystu? Ir vis dar kamuoja dermatitas?

Aš laikiausi kelis mėnesius, paskui atsibodo smile.gif Dermatitui jokios įtakos neturėjo, netgi buvo pablogėjimas.
Dabar šiek tiek geresnė situacija, gyvent galima, bet pavargstu aš nuo pastovios odos priežiūros, tepliojimo kremais ir tt..
Bendradarbiui dilgėlinė, jis šiuo metu eina fototerapijos kursą, sakė lb padeda, būna žymus ilgalaikis pagerėjimas. Skaičiau, kad ir atopiniam dermatitui rekomenduoja. Užsirašiau konsultacijai pas gyd, prašysiuos tai fototerapijai.
Atsakyti
Kaip keista, kad nepadėjo, galvojau, kad Paleo visas ligas gydo, kiek forume pasiskaitau tai ten tiek pagijusių nuo visko smile.gif
Atsakyti
Sveikos! mano mažius turi dermatita nuo 6 mėnesių, jau 8 mėnesius. antrą savaitę džiaugiamės Aveeno kremais- tikras palengvėjimas. Jau po pirmo patepimo jautėsi skirtumas, o dabar odele tikrai aksominė. kiek bandžiau kremukų, tai šis vienintelis tikrai padengia odą apsauginiu sluoksniu. turim dvi kritines dėmeles, tai jų šis kremas nesugydė, bet dabar tepu vaistukais ir labai tikiuosi, kad joms pilnai užgijus kremas palaikys gerą būklę.
Turime štai šį, naudoju visam kūnui: http://www.chemistdi...o-cream/prd-ps0
o šitą paėmiau žandukams: http://www.chemistdi...enthol/prd-1gsr (nėra paveikslėlio dabar).
tikiu, kad pasirinkus bet kurį tikrai užtektų vieno.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo atradimais - man minimaliai padėjo soliariumas, o šiaip atradau
vieną kremų liniją, kuri bent mano atveju - padeda - http://www.siampeksa...17441667&gid=96, pavadinimas STOKOLAN® - Kažkada parodoj gavom kremo mėginuką. Pats kremukas (vėl gi sakau mano atveju) - puikiai susigėrė į vargšę ir kenčiančią mano odą... Kol kas esu labai patenkinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita Decor: 27 vasario 2014 - 14:52