Sveikutės,
Mane taip pat kankina atopinis dermatitas, nuo vaikystės pastebėdavau ant rankų sulenkimų mažus plotelius su pasiraukšlėjusia ir labai lengvai pasausėjusią odą. kadangi tai buvo beveik nepastebima, dėmėsio nekreipėm, iki praito pavasario, kai visas rankas nusėjo didelėmis raudonomis, nieštinčiomis ir suskirdusiomis ir t.t dėmėmis. Nuėjus pas gydytoją diagnozavo atopini dermatita. gėriau, tabletes aerius, aceterin vaistus (gydytoja prirašė), dar priprašė visokių kremu, bet jie nežmoniškai brangūs ( 200 ml tutelė apie 100 lt) o tokių kremų reikėjo trijų rūšių... Buvau apakus... Nuėjus pas pažįstamą vaistininkę vietoj visų tų kremų pasiūlė excipial su lipidais, kadangi tų gydytojos prirašytų kremų esminė dalis ir buvo lipidai,tai vaistininkė sakė turėtų padėti. ai dar tiesa naudojau pradžioj advantan tepaliuką, bet daktarė liepė su juo atsargiai, nes jau kaip daugelis čia minėjo, tai hormonai, taigi padauginti negalima... taigi po visų šitų išbandymų ir atėjus vasarai liga praėjo, iki dabar... rankos vėl raudonos, niežti ir pnš... ir dar turiu baisią dėmę ant pilvo prie bambos, ten paūmėjimas baisus, pasidarė tarsi žaizda. Pasiskaičiau temose įvairius patarimus ir jau nebežinau ir ko imtis.. finansai riboja, o viskas kainuoja tikrai nemažai.. norėtųsi kažko nebrangaus paprasto ir kuo mažiau chemijos.. gal turėtumėte ką patarti ką konkrečiai geriausia naudoti?
Taip pat norėjau paklausti dėl soliariumo, seniai planuoju pradėti ten retkarčiais keliauti. Esu balta kaip popieriaus gabaliukas, taigi norėtųsi bent truputį įdegti

Tačiau kai susirgau dermatitu minties atsisakiau, nes pagalvojau, kad galbūt tai dar labaiu pakenks, bet dabar perskaičiau, kad kai kurios būtent dėl šios ligos kartais ten apsilankote. Vadinasi, soliariumas dar labiau nepakenks????
Taip pat norėjau paklausti dėl alerginio testo. Kai buvau pas alergologę Kauno klinikose, man darė testuką dėl alergenų (tą kur mėginėlius deda ant odos), ištyrė, kad esu alergiška dulkių erkutėms, tačiau kiek suprantu, ten tiria tik pačius pagrindinius alergenus (tokius kaip kvietiniai miltai, katės šuns plaukai ir pnš), taigi klausimas būtų toks, ar man apsimokėtų dar darytis mokamą testą>? ąr ten išbandytų didesnį kiekį alergenų? ar esmė būtų ta pati ir mokėti pinigų neverta???? Norėtųsi laikytis gydytojos patartos hipoalerginės dietos (ar kaip ji ten vadinasi

) tačiau pagal ją atrodo, kad valgyti nebegalima tiesiog nieko, todėl, nesinorėtų savęs kankinti ir valgyti tik keletą produktų, nors iš tiesų daugeliui iš toje dietoje esančių produktų aš galbūt netgi nealergiška...
Žodžiu klausimų labai daug ir dar daugiau nežinomybės...