Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos - 2

QUOTE(Amelita @ 2011 10 08, 12:06)
MB beda yra su ranku pirstais. Ir siuo metu jis bando  pirstines tas apsaugancias nuo dregmes, tai efektas yra wub.gif, sakyciau gana nemazas efektas. Dar padarom parafino vonele. Aisku saugo ranka nuo vandens ir tepa kremukais, drekinanciais. Tikiuos, kad as ji pagydysiu. Geriau uz musu gyd. smile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Niekas negirdėjote apie AHIT terapiją? Vaikų AD temoje labai daug yra išbandžiusių. Įdomu gal kas iš suaugusiųjų bandėte? taip norisi atrasti kažką , kas padėtų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2011 10 19, 22:33)
Labas vakaras 4u.gif
Niekas negirdėjote apie AHIT terapiją? Vaikų AD temoje labai daug yra išbandžiusių. Įdomu gal kas iš suaugusiųjų bandėte? taip norisi atrasti kažką , kas padėtų doh.gif

Labas,
apie toki negirdejau schmoll.gif
va, neseniai isigyjau Oilatum. man visai patinka. greitai isigeria ir rankytem tinka thumbup.gif
taip pat nuipirkau dermalex repair, tai ne itin jis man padejo. dar toks pobrangis...
Atsakyti
Sveikos, mano dukryte taip pat turi atopine egzema. Praita ziema ji atsirado, praejo saltasis metu laikas, pavasari vasara nieko nebuvo. Grazi odele viskas ok, o va dabar vel pastebejau pradejo kasytis ir vakar jau pakinkliukai paraude jau. Nervai ima, gaila vaiko. Pirma karta jai neniezejo, o dabar jau kasosi. Ka galima vaikui duoti, turiu dar dermalex tepalo, bet jis hormoninis. Reiks vel eiti pas daktaru. Apie maista galvoju visoki, kuris galetu berti, net nezinau, cia ziauri liga. Sesuo ir vargsta su rankomis, skaudzios zaizdos pasidaro.
Atsakyti
QUOTE(*Boluzyte* @ 2011 10 26, 08:47)
Sveikos, mano dukryte taip pat turi atopine egzema. Praita ziema ji atsirado, praejo saltasis metu laikas, pavasari vasara nieko nebuvo. Grazi odele viskas ok, o va dabar vel pastebejau pradejo kasytis ir vakar jau pakinkliukai paraude jau. Nervai ima, gaila vaiko. Pirma karta jai neniezejo, o dabar jau kasosi. Ka galima vaikui duoti, turiu dar dermalex tepalo, bet jis hormoninis. Reiks vel eiti pas daktaru. Apie maista galvoju visoki, kuris galetu berti, net nezinau, cia ziauri liga. Sesuo ir vargsta su rankomis, skaudzios zaizdos pasidaro.

Dermalex nehormoninis.
Atsakyti
Sveikutės,

Mane taip pat kankina atopinis dermatitas, nuo vaikystės pastebėdavau ant rankų sulenkimų mažus plotelius su pasiraukšlėjusia ir labai lengvai pasausėjusią odą. kadangi tai buvo beveik nepastebima, dėmėsio nekreipėm, iki praito pavasario, kai visas rankas nusėjo didelėmis raudonomis, nieštinčiomis ir suskirdusiomis ir t.t dėmėmis. Nuėjus pas gydytoją diagnozavo atopini dermatita. gėriau, tabletes aerius, aceterin vaistus (gydytoja prirašė), dar priprašė visokių kremu, bet jie nežmoniškai brangūs ( 200 ml tutelė apie 100 lt) o tokių kremų reikėjo trijų rūšių... Buvau apakus... Nuėjus pas pažįstamą vaistininkę vietoj visų tų kremų pasiūlė excipial su lipidais, kadangi tų gydytojos prirašytų kremų esminė dalis ir buvo lipidai,tai vaistininkė sakė turėtų padėti. ai dar tiesa naudojau pradžioj advantan tepaliuką, bet daktarė liepė su juo atsargiai, nes jau kaip daugelis čia minėjo, tai hormonai, taigi padauginti negalima... taigi po visų šitų išbandymų ir atėjus vasarai liga praėjo, iki dabar... rankos vėl raudonos, niežti ir pnš... ir dar turiu baisią dėmę ant pilvo prie bambos, ten paūmėjimas baisus, pasidarė tarsi žaizda. Pasiskaičiau temose įvairius patarimus ir jau nebežinau ir ko imtis.. finansai riboja, o viskas kainuoja tikrai nemažai.. norėtųsi kažko nebrangaus paprasto ir kuo mažiau chemijos.. gal turėtumėte ką patarti ką konkrečiai geriausia naudoti?
Taip pat norėjau paklausti dėl soliariumo, seniai planuoju pradėti ten retkarčiais keliauti. Esu balta kaip popieriaus gabaliukas, taigi norėtųsi bent truputį įdegti biggrin.gif Tačiau kai susirgau dermatitu minties atsisakiau, nes pagalvojau, kad galbūt tai dar labaiu pakenks, bet dabar perskaičiau, kad kai kurios būtent dėl šios ligos kartais ten apsilankote. Vadinasi, soliariumas dar labiau nepakenks????
Taip pat norėjau paklausti dėl alerginio testo. Kai buvau pas alergologę Kauno klinikose, man darė testuką dėl alergenų (tą kur mėginėlius deda ant odos), ištyrė, kad esu alergiška dulkių erkutėms, tačiau kiek suprantu, ten tiria tik pačius pagrindinius alergenus (tokius kaip kvietiniai miltai, katės šuns plaukai ir pnš), taigi klausimas būtų toks, ar man apsimokėtų dar darytis mokamą testą>? ąr ten išbandytų didesnį kiekį alergenų? ar esmė būtų ta pati ir mokėti pinigų neverta???? Norėtųsi laikytis gydytojos patartos hipoalerginės dietos (ar kaip ji ten vadinasi biggrin.gif ) tačiau pagal ją atrodo, kad valgyti nebegalima tiesiog nieko, todėl, nesinorėtų savęs kankinti ir valgyti tik keletą produktų, nors iš tiesų daugeliui iš toje dietoje esančių produktų aš galbūt netgi nealergiška...
Žodžiu klausimų labai daug ir dar daugiau nežinomybės...
verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jegle: 10 gruodžio 2011 - 13:27
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį su savo dermatitu. Tiksliai koks jis nesuprantu, nes gyditoja garsiai neivardijo, o raštliavos neiskaitau doh.gif Žodžiu pradžia buvo nuo akių viršutinių vokų paraudimo, patynimo ir perštėjimo. Dabar jau paplito ant kaktos ir palei nosį į apačią (T). Dieve galėjo geriau ant kojos ar kur kitur nematomoj vietoj atsirast doh.gif Alergologė darė tyrimą ant rankų - neigiami, pasirodo nesu niekam alergiška, na bet iš kur tuomet ta zaraza išlindo. Ankščiau neturėdavau jokių bėdų su oda, sausesnė ji man būdavo. Su vandeniu negalėdavau veido praust ir tiek. Taigi dabar išrašė Elidel 15g. krema, Cutibaza pusriebi krema tept ant viršaus ir tablečių geriamų vakarais Kestine 10mg. Minėjo tiek, kad gydymas bus ilgas...
Po mėnesio liepė pasirodyt, bet neisivaizduoju ar tiek aš ištempsiu...
Ar esate naudojusios šius tepalus, ar jie veiksmingi? O gal kuri taip pat turite problemų su dermatitu ant veido? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jegle @ 2011 12 10, 13:26)
Sveikutės,

Taip pat norėjau paklausti dėl soliariumo, seniai planuoju pradėti ten retkarčiais keliauti. Esu balta kaip popieriaus gabaliukas, taigi norėtųsi bent truputį įdegti biggrin.gif Tačiau kai susirgau dermatitu minties atsisakiau, nes pagalvojau, kad galbūt tai dar labaiu pakenks, bet dabar perskaičiau, kad kai kurios būtent dėl šios ligos kartais ten apsilankote. Vadinasi, soliariumas dar labiau nepakenks????

Sveika,
soliarumas tikrai nepakenks. as kai lankiausi pas gydytojus paumejimo metu, tai man israsydavo kursa degintis po tom lempom, kur gydymo istaigose buna. soliariumas - patartinas dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, nezinau ka daryti, daugiau nei pries 3 savaites prasidejo berimas, is pradziu gydytoja dermatologe pasake, kad tai atopinis dermatitas ir nusiunte pas alergologa be jokio konkretaus gydymo, tik tepti drekinamaisiais kremais ir advantan... kur nepadejo, isbandziau ir Linola F, ir Bioderma su cinku ir dar ivairiausiu kremu, senesni berimai uzgija, atsiranda nauji. Prasidejo nuo kaires rankos alkunes, slinko zemyn ir isplito per slaunis, pirma kaire, po to desine (abi stipriai isbertos), isbere ir pilva ir truputi nugara... Prausiu kiekviena diena, istepu kremais, duodu vaistuka nuo kasymosi, drabuzius keiciu 2 kartus dienoje ir dulkes valau, plaunu grindis, siurbiu kilima ir viska taip kiekviena diena, ir galiausiai alergologas nusiunte pas kita dermatologa, nes jai sis berimas nepazistamas, tai apziurejo santariskese 3 dermatologai ir ka, sako gal niezai, GAL doh.gif israse tepala, issitepem, nakti kase siaubingai kojas, tai ta tepala turejau nuplauti, kisti vel vaistus nuo nieziejimo... istepiau kremuku ir aprimo... taip atrode pries 2 savaites... toje vietoje jau uzgijo ir zemyn ranka beria, kol kas nesusijungia...
http://www.facebook....mp;l=1e084c4f6f

padekite prasau, gal kas zinote kas tai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
mano rankos, su kuriom buvo bėda kaip ir pagražėjo. nebeskilinėja. taip jos sausos, bet tereikia dažniau patepti. bet... prasidėjo bėrimas ant sprando verysad.gif
Atsakyti
sveikos, mergaitės, mano šeimyną irgi ištiko bėda, tiksliau vyrą, gal prieš gerą mėnesį visas buvo išbertas, veidas, už ausų, rankos, nugara, kojos gal kiek mažiau, nebuvo lygios vietos. Išrašė hormoninių tepalų, vienokį sunaudojo, kitokį sunaudojo su cinku, vietoj to, kad nurimtu vėl viskas iš naujo parsideda..... Ar yra koks centras, kur ištiria nuo ko ta prakeikta alergija? vietinė gydytoja išrašė siuntimą į sanatriškes pas dermatologus..... įraše buvo pažymėta kad gal atopinis dermatitas. Gal kuri galetu rekomenduoti santariškių gydytoją, nes pirmadienį reiks regsitruotis tik vasario mėnesiui doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Pasidalinsiu info, gal kam pades ax.gif
Su AT draugauju nuo gimimo doh.gif
Is pradziu buvo tik ant veiduko, veliau perejo ir ant koju bei ranku. Paskutiniu metu problematiskiausios vietos buvo akiu vokai, lupos, kaklas ir plastakos. Nusidraskydavau iki atviru mesu, o dabar dziaugiuosi nebeniezincia oda thumbup.gif Randai aisku liko, bet nebera to diskomforto.
Gyde mane UK, is pradziu paskyre tepala Betnovate Cream vartoti 2sav, o po to dar 1sav pridejo ax.gif Dabar oda drekinu su jo paskirtu kremu Hydrous Ointment BP
Nera vienodu vaistu, ar gydymo visiems, bet gal kam pravers si info, nes po 25m draskymosi nebegaliu patiket, kad galiu kaip normalus zmogus gyventi doh.gif
Atsakyti