Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas, egzemos - 2

QUOTE(Ruutta @ 2013 11 12, 14:06)
O kaip tos rūgšties skrandyje padaugint?  g.gif

Bolotovas rekomenduoja taip:
1. kokia 15 min prieš valgį išgerti vandens su šaukštu natūraliai fermentuoto obuolių acto (reikia žiūrėti, kad nebūtų spirituotas, vienas lietuviškas obuolių actas yra spirituotas)
2. kokia 20-30 min po valgio paimti ant peilio galiuko druskos ir palaikyti kuo ilgiau burnoje, tada nuryti, po kiek laiko galima pakartoti

druska ir actas skatina skrandžio sulčių vieno iš svarbiausių sudėtinių dalių - fermento pepsino išsiskyrimą,

ir daug jis apie tas skrandžio sultis rašo, paskaitykit, gal ką prisitaikysit
smile.gif
Atsakyti
Merginos, aš neturiu nei egzemos, nei dermatito, bet kankinuosi su kitomis odos ligomis, siūlau pabandyti Kyani firmos(Jav) natūralų vitaminų ir papildų trikampį, man labai pagerėjo odos būklė. Daugiau info www.kyani.net Jei kam įdomu rašykit, mielai atsakysiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2014 01 15, 12:33)
Sveikos,

Ar kasnors bandėte fototerapiją? Rašo, kad padeda nuo dermatitų (pas mane atopinis).

Nors nieks neatsakė, aš išbandžiau. Man tikrai super padėjo. Oda tapo visiškai sveika. Įdomu tik kiek laiko tas poveikis bus smile.gif
Atsakyti
Mergaitės, noriu pasidalinti atradimu.
Mano vaikis turėjo kažkokią alergiją nuo pat mažens. Berdavo dar kūdikiui žandus, vėliau pastoviai niežtėdavo alkūnių ir kelių linkius. Daugybę kartų darytas alergijos testas, bet jokia konkreti alergija nenustatyta. Išrašydavo visokiausių tepaliukų - betnovate, cutivate, travakort... Visų nesuminėsiu. Bėrimas tai paūmėdavo, tai aprimdavo. Paskutinius 8 mėnesius situacija tapo tragiška. Išsiplėtė tas brudas per visą kūną, ypatingai kelių ir alkūnių linkiai, sprandas, krūtinė ir veidas. Oda siaubingai sausa, niežtinti, beveik bordinė ir oda luposi. Naktimis nusikasydavo iki žaizdų. Veidas užtinęs. Buvo net beprasidedantis kraujo užkrėtimas, gavo stiprių antibiotikų kursą. Galiausiai pasakė, kad čia egzema. Visam gyvenimui. Visi jų turimi vaistai jau išbandyti ir nieko daugiau pasiūlyti jie negali.
Praėjusį sekmadienį pamatęs skelbimą lange, kad žoliniais preparatais gydoma egzema jis užėjo į kinų medicinos centrą. Parsinešė tepaliuką ir pakelį tablečių. Grti po dvi, tris kartus per dieną. Šiandien ketvirtadienis. Visi bėrimai praktiškai išnyko blink.gif . Vakar sakė, kad pirmą naktį per paskutinį pusmetį išmiegojo neatsikėlęs nuo niežulio. Raudonumo neliko. Na gal vos vos tamsesnė oda matosi, bet labai nežymiai. Dar bertos vietos sausesnės, šiurkštesnės, bet palyginus su tuo, kas buvo, liko kokie 10-15proc.
Tabletės šitokios:
user posted image

Tepaliukas

Tablečių tokių pat ebay neradau, bet šitos skirtos tam pačiam reikalui.

Dar nupirkau šampūną/dušo gelį ir kremą (tas pirmasis yra šaldantis ir jo negalima tepti aplink akis).
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2014 03 21, 12:25)
Nors nieks neatsakė, aš išbandžiau. Man tikrai super padėjo. Oda tapo visiškai sveika. Įdomu tik kiek laiko tas poveikis bus smile.gif

Fototerapiją eisiu ir aš darytis, gyydtoja sakė, kad dažnai nuo dermatitų padeda. Man kelios odos problemos, tai vieną nustatė - kontaktinis dermatitas labai stipraus laipsnio nuo 2-jų rūšių konservantų, kurie yra naudojami daugelyje kosmetikos priemonių, tai dabar visų sudėtines dalis nagrinėjuosi, ir pasirodo, to konservanto yra Fairyje, naujos serijos Ringuvos gaminiuose (tokie balti buteliukai), nors ant jų parašyta be alergenų, be dar kažko ten, bet va tas konservantas yra. Tai kas kenčiat nuo dermatito, gal ir jums padėtų tas testas išsiaiškinti, kas netinka, tokius mažus indelius su įvairom medžiagom priklijuoja ant nugaros 2 dienoms ir paskui žiūri, ar sureagavo oda.
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2014 03 21, 12:25)

Gal daugiau galite papasakoti - kur tai atlieka, tą procedūrą skiria gydytojas ar galima pačiam eiti, kiek kainuoja... Pamenu senais laikais daug kas turėjo tokias ultraspindulių prietaisėlius, vadindavosi atrodo "saulė" - ar čia tas pats ?
Papildyta:
QUOTE(Angle @ 2014 05 23, 15:25)
Fototerapiją eisiu ir aš darytis, gyydtoja sakė, kad dažnai nuo dermatitų padeda. Man kelios odos problemos, tai vieną nustatė - kontaktinis dermatitas labai stipraus laipsnio nuo 2-jų rūšių konservantų, kurie yra naudojami daugelyje kosmetikos priemonių, tai dabar visų sudėtines dalis nagrinėjuosi, ir pasirodo, to konservanto yra Fairyje, naujos serijos Ringuvos gaminiuose (tokie balti buteliukai), nors ant jų parašyta be alergenų, be dar kažko ten, bet va tas konservantas yra. Tai kas kenčiat nuo dermatito, gal ir jums padėtų tas testas išsiaiškinti, kas netinka, tokius mažus indelius su įvairom medžiagom priklijuoja ant nugaros 2 dienoms ir paskui žiūri, ar sureagavo oda.

Čia gal alergologai atlieka šiuos tyrimus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 25 gegužės 2014 - 17:44
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 05 25, 18:47)
Gal daugiau galite papasakoti - kur tai atlieka, tą procedūrą skiria gydytojas ar galima pačiam eiti, kiek kainuoja... Pamenu senais laikais daug kas turėjo tokias ultraspindulių prietaisėlius, vadindavosi atrodo "saulė" - ar čia tas pats ?

Aš ėjau odos poliklinikoj (Kauno g.), skyrė gydytoją. Ten tas aparatas kaip stovimas soliariumas, tik spinduliai kažkokie kitokie.
Atsakyti
QUOTE(Fudži @ 2014 05 25, 18:55)
Aš ėjau odos poliklinikoj (Kauno g.), skyrė gydytoją. Ten tas aparatas kaip stovimas soliariumas, tik spinduliai kažkokie kitokie.

Tas niežėjimas varo iš proto, kol dar kenti, tai dar dar, o jei tik palieti odą, tai kasausi iki išprotėjimo verysad.gif

Palyginus nelabai senai mane užpuolė tokia liga, balandžio vidury ėjau pas gydytoją, skyrė steroidinį tepaliuką, tablečių, bet nieko nepadėjo, bėrimas palyginti sparčiai plinta. Dabar turiu talonėlį tik birželio 10 d. nežinau kaip iškentėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 25 gegužės 2014 - 17:59
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 05 25, 19:57)
Tas niežėjimas varo iš proto, kol dar kenti, tai dar dar, o jei tik palieti odą, tai kasausi iki išprotėjimo  verysad.gif

Palyginus nelabai senai mane užpuolė tokia liga, balandžio vidury ėjau pas gydytoją, skyrė steroidinį tepaliuką, tablečių, bet nieko nepadėjo, bėrimas palyginti sparčiai plinta. Dabar turiu talonėlį tik birželio 10 d. nežinau kaip iškentėti...

Lelijabalta1, ar bandėte kažką su maistu paeksperimentuot? Gal padėtų 4u.gif tie visi tepalai ir vaistai tai tik plotus išbertus Jums išplės ir viskas, o kitas gydytojas ar tas pats gydytojas juos ir toliau rašys...
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 05 25, 18:47)

Tai kas kenčiat nuo dermatito, gal ir jums padėtų tas testas išsiaiškinti, kas netinka, tokius mažus indelius su įvairom medžiagom priklijuoja ant nugaros 2 dienoms ir paskui žiūri, ar sureagavo oda
Papildyta:

Čia gal alergologai atlieka šiuos tyrimus?

Fototerapiją skiria dermatologai, Kairiūkščio g. klinikose, gal ir Kauno g. yra, nžn, dar galima privačiai, GK klinika žinau daro, iš pradžių padaro fototestą (palaiko tokį prietaisą priglaudę prie dilbio vidinės pusės, kad matytų kaip oda reaguoja, po to skiria jau fotoseansus tam tikro stiprumo, bet jie būna labai trumpi, paprastai 10 senansų skiria, kaip gydymą dermatitams ir pripratimui prie saulės tiems kuriems diagnozuoja fotosensibilizaciją.

O tuos tyrimus su indeliais daro tik dermatalogų alergologai, pzv., Kairiūkščio g, iš pradžių reikia užsiregistruoti pas jų dermatalogą, tada jis siunčia į dienos stacionarą ir tada ten jau esantys alergologai daro tą tyrimą kaip oda iš išorės reaguoja, nes pvz Santariškių konsultacinės poliklinikos alergologai daro tyrimus kaip organizmas reaguoja į įvairais medžiagas kurios patenka į organizmo vidų (tam suleidžia į paodį įvairius mėginius). Na, bent jau man taip darė, ir labai pravertė - dauguma mano naudojamos kosmetikos ir kt. priemonių pasirodo mane alergizuoja. Linkiu visiems sveikatos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 26, 11:16)
Lelijabalta1, ar bandėte kažką su maistu paeksperimentuot? Gal padėtų  4u.gif tie visi tepalai ir vaistai tai tik plotus išbertus Jums išplės ir viskas, o kitas gydytojas ar tas pats gydytojas juos ir toliau rašys...

Pritariu, maistą reikėtų labai žiūrėti, apsiriboti tik keliais produktais iš pradžių, kitus palaipsniui įvesti, ir nors alergiją maistui nustato alergologai, ir gali paaiškėti, kad tam tikram maistui alergijos nėra, tačiau jis vis tiek gali iššaukti paūmėjimus, paprastai taip elgiasi cukrus. Tačiau jums gali būti ir ne maistas sukėlęs, o koks nors kitas dirgiklis, tai jį reikia stengtis nustatyti. Dėl hormoninių tepalų kenksmingumo, tai ilgą laiką vartojant jie kenkia, ir tai žmonės vartoja kai nėr kitos išeities, kai nenustato jiems priežasties. O kai liga tik prasidėjusi tai tie hormoniniai manyčiau yra gerai - jais galima nuslopinti uždegimą kol jis dar nepasidarė chroniškas, nes ilgalaikis odos uždegimas jau didesnių bėdų gali pridaryti. Idealu būtų nuslopinti, ir vengti alergeno, bet kad ne visada tai pavyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angle: 26 gegužės 2014 - 13:32
Na mano mityba sakyčiau kaip ir nesikeičia, vartoju tuos produktus, kuriuos daugybę metų valgiau. Bet gal amžius jau pradeda daryti savo g.gif
Aš irgi manau nors kokią savaitę pagyventi ant vandens ir grikių, nors per savaitę kažin ar kas pasimatytų, o ilgiau neiškęsčiau, nors ir savaitę tokios dietos kažin ar sugebėsiu išsilaikyti.
O pas kitą gydytoją einu, nes ant anosios baisiai supykau, na tvarka ten toj poliklinikoj siaubinga: talonėlio laukiau 2 savaites, jau nueinu pas gydytoją, ji paskyrė tyrimą ir sako ateisi po tyrimo ir pasiimk vėl talonėlį! Praėjo dar savaitė. Aš laukiu, o liga plinta. Vėl nueinu, pasakė, kad grybo nėra, skyrė vaistus ir viso gero. Suvartojau tuos vaistus, liga plinta toliau na ir galvoju einu pas ją be talono, nu gal priims - man gi blogai. Nueinu - poliklinika tuščia, laukiamasis tuščias, kabinete sėdi gydytoja ir seselė, pacientų nėra. Bet manęs vistiek nepriėmė, sako "kokios jos naglos, va ateina be talonų ir ....." Negaliu tokių "daktarų" pakęsti ir jų tvarkos
Atsakyti
Ir aš gyvenu su aštriu dermatitu jau 15 metų, bet nuo šių metų situacijka pradėjo gerėti, bėrimų žymiai sumažėjo. ax.gif
Užsisakinėdavau su vardiniu receptu visiems metams Protopic 0,1 %. Žiūriu, kad nebesunaudosiu, lieka nepraimtų pora tūbelių šio tepaliuko. Kam reikia, kreipkitės. Tai puikus tepaliukas vietinis imunomoduliatorius, kuris nekenkia odai, tai drąsiai tepu ant veido, kaklo vietoj hormoninių.
Rašykit žinutę, perleisiu su nuolaida.
Atsakyti