Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 4

as irgi del kopustu, kodel pas mane po viena kopusteli vis nyksta?

ir pasakykite kaip uzauginti kalafijorus, kas met sodinu ir niekad ju neturiu,, neauga pas mane..
ir dar kaip saugoti kopustus nuo kirmeliu
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 05 31, 22:47)
čia matyt dėl kirmėlių, kur šaknis graužia, o ne dėl tręšimo.

aaaa aišku, o tai augaliukui nepakenks?
Papildyta:
QUOTE(Nulika @ 2011 05 31, 23:07)

ir pasakykite kaip uzauginti kalafijorus, kas met sodinu ir niekad ju neturiu,, neauga pas mane..

kad aš juos auginu taip pat kaip ir paprastus g.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Tai gal juos tada reiketu ispikiuoti, jei dar reikes laukti nemazai? rolleyes.gif
drinks_cheers.gif Kitamet bus viskas aiskiau-pirmi metai sunkiausi.
Ypac, kad susivelinau su darbais ir ziniu nepasisemus is anksto: darzas buvo tik kitu metu planuose, bet eme ir pakeite planus kai kas geguzes pradzioje pasiules siltnami biggrin.gif Negalejau atsisakyti, o prie siltnamio savaime aisku ir darziuko reikia smile.gif.
Ir ta, ir kita bandau daryti- ir nieko nezinau pasirodo finale rolleyes.gif Normaliai taip ir neissistudiavau dar nieko. Skaitineju, domiuosi kiek speju, bet viskas maisosi... lotuliukas.gif
O zinoti reikia tikrai daug visko norint kazka uzsiauginti bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
susiplanavau daržiuką, bet pakasus žemę paaiškėjo, kad ant viršaus koks 15 cm juodžemio, o po apačia grynas molis. Ar man augs kas nors tokioje vietoje? Gal bandyti tą molį iškasti? Ką patartumėt?
Atsakyti
o mano kopūstai lauke sudygo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 31, 22:37)

Papildyta:

g.gif nu druska tai natris, bet tokio trešimo būdo dar negidėjau schmoll.gif  visad maniau, kad nuo druskos visai numirt augalai gali blink.gif

Nezinau ar tai tresimas ar apsauga nuo kokiu kenkeju zemeje nebeprisimenu doh.gif blush2.gif , bet tikrai pasiteisina smile.gif
Kai tik uzmatau, kad pavasari ima geltonuoti cesnaku ar svogunu laiskai, palaistau druskuotu vandeniu. Po kokios savaites jau ima matytis rezultatas thumbup.gif
Dazniausiai uztenka viena karta palaistyti...
Isskaiciau apie sia priemone pries keleta metu rusiskame zurnale ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2011 05 31, 23:07)
as irgi del kopustu, kodel pas mane po viena kopusteli vis nyksta?

paziurek,ar sodindama neuzspaudei jiems sirdutes....to tarpelio is kur turi augti nauji lapeliai
dar gali dregmes trukti
QUOTE(gigida @ 2011 06 01, 00:16)
Aciu  4u.gif
Tai gal juos tada reiketu ispikiuoti, jei dar reikes laukti nemazai?  rolleyes.gif

g.gif nezinau ne ka patart g.gif niekiap taip kopustu neauginu...visad seju tiesiai i siltnamio zeme ir po to raunu daigus ir i laukus sodinu..

pabandyk dali ispikiuot dali palikt...matysi kaip jie toliau augs
Atsakyti
Priimkite naujokę 2.gif
Uošviai atiduoda pusę 6ha daržo Rastinėnuose.
Minusai:
* rūgšti žemė.
* kurkliai ir sraigės.
* nėra mašinos, užvažiavimai nebent savaitgalį autobusu, na ir uošviai periodiškai darbo dieną, nes pensininkai.
* kampuose šabakštynai iš užmirštų serbentų, aviečių ir žolės.
* na ir aš miestietė nuo kompo smile.gif

Pliusai: laukinis entuziazmas ir noras turėti savo daržovių.
Sklypas gerai orientuotas (ilgesniąja kraštine į pietryčius), į pietvakarius nedidelis nuolydis.
Šią vasarą, įtariu, savo lysvių neturėsiu, ant uošvių praktikuosiuos. Rudeniop noriu paprašyti tos žemėjančios dalies ir, jei pavyks per vasarą atsikratyti kurklių, padaryti pakeltą lysvę, visą apmulčiuotą.
Jau kokią savaitę skęstu visokiuose interneto šaltiniuose ir šviečiuosi. Galvoj dabar toks kratinys smile.gif
Atsakyti
uodegas svarbu yra NORAS, o visa kita tik laiko klausimas... viska pasidarysit pamazu...ispradziu teorija netilps galvoje ir noresis kuo greiciau igyvent
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2011 06 01, 11:43)
Sveikos,
susiplanavau daržiuką, bet pakasus žemę paaiškėjo, kad ant viršaus koks 15 cm juodžemio, o po apačia grynas molis. Ar man augs kas nors tokioje vietoje? Gal bandyti tą molį iškasti? Ką patartumėt?

Rekomenduoju neauginti jokių šakninių daržovių (morkų, ropių, pastarnokų, šakninių salierų ir pan.).
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2011 06 01, 10:43)
Sveikos,

Kaip tu įsivaizduoji - "iškasti". Tam reikia ekskavatoriaus, paviršių nustumti, molį iškasti, juodžemį užstumti, dar naujo užvežti. Darbo daug, bet kaži ar verta. 15cm. juodžemio sluoksnis beveik pakankamas daug kam auginti. Su laiku tas derlingas sluoksnis didės, persimaišys, molis irgi nėra vien tik blogis. Pasvalio dirvos molingos, o žemės naudingumo balas pats aukščiausias Lietuvoje. Pirmyn, geram daržininkui- molis draugas pioneer.gif victory.gif assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2011 06 01, 07:43)
Sveikos,

Turiu pora kvadratiniu metru tokios zemes. Per kelis metus isbandyta ir pakankamai gerai auga zirniai, pupeles, ridikeliai, svogunai, petrazoles, saulegrazos. Prieskoniniai augalai ir augalai arbatoms. O topinambai is vis visur auga, ir tokioj dirvoj taip pat labai gerai smile.gif
Atsakyti