Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 4

Ar auginat kuri pekino kopustus ?Pabandziau augint , bet matau kad nesuka galvu , tik lapai didziausi .Aisku , valgom ir juos .Ir siltnamyje , ir lauke pekinukai eina i ziedus 4u.gif
Atsakyti
Na, tas mano daržiukas nedidelis, tai iškasti manau realu. Kaip tik vyksta sklypo lyginimo darbai ir važinės bobcatas. O juodžemio turim atsivežę sklypui išlyginti. Naujokė ir aš, neįsivaizduoju kokio ilgio šaknys daržovių, bet tas juodžemio sluoksnelis toks plonytis atrodo, o paskui tas molis kietas labai, tai negi galėtų prasiskverbti į jį kas nors.
Atsakyti
Mano daržas po škvalo:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
o štai taip škvalą atlaikė mulčiuotas daržas:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
akivaizdi mulčiavimo nauda smile.gif gaila augaliukų ,kurie neatlaikė škvalo verysad.gif
gerai, kad dar krušos nebuvo ,bet laukia didelis persodinėjimo darbas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 01 birželio 2011 - 16:49
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 06 01, 17:47)
*akivaizdi mulčiavimo nauda  smile.gif
** gaila augaliukų ,kurie neatlaikė škvalo  verysad.gif

*gaila, bet neturiu tiek mulčio, kad apmulčiuoti visą daržą.
**tikiuosi, kad dar atsigaus.
Atsakyti
čia turbūt daugeliui problema mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 01, 17:50)
*gaila, bet neturiu tiek mulčio, kad apmulčiuoti visą daržą.
**tikiuosi, kad dar atsigaus.

doh.gif doh.gif doh.gif
O čia šiandien tas škvalas buvo? Kažko jau ir pas mus grumena g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 06 01, 17:59)
doh.gif  doh.gif  doh.gif
O čia šiandien tas škvalas buvo? Kažko jau ir pas mus grumena  g.gif

taip, šiandien truputį po 17val. ledukai buvo nykščio nago dydžio doh.gif
Atsakyti
Pas mus Vilniuj nė lašo nenukrito unsure.gif
O gal turit kas savo sklype tokią "dievo dovaną" kaip kurkliai? Kaip naikinat?
Atsakyti
Sveikos daržininkės,
prašau pagalbos. Mano mulčiuotame darže, kuriame viskas taip gražiai sudygo, užsiveisė gyvis. Per visą daržą išrausti didžiausi urvai, iškiloti daigai, nugriaužtos šaknys. Urvai gana platūs ir tkrai tai ne kurmis, nes nėra kurmiui būdingų išraustų žemės kauburėlių. Žiūrint iš viršaus žemė atrodo tik suskeldėjusi, bet po žeme visas metro. Prikaišiojau visokių smirdančių dalykų, tačiau jų poveikis kelia abejones. Gal kas nors susidūrėte su tokia situacija ir žinote koks parazitas tokius fintus išdirbinėja.Jeigu paaiškėtų kas tai per gyvis, būtų lengviau pasirinkti kovos priemones.

Ačiū atsiliepusioms.
Atsakyti
QUOTE(Atgaja @ 2011 06 01, 21:20)
Sveikos daržininkės,
prašau pagalbos. Mano mulčiuotame darže, kuriame viskas taip gražiai sudygo, užsiveisė gyvis. Per visą daržą išrausti didžiausi urvai, iškiloti daigai, nugriaužtos šaknys. Urvai gana platūs ir tkrai tai ne kurmis, nes nėra kurmiui būdingų išraustų žemės kauburėlių. Žiūrint iš viršaus žemė atrodo tik suskeldėjusi, bet po žeme visas metro. Prikaišiojau visokių smirdančių dalykų, tačiau jų poveikis kelia abejones. Gal kas nors susidūrėte su tokia situacija ir žinote koks parazitas tokius fintus išdirbinėja.Jeigu paaiškėtų kas tai per gyvis, būtų lengviau pasirinkti kovos priemones.

Ačiū atsiliepusioms.

Matyt čia kurklys bus įsisukęs fear.gif
Atsakyti
QUOTE(gigida @ 2011 06 01, 00:16)
Aciu  4u.gif
Tai gal juos tada reiketu ispikiuoti, jei dar reikes laukti nemazai?  rolleyes.gif
:

aš gal nepikuočiau (o ir anksti kol tik sėklaskiltiniai lapukai) paskui tiesiai daržan neščiau g.gif
QUOTE(uodegas @ 2011 06 01, 12:59)
Priimkite naujokę  2.gif
Uošviai atiduoda pusę 6ha daržo Rastinėnuose.
Minusai:
* rūgšti žemė.
* kurkliai ir sraigės.
* nėra mašinos, užvažiavimai nebent savaitgalį autobusu, na ir uošviai periodiškai darbo dieną, nes pensininkai.
* kampuose šabakštynai iš užmirštų serbentų, aviečių ir žolės.
* na ir aš miestietė nuo kompo smile.gif

Pliusai: laukinis entuziazmas ir noras turėti savo daržovių.
Sklypas gerai orientuotas (ilgesniąja kraštine į pietryčius), į pietvakarius nedidelis nuolydis.
Šią vasarą, įtariu, savo lysvių neturėsiu, ant uošvių praktikuosiuos. Rudeniop noriu paprašyti tos žemėjančios dalies ir, jei pavyks per vasarą atsikratyti kurklių, padaryti pakeltą lysvę, visą apmulčiuotą.
Jau kokią savaitę skęstu visokiuose interneto šaltiniuose ir šviečiuosi. Galvoj dabar toks kratinys smile.gif

bijau, kad tai jum nepavyks verysad.gif bet tikiuosi, kad klystu ir jei pavyks atskleisit ir mum tuos metodus bigsmile.gif

QUOTE(SaVi @ 2011 06 01, 15:34)
Ar auginat kuri pekino kopustus ?Pabandziau augint , bet matau kad nesuka galvu , tik lapai didziausi .Aisku , valgom ir juos .Ir siltnamyje , ir lauke pekinukai eina i ziedus  4u.gif

niekad nebandžiau, bet girdėjau, kad ant jų mauna celafaninius maišiukus, kad nesiplėstų

QUOTE(Atgaja @ 2011 06 01, 21:20)
Sveikos daržininkės,

Ačiū atsiliepusioms.

net neabejoju, kad čia kurklio darbas
Atsakyti