QUOTE(gluosnis @ 2014 09 29, 10:56)
Kliutis atsiranda tam, kad zmogus sustotu ir gerai pagalvotu, ar viskas tikrai taip ir yra, kaip jis galvoja. O galbut ne visai taip?
Kam reikia kartoti savo mamos klaidas? Jusu mama buvo laiminga? Galbut jus esate laiminga? Kam savo dukrai linketi tokio pat likimo? Nejaugi nematote, kad jusu kunas is meiles jums jus stabdo, kad nedarytumet tu paciu klaidu.
Taip, žinoma. Sustojau, pagalvojau, kas be ko..
Aišku, kad vyrui reiktų kitokios manęs, man kitokio vyro

Mes kardinaliai nesuderinami.
Aš nežinau kokias mamos klaidas kartoju. Mes skirtingus gyvenimus gyvename su l.skirtingais žmonėmis (mano vyras l.skiriasi nuo mano tėvo). Mano mama ne kartą man sakiusi, kad buvo laiminga mus augindama ir rūpindamasi šeima (nebent melavo). Išvis, net lyginti negaliu savo ir mamos gyvenimų, per daug skirtingi.
Ar aš esu laiminga? Tai žinoma! Dieve, kas per klausimas. Turiu 3 šaunius vaikus, puikų jų tėtį, namus, mėgstamus užsiėmimus ir darbą, gyvename gerai, kodėl galėčiau būti nelaiminga? Rankos, kojos yra, galiu daryti ką noriu.
Kad pavargus pabliauni, tai dar nereiškia, kad esi apskritai nelaiminga.
Kaip žmogus aš savo laimę suvokiu ir ją labai vertinu. Ir jei leistų man savo gyvenimą kažkaip pakeisti, tai nieko neišsižadėčiau.
Aš drąsiai galėčiau žmogų pasamdyti namų šveitimui, nereiktų tiek daryt visko, tik nenoriu.
Aš mačiusi daug nelaimingų gyvenimų, tai toli gražu ne manasis..man tik džiaugtis ir dėkoti, ką kas vakarą Dievui ir išsakau.
O dukrai aš linkiu gyventi savo gyvenimą. Ir kokį susikurs, tokį ir turės. Bet jei turės šeimą, tai nuo rūpesčio šeima ir vaikais, vienaip ar kitaip, nepabėgs. Na, nežinau aš šeimų be įsipareigojimų, buities, rūpesčių. Ar dalinasi tuos buities darbus, ar nesidalina, jų yra ir reikia kažkam juos atlikt.
Mano likimas nėra košmariškas, kad tokio bijočiau savo vaikams.
QUOTE(Milk @ 2014 09 29, 14:32)
Nesupykit, bet negalima remiantis tokia filosofija auginti vaikų, o ypač mergaičių. Juk jūs iš anksto pasmerkiate savo dukrą ateityje būti namų šeimininke, kuri daro viską už visus.
O būti, kad ir namų šeimininke, čia trūkumas? Jeigu žmogus pats to nori (neverčiamas)?
Aš nemanau. Man pvz. laimė yra būti savimi.
Man didesnė laimė sutvarkyt pačiai, nei dantis sukandus žiūrėt, kaip vyras šveičia. Jei paprašau, tada taip, tikiuos, jog ir padės, tada vadinasi, man ir reikia tos pagalbos.
O šiaip, dukra nesiruošia namų karjerai

Ji pas mane netekės ("nekenčia" vyr.lyties), negimdys vaikų (nes nepakenčia skausmo, mažų vaikų ir visko, kas su jais susiję), o namus tvarkys tarnai (nes ji bus labai išsilavinusi ir turtinga, ko keliais/alkūnėm ir siekia). O kaip bus - gyvenimas parodys. Ji labai protinga ir sudėtingo charakterio mergina, būtų gerai, jei būtų taip paprasta ją 'užprogramuoti' ir 'pasmerkti'. Aš spėju, kad nuo tokio gyvenimo, ji neatsisukdama bėgs
Aš nuo mažens žinojau, kad man norėsis ir bus svarbu rūpintis namais bei mylimais žmonėmis. Aš noriu 'aukotis' (pati žinau, kad niekam to nereikia) ir toks mano pasirinkimas. Galbūt, kitiems ir sunku tai suprasti.
Vyras nenori, kad būčiau tik namų šeimininkė. Aš ir nesu. Bet aš jam nemeluoju, kad karjeriste aš nebūsiu (nors jam, manau, patiktų moteris karjeristė). Tai ne mano tikslas, man tai neįdomu. Ir visiems tą nuolat kartoju, sąmoningai ir žinodama ką darau, renkuosi sau patinkantį gyvenimą.
Nepaisant to, gyvenimas man pastoviai atkiša būtent, nemažas karjeros galimybes.Papildyta:QUOTE(gustika @ 2014 09 29, 16:05)
Mylet reikia ir save,ne tik vaikus ir vyra,nesistengt persiplest i dvi dalis,nieks nepadekos/neivertins.
Zmona vyrui reikalinga sveika,kaip,beje,ir mama vaikams.
Atiduociau nezinau ka,kad tik mano mama dabar butu salia manes
Nuoširdi užuojauta.
Mano mama šalia mūsų, ačiū Dievui, sveika ir gyvena įdomų, turiningą gyvenimą. Dėl ko ji dabar būna nelaiminga žinau..deja, ne mano valioje, tai pakeisti.
Mergikės, gal tame ir bėda, kai tikimąsi to dėkojimo ir įvertinimo? Gal tada blogai, jei viską ką darai, tai darai dėl kitų?

Aš darau dėl savęs ir dėl mūsų.
Aš ligota nuo kūdikystės. Buvau atgaivinta sustojus kvėpavimui ir nuo to laiko likau silpnesnės sveikatos.
Su šeima tai nesusiję.Papildyta:QUOTE(gustika @ 2014 09 29, 16:05)
Zmona vyrui reikalinga sveika,kaip,beje,ir mama vaikams.
Jūs teisi. Vyrui serganti moteris nereikalinga, žinau tai puikiai. Retas kuris besąlygiškai būna šalia, tame skausme ir varge.
Man pvz.vyras būtų reikalingas ir sergantis, bet koks, koks bebūtų (kalbant apie sveikatą).
O dėl vaikų aš labai stengiuosi būti sveika. Kai sužinojau, kad reiks palikti kūdikį ir reikia implantuoti širdies stimuliatorių, kad būčiau gyva, tai pamenu mamai pasakiau "aš nebežinau mam, kiek dar galiu", buvo net mintis, gal nebedaryt nieko. Mama man iškart priminė vaikus, tad sutariau tą operaciją ir įdėjo širdin tą aparatą.
Aš gyvenu sveikai (manau) ir labai tikiu, jog vaikus užauginsiu.