Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nepavargstat kasdien tvarkytis?

PAS MUS TVARKA BUNA TIK PER NAKTI,KAI SUNELIUI UZMIGUS NAKTIES MIEGO,SUSITVARKAU NAMUS,NES LABAI MALONU ATSIBUSTI TVARKINGUOSE NAMUOSE wub.gif BET SUNELIS GREITAI PADARO VEL NETVARKA ,,IR DAR TVARKA BUNA KAI JIS MIEGA PIETU MIEGELIO lotuliukas.gif
O SIAIP NEBERA NERVU NUOLAT EITI PASKUI doh.gif lotuliukas.gif
bet siaip kartais stogas tikrai vaziuoja frusty.gif nuo indu plovimo,nuo trupiniu siurbimo 10 kart per diena..uzeina depreseles..ir vel praeina..bukim stiprios,,truputi vaikai paaugs...ir tada patys mokes pazaide susitvarkyti cool.gif
Atsakyti
pas mus panašiai, naktį būna tvarka ir ryte kokį pusvalandį, po to chaosas prasideda
Atsakyti
as ir seniau nervojausi del netvarkos pastovios,nes patinka svarus namai,o namie 2 padauzos doh.gif bet dabar ismokau nebekreipti demesio,nes ir i depresija gali ateiti... supratau,kad yra ir svarbesniu dalyku nei tvarkymasis,geriau su vaikais i lauka iseinu ar pazaidziu su jais,ir geriau bunu linksma mama,nei pikta,palaipsniui save taip ir isauklejau,rytais issisiurbliuoju,o savaitgaliais viska issiplaunu,man ir taip uztenka ,kad kiekviena diena indus reik plauti ir valgyti gaminti blush2.gif apie zaislus as aisku nekalbu,jie visada buna surenkami didziojo vakare,mazasis matydamas irgi padeda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kankan: 21 rugpjūčio 2011 - 10:18
Zinoma,kad pavargstu tvarkytis be sustojimo doh.gif Todel tvarkausi tik kai neina praeiti pro ismetytus zaislus mirksiukas.gif
Atsakyti
Tvarka toks sąlyginis dalykas...Turiu du džigitus (3,5 m ir 1 m), tai man svarbu kad nors būtų švaru (bet ne sterilu), o daiktai aplink... jau išmokau apeit aplink ax.gif Kitaip visą dieną tik tą ir daryčiau, kad rinkčiau arba liepčiau rinkti. Kartą praadėjus rinkti paaiškėjo, kad "visa tai" (t.y. daiktų barikados virtuvėje ir kambaryje) yra didelis laivas, kurio šturvalas koridoriuje...Tegul fantazuoja, kada nors susitvarkysim 4u.gif
Aišku, mokomės prieš miegą žaisliukus susitvarkyti, kad nykštukai kitiems vaikams neišneštų, mokam mamytės puodus ir virtuvės įrankius sudėti į vietą - antraip mamytė neleis kitą kartą su jais žaisti...
O didysis jau savo kambarį siurbia, dulkes valo. O visa kita...kūrybinė betvarkė švarioje aplinkoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bombonciuke @ 2011 05 23, 00:55)
Man patinka tvarkytis... man tvarkymasis savotiškas pailsėjimas nuo vaiko... o ir jai smagu stebėti ką mama daro smile.gif

man taip pat, pailsiu drinks_cheers.gif o mažius ima dažniausiai kopijuot. smile.gif
Atsakyti
Kaip buvo lengva rast laiko tvarkytis kai dar nedirbau, atrodė juokų darbas. Tvarkydavau tris kart per savaitę rytais, mažės lakstymas aplink visai netrukdė, kažkaip per dieną prisibendraudavom.
O dabar žiūriu namai baigia pavirst "bardaku" doh.gif Su maže viena kitos per dieną pasiilgstam. Vakarais kai geras oras randam užsiėmimų lauke, dar reikia ir aplinka pasirūpint ir ūkis savo laiko reikalauja (gerai, kad mažas ir ne viena tvarkausi - tai nedaug, bet vis iš tų pačių kelių valandų). Jei būnam kambary irgi dukra labiau prilipus nei anksčiau, o ir įkvėpimo tvarkytis ne visada belieka. Tai tik žaislus prieš einant migdyt mergytės sutupdom į vietas, o per dulkes perlipam blush2.gif . Savaitgalį vieną dieną važiuojam pas mano tėvus (jau reikalinga pagalba). Tvarkau kai jau nebegaliu žiūrėt kaip namai atrodo ir laukiu kada baigsis darbai lauke, turiu viltį, kad ilgesniais vakarais labiau rasiu tam laiko ax.gif
Vyro prašyt padėt tvarkytis liežuvis nesiverčia kai matau koks grįžta per dieną traktoriui prasikratęs ar po remontų.
Išvada: kasdien tvarkytis yra lengviau nei nesitvarkyti lotuliukas.gif
Atsakyti
o kas belieka? doh.gif nesitvarkius nebusi ax.gif man tai patinka svarus ir jaukus namai, tad negaleciau buti nesitvarkius doh.gif kartais buna tokiu dienu kai taip tingisi kazka daryti atrodo rankos nekyla nors tu ka doh.gif bet vistiek stengiesi kazka pasidaryti, viena diena dulkes nusivalai, kita kambarius prasisiurbliuoji, vis jaukiau kai tvarkinga ir svaru aplink smile.gif vos tik dukryte uzmiega pietu miegelio tada puolu jos zaislus tvarkyti kurie praktiskai po visus kambarius metosi, bet kaip ir minejo cia kazkuri mamyte pakentekim kol paauks vaikai ir prades patys tvarkytis, o prie tvarkos manau pacios turim pratinti, pvz mano panelyte matydama kaip as tvarkausi jau ir man stengiasi padeti, kartu valom dulkes, matau kaip ir ji stengiasi ir jai tai patinka daryti 4u.gif nors dar ir nekokia is jos pagalbininke bet vistiek smagu kai matai kad vaikas tobuleja stengiasi ismokti ir padeti 4u.gif
Atsakyti
Pavargstu. Būna, kad kelias dienas nesitvarkau, o paskui užplūsta toks jėgų antplūdis, kad rodos savaitės darbus per dieną nudirbu biggrin.gif Vyresnėliams jau paliepiu žaislus susitvarkyti arba neis į kiemą. Ir nebepaisau, kad jie žaislus visus į vieną krūvą suverčia, man taip patikdavo viską surūšiuoti tvarkingai. Jų žaislai tesižino irnesakyk.gif
O mažasis dar mažas, kur eina, ką pasiekia tą verčia doh.gif Praeis šis etapas, o dabar smagu, kad namuose dar yra toks mažas žmogeliukas smile.gif
Atsakyti
Pirmus 2-3men po vaikelio gimimo namie buvo tooooks bardakas doh.gif kudiki maitindavau 1.5 - 2h, miego trukumas dare savo. bet po kurio laiko isivaziavau. bet iki siol indu plaut, ir vonia tvarkyt man reikia dideliu pastangu lotuliukas.gif
Atsakyti
Iki vaiku buvau tvarkinga, namai svarus, vakariene paruosta. Kai gime pirmasis, viskas isslydo is ranku, dvieju kambariu butukas iki lubu uzverstas daiktais, nelygintu drabuziu Himalajai, pati kaip is psichines ligonines pabegusi su visu chalatu .. doh.gif Vyras grizes is darbo, ruosdavo mums valgyti, nes as net nezinojau ka saldytuve turime. Aisku, ir depresines nuotaikos uzeidavo, juk negali jaustis mylima ir laiminga tokioj aplinkoje.
Zodziu, keli metai i prieki, vaikas paaugo, persikraustem i didesni busta... grizau i normalia busena, namai vel tvarkingi, svarus, super. Vaikas nr.2 prisistate biggrin.gif kelis kartus net verkiau mamai ant peties, kad vel pasikartos tas. Tada susiemiau, buvau radus tokia namu tvarkimosi sistema Flylady. Kas skaitote angliskai, butinai uzsukite i www.flylady.net uzsiregistruokite i kasdieninius el.laiskus. Net negaliu apsakyti, kaip tai pakeite visa mano poziuri i tvarkymosi.

Daugelis jusu jau supratote esminius dalykus apie kurios si Flylady kalba:
*vaikai viska daro pagal JUSU pavyzdi, jie jus stebi. Jusu vyrai, beje, taip pat lotuliukas.gif
*reikia perlipti per savo perfekcionizmo ir suprasti, kad ir netobulai isvalyti/sutvarkyti namai vistiek laimina jusu seima.
*jeigu darba paversite pramoga, tai nebeatrodys kaip bausme. Pvz, paleiskite linksma dainele ir kol ji groja surenkate visus zaislus. Kai baigsis daina, visi galite pailseti.
*viska palengvina nustatyta dienotvarke (stai ir atsakymas, kodel darzelyje visada tvarka). Ne tik vaikams reikalinga dienotvarke, mums dar labiau, nes ji tvarkymosi pavercia iprociu. Pradekite nuo pacios elementariausios: ryte pakloti lova, apsirengti ir pavalgyti pusryciu. Po pietu 15min (galima ir 5, 7, 10 min) nustatykite laikmati ir sutvarkykite ka nors (koki kampeli, spintele, kambari). Kai laikas baigsis, isgerkite arbatos, pazaiskite su vaikais. Paskui sudekite drabuzius skalbtis. Vakare aptvarkykite virtuve (kad ryte su sypsena galetumete ten uzeiti; ne ilgiau 10 min), surinkite zaislus (1 daina) ir eikite ilsetis.
*Namai neapsisiukslino per viena diena, ir per viena diena nesutvarkysite viska. T.y. aisku supermoterys viska galetu, bet as daugiau nenoriu dantis sukandus 8 valandas sveisti namus pries sveciams ateinant, rekti komandas seimai ir galiausiai jaustis kaip kankine nusivariusi nuo koju, negaledama pasidziaugti nei svariais namais, nei seima, nei tu nelemtu sveciu biggrin.gif
*Svarbiausia visko - mylekite save, bukite sau geros; jus esate savo namu valdoves ir pirmiausia jus nusipelnete gyventi svariai ir tvarkingai.
Atsakyti
pas mus yra taip, stengiuosi kad vaikas pats tvarkytusi, jam 3 m. taigi pazaidzia ir kai jau nori kokio kito zaidimo, tai pirma turi surinkti tai su kuo pries tai zaide, aisku ispradziu buvo sunku ir dar dabar kartais tenka padet surinkt, bet renka nepuksedamas, o vakare renkam ir sudeliojam taip pat viska i vietas taip pat kartu arba jis vienas, kad neiseitu zaisliukai pas kitus vaikus, nes jau taip yra buve, kai nerinko o zaisliukai paemem ir isejo keliom dienom tongue.gif tai dabar jau kartais net nereikia sakyt, pazaidzia ir pats surenka. O namus stengiuos susitvarkyti kasdien vis kuri nors kampa ar kambari. Vakarais aiksu kai vis uzmiega susitvarkau virtuve, kad ryte niekas negadintu nuotaikos. O pries ateinant sveciams, tai jau tikrai nepuolu kuopt idealiai namu, nes visu pirma jie nebuna nesvarus, o jei koks nors zaislas ar vaiko rubelis kur metosi, tai juk cia namai su vaikais, o ne muziejus, ir juose yra gyvenama, svarbu kad dulkiu kalnai nestovetu ir per trupinius grindu nesimatytu, bet juk tai darau kasdien, todel, netenka kuopt ir po to prie sveciu sedet negyvai mirksiukas.gif
Atsakyti