Įkraunama...
Įkraunama...

Ar nepavargstat kasdien tvarkytis?

QUOTE(Mamosjega @ 2011 05 06, 05:45)
Pavargstu, labai. Siaubas pas mus. Visiskai manes mazasis neklauso, nesitvarko.

nezinau as jau su saviskiu viska bandziau, net zaislus paemiau ir vos neismeciau verkdama is maiso susirinko, bet vistiek nesitvarko, o blogiausia kai jau savo kambary vietos nebelieka zaisti, nors tikrai kambarys nera mazas, pradeda man visus zaislus i didiji kambari tempt...

jau visai nezinau kaip susitvarkyti, kad vaika ismokyti elementariai tos tvarkos prisilaikyti. Juk turi pats, o ne as viska tvarkyti. Po to ir neismoks. Man paciai taip seimoje buvo, todel zinau, kad manipuliuoti tevais vaikai moka puikiai. Bet kaip su tuo kovoti??

vaikai zaidzia ten kur tevai daugiausia laiko buna,taip jie jauciasi saugesni,kai mato mama/teti salia 4u.gif pabandyk atrinkti max 5 ziaslus kurie yra einamiausi (masinytes,leles,ar kokie pliusinukai) ir nesimetys ant akiu,nes ju nebus daug,ir susitvarkyti lengviau,nei deze lego ar visa barbes trioba su baldais ir 16 pilnu spintu biggrin.gif dar labai padeda lentynos ir nelabai dideles dezes,kuriose vaikas gales susideti kas jam svarbiausia,ar koki pradeta darbeli gales pasideti kitai dienai,tas labai svarbu kokiam lego,nes juk nesinori jau beveik pastatyto namo(nesvarbu kad dar tik 5 kaladeles sujungtos) isardyti ir kita diena vel isnaujo statyti....
jei mama jei nesuks galvos del tvarkos,bet rodys pavyzdi,kad tai yra naturalu,nusinesti indus nuo stalo,suplauti juos,nusivalyti dulkes ir taip toliau tai ir vaikas prades tvarkytis,o jei dar tas tvarkymasis visai linksmas,kad ir issiurbus kilima pabandyti juo paskraidyti uzsrisus turbanus is skaru,ir fantazijai ribu nera ir visai linksma ir mama geros nuotaikos,o ne niurzganti,kad indai neplauti,dulkes nevalytos ir t.t.... biggrin.gif
Atsakyti
Man patinka tvarkytis... man tvarkymasis savotiškas pailsėjimas nuo vaiko... o ir jai smagu stebėti ką mama daro smile.gif
Atsakyti
Kambari stovi zaislu deze pilna ivairiu zaislu,galiu ant pirstu suskaiciuoti kiek kartu ji buvo juos visus isemusi smile.gif ,turi savo virtuvele ir su ja gali zaisti nuo ryto iki vakaro,tai dideles betvarkes retokai pasitaiko.Generaliskai namus susitvarkau penktadieni,kad savaitgali nereiketu ir galetumem ta laika isnaudoti kitaip 4u.gif Tik istraukiu siurbli,greit mazoji prisistato,pagalbininke mano wub.gif Db jau ir indus man padeda plauti,pasisitato kede,uzlipa ir seimininkauja dukryte wub.gif
Atsakyti
mums metukai ir 2 men. kolkas viska verciam namuose, grindys pilnos daiktu, bet bandau mokyt tvarkytis, tarkim kai plaunu grindis ir jiss atsinesa sluoste plaut:)
Atsakyti
Mano berniukui pusantru metuku. Tvarka pas mus vidutiniska, as pati nesu pedante ar namu verge, bet stengiuosi bent kas antra diena prasiurbti kambarius, nuvalyt dulkes. megstu, kad netvarka ir nepasidarytu. auksine taisykle "padek daikta i savo vieta" thumbup.gif tik gaila ne visada jos laikomes. na o vaikas mokosi is tevu. man valant dulkes jis irgi sluosto, lankstau rubus, jis irgi deda, nesvarbu kad ne savo ir ne i ta spinta, svarbu, kad tvarkosi lotuliukas.gif o jei siurbiu kambarius, tai jis didziausias pagalbininkas ijungti/isjungti siurbli doh.gif
Atsakyti
Jooo, paskaiciau temute ir supratau, kad neisivaizduoju, is kur mamos tos energijos gauna...ir tie vaikai tobuli...smile.gif
Su maniskiu tvarkytis namuose NEIMANOMA... Jei siurbiu - traukia is ranku vamzdi arba spaudo siurblio ijungima/isjungima, todel sis darbas vyksta puse dienos... Jei netycia "padeti" nusibosta, bando ilipti i vonia, tempia kede prie virtuves kriaukles ir uzlipes sukioja krana, jungineja telika ar kompa, keicia daiktu vietas spintose ar susiranda daugybe neprognozuojamu ir gana pavojingu sveikatai uzsiemimu... Zodziu, jei tik nesmirineja aplink, reik lekt ziuret ka veikia smile.gif. Namai pas mus - kaip per revoliucija - visur uzkardos ir barikados smile.gif, o jaunuolis vis "tobuleja" ir randa kitu budu trukdyti tvarkytis...Tiesa, turiu pripazinti, kad valgo ar uzkandziauja tik virtuveje ir maisto visai nemeto smile.gif. As be jegu ir dar betvarkeje...smile.gif Palaiko tik viltis, kad tai LAIKINA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bombonciuke @ 2011 05 22, 22:55)
Man patinka tvarkytis... man tvarkymasis savotiškas pailsėjimas nuo vaiko... o ir jai smagu stebėti ką mama daro smile.gif

Man tas pats. Gi galima tvarkytis kartu su vaiku thumbup.gif

QUOTE(Tomawru @ 2011 05 24, 12:24)
mums metukai ir 2 men. kolkas viska verciam namuose, grindys pilnos daiktu, bet bandau mokyt tvarkytis, tarkim kai plaunu grindis ir jiss atsinesa sluoste plaut:)

Maniškiam irgi 2 metai. Namie 3 vaikai, bet pas mus idealiai švaru. Grindys plaunamos ir siurbliuojamos kiekv. dieną. Aš kitaip neįsivaizduoju kaip galima ax.gif Man tas visai nesunku, betvarkėj aš nepailsėčiau. Nors pas daugelį mano pažįstamų oi kokia betvarkė, ne tik daiktai išmėtyti, bet ir nešvaru. Man atrodo, kad mamos truputį teisinas, tipo, vaikas neleidžia tvarkytis. Nesąmonė. Kadangi joms netvarka netrukdo, taip ir gyvena, tik prieš svetimus truputį gėda, tada puola teisintis. Aš, gink Dieve, jų nesmerkiu. Kiekvienas žmogus gyvena dėl savęs, o tas tvarkymasis tikrai atima daug laiko ir jėgų, kurį galima panaudot kitiems tikslams
Atsakyti
Nepavargstu, mano mergytė noriai padeda man ir dulkes valytis ir grindukes plauti, savo daiktus dedasi pati, be jokių kaprizų, nuo mažytės buvo mokinama ir dabar su šiuo dalyku problemų nėra.
Mėgstu ir aš tvarką ir švarą, bet išmėtyti vaiko žaislai, man netrukdo ir akių nebado. Prieš einant miegoti pietukų susirenkam ir žinoma - vakare.
Atsakyti
Patinka tvarkingi ir svarus namai, bet kuo toliau.... su dviejais is karto sunkoka palaikyti tvarka namuose, nors as del to labai ir nepergyvenu, yra ir malonesniu dalyku, nei kambariu tvarkymas biggrin.gif
Atsakyti
Aisku, kad pavargciau KASDIEN tvarkytis. Tvarkausi, kai smegenys nebepralipa pro betvarke ir akys nebegali matyti tos betvarkes. Nematau prasmes kasdien tvarkytis. As ne valytoja.
Atsakyti
Pas mus tai amžinas bardakas blush2.gif
Vakarais susitvarkau, o ryte vėl prasideda 4u.gif Mano vaikas tai ir valgo ir geria vaikščiodamas, tai pastoviai grindis valyti tenka 4u.gif O dar ne gana to namuose turiu "pasiutusį kailį" taip vyras katiną vadina, kuris pralėkdamas kailio pribarsto doh.gif
Bet manau kai vaikas dar truputį paaugs tai į namus tvarka sugrįš thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mymo @ 2011 06 22, 22:37)
Patinka tvarkingi ir svarus namai, bet kuo toliau.... su dviejais is karto sunkoka palaikyti tvarka namuose, nors as del to labai ir nepergyvenu, yra ir malonesniu dalyku, nei kambariu tvarkymas biggrin.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti