Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(denaxa @ 2011 04 26, 20:19)
Ant laisvos degalai nesitaupo,degalai tauposi jei riedi ant pavaros neliesdama gazo smile.gif Ir laisva geriau nevazinek-nesaugu ax.gif

Zinau, kad nesaugu. Bet vyras saukia : "ko nejungi laisvos, taip patogiau ir pigiau"
As tarkim iki kokio raudono sviesaforo tai dariedu su begiu, tik nuimu koja nuo gazo, o paskui jei reikia prisstabdau,jei ne iskart susutoju.
Atsakyti
Žiemą tai išvis riedėt laisvu vos ne savižudybei prilygsta, nes mašina tampa nevaldoma. O ir ne visoms mašinoms toli gražu kuras tauposi riedant laisva pavara, apie tai jau diskutavome anksčiau, kad kai kurioms priešingai - bėgiais mažint greitį ir stabdyt sunaudojama mažiau kuro ir mašinai daug geriau.
Ir išvis man labai keista, kad instruktoriai dar vis moko laisvu riedėt ir sustot, o kai išsilaikai, važiuoji žiemą, tai tiesus kelias kur nors įlėkt ta laisva doh.gif Maniau tik mane prieš 11 metų taip mokė, bet pasirodo ir dabar tas pats doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 04 26, 21:49)
Ir išvis man labai keista, kad instruktoriai dar vis moka laivu riedėr ir sustot, o kai išsilaikai, važiuoji žiemą, tai tiesus kelias kur nors įlėkt doh.gif

hmm, o taip moko? nes mane mokė, kad galima ne ilgiau 3sek laisvu riedėt, ir tai tik tam tikrose situacijose, kurių nepamenu. Laisvu riedėt išmokėt miesto ritmas laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 04 26, 21:51)
hmm, o taip moko? nes mane mokė, kad galima ne ilgiau 3sek laisvu riedėt, ir tai tik tam tikrose situacijose, kurių nepamenu. Laisvu riedėt išmokėt miesto ritmas laugh.gif

Mane tai mokė, vos ne pamatai šviesoforą raudoną ir kiek įmanoma iš toliau dariedi laisva doh.gif
Atsakyti
Oho, man griežtai pasakė, kad negalima ant laisvos važiuot, nebent kaip ir Almost, kad kelias s , bet jokiu būdu, kad riedėt. Kaip keistai. Beje, Almost, kurią mokyklą baigėt vairavimo? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Labri_ @ 2011 04 26, 19:08)
  Tai va, sakykim norite vaziuot i maxima kokia, ir reikia pasistatyti automobili aiksteleje. Tai jus po aikstele irgi antra pavara vaziuojate, kaip ir pries posuki, kai reikia persijungt i antra, ar pries posuki persijunget antra pavara, o baigus posuki, dar prisistabdot ir tada isijungiat pirma pavara, na ir jau vazinejate letai ieskodamos vietos? Ar kitas variantas, prisistabdot ant posukio iskart tiek, kad galetumete isijungt pirma pavara?
P.S Ar su laiva pavara vazinejate, ar vis dar taip kaip mokykloje moke?

Aš aikštelėje įvairiai, dažniau su 2 pavara riedu, kai randu vietelę, įjungiu 1. Labai priklauso nuo situacijos, koks dydis aikštelės, ar daug aplink mašinų.
Kas dėl laisvos, tai kažkaip vengiu taip važinėti. smile.gif Pamenu tik instruktoriaus žodžius, kad tai nesaugu, tai ir užsifiksavo man tai kažkaip smile.gif

QUOTE(Olinda @ 2011 04 26, 20:17)
4u.gif  ačiū,

ar jums mergaitės drąsu buvo pirmą kartą į miestą vienoms išvažiuot, o gal kartu (šalia) ką pasodinusios važiavot smile.gif nes aš planuoju tik gavus teisės iškar iki darbo važiuoti o atstumas nėra mažas  blush2.gif

Aš važiavau viena nuo pat tos akimirkos, kai pasiėmiau iš garažo mašiną. Draugas su savo mašina iš paskos važiavo, norėjo pažiūrėti kaip sekasi (jaučiu pasijuokti biggrin.gif ).
Aš iš pradžių net draugių pavežti nenorėdavau biggrin.gif Bijojau dėl jų saugumo. Tiesiog aš iš tų, kad man patinka vienai važinėtis ir net tyloje! Radijos nejungiu.
O kad buvo baisu tai faktas. Man net keli kg nukrito iš to streso. Labiausiai dėl nežinomų maršrutų, vis tiek svetimas miestas. Bet kai susidraugauji su savo mašina, diena iš dienos važinėji viskas nepalyginamai lengviau darosi... smile.gif

QUOTE(Olinda @ 2011 04 26, 20:34)

O jums kiek draudimas kainuoja kurios neturit 2-jų metų vairavimo patirties  g.gif  nes pas mane gryna nesamonė su tuo draudimu gavosi

365 metams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 04 26, 21:53)
Mane tai mokė, vos ne pamatai šviesoforą raudoną ir kiek įmanoma iš toliau dariedi laisva doh.gif

man pamenu net sakė, kad egzaminuotojas skaičuos, kiek riedi laugh.gif todėl negalima griežtai, nebent 3sek ir tai grynai ten kažkokiom sąlygom, kurių po egzamino tiesiog nebeprisimenu hihihi.gif

QUOTE(mocha @ 2011 04 27, 00:11)
Oho, man griežtai pasakė, kad negalima ant laisvos važiuot, nebent kaip ir Almost, kad kelias s , bet jokiu būdu, kad riedėt. Kaip keistai. Beje, Almost, kurią mokyklą baigėt vairavimo? wink.gif

aš baigiau.. geras klausimas mastau.gif net pamiršau dabar biggrin.gif teko eit susirast gūglėj..
J. Gelumbausko (dabar Auto-ABC) vairavimo mokyklą baigiau, va biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 04 26, 21:49)
Ir išvis man labai keista, kad instruktoriai dar vis moko laisvu riedėt ir sustot

Nei manes mokino taip, nei dabar maniskiai nieko taip nemokina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Labri_ @ 2011 04 26, 21:46)
Zinau, kad nesaugu. Bet  vyras saukia : "ko nejungi laisvos, taip patogiau ir pigiau"
As tarkim iki kokio raudono sviesaforo tai dariedu su begiu, tik nuimu koja nuo gazo, o paskui jei reikia prisstabdau,jei ne iskart susutoju.

Darai labai teisingai,taip ir reikia drinks_cheers.gif Ir taip vaziuojant (riedant ant begio nelieciant gazo) kuro sanaudos nulines smile.gif Beje,tai galbut liecia ir automatus,nezinau kaip su legvuskem,bet autobusai automatai (naujesni) irgi sita pribumbasa turi,jei gazo nelieti-kuro nenaudoja.Cia sviezios zinios is sausio men. pasitobulinimo kursu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Almost @ 2011 04 26, 21:51)

Tai kad nemoko... schmoll.gif Kiek perejau instruktoriu nei vienas taip nemoke,tik ant krovinines kai mokiausi ten gaunasi kad laisvu dariedi,5s leidzia,bet tai labai nedidelis atstumas ir labai mazas greitis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Labri_ @ 2011 04 26, 19:08)
Neblogas draudimas. Ziuresim ka mums pasiulys g.gif

Mergaites, o man cia toks dar klausimukas, kaip pradedancioji klausiu, tai gal nepyksite.  4u.gif  Tai va, sakykim norite vaziuot i maxima kokia, ir reikia pasistatyti automobili aiksteleje.
P.S Ar su laiva pavara vazinejate, ar vis dar taip kaip mokykloje moke? As vis dar kaip mokykloje, kai dariedi su laisva pavara. Kazkaip nezinau ar sugebesiu apskaiciuot kiek laisva eiga nuvaziuojama. Bijau dar. Nors taip degaliai taupos. cool.gif

Man atrodo, kad kol mašina nesustojo visiškai negalima jungti pirmos, nes aš pabandžiau tai padaryti, tai sankaba labai pyko (toks džeržgimas buvo unsure.gif ), tai kol nesustoju visiškai, pirmo nebejungiu.
Man neleido instruktorius ant laisvo niekad, sakė jokie degalai nesitaupo, bet aš darau taip: važiuoju, pamatau, kad raudona, nuimu koją nuo gazo ir taip riedu po truputį mažindama greiti (be stabdžio), o paskui kai mašina pradeda pykti išminu sankabą, padarau ant laisvo ir dariedu, jei reikia. Denaxa, ar gerai taip?

QUOTE(Olinda @ 2011 04 26, 20:17)
4u.gif  ačiū,

ar jums mergaitės drąsu buvo pirmą kartą į miestą vienoms išvažiuot, o gal kartu (šalia) ką pasodinusios važiavot smile.gif nes aš planuoju tik gavus teisės iškar iki darbo važiuoti o atstumas nėra mažas  blush2.gif

Aš sodinausi vyrą, paskui, kai išsiskyriau tėtį ir sakiau, kad jis būtų mano akys, tai labai pravertė, o tai kažkaip tų ženklų nepastebėdavau, baimės buvo, kad ko nors nepartrenkčiau. doh.gif Bet tai buvo tik 2 k., paskui tėtis sakė važiuok viena, tai aš brolį dar pasiėmiau, o jau grįžti turėjau viena ir naktį. Tai kojytės drebėjo... Bet po kokios savaitės važinėjimo viena, jau nebenoriu, kad kas nors sėstų į mašiną, nes aiškina, kad gazą duočiau, kad stabdyčiau kai arčiau būnu. Žodžiu mokyti visi labai, tik ne aš.

QUOTE(mocha @ 2011 04 27, 00:11)

Ne manęs klausiat, bet aš tai Dorkaną baigiau.
Atsakyti
Laisva pavara nemokino ir griežtai uždraudė, tai neturiu tokios mados, su laisva pavara važinėti 4u.gif

QUOTE(agnite @ 2011 04 27, 08:58)
365 metams  smile.gif

blink.gif man 825 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olinda: 27 balandžio 2011 - 14:09
QUOTE(Olinda @ 2011 04 26, 17:57)
apie draudimus kalbat aš mašiną apdraudžiau "Lietuvos draudime" nuo kainos pakraupau  doh.gif

QUOTE(Olinda @ 2011 04 27, 15:08)
blink.gif  man 825 Lt

Lietuvos draudimas gan brangus yra, todel nereikia stebetis tokia didele suma 4u.gif
Atsakyti