Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama

QUOTE(Enija @ 2006 02 28, 08:24)
Matai kaip įdomu, skaitau tavo mintis ir sutinku čia pat atsisakyti savo teiginių, nes tikrai kalbi tiesą. Tikriausiai ir mano meilė vaikams prasikalė ne nuo rytinių pykinimų ir tinstančių kojų, gresiančio persileidimo ir visų kitų nepatogumų.
Matyt čia nei viena nedrįstų parašyti kitaip nei deklaruojant besąlygišką meilę savo vaisiui.
Kažkada skaičiau apie moterį išnešiojusią savo anūką, tokį poelgį suprantu. Motina linkusi dėl savo dukters padaryti viską. O kaip su svetimais?

na sąlyginis yra tas pasakymas, kad meilė prasikala tik pamačius vaiką. kodėl gi tas pastojimo faktas yra toks džiaugsmingas? na bent jau, kai tikrai labai lauki. g.gif pykinimai, tinimai, lovos rėžimas man atrodo toks niekis palyginus su džiaugsmu ir viltim.

o tai meilė savo vaisiui ar genui? nes surogatinės mamos atveju yra deklaruojama, kad visgi genas yra svarbiau g.gif
jei pati negali išnešiot, argi tas genas nulemia 100 proc. meilės?
Papildyta:
QUOTE(Veronika @ 2006 02 28, 09:58)
O kur tu matai mano šaukimą? g.gif

apsidraudžiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2006 02 28, 10:00)
o tai meilė savo vaisiui ar genui? nes surogatinės mamos atveju yra deklaruojama, kad visgi genas yra svarbiau  g.gif
jei pati negali išnešiot, argi tas genas nulemia 100 proc. meilės?
Papildyta:
apsidraudžiau wink.gif

Jei man asmeniškai, tai jau esu tokio amžiaus kai tikiuosi jau anūkų. bigsmile.gif Man asmeniškai įdomu tas jausmas motinystės, koksai jis įsivaikinus ir taip "nuvaikinus" nuo surogatinės. Nuo pat temos pradžios bandau suvokti skirtumą, bet pati turiu savo vaikų ir jau nemoku įsivaizduoti ką jaučia moteris praradusi viltį suslaukti būtent savo vaiko. Medicina eina taip į priekį, gal vis tik visos galės pačios išnešioti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 27, 22:23)

Gal perdaug užlenkta iš tiesų, bet čia dar ir ne tokių nesąmonių galima perskaityt. Antra vertus, turėtumėt suprast, kad jei žmogus artėja --> 40m., tai visai natūralu, kad dėsto mintis šaltai, be jokių mažvaikiškų "och, ach aš kokia gera mamutė"

Uzlenkimas tai toks sakyciau visai ne "gal perdaug" g.gif
zinant, kaip skaudu seimoms nesusilaukiancioms savo vaiko, ir , kad nevaisingumas pripazistamas visu pirma kaip sveikatos sutrikimas, t.y. liga, tai toks pasakymas tolygus, kaip serganciam veziu pasakyti " nesiparink, gal tau Dievo skirta mirti.."

stupid.gif ne kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2006 02 28, 19:48)
Uzlenkimas tai toks sakyciau visai ne "gal perdaug"  g.gif
zinant, kaip skaudu seimoms nesusilaukiancioms savo vaiko, ir , kad nevaisingumas pripazistamas visu pirma kaip  sveikatos sutrikimas, t.y. liga, tai toks pasakymas tolygus, kaip serganciam veziu pasakyti " nesiparink, gal tau Dievo skirta mirti.."

stupid.gif  ne kitaip  mirksiukas.gif

Nuo neturėjimo vaikų nemirštama, skirtingai kaip nuo vėžio. Čia nesulyginami dalykai. Bet kai kurios moterys negalinčios turėti vaikų, elgiasi tikrai kaip nesubrendusios:noriu ir viskas, lyg vaikas būtų daiktas, kurį galima nusipirkti, pasidaryti mėgintuvėlyje ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 15:58)
Bet kai kurios moterys negalinčios turėti vaikų, elgiasi tikrai kaip nesubrendusios:noriu ir viskas, lyg vaikas būtų  daiktas, kurį galima nusipirkti, pasidaryti mėgintuvėlyje ir t.t.

be komentaru doh.gif Na tiesiog diskutuoti su moterimis nesusidurusiomis su sia problema yra beviltiska.. kaip su vyru apie PMS-a doh.gif

tu teisi, be vaiku nenumirsi, be ju tiesiog paciai nesinores gyventi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2006 02 28, 20:25)
be komentaru  doh.gif  Na tiesiog diskutuoti su moterimis nesusidurusiomis su sia problema yra beviltiska.. kaip su vyru apie PMS-a  doh.gif

tu teisi, be vaiku nenumirsi, be ju tiesiog paciai nesinores gyventi...  verysad.gif

Ir tu teisi, sunku suprasti to nepatyrusiam, bet visko gyvenime ko nori taip pat negali turėti, aš manau, kad su tuo susitaikyčiau, paprasčiausiai man atrodo, kad ir be vaikų galima save realizuoti.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 17:58)
Nuo neturėjimo vaikų nemirštama, skirtingai kaip nuo vėžio. Čia nesulyginami dalykai. Bet kai kurios moterys negalinčios turėti vaikų, elgiasi tikrai kaip nesubrendusios:noriu ir viskas, lyg vaikas būtų  daiktas, kurį galima nusipirkti, pasidaryti mėgintuvėlyje ir t.t.

Prašome man pasiūlyti, kaip save realizuoti dar kitaip ne tik mama, punktais. Gal rasiu ko dar nespėjau padaryti? g.gif
Jeigu tamstai išsivystytų kataraktas (va staiga ir dabar) tamsta irgi save realizuotum kiaip, nei pasinaudotum medicinos teikiamomis galimybėmis? mirksiukas.gif

QUOTE(voveriukas36 @ 2006 02 28, 00:23)
Stop. Perskaičiau Junonos mintį, ir man ji nepasirodė ten kažkokia užmušanti, šokiruojanti ir t.t.t. Racijos yra tame posakyje, kad jei visiškai nemyli svetimų, tai nelabai mylėsi ir savus. Nu tuomet toks žmogus, kuris myli tik savus, o svetimų "nemėgsta" švelniai pavadintinas egoistu ar dar kažkuom. <...>

Taip, aš egoistė. O tamsta jau nebe? Esate absoliutus altruistas? Valkatas irgi namo vedamės? Juk žmones mylime visus be išimties.
Prašau man KONKREČIAI išaiškinti KODĖL nevaisingų porų sąskaita yra bandoma išspręsti vaikų namų problemas? Kodėl tamsta turi tris vaikus? Kodėl tamsta turi savo tris vaikus? Kodėl neauginate įvaikintų vaikų? Juk tai - dorybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 28 vasario 2006 - 19:11
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 16:41)
Ir tu teisi, sunku suprasti to nepatyrusiam, bet visko gyvenime ko nori taip pat negali turėti, ...

tai ne noras tureti - tai fiziologiniai poreikiai: kvepuoti, valgyti, myletis, susilaukti palikuoniu...
Be kurio sio dalyko galetum realizuotis? Prasau pasiulyk kiekvienam siam poreikiui po pakaitala - analoga bigsmile.gif
Atsakyti
Grįžtant prie temos: surogatine motina sugebėčiau būti tik artimam žmogui, taip pat ir donoru.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 18:41)
Ir tu teisi, sunku suprasti to nepatyrusiam, bet visko gyvenime ko nori taip pat negali turėti, aš manau, kad su tuo susitaikyčiau, paprasčiausiai man atrodo, kad ir be vaikų galima save realizuoti.

Nagi, nagi, siūlyk, kaip galima save realizuoti. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Nakviša @ 2006 02 28, 19:14)
Grįžtant prie temos: surogatine motina sugebėčiau būti tik artimam žmogui, taip pat ir donoru.

Aš irgi, pvz., seseriai.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 17:58)
Bet kai kurios moterys negalinčios turėti vaikų, elgiasi tikrai kaip nesubrendusios:noriu ir viskas, lyg vaikas būtų  daiktas, kurį galima nusipirkti, pasidaryti mėgintuvėlyje ir t.t.

man irgi kartais taip atrodo g.gif

QUOTE(MamyteSirdele @ 2006 02 28, 18:25)
be komentaru  doh.gif  Na tiesiog diskutuoti su moterimis nesusidurusiomis su sia problema yra beviltiska.. kaip su vyru apie PMS-a  doh.gif

tu teisi, be vaiku nenumirsi, be ju tiesiog paciai nesinores gyventi...  verysad.gif

nu va vėl dramos ir rankų laužymas... nu gyvenu aš dar. susidūriau. nuo stogo nenušokau. aišku, sunku buvo suvokti ir susitaikyti.
gyventi norisi, tik vertybės persiorientuoja šiek tiek. išgrynėjo poreikiai ir tikslai.

QUOTE(Nakviša @ 2006 02 28, 19:14)

aš nesutikčiau, kad iš mano artimos aplinkos išnešiotų man vaiką. man tai vartotojiška, egoistiška ir nesutaikoma su mano morale.

aš visai normaliai priimu įvaikinimo galimybę. vyras irgi. nes tiesiog mes norim mylėt ir augint vaiką. ką darysi, jei savo gal ir neturėsim. bet motinystės džiaugsmo aš nesiruošiu atsisakyt.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2006 02 28, 21:10)
Prašome man pasiūlyti, kaip save realizuoti dar kitaip ne tik mama, punktais. Gal rasiu ko dar nespėjau padaryti?  g.gif
Jeigu tamstai išsivystytų kataraktas (va staiga ir dabar) tamsta irgi save realizuotum kiaip, nei pasinaudotum medicinos teikiamomis galimybėmis?  mirksiukas.gif
Taip, aš egoistė. O tamsta jau nebe? Esate absoliutus altruistas? Valkatas irgi namo vedamės? Juk žmones mylime visus be išimties.
Prašau man KONKREČIAI išaiškinti KODĖL nevaisingų porų sąskaita yra bandoma išspręsti vaikų namų problemas? Kodėl tamsta turi tris vaikus? Kodėl tamsta turi savo tris vaikus? Kodėl neauginate įvaikintų vaikų? Juk tai - dorybė.

Katarkta ir vaikų neturėjimas visiškai skirtingi dalykai, kaip jau minėjau nuo neturėjimo vaikų nemirštama, nesutrinka ir kitos fiziologinės funkcijos.
Tūkstančiai moterų be vaikų pragyveno sėkmingą ir turiningą gyvenimą, kaip ir tūkstančiai yra moterų, kurios prigimdę vaikų senatvėje mirė ir vargo vienišos ir labai daug tokių, kurios gailėjosi, kad juos gimdė.
Aš turiu du vaikus. Pati neimu iš vaikų namų ir kitiems nesiūlau, todėl niekada vaikai nebuvo man gyvenimo tikslas. O kodėl aš juos aš turiu- paprasščiausiai taip jau susiklostė aplinkybės, specialiai aš jų neplanavau, nedariau ir nepirkau.

Papildyta:
QUOTE(doris @ 2006 02 28, 21:37)
man irgi kartais taip atrodo  g.gif
nu va vėl dramos ir rankų laužymas...  nu gyvenu aš dar. susidūriau. nuo stogo nenušokau. aišku, sunku buvo suvokti ir susitaikyti.
gyventi norisi, tik vertybės persiorientuoja šiek tiek. išgrynėjo poreikiai ir tikslai.
aš nesutikčiau, kad iš mano artimos aplinkos išnešiotų man vaiką. man tai vartotojiška, egoistiška ir nesutaikoma su mano morale.

aš visai normaliai priimu įvaikinimo galimybę. vyras irgi. nes tiesiog mes norim mylėt ir augint vaiką. ką darysi, jei savo gal ir neturėsim. bet motinystės džiaugsmo aš nesiruošiu atsisakyt.

Pilnai sutinku su Doris. Tai vartotojiška ir egoistiška. Noriu vaikelio - padarykit man. Tuoj bus galima užsisakyti norimos plaukų akių spalvos ir t.t. Tik mokėkit pinigėlius.
Atsakyti