Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama

Pirma - surogatine mama galli būti tik labai labai GERAS ŽMOGUS iš didžiosios raidės. Tai dvasinio tobulumo aukštumos. Daugeliui iš mūsųs tai neduota. Tarp kitko manau, kad pirmas žingsnis link to yra svetimo vaiko įsivaikinimas.
Labai jau daug čia visi siūlė, tik kiek suprantu nei vienas nedarė to. Šnekėti lengva, o ko jau nepuolat vaikinti vaikų, kam gi gimdot savus?

Antra - niekas neverčia nešantažuoja moters tampi surogatine mama. Tai tikrai ilgas skausmingas kelias link apsisprendimo. Ir ji tikrai įvertina viską ir apsvarsto 1000 kartų. Gita.N. tikriausiai niekada nepriiminėjai jokio rimtesnio sprendimo diskusijoje, o visada išreikalaudavai šantažu ar noriu noriu. Pagal tavo pasisakymus susidaro toks vaizdas, kad tu žinai tik tokį bendravimo modelį. Kad žmonės gali aukotis dėl kitų tau tikriausiai visai nesuvokiama. Tau svarbiausia kaip tu jautiesi, ką tau skauda ir t.t. Pastebėk vien tik AŠ MAN MANE

Trečia - taip ginate čia vaikų teises, o šnekate apie juos kaip apie kokius papuošalus, sukneles ar pan. Kaip galima lyginti norą turėti vaiką su noru turėti mašiną? Gita.N. paskaitykite ką rašote. Pati sau prieštaraujate.
Atsakyti
QUOTE(Leta7 @ 2006 03 01, 11:48)
Pirma - surogatine mama galli būti tik labai labai GERAS ŽMOGUS iš didžiosios raidės. Tai dvasinio tobulumo aukštumos. Daugeliui iš mūsųs tai neduota. Tarp kitko manau, kad pirmas žingsnis link to yra svetimo vaiko įsivaikinimas.
Labai jau daug čia visi siūlė, tik kiek suprantu nei vienas nedarė to. Šnekėti lengva, o ko jau nepuolat vaikinti vaikų, kam gi gimdot savus?

Antra - niekas neverčia nešantažuoja moters tampi surogatine mama. Tai tikrai ilgas skausmingas kelias link apsisprendimo. Ir ji tikrai įvertina viską ir apsvarsto 1000 kartų. Gita.N. tikriausiai niekada nepriiminėjai jokio rimtesnio sprendimo diskusijoje, o visada išreikalaudavai šantažu ar noriu noriu. Pagal tavo pasisakymus susidaro toks vaizdas, kad tu žinai tik tokį bendravimo modelį. Kad žmonės gali aukotis dėl kitų tau tikriausiai visai nesuvokiama. Tau svarbiausia kaip tu jautiesi, ką tau skauda ir t.t. Pastebėk vien tik AŠ MAN MANE

Trečia - taip ginate čia vaikų teises, o šnekate apie juos kaip apie kokius papuošalus, sukneles ar pan. Kaip galima lyginti norą turėti vaiką su noru turėti mašiną? Gita.N. paskaitykite ką rašote. Pati sau prieštaraujate.

Tikrai prajuokinai- dvasinio tobulumo viršūnė už pinigus parduoti savo vaiką.Jo tikrai daugeliui iš mūsų neduota tokio nužmogėjimo pardavinėti savo kūną ir tapti tik inkubaturiumi.
Manau tokį bendravimo modelį žino tik tos moterys, kurios bet kokia kaina nori įsigyti, nusipirkti vaikutį.
Vaikus daiktais ir pardavimo objektais paverčia kaip tik tie kurie juos pardavinėja ir perka(surmotinystė). Man vaikai yra stebuklas duotas Dievo, kurie patys ateina pas savo tėvelius, kai tam ateina metas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gita.N.: 01 kovo 2006 - 10:02
QUOTE(Gita.N. @ 2006 03 01, 09:59)
Tikrai prajuokinai- dvasinio tobulumo viršūnė už pinigus parduoti savo vaiką.Jo tikrai daugeliui iš mūsų neduota tokio nužmogėjimo pardavinėti savo kūną ir tapti tik inkubaturiumi.
Manau tokį bendravimo modelį žino tik tos moterys, kurios bet kokia kaina nori įsigyti, nusipirkti vaikutį.
Vaikus daiktais ir pardavimo objektais paverčia kaip tik tie kurie juos pardavinėja ir perka(surmotinystė). Man vaikai yra stebuklas duotas Dievo, kurie patys ateina pas savo tėvelius, kai tam ateina metas.

O man kažkaip ir mintis apie pinigus net nekilo. Įdomu, kuri tada iš mūsų didesnė vartotoja ir žinanti piniginį bendravimo modelį? g.gif

Atsakyti
Man taip pat net nekilo mintis apie pinigus blink.gif

Kartoju dar karta dla ......... kalbu apie sugebėjimą aukotis kito labui, padėti artimam savo be jokio atlygio.

Kažkaip sunkiai čia suvokia. Gal žodžių tokių nežino?
Atsakyti
QUOTE(Leta7 @ 2006 03 01, 10:48)
Pirma - surogatine mama galli būti tik labai labai GERAS ŽMOGUS iš didžiosios raidės. Tai dvasinio tobulumo aukštumos. Daugeliui iš mūsųs tai neduota.

Ir man tai neduota schmoll.gif Niekada nesiekiau būti "dvasinio tobulumo aukštumose" ir dabar supratau, kad niekada ir nebūsiu vien todėl, kad NEGALĖČIAU atiduoti SAVO vaiko nei už pinigus, nei už dyką, nei svetimam, nei artimam... NEGALĖČIAU schmoll.gif man vienodai visos dvasinės aukštumos, bet aš asmeniškai sutikusi būti surmama ir atidavusi savyje nešiotą gyvybę jausčiausi dvasios ubage unsure.gif
Tuo pačiu noriu pasakyti, kad nesu prieš dirbtinius apvaisinimus, kitas medicinos naujoves, kurios padeda mamytei susilaukti trokštamo vaikelio ir nesiūlau įsivaikinimo kaip panacėjos nuo nevaisingumo, ir nesmerkiu (kaip viena čia sakė) nevaisingų žmonių. Suprantu (tiek kiek galiu) ir jų norą turėti savo vaikelį, glausti savo dalelę prie širdies, bet... vis tiek NEGALĖČIAU atiduoti savyje auginto mažylio nepaisant visų moralinių teorinių išvedžiojimų schmoll.gif
Atsakyti
Tai ir gerai. smile.gif
Aš ir noriu pasakyti, kad mūsų baisiai daug ir kiekvienas turi teisę turėti savo įsitikinimus. Ir nuo to tikrai nesi blogesnė ar mažiau dvasingesnė. Tik kitokia. tongue.gif
Svarbiausia suprasti, kad yra tokių, kurios gali būti surmama ir nerėkti per visą forumą, kad jos yra kažkokios antrarūšės bejausmės ar pinigų besivaikančios ir dievo pasmerktos pasileidėlės.
Visi mes turime savo nuomonę apie tam tikrus dalykus gyvenime ir tai smagu.
Bet tol kol patys nepergyvenome kas tai yra negalėti susilaukti vaikų, sirgti vėžiu ir žinoti, kad mirsi, palaidoti savo vaiką, persileisti ir t.t., tol mes tik galime įtarti ką tie žmonės jaučia. Niekada nežinosime kas tai yra, niekada nežinosime kaip tai paveiktų mus pačius ir aiškinti ką reikia daryti tokioje situacijoje yra mažų mažiausiai kvaila.
Atsakyti
Jau tiek buvo diskutuota pridiskutuota šita tema prieš trejetą mėnesių. Ir vėl...
Dauguma pasisakančių už surmotinystę akcentuoja tik savo norą TURĖTI.
Bet gal galėtumėte pasakyti (parašyti), koks jūsų manymu turėtų būti "užsuktas" teisinis mechanizmas? Sutartys dėl vaiko išnešiojimo? Jų registras? Kokios pasekmės, pėvėzė, gimdymo traumos? Kas eis nėštumo/gimdymo atostogų? Kada vaikelis bus paimtas genetinių tėvų?
Ir dar - galiu suprasti norą turėti vaikų. Bet norai turi sutapti su galimybėmis.
Atsakyti
pastebejau tendencija, kad tos, kurios pasisako, kad galetu sesei (draugei ar kt zmogui) padeti, ir isnesiotu vaikuti, pacios nera motinos.. as beu kuriuo atveju negaleciau atiduoti gyvybes, kuri augo manyje, net artimiausiam zmogui schmoll.gif

Beje, ziurejau labai idomia laida apie surogatines motinas.. labai skirtingi istatymai ivairiose salyse. Pvz JAV sudaroma sutartis, pagal kuria surogatine motina neturi visiskas jokiu teisiu i ta vaika, o Rusijoj gavusi babkes nescioji gali tepti slides ir jai uz tai nieko nebus. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyca: 01 kovo 2006 - 16:20
QUOTE(mergyca @ 2006 03 01, 16:19)
[color=green]pastebejau tendencija, kad tos, kurios pasisako, kad galetu sesei (draugei ar kt zmogui) padeti, ir isnesiotu vaikuti, pacios nera motinos.. as beu kuriuo atveju negaleciau atiduoti gyvybes, kuri augo manyje, net artimiausiam zmogui schmoll.gif
<...>

Atsiprašau, bet aš mama. O pasisako "už" moterys, kurios pačios susiduria su vaisingumo problemomis arba pakankamai subrendusios moterys, kitaip sakant metuose.
O labiausiai prieštarauja 18-25 metų, "šviežiai keptos" mamytės.

Papildyta:
QUOTE(mergyca @ 2006 03 01, 16:19)
<...>o Rusijoj gavusi babkes nescioji gali tepti slides ir jai uz tai nieko nebus. doh.gif

Jūs esate neteisi. Tesko stebėti teismo procesą, kur bylinėjosi surogatinė motina su genetine motina. Nesileidžiant į smulkmenas, vaikas buvo "priteistas" genetinei motinai.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 03 01, 08:59)
O kas apgins vaiko teisę, dar negimusių žmogiukų teises, kad jais nebūtų manipuliuojama kaip daiktais ar genetine medžiaga.

Jeigu eisi tokia jautri dėl negimusių vaikų teisių, kodėl nesrūpini tas vaikais, kurie nužudomi per abortą? g.gif
Atsakyti
[quote=Veronika,2006 03 01, 18:54]
Jeigu eisi tokia jautri dėl negimusių vaikų teisių, kodėl nesrūpini tas vaikais, kurie nužudomi per abortą? g.gif
[/quote
Kol kas galių neturiu uždrausti abortus, galiu tik pareikšti savo nuomonę, kaip ir surogatinių mamų atveju ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2006 03 01, 17:53)
Atsiprašau, bet aš mama. O pasisako "už" moterys, kurios pačios susiduria su vaisingumo problemomis arba pakankamai subrendusios moterys, kitaip sakant metuose.
O labiausiai prieštarauja 18-25 metų, "šviežiai keptos" mamytės.

[

nesamone - vyresniam jau virs penkeriu, man irgi virs 25m ( jeigu jau taip skelbti, tai as dukart mama) bet pries surogatine motinyste tureciau greiciau neigiama nuomone, nes tikslas toli grazu ne visada pateisina priemones.
O tai, kad nesiskelbiu sioje temoje... senoje temoje pakankamai argumentu buvo issakyta.
Paprasciai norint ( tikrai norint) buti mama nebutina gimdyti/isnesioti ( kalbant sia tema ,duoti savo kiausineli).
O jei paklausite, kodel pati savo gimdziau? Tai buvo simta ar tukstanti kartu paprasciau nei visokie testai, patikrinimai ar pazymos, kuriu reiketu norint isivaikinti + dauguma is cia pasakytu, kad mano viakai patys mane pasirinko.
Atsakyti