Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama

QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 19:48)

Pilnai sutinku su Doris. Tai vartotojiška ir egoistiška. Noriu vaikelio - padarykit man. Tuoj bus galima užsisakyti norimos plaukų akių spalvos ir t.t. Tik mokėkit pinigėlius.

Norėti susilaukti savo vaikučio, kad ir atliekant pagalbinį apvaisinimą yra vartotojiška ir egoistiška???!Tada tikrai nėra ką su tavimi diskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 02 28, 20:13)
Norėti susilaukti savo vaikučio, kad ir atliekant pagalbinį apvaisinimą yra vartotojiška ir egoistiška???!Tada tikrai nėra ką su tavimi diskutuoti.

hei... čia gi kalba apie surogatinę mamą, o ne mėgintuvėlius. mad.gif
čia jau ne pagalbinis, o visiškai atskiras, niekuo fiziologiškai su genetine motina nesusijęs išnešiojimas.

o kaip tu nori diskutuoti?
iš kieno pozicijų? iš surmamos? iš vaiko? ar tiesiog iš savo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doris: 28 vasario 2006 - 20:25
QUOTE(Veronika @ 2006 02 28, 22:13)

Pilnai sutinku su Doris, kad surogatinė motinystė tikrai ne pagalbinis apvaisinimas.
Jis įneša didelę sumaištį į daugelio žmonių gyvenimus. Ir nemanau, kad ta moteris, kuri nemyli svetimų vaikų, sugebės pamilti ir tokiu būdu išnešiotą vaikelį, jis bus jai kaip svaetimas, juk ryšys vaikelio su mama užsimezga per ilgus nėštumo mėnesius, jį per kančias gimdant, taip pat maitinant savo pienu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 17:48)
Aš turiu du vaikus. Pati neimu iš vaikų namų ir kitiems nesiūlau, todėl niekada vaikai nebuvo man gyvenimo tikslas. O kodėl aš juos aš turiu- paprasščiausiai taip jau susiklostė aplinkybės, specialiai aš jų neplanavau, nedariau ir nepirkau.

Tu esi laiminga, kad juos turi.Ir jei dabar to nesupranti-gal suprasi vėliau 4u.gif Tik tada noriu paklaust-o koks tavo gyvenimo tikslas?

Papildyta:
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 18:40)
Pilnai sutinku su Doris, kad surogatinė motinystė tikrai ne pagalbinis apvaisinimas.
Jis įneša didelę sumaištį į daugelio žmonių gyvenimus. Ir nemanau, kad ta moteris, kuri nemyli svetimų vaikų, sugebės pamilti ir tokiu būdu išnešiotą vaikelį, jis bus jai kaip svaetimas, juk ryšys vaikelio su mama užsimezga per ilgus nėštumo mėnesius, jį per kančias gimdant, taip pat maitinant savo pienu ir t.t.

Bet Gita, tokių moterų yra..ir labai gaila, kad jos negalės pajusti tų 9 mėnesių : vėmimo, įtampos, baimės,abejonių, mažesnių ar didesnių džiaugsmų ir galų gale palaimos..kad negalės maitinti savo kūdikio...bet jos tikrai nebus blogesnės mamos už tas, kurios sako, kad vaikai-nėra gyvenimo tikslas.Manau supratai, ką norėjau pasakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2006 02 28, 23:05)
Tu esi laiminga, kad juos turi.Ir jei dabar to nesupranti-gal suprasi vėliau 4u.gif Tik tada noriu paklaust-o koks tavo gyvenimo tikslas?

Papildyta:

Bet Gita, tokių moterų yra..ir labai gaila, kad jos negalės pajusti tų 9 mėnesių : vėmimo, įtampos, baimės,abejonių, mažesnių ar didesnių džiaugsmų ir galų gale palaimos..kad negalės maitinti savo kūdikio...bet jos tikrai nebus blogesnės mamos už tas, kurios sako, kad vaikai-nėra gyvenimo tikslas.Manau supratai, ką norėjau pasakyt 4u.gif

Aš nesakau, kad nelaiminga ir labai jais labai džiaugiuosi. Tačiau vaikai nėra žaisliukas ar daiktas, kurį bet kokia kaina reikia gauti. Nėra ir nebuvo mano gyvenimo planuose išauginti ir pagimdyti tiek ir tiek vaikų, kad būtinai būtų ar mergaitė ar berniukas. Juk ne dėl savęs juos gimdome, ne dėl to, kad patenkintum savo troškimus ar motinystės instinktą. Vaikai ateina į šį pasaulį per mus, tačiau turi savo gyvenimus, savo likimus, o mes esam tik jų palydovai į gyvenimą.
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 17:58)
Nuo neturėjimo vaikų nemirštama, skirtingai kaip nuo vėžio.

Ir dar kaip mirštama......morališkai....
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 20:40)

Čia ir tu, ir Doris labai klystate, kad suragatinė motinystė neturi nieko bendro su pagalbiniu apvaisinimu.O kaip jūs manote, kaip suragotinė mama tampa nėščia, gal iš šventos dvasios?Ne, tik atliekant pagalbines apvaisinimo procedūras.

Papildyta:
QUOTE(Gita.N. @ 2006 02 28, 20:40)

O tu taip jau garantuota,kad neužsimezga joks ryšys, tada apie į įvaikinimą ką sakyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilma J. @ 2006 02 28, 21:39)
Ir dar kaip mirštama......morališkai....

morališkai? ta prasme, vertybės degraduoja ar kaip? blink.gif

QUOTE(Veronika @ 2006 02 28, 21:48)
Čia ir tu, ir Doris labai klystate, kad suragatinė motinystė neturi nieko bendro su pagalbiniu apvaisinimu.O kaip jūs manote, kaip suragotinė mama tampa nėščia, gal iš šventos dvasios?Ne, tik atliekant pagalbines apvaisinimo procedūras.

Papildyta:
O tu taip jau garantuota,kad neužsimezga joks ryšys, tada apie į įvaikinimą ką sakyti? g.gif

oj Veronika, žinok nežinau, kas yra dirbtinis apvaisinimas. doh.gif
tik kad tu paėmi patį mažiausią to proceso dalį ir manai, kad tai jau visa moralinė dilema išspręsta?
kuo gi surogatinės mamos užgimę jausmai nėštumo metu yra silpnesni ar mažiau svarstytini, nei genetinės motinos noras turėt kūdikį? g.gif aš tai čia įžvelgiu didelę skriaudą ir nieks manęs neįtikins, kad tai atsidavimo viršūnė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(junona @ 2006 02 27, 21:08)
nelabai įsivaizduoju,kad galėtumėt pamilti ir savo kūdikį,jei turėumėt,gal Dievas ,jų jums ir neduoda todėl,kad ponia nesutverta motinystei.

Panašu, kad Junona nesutverta būti Žmogumi.
Papildyta:
QUOTE(Karbynė @ 2006 02 27, 21:14)
Net pasiryžtum laužyti kito žmogaus gyvenimą (surogatinės wink.gif ) , prašydama tokios "paslaugos" ?

Karbyne, be reikalo atakuoji Veroniką. Ji turi vaisingumo problemų, bet surogatinė motinystė jai tikrai negresia. Ji tiesiog gina nevaisingo žmogaus teisę rinktis. Tiesiog nuostabu kokie žmonės yra nepakantūs nevaisingiems žmonėms, o surogatinės motinystės tema - geras pretekstas išreikšti tą nepakantumą, tuo pačiu dažnai pademonstruojant visas iš to išplaukiančias savo asmeninines savybes - netaktą, nejautrumą, daugeliu atveju ir elementarų neišmanymą.
Iš tiesų tai labai mažai (net nevaisingų) žmonių toleruoja surogatinę motinystę, tačiau jei žmonėms tai atrodo priimtina niekas jiems neuždraus to daryti.
Atsakyti
Surogatinė motinystė man atrodo žiauroka vaiko atžvilgiu. Juk jis tik ką gimęs prarandą savo mamą, tą, kuri buvo jo mama 9 mėnesius - visą jo gyvenimą.
Aš pati tikrai negalėčiau būti tokia surogatine mama, nei svetimam, nei savam, nei seseriai, nei draugei, nes "nė viena mama pasaulyje niekada niekam nė už ką negali atiduoti savo vaiko" (ištrauka iš Brolių Grimų pasakos) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mirėja @ 2006 02 27, 18:12)
Tai o jei buvo panauduota donorinę kiaušialąstę, tai kurios moters vaikas tada g.gif Išeina tos kuri nešiojo, o ne tos kurios genai g.gif Tau tikrai taip atrodo?

Man tai taip ir atrodo. Kartą paklausiau vyro, jie paaiškėtų, kad mūsų vaikai yra ne jo, kaip ji jaustųsi? O jis man atsakė: "o jie paaiškėtų, kad ne tavo, kaip tu jaustumeisi?" Ir aš supratau, kad taip pat. Genai man NIEKO nereiškia smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2006 03 01, 01:43)
Panašu, kad Junona nesutverta būti Žmogumi.
Papildyta:
Karbyne, be reikalo atakuoji Veroniką. Ji turi vaisingumo problemų, bet surogatinė motinystė jai tikrai negresia. Ji tiesiog gina nevaisingo žmogaus teisę rinktis. Tiesiog nuostabu kokie žmonės yra nepakantūs nevaisingiems žmonėms, o surogatinės motinystės tema - geras pretekstas išreikšti tą nepakantumą, tuo pačiu dažnai pademonstruojant visas iš to išplaukiančias savo asmeninines savybes - netaktą, nejautrumą, daugeliu atveju ir elementarų neišmanymą.
Iš tiesų tai labai mažai (net nevaisingų) žmonių toleruoja surogatinę motinystę, tačiau jei žmonėms tai atrodo priimtina niekas jiems neuždraus to daryti.

O kas apgins vaiko teisę, dar negimusių žmogiukų teises, kad jais nebūtų manipuliuojama kaip daiktais ar genetine medžiaga.
Nepakantumas ir pyktis daugiau iš kitos pusės jaučiamas.
Surogatinę motinystę dar kol kas draudžia įstatymas, bent jau pas mus. Ir manau, kad žmonės yra tikrai ne maži vaikai, kuriems dominuoja žodis noriu ir viskas. Yra dar moralinės normos ir galų gale sveikas protas.
Atsakyti