QUOTE(gintek @ 2008 08 08, 10:33)
Mano mamai buvo taip, padare citologini ir iskart siunte daryti konizacijos, nereikejo net biopsijos daryti, nes pas ja jau skubiai reikejo pjauti visa kakleli, citologinis rode karcinoma(veziuka), kuri kuo greiciau ispjovus gali ramiai gyventi toliau. Taip ir buvo, viska ispjove pries 3metus ir ji laimingai gyvena toliau.
gal ne taip supratai, nes dare mamai, ji reik kuo greiciau istirti, o daro tai ivariai, daznai tik apipjausto, bet gali gydytojos (kuri siuncia) prasyt kad salintu visa, as paprasiau ir man pasalino, o tada ta ispjauta medziaga siuncia biopsijos tyrimui, ir po menesio ateina atsakymas, as pati po poros savaiciu nuvaziavau i ligonine ir ji pasimiau, poliklinika ji gavo dar po gero menesio, buvo nepiktybinis augliukas, todel dabar galiu gyvent toliau ramiai. Jei biopsija ateina teigiama parodo ir jo issivystymo lygi, va tada jau siuncia i onkologini, eina gydymo kursas su chemoterapijom ir brangiais vaistais. Gydytoja man paaikino kad jei butu piktybinis ir pasalinamas, aplink ji esancios lasteles yra suzadinamos ir gali vel ataugti, todel reik gydymo.