Įkraunama...
Įkraunama...

Biopsija

Teko ir man tas "malonumas" unsure.gif Onkocitologinis tyrimas, biopsija, atipinės, t.y. pakitusios ląstelės... po pusmečio lyg ir apsitvarkė...
Silvute, viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE (INKOGNITO @ 2004 08 26, 13:00)
Man jau kokius 4 kartus darė biopsiją, bet "nenuskauskausmino", biški skauda, jautri gi ten vietelė rolleyes.gif , bet aš tai blioviau po rezultatų, nes diognozavo 3 stadiją (CIN3), atseit jau ir Konizacija (dalies gimdos kaklelio pašalinimas) per vėlu buvo... O vėliau ir prasidėjo - tai yra kažkas tai nėra, tai yra tai nėra... Susinervijau, vaiką pasidarėm, nes pašalinus dalį gimdos kaklelio galima nebeturėti vaikų...
O šiaip biopsiją reikia profilaktiškai darytis kartą į metus, o jei rasta pakitimų kartą į pusmetį ar dažniau, kitaip - tai onkocitologinis tyrimas, kuo anksčiau sužinom, tuo geriau į veikti rolleyes.gif

Atleiskit, bet jau cia kas per nesamones!!! protest.gif Is kur istarukei toki dalyka, kad biopsija reikia darytis karta metuose??? Ir kad po konizacijos vaiku gali nebetureti??? Blyn, atsiprasau uz keiksma, bet nervina mane tokios, kurios turi maziausiai informacijos apie tokius dalykus ir skleidzia cia visokias erezijas. doh.gif Pirma, biopsija daroma tik tais atvejais, kai gimdos kaklelio onkocitologinis tyrimas rodo negerus pakitimus ir reikalinga patikslinti diagnoze! Antra, konizacija, tai ne koks abortas, kad po jos negaletum vaiku tureti! Pastojimui tai absoliuciai jokios reiksmes neturi. Pacioje nestumo pabaigoje gali gresti prieslaikinis gimdymas, bet yra labai daug priemoniu to isvengti. O gali ir negresti. thumbup.gif Netgi visiskai sveikos moterys gali neisnesioti vaikelio. Taip, kad nezinai - geriau nerasyk ir kitu nestresink doh.gif !

Slyvute, kaip tau sekesi?
Atsakyti
QUOTE (Rusnytė @ 2004 10 06, 14:24)
konizacija, tai ne koks abortas, kad po jos negaletum vaiku tureti!

Kas, tavo nuomone, yra konizacija blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 10 06, 18:44)
Kas, tavo nuomone, yra konizacija blink.gif ?

Gimdos kaklelio kūginė biopsija (arba dar kitaip konizacija) – gimdos kaklelio įtartino audinio pašalinimas, naudojant skalpelį, lazerį ar diatermokilpą.
Atsakyti
QUOTE (Rusnytė @ 2004 10 07, 08:37)
Gimdos kaklelio kūginė biopsija (arba dar kitaip konizacija) – gimdos kaklelio įtartino audinio pašalinimas, naudojant skalpelį, lazerį ar diatermokilpą.

Paprastai kalbant - šalinimas dalies kaklelio. Manau, kad išnešiojimui leliaus tai turi netgi labai didelę įtaką.
Atsakyti
Sutinku, Kuzia, kad tai padidina prieslaikinio gimdymo rizika, bet dabar yra labai daug medicininiu priemoniu tokiai situacijai isvengti. clap.gif Konizacija pati savaime dar nereiskia, kad moteris jau yra pasmerkta pagimdyti anksciau laiko. wink.gif
Atsakyti
o tu dieve blink.gif man po gimdymo irgi sake darys biopsija - gal gruodzio menesi. bet nei as zinojau, kas tai, nei ka - todel buvau rami. bet dabar perskaicius visa tai blink.gif as juk noriu antro vaikelio unsure.gif tai nejaugi mano mazajai nebus nei metuku, kai mes su vyru turesim "daryti" antra vaikeli blink.gif
pradejau ir as bijoti sad.gif
Atsakyti
Man dare, lialia ant ranku ir pagerejo. Ir kitokiu operaciju turejau, cia jau daugiau pasinervavau, bet taip pat susitvarko viskas. Reikia tik pozityviai galvoti tokiose situacijose ir viskas vienaip ar kitaip issisprendzia. Dar laukia viena labai nemaloni procedura, bet vis atidelioju, reik pasiryzti.

Tiesiog sekmes mamukes. Ir stiprybes. Mano mamukui mazai sansu dave, o tpfu, tpfu, tpfu - 10 metu kartu, ir kad dar bent 50 Dievas duotu. Del vaiku ir stiprios valios daug kas gali ivykti.
Atsakyti
man dare gimdos kaklelio biopsija nieko baisaus gal tik siaip ima? man irgi profilaktiskai ziuri kiek zaizdeleje pasikeitimu. geriau viska issiaiskinti atlikti visus tyrimus
Atsakyti
QUOTE (miau @ 2004 10 06, 12:33)
Silvute, kaip laikaisi? Nagi, laukiam ziniu.

dekui uz rupesti, viskas baigesi gerai, reikia tik pabaigti gydyma. O pasiemusi savo kortele ir pamaciusi onkocitologinio tepinelio isvadas supratau gydytojos nerima - man itarinejo cin 2.
Atsakyti
CIN, kas tai?
Silvute, gerai kas gerai baigiasi.
Atsakyti
Praeitais metais dariau onkocitalogini tyrymą ,surado vėžinių lastelių,man jos išpjovė(ištyrė tą ką išpjovė vėžio nerasta)labai gražiai viskas užgijo.Vėl neseniai
padariau šitą tyrymą ir vėl yra pokeičiu,tai ką dabar kiekvienais metais reiks pjauti.
Gal kam panaši istorija,pasidalinkit.Man tas buvimas onkologiniam ,kad pasitikrint yra siaubingas ,gal ten kur privačiaigalima kur aparatūra yra.Onkologiniam nerealiai kiek žmoniu tokiu dalyku prisiklausai ,kad bloga pasidaro.

Kodėl atsinaujina lasteles ,ką daryti kad jų nebutu g.gif
Atsakyti