Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rico @ 2011 04 08, 09:22)

Alabama, tavojo nemaciau  unsure.gif

Ir aciu D. biggrin.gif

QUOTE(Burka @ 2011 04 08, 09:25)
lotuliukas.gif noretum,cia pas mane tokia puoseiva auga,kad i diena rubus ne kart pasikeicia doh.gif neisivaizduoju kas toliau bus tongue.gif kelnes cia treningines,na ir maikute ryski su graziu zuikiu,siuo metu megstamiausia maike tongue.gif

Aga, kaip girdeta biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Atnešu 5 ND WB Man vis nesiseka su juo, esu užstrigusi čia ilgam. Ilginu išlaikymą, tai lyg lyg ir į tą pusę, nes vis jūsų pavyzdukus pasižiūriu, palyginu. O jau natūraliam apšvietime tai tragedija, nieko nesigauna kaip turi būti. Ir tas lapas man keistos spalvos. Dar supratau, kad grynai baltų daiktų namuose neturiu, ir neturiu kur pastatyti fotografuoti, kad šviesa gerai kristų doh.gif Žodžiu, vienos bėdos su manim... laugh.gif Bent gal pirmas variantas į tą pusę, nes antras jaučiu visai ne.
Dirbtinis apšvietimas
user posted image

Natūralus apšvietimas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 04 08, 11:34)
Atnešu 5 ND WB

Manau, puikiai susidorojai mirksiukas.gif, tik prie dienos sviesos rankiniu blogai nustatyta balta spalva nes Auto geriau isejo nei rankinis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 08 balandžio 2011 - 09:39
Dienos šviesoj man labiausiai nesiseka. Kadrų pridaryta šimtais ir vis tiek AUTO geriau atrodo. Tas lapas gadina man gyvenimą laugh.gif Nervai nelaiko. laugh.gif
Tą baltą lapą kai fotografuoju tai jį reikia laikyti ten pat kur ir tas mano zuikis stovi? Vienodu atstumu, kad šviesa vienoda būtų?
Nes taip ir darau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dieter: 08 balandžio 2011 - 09:45
QUOTE(Burka @ 2011 04 08, 10:25)
lotuliukas.gif noretum,cia pas mane tokia puoseiva auga,kad i diena rubus ne kart pasikeicia doh.gif neisivaizduoju kas toliau bus tongue.gif kelnes cia treningines,na ir maikute ryski su graziu zuikiu,siuo metu megstamiausia maike tongue.gif

mergaites wub.gif

QUOTE(Dieter @ 2011 04 08, 10:34)
Labas rytas smile.gif

Atnešu 5 ND WB

prie dirbtinio uzskaitau, prie naturalaus sakyciau ne rolleyes.gif
Atsakyti
Labutis,
QUOTE(bizyte @ 2011 04 07, 20:35)
man antroji būtų labai liuks, jei ne pilkas jb g.gif kaip verti? g.gif ir dar man viršaus trūksta, bet šiaip faina, pirmoj kadravimas nelabai, kaip ir paskutinėj ax.gif

4u.gif

QUOTE(maija @ 2011 04 07, 21:37)
Man  graziausia antra foto, tik trupucio daugiau virsaus noretusi ir gal vos patamsinciau.

4u.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 04 08, 09:14)
ANtra visai smagi, bet vertimas i JB nepatinka... Papasakok, kaip darai.... Vaizdas toks, lyg koki HDR butum darius ir po to jb vertus, tokia tamsi aureole aplink mergaites rankas eina....

ačiū visoms už pastabas. Sistemos kaip verčiu į j/b neturiu blush2.gif Pirmiausia tvarkau RAW failą su PS. Pvz. exposure, brightness, contrast ir pan. Žodžiu pasirakinėju ten, o po to jau atsidarau tą RAW failą kaip normalų PS failą ir toliau "mūčiju" per "adjustment", va ten randu b/w ir tada verčiu.
Akasha aš net nežinau kas tas HDR yra blush2.gif einu googlint cool.gif
Ir dar kažkuri sakėt, kad vaikas liūdnom akim, tai užmeskit akį dar kartą į mano portretus, kur jūratike darė pagal Yvettės pamokas , taigi mano vaikas liūdnom akim ir yra, nieko nepadarysi wub.gif
QUOTE(Dieter @ 2011 04 08, 09:34)
Labas rytas smile.gif
Atnešu 5 ND WB 

pirmoji mano akim visai užskaitoma turėtų būt 4u.gif
antroj serijoj lyg ir pirmoji foto turėtų panašiausia į custom išeiti g.gif
Atsakyti
Einu toliau darbuotis smile.gif
Jei nieko nepavyks, sėdėsiu ir lauksiu kol saulė per langus švies, nes dabar per tamsu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2011 04 08, 11:42)
Dienos šviesoj man labiausiai nesiseka. Kadrų pridaryta šimtais ir vis tiek AUTO geriau atrodo. Tas lapas gadina man gyvenimą laugh.gif Nervai nelaiko. laugh.gif
Tą baltą lapą kai fotografuoju tai jį reikia laikyti ten pat kur ir tas mano zuikis stovi? Vienodu atstumu, kad šviesa vienoda būtų?
Nes taip ir darau.

Cia ne nuo balto lapo atstumo priklauso... Sviesa - taip, vienoda turi buti, nes jei keisi, keisis ir balta spalva. Manau, kad darai klaida fotiko nustatymuose.
Nezinau koks pas tave fotikas, bet WB nustatymas daromas:
Reikia nufotkinti balta lapa;
Tada per meniu "pasakyti" fotikui, kad va sis kadras (baltas lapas) yra balta spalva;
Ir tik tada, kai fotikui uzduodi ta balta spalva, fotkini ka reikia.
Jei fotkini prie dienos sviesos, balta spalva nustatai is naujo, o nenaudoji to balto lapo nustatymo, kur fotografavai prie dirbtines sviesos (gal dar tame klaida gali buti? g.gif )

Dar karta fotiko instrukcija perskaityk idemiai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 08 balandžio 2011 - 10:13
Fotkinu su Canon EOS 400D
O darau taip:
Pirmiausia nustatau WB custom, tada sufokusuoju į ką nors toje vietoje kur yra zuikis, tada laikau ten lapą ir jį nufotkinu. Tada einu į meniu, WB nustatau tą baltą lapą ir tada su Custom jau fotkinu zuikį.
Taip dariau ir dirbtinėj šviesoj, tai skirtumas labai matosi tarp Auto ir Custom. O natūraliam kiek esu bandžiusi vis tas pats išeina, Custom gaunasi pračiau už Auto.
Ir žinoma lapus fotkinu iš naujo prie skirtingo apšvietimo ir kai keičiu zuikio vietą kambaryje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dieter: 08 balandžio 2011 - 10:15
QUOTE(Dieter @ 2011 04 08, 11:13)
Fotkinu su Canon EOS 400D
O darau taip:
Pirmiausia nustatau WB custom, tada sufokusuoju į ką nors toje vietoje kur yra zuikis, tada laikau ten lapą ir jį nufotkinu. Tada einu į meniu, WB nustatau tą baltą lapą ir tada su Custom jau fotkinu zuikį.
Taip dariau ir dirbtinėj šviesoj, tai skirtumas labai matosi tarp Auto ir Custom. O natūraliam kiek esu bandžiusi vis tas pats išeina, Custom gaunasi pračiau už Auto.
Ir žinoma lapus fotkinu iš naujo prie skirtingo apšvietimo ir kai keičiu zuikio vietą kambaryje.

na as pamenu kai dariau, tai man sunkiai sekesi, nes baltas lapas pagaudavo sienu spalvos atspalvi, bet man prie dirbtinio apsvietimo, o Tau atvirksciai rolleyes.gif kiti balta lapa keicia kitu baltu daiktu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 04 07, 09:20)
Man rodos, kad ir pardej imdama visa rinkinuka gautum su nebloga nuolaida... kazkurioj internetinej pardej rinkinuka su nuolaida dalino...
As neparduosiu, nes cia toks dalykas, kad ir po laiko atsivertus gali kanors gero iskaityt smile.gif Kartais dar pavartau smile.gif

Aš kažkaip po truputį, po truputį nusipirksiu fotobibliotekėlę, tiesa turiu labai daug anglų kalba skaitmenoj, kadangi pirksiu e-book'ą, pravers man - žurnalų visokių, knygų (linkomanijoj yra). Galvoju, gal anglų k. tas kitas dalis paimti iš ebay, nors nežiūrėjau kiek kainuoja, bet įtariu pigiau g.gif Nes nemanau, kad ko nesuprasčiau... Bet labai fainas jo stilius, labai patinka man...

QUOTE(maija @ 2011 04 07, 09:55)
As cia jusu atsiliepimu prisiskaiciau apie tas knygas ir irgi uzsimaniau smile.gif Tai uzsisakiau FOTOFABRIKE  4u.gif
tfu doh.gif aš už vieną pusę kainos sumokėjau. Va tau ir mano nekantrybė suspindėjo biggrin.gif

QUOTE(dosa @ 2011 04 07, 12:00)
ka tik gavau reflektorius tuos, kur Rita Gude isgyre  biggrin.gif
Isskleidziau-oho kai didumo, bet tas tik pliusas manau, na nebent asistento prireiks kada wink.gif
Nesimuši? biggrin.gif Viskas ok? biggrin.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 04 07, 13:20)
na ateinu ir aš su koliažu.
Pavarei... Fantastika...

Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 04 08, 11:34)
na as pamenu kai dariau, tai man sunkiai sekesi, nes baltas lapas pagaudavo sienu spalvos atspalvi, bet man prie dirbtinio apsvietimo, o Tau atvirksciai rolleyes.gif kiti balta lapa keicia kitu baltu daiktu.  rolleyes.gif
Gal reiks tą lapą keisti kokia lygia matine vaza. g.gif Kad ir tų daiktų pas mane baltų nedaug. O šiaip zuikis labiau 'baige' spalvos nei baltos... g.gif Gal dar dėl to?
Atsakyti