Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 06, 21:03)
Nea, jokių galimybių moniką atskirai turėt,- neturim tam vietos namie..tik laptopą.. Jaučiu apsistosiu ties aplu, tik va dėl tų visų modelių tai jau sunkesnis reikalas..
O su kokiu Jūs dirbate?
Aš dabar turiu DELL Vostro 1310 gal trijų metų senumo, tai jau vos velkasi jis man kai PS įjungiu.. Kol jis man atidaro, kol uždaro, kol uzžsaugo kol pakeičia matmenis... Kai paskaičiuoju, kiek laiko prarandu vien seivindama ar atidarinėdama nuotraukas, susidaro ga nemažai...

Erse, berods Tu su apple? Ar lyg neseniai kažkokį pirkai?

pas mane Dell inspiron 1520, pirktas gal pries kokius 4m, bet veikia tai kuo puikiausiai su PS rolleyes.gif RAW kremta kaip saldainiukus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, oho jau nauja tema isibegejo smile.gif
Kiek permeciau akimis, tai Akasha tavo pirma tai man kazkas toookio wub.gif
Ir kaip tu graziai parasei apie juostinuka. Va kai rasei kad su skaitmena pyskini simtus kadru, o paskui negali issirinkt to vieno tikrai gero kadro-tai man lygiai tas pats....oi gundai tu su ta juosta... doh.gif Tiesa, o kaip visas reiklas vyksta? pati ryskini ta juosta paskui, ar kaip? g.gif
Ir tikrai, prisimenu tavo nuotraukas, kai skaitmena fotkinai dar-tai kaip kito zmogaus nuotraukos pas tave dabar smile.gif

Burkos koliazas idomus toks-mat patiko. Audiniai uz stiklo, o va jinai pasiuta sunknele siapus stiklo, tik princo nemananau ar reiktu ieskot batuose biggrin.gif

Kitoms nuotraukoms mergaites jau issake nuomones, su kuriom sutinku, tad nesikartosiu 4u.gif

Ai, apie laptpus-tao pas mane SONY VGN-kazkelintas. Tai turiu ir Lihtrooma, ir PS-raw failus kerta kaip reikalas, tiesa, noreciau istrizaines didesnes tik cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 06, 20:27)
Alkasha mergytės pirmoji fotkė būtų nereali  wub.gif  ech, kaip gaila, kad nefokuse sad.gif antrosios- veido išraiška nepatiko.. trečiojoj kliūna pasviręs petukas, ar ten pat suknytės apykalė pasmukus  g.gif  o apranga, spalvos, fonas- liuks, man patiko  thumbup.gif

smile.gif tuoj as tau atgal pametysiu wink.gif

Pirmoji, tai cia ne nefokusa... fokusas i gelyte, kaip ir buvo sumastyta.... Kur nefokuse nerodau smile.gif
Antrojoj, man veido israiska patinka, nes nesinori tureti visu su vienodai graziai besisypsancia.... Na tiesiog tokiu nuotrauku pas mus jau daug... O cia ji kitokia, susimascius, kazkuom nevisai patenkinta, bet tuo paciu ir kazkokia juokinga...
Trecioje, pasvires petukas, tai cia labai gerai ir norma, nu negi butu gerai jei visur vienodai tiesiai, kaip kareivukas sedetu... del apykakles pasmukusios is salies sutinku ir man paciai trukdo, kad viena rankovyte trumpa, tai ta besimatanti rankyte truputi atima demesio... smile.gif
Vat kaip as cia atmusineju kritika blush2.gif Nezinau ar gerai darau, tiesiog norisi padiskutuoti ir apsiginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2011 04 06, 20:25)
Ir kaip tu graziai parasei apie juostinuka. Va kai rasei kad su skaitmena pyskini simtus kadru, o paskui negali issirinkt to vieno tikrai gero kadro-tai man lygiai tas pats...

labatiena, ašen minutėlei cool.gif Susigundžiau, neištvėriau, nusipirkau knygą "Skaitmeninė fotografija 3" Kolbio, maniau gal Š tokios knygos, bet labai džiaugiuosi (43 Lt doh.gif )
Tai va, ten parašyta, kad iš 200 kadrų geriausiu atveju gali būti 2-3 geri kadrai ir tai paliudys bet koks profesionalas. Ir čia kalbam ne apie tuos, kurie pyškina kiekvieną pozą po 20 kartų...

Kiekvienam tokiam žaliam kaip aš rekomenduoju, o kaip daug kas paaiškėjo doh.gif Aiškiai tvarkingai parašyta - negaila nė vieno lito. Vienas dalykas beliko neaišku - ar į kurią pusę yra didesnis, o į kurią pusę yra mažesnis išlaikymas, bet čia gal namie pavyks išsiaiškinti laugh.gif Aišku, tos, kurios jos dirba bent kelis mėnesius, nieko naujo nesužinos, bet man tai super... Ir supratau kokio objektyvo reikia, o, kad to pilnakadrio visiškai nereikia, ir kad nereikia ant 1,4 fotkint, nebent laaabai retais atvejais ir t. t. ir t. t. Žodžiu, fainai biggrin.gif Studijos kaip reik, negaliu biggrin.gif

Na, lėksiu, negaliu Jūsų pažiūrėti, iki žuvelės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 06 balandžio 2011 - 20:33
QUOTE(green_tea @ 2011 04 06, 19:53)
O fotoalbumas tai cia kas? As esu foto knyga maketavusi. Bet su programa, kuri jau turi puslapiu 'paruostukes', ty pasiziuri kiek nuotrauku nori ant lapo deti ir isrerenki viena is paruostu. Tada i ji sukeli nuotraukas. Tai sitokiu budu gana lengva buvo  cool.gif

Na aš tai su PS dėlioju pati nuotraukas doh.gif tai biški yra kas veikt, nes renki foną, dėlioji, žodžiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 06, 19:30)
Tai va, ten parašyta, kad iš 200 kadrų geriausiu atveju gali būti 2-3 geri kadrai ir tai paliudys bet koks profesionalas. 

tai pilnai sutinku su tuom ir as
Tik va as pati kai fotkinu, nu tarkim mintyse galvoju va reik taip, dar taip nufotkint, zodziu pleskinu, nes zinau, kad istrinsiu negeras (o tu geru gal ir liks koks 20 is kuriu dar reik issirinkti "ta" kadra-kas man sunkiausia doh.gif ). Tai gal kai negaletum trinti belenkiek beveik identisku kadru labiau imtum galvot pries spausdamas mygtuka, nu nezinau ar supratai ka turejau omeny biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dosa: 06 balandžio 2011 - 20:37
QUOTE(dosa @ 2011 04 06, 21:25)
Sveikos, oho jau nauja tema isibegejo  smile.gif
Kiek permeciau akimis, tai Akasha tavo pirma tai man kazkas toookio wub.gif
Ir kaip tu graziai parasei apie juostinuka. Va kai rasei kad su skaitmena pyskini simtus kadru, o paskui negali issirinkt to vieno tikrai gero kadro-tai man lygiai tas pats....oi gundai tu su ta juosta...  doh.gif Tiesa, o kaip visas reiklas vyksta? pati ryskini ta juosta paskui, ar kaip?  g.gif
Ir tikrai, prisimenu tavo nuotraukas, kai skaitmena fotkinai dar-tai kaip kito zmogaus nuotraukos pas tave  dabar smile.gif

Negundau, tiesiog rasau, kaip jauciausi ir kaip dabar jauciuosi... bigsmile.gif
Reikalai, visi labai paprastai vyksta... Isfotkinu ir nesu i laboratorija ryskinti, nes su spalvota is tikro daugiau zaidimo nei su JB ir kaina nera tokia didele, kad verta butu terliotis ryskaluose... Juosteles ryskinimas 3LT, kai tuo tarpu JB ryskinimas 7 ar 8... taigi juodai balta labiau apsimoka namie ryskinti... Bet as kolkas dar nelabai noriu tuo uzsiimti tai ir JB juostu net neperku... O po to tik nusiskanuoju ir fsio...
Zinau, kad labai didelis skirtumas dabartiniu mano darbu ir senesniu... Tiesa paskius, neseniai perziurinejau as juos ir man jie visi tokie netikri... Net nelabai noriu i juos ziureti... Nezinau, gal cia man kolkas tik tokia euforija apemus nuo juostos, bet tikiuosi, kad ne... smile.gif
Atsakyti
Vannila, kokios akyssss smile.gif))

Gotte, nuotrauka kaip nuotrauka, viskas normaliai.

airv, o man labai labai patiko. kažkas naujo.

Papildyta:
Akashos išgirtosios nematau taip greitai, matyt nelemta (gal ir gerai, retai patinka juostinukės spalvotos, nu nebent Aksha fotografuoja, čia gi kas be ko biggrin.gif ), bet nekantraudama pažiūrėsiu kitą dieną bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 04 06, 20:30)
smile.gif tuoj as tau atgal pametysiu wink.gif

Pirmoji, tai cia ne nefokusa... fokusas i gelyte, kaip ir buvo sumastyta.... Kur nefokuse nerodau smile.gif
Antrojoj, man veido israiska patinka, nes nesinori tureti visu su vienodai graziai besisypsancia.... Na tiesiog tokiu nuotrauku pas mus jau daug... O cia ji kitokia, susimascius, kazkuom nevisai patenkinta, bet tuo paciu ir kazkokia juokinga...
Trecioje, pasvires petukas, tai cia labai gerai ir norma, nu negi butu gerai jei visur vienodai tiesiai, kaip kareivukas sedetu... del apykakles pasmukusios is salies sutinku ir man paciai trukdo, kad viena rankovyte trumpa, tai ta besimatanti rankyte truputi atima demesio... smile.gif
Vat kaip as cia atmusineju kritika  blush2.gif  Nezinau ar gerai darau, tiesiog norisi padiskutuoti ir apsiginti smile.gif

dėl pirmosios- na ryškumo, aštrumo vistiek trūksta, man atrodo, kad fokusas gerokai nuo gelės nušokęs, kažkur į plaukų karčiukus, ten tyškiausia zona , na bet ne gelė tikrai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 06, 21:30)
labatiena, ašen minutėlei  cool.gif  Susigundžiau, neištvėriau, nusipirkau knygą "Skaitmeninė fotografija 3" Kolbio, maniau gal Š tokios knygos, bet labai džiaugiuosi (43 Lt  doh.gif )
Tai va, ten parašyta, kad iš 200 kadrų geriausiu atveju gali būti 2-3 geri kadrai ir tai paliudys bet koks profesionalas.  Ir čia kalbam ne apie tuos, kurie pyškina kiekvieną pozą po 20 kartų...

Kelbio knygos yra geris, kai tik pradejau dometis fotografija, sugrauziau pirmas dvi, o veliau ir treciaja dali... Jis labai graziai ir tiksliai viska apraso... Del kadru skaiciaus, tai drysciau truputi kitaip issireiksti... Tie du trys geri kadrai pas profesionalus(apie kuriuos jis raso) bus tobuli kadrai, o ne tai kad tiesiog geri, teisingai sufokusuoti ar dar kazkas... Jie bus tikrai nepriekaistingi darbai....
Zinoma, kad turint skaitmena, nera ko taupyti ir neverta, bet pamastyti pries spaudziant mygtuka vistiek reikia wink.gif

QUOTE(dosa @ 2011 04 06, 21:36)
tai pilnai sutinku su tuom ir as
Tik va as pati kai fotkinu, nu tarkim mintyse galvoju va reik taip, dar taip nufotkint, zodziu pleskinu, nes zinau, kad istrinsiu negeras (o tu geru gal ir liks koks 20 is kuriu dar reik issirinkti "ta" kadra-kas man sunkiausia doh.gif ). Tai gal kai negaletum trinti belenkiek beveik identisku kadru labiau imtum  galvot pries spausdamas mygtuka, nu nezinau ar supratai ka turejau omeny  biggrin.gif

Labai teisingai mastai... Manau labai uzsispiriant ir su skaitmena to galima ismokti, tik uzsispyrimo reikia... Man taip nepavuko... blush2.gif Beje kaikurie ant skaitmenos ekranelio specialiai klijuoja koki lapuka ar kanors uzkisa, kad negaletu perziuret kadru, po kiekvieno ar keliu paspaudimu... Taip atseit irgi lavina savo mastyma ir mokymasi... Nezinau ar gerai veikia, nes pati neisbandziau... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 06 balandžio 2011 - 20:48
Mergaitės, daug kabančių matau biggrin.gif , tai nieks daugiau nenori pažaist?
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 04 06, 16:33)
Aš kritikos noriu smile.gif Jei nesunku...  blush2.gif  Problematiška nuotrauka. Nesu tikra dėl rakurso, dėmesio  blush2.gif
Iš serijos "ieškau naujų kampų" smile.gif

na man ir patinka ir ne, kaip daugelis rašes lyg gruboka kaip kūdikio nuotraukai, bet paskui pagalvojau gal vertimas į jb toks, gal labiau apdirbimas trugdo,na čia tik mano pamastymai ax.gif

QUOTE(gotte @ 2011 04 06, 16:42)

Aš šiandien bandžiausi 50-tuką, dariau auto, kol kas sunkiai su fokusu doh.gif  unsure.gif . Atnešu vieną šiaip sau, ne kritikai (bus į šeimos albumą), pati negaliu atsistebėti, koks pilvūzas  doh.gif

graži nėštuke

QUOTE(Vanillla @ 2011 04 06, 17:59)
as irgi noriu jusu patarimu. Man grazu, o MB sako, kad galva kaip prilipdyta biggrin.gif

aš su tavo vyru vienos nuomones, man nea schmoll.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 06, 20:03)

Erse, berods Tu su apple? Ar lyg neseniai kažkokį pirkai?

aš apple naudoju, kalėdu senis pakeitė sena į naują smile.gif)) bet aš dar ir papildoma monika turiu, nes prie 13 moniko vistiek ne darbas, o 15 tai ir kaina didesnė bet dydžio vistiek neužteks normaliam darbui, čia mano nuomonė smile.gif))

frederica aš gal norėčiau dar prisijungti, iki kada foto siūsti gal suspėčiau ka suregsti
Atsakyti