Įkraunama...
Įkraunama...

MRU neakivaizdininkės TEISININKĖS

Merginos kas nepildete prasau uzpildykite apklausele, 11 klausimeliu tik mirksiukas.gif wub.gif
apklausele
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 26, 18:51)
> o uz visus kolegijos dalykus, kuriu neuzskaito universitetats- reikia papildomai susimoket? (ta prasme uz tas busimas skolas?)

>> ir ka merginos zinote apie nuotolines studijas, kuo jos ten skiriasi?

>>> nuvykus susirenki studentu numeriukus (kurie ruosiasi lankyti) ir is ju gauni visus reikalingus konspektus...

> Susimokėti papildomai reikia tik už dalykų įskaitymą. Ten paskaičiuoja kiek kreditų įskaito ir kažkiek reikia susimokėti, maždaug apie 70/90Lt svyruoja. O dalykai kurių neužskaito yra skirtuminiai, juos laikai nemokamai, tik jei jau neišlaikai, tada jau už skolą reikia susimokėti 4u.gif
p.s. pasidomėk, pasikeitė skolų laikymo ir mokėjimo tvarka. Mums dabar buvo nustatytas fiksuotas mokestis, o nuo kitų metų jau bus už kreditus mokama 4u.gif

>> nelabai tuo domėjausi, bet man rodos mamaEgle taip studijuoja, gal galėtų tau išsamiau papasakoti g.gif

>>> ir dar laaabai daug SM mergaitės viena kitai padeda wub.gif
Papildyta:
QUOTE(saliutas @ 2011 04 26, 21:36)
Merginos kas nepildete prasau uzpildykite apklausele, 11 klausimeliu tik  mirksiukas.gif  wub.gif
apklausele

užpildžiau dar kartą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Izidė_: 27 balandžio 2011 - 07:13
QUOTE(saliutas @ 2011 04 26, 20:36)
Merginos kas nepildete prasau uzpildykite apklausele, 11 klausimeliu tik  mirksiukas.gif  wub.gif
apklausele

užpildžiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FenG @ 2011 04 25, 20:33)
Todel imsiu taip atvirai ir paklausiu kaip su tom neakivaizdinem studijom-ju lankymu? Ar jau visos saziningai tada kada reikia bunate ir tt. Mano antros puses darbo specifika tokia, kad budejimai, komandiruotes ir tt, mociutes toli.
Matyt parasiau cia tikedamasi Jusu palaikymo ir paskatinimo:D, kad viska spejate, sugebate ir tikrai pavyks iveikti si issuki.

jeigu yra pilnai paruošta programa pagal norimą specialybę, galima nuotoliniu būdu mokytis 4u.gif

QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 26, 17:51)
ir ka merginos zinote apie nuotolines studijas, kuo jos ten skiriasi?
http://www.mruni.eu/...ems_studijuoti/

Nuotolinės kažkas tokio kaip neakivaizdinės, mokaisi pats. Nėra įžanginių sesijų, visą medžiagą duoda internetu, moodlej aplinkoj (internetu) vyksta konsultacijos, tarpiniai atsiskaitymai, įkeliami rašto darbai. Egzaminai būna paskirti sausio arba birželio mėn., tačiau galima su dėstytojais tartis individualiai ir laikyti sau patogiu laiku. Taip pat pasirenkamas mokymosi tempas: per vieną semestrą mokomasi tiek dalykų, kiek pasirenki pats. Taip bakalaurą galima gauti per kokius 3 metus arba ir 10 metų mokytis.... 4u.gif Kas dar? Geriau klauskite, bus lengviau atsakyti smile.gif
Atsakyti
Aciu merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2011 04 27, 11:00)
jeigu yra pilnai paruošta programa pagal norimą specialybę, galima nuotoliniu būdu mokytis  4u.gif
Nuotolinės kažkas tokio kaip neakivaizdinės, mokaisi pats. Nėra įžanginių sesijų, visą medžiagą duoda internetu, moodlej aplinkoj (internetu) vyksta konsultacijos, tarpiniai atsiskaitymai, įkeliami rašto darbai. Egzaminai būna paskirti sausio arba birželio mėn., tačiau galima su dėstytojais tartis individualiai ir laikyti sau patogiu laiku. Taip pat pasirenkamas mokymosi tempas: per vieną semestrą mokomasi tiek dalykų, kiek pasirenki pats. Taip bakalaurą galima gauti per kokius 3 metus arba ir 10 metų mokytis....  4u.gif Kas dar? Geriau klauskite, bus lengviau atsakyti smile.gif

ka turejote omeny bakalaura per 3 metus? (cia is 4 reikiamu metu, ar po kolegijos vietoj 2 issitesia i 3 metus?)
o kaip kainos? tos pacios kaip neakivaizdiniu?
dar toks klausimas: ar galutiniai diplomai kazkuo skiriasi - turiu omeny, neakivaizdininku magistra, nuotolininku ir tu magistrantu, kurie be bakalauro igijo?
Atsakyti
Sveikos, gal turite Europos sąjungos teisės konspektus? Ir gal ką girdėjote apie dėst. Ravluševičių?
Mano paštas egle108@gmail.com
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 28, 07:51)
ka turejote omeny bakalaura per 3 metus? (cia is 4 reikiamu metu, ar po kolegijos vietoj 2 issitesia i 3 metus?)
o kaip kainos? tos pacios kaip neakivaizdiniu?
dar toks klausimas: ar galutiniai diplomai kazkuo skiriasi - turiu omeny, neakivaizdininku magistra, nuotolininku ir tu magistrantu, kurie be bakalauro igijo?

Čia pilnai bakalauras, nuo pradžios (pvz. su vidurinės atestatu). Pagal mokymosi programą renkatės dalykus ir kaupiate kreditus. Jei yra laiko, pinigų ir pasiryžimo galite per semestrą ir 10 dalykų pasirinkti, o galite 2-3. Surinkus reikiamą skaičių, rašot prašymą ir perveda į dienines, neakivaizdines ar vakarines studijas ir valstybinius laikot su jais (kol kas ir kursinį bei praktiką). Diplomą gausite tokį patį kaip ir kiti studentai. Kaina šį semestrą buvo 91 litas už kreditą. Nežinau kiek moka neakivaizdininkai, gal jie pasakys.
Atsakyti
Sveikutes, kiek prirasiusios, atostogauti jau nuo mokslu reikia tongue.gif
As jau nervuojuosi pries valstybinius.
O dabar i tema: apie nuotolines-nezinau nieko, o kas liecia mokesti uz kolegijos iskaitymus, jau tvarka pasikeite, nereikia moketi thumbup.gif
Kai stojau, rudeni metodininke visiems pasake, kas buvo gera atmintim-tik uzskaite, nuejo pas metodininke ir susimokejo, o as maniau, kad metodininke kiekvienam asmeniskai primins, kiek kam moketi, prie pora menesiu prisiminiau, parasiau metodininkei, o ji parase, kad nebereikia moketi, tai vadinasi liko tie isdurti, kurie saziningai is karto paprae kvitu ir susimokejo, kai kas ir po 200 lt blush2.gif
Atsakyti
Sveiki visi, gal yra teke susidurti su sia Tarptautines teises uzduotim? Gal galetumete pasidalinti informacija kaip mazdaug atsakyti, buciau labai dekinga. Aciu smile.gif

1. Tarp Indijos ir Pakistano nuo senų laikų tvyro įtampa, kartas nuo karto perauganti į pasienio incidentus šalia Kašmyro. Indija neretai protestuoja dėl Pakistano veiksmų, kuriais neva remiamas Kašmyro separatistinis judėjimas Al Faran. Nepaisant to, abi valstybės palaiko diplomatinius santykius ir turi savo ambasadas: Pakistanas – Naujajame Delyje, Indija – Islamabade. 1969 m. Indija su Pakistanu sudarė dvišalę sutartį dėl tarpusavio diplomatinių santykių, kurioje be kitų normų, kurios didžiąja dalimi atitinka 1963 m. Vienos konvencijos „Dėl diplomatinių santykių“ normas, numatė, kad:
„diplomatinės atstovybės patalpos yra neliečiamos. Priimančiosios valstybės pareigūnai į diplomatinę atstovybę gali patekti tik gavę sutikimą“.
2. 1999 m. sausio 13 d. Indijoje buvo įvykdytas teroro aktas, už kurį atsakomybę prisiėmė Al Faran separatistinis judėjimas. Teroro akto metu žuvo 190 Indijos ir užsienio piliečių. Indijos žvalgybos duomenimis, teroro aktą suorganizavo Muhamedas al Adsani, kuris, tais pačiais duomenimis, 1999 m. sausio 15 d. pastebėtas prie Pakistano diplomatinės atstovybės Naujajame Delyje, kai kuriais nepatvirtintais duomenimis, jis buvo įėjęs į šią atstovybę ir tikriausiai joje slepiasi.
3. Indijos policija susisiekia su Pakistano diplomatine atstovybe ir paprašo sutikimo apieškoti atstovybės patalpas, tačiau kadangi pats Pakistano diplomatas išvykęs dalyvauti vietos pakistaniečių organizuotame renginyje, į skambutį atsako atašė. Po trumpo pokalbio atašė pasako: „atvykite“.
4. Indijos policija diplomatinėje atstovybėje padaro kratą, randa ieškomą separatistą ir perduoda jį teismui. Kitą dieną Pakistanas pareiškią protestą dėl tokių Indijos policijos veiksmų. Tuo pasipiktinę ir Pakistano piliečiai: studentų organizacija tą pačią dieną suorganizuoja piketą prie Indijos ambasados, kuris perauga į nekontroliuojamas riaušes, kurių metu studentai įsiveržia į Indijos ambasados patalpas bei paima įkaitais tuo metu ten buvusius 10 Indijos diplomatų.
5. Kitą dieną po šių įvykių spauda praneša, kad Pakistano prezidentas Mušarafas, paklaustas, kokių veiksmų žada imtis Pakistano vyriausybė dėl įkaitų krizės Indijos ambasadoje, pasako – „Įkaitų krizė yra Pakistano tautos noru Pakistano vykdomos represalijos prieš Indijos neteisėtus veiksmus Pakistano atstovybėje Naujajame Delyje“. Indija atsikerta, kad policijos veiksmai buvo teisėti, nes buvo gautas sutikimas, kaip to ir reikalauja 1969 m. šalių sudaryta dvišalė sutartis dėl diplomatinių santykių.
Indijos ir Pakistano atžvilgiu Vienos konvencija „Dėl diplomatinių santykių“ įsigaliojo 1986 m. Jos taip pat yra JTO narės ir dalyvauja Vienos konvencijoje „Dėl tarptautinių sutarčių teisės“ (1969 m.).
Užduotys (atsakymus būtina argumentuoti konkrečiomis tarptautinėmis teisės normomis ir šaltiniais, t.y. kokia konvencija ar kitas dokumentas numato atitinkamą reguliavimą):
1. Ar Indijos policija įvykdė tarptautinės teisės pažeidimą atlikdama kratą Pakistano ambasadoje?
2. Kurią tarptautinę sutartį reikia taikyti pateiktoje situacijoje: Vienos konvenciją „Dėl diplomatinių santykių“ ar Indijos su Pakistanu sudarytą dvišalę sutartį dėl tarpusavio diplomatinių santykių?
3. Ar studentų veiksmai Indijos atstovybės atžvilgiu gali būti priskiriami Pakistanui ir ar jais pažeidžiami Pakistano tarptautiniai įsipareigojimai?
4. Ar Pakistano prezidento atsakymas yra pagrįstas tarptautinės teisės normomis?


Atsakyti
QUOTE(brave @ 2011 04 28, 16:23)
Gal galetumete pasidalinti informacija kaip mazdaug atsakyti, buciau labai dekinga.

o nenori pirma pasiskaityti uždavinio sprendimo gaires, kurios yra katedros puslapyje, pastudijuoti literatūrą šia tema (Vadapalo knygą pvz.), pabandyti paspręsti, o tada jau klausti jei dar bus kas nors neaišku 4u.gif aš čia nepiktai rolleyes.gif

Atsakyti
As ne is MRU blush2.gif , grupem darom ir sito nepadarom doh.gif , tai sakau kad greiciau butu gal kas padetu.
Atsakyti