Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-13

QUOTE(RiMami @ 2011 04 20, 18:48)
Sviestą sutarkuok su burokine tarka,  po to sviestą kartu su miltais dar pakapok su ilgu peiliu, iki smulkių trupinukų mirksiukas.gif


O kazin iseitu visa kiekki iskart susitarkuoti sviesto, suberti miltus g.gif turbut nelabai g.gif reikia dalimis daryti g.gif as isivaizduoju ta tesla turi buti sudaryta is mazu mazu gumbuku ar ne? g.gif ar vientisa turi gautis? ir dar klausimukas ar galiu lakstus issikepti penktadieni, o susitepti sestadieni? g.gif aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 20, 19:43)
O kazin iseitu visa kiekki iskart susitarkuoti sviesto, suberti miltus  g.gif  turbut nelabai  g.gif  reikia dalimis daryti  g.gif  as isivaizduoju ta tesla turi buti sudaryta is mazu mazu gumbuku ar ne?  g.gif ar vientisa turi gautis? ir dar klausimukas ar galiu lakstus issikepti penktadieni, o susitepti sestadieni?  g.gif  aciu labai  4u.gif


Na ten proporcijos labai dideliam tortui duotos, aš dariau iš 0,5 normos ax.gif taip susitarkuokit iškarto visą sviestą, suberkit miltus, pradėkit kapot ir jei matysit, kad jums tai sunkoka - tiesiog padalinkit viską pusiau ir kapokit per du kartus, aš tam naudoju labai ilgą platų peilį mirksiukas.gif taip teisingai galvojat - sukapot reikia pasistengt iki įmanomai smulkesnių trupinukų (gumbuliukų kaip jūs sakot lotuliukas.gif ), tik paskui sudedami likę produktai ir tuomet užminkoma vientisa tešla ax.gif Napoleono lakštus galit kept kad ir rytoj - jie tikrai gali pastovėt iki šeštadienio mirksiukas.gif

QUOTE(zibute77 @ 2011 04 20, 18:57)
niekas taip ir nepasidalins su manimi, gaila, eina ieskoti pati. dekui ir uz tiek


na gal ateis kuri mergaitė žinanti tokių receptų ir patars, aš tik sviestinius-kavos pertepimus darau, todėl nieko neatsakiau... nenukabinkit nosies taip jau iš kart lotuliukas.gif
Atsakyti
as irgi tik sviestiniu kavos tortus zinau. bet pvz turtingo kavos torto vienas kremas yra be sviesto,tai cia galima kazka paimprovizuoti su juo ax.gif
Atsakyti
dekui vistiek, negaliu deti sviestinio pertepimo, nes nenori, tai tame ir problemele. reiks dar pasidairyti po interneto platybes, turiu dar siek tiek laiko.
o nosies nenukabinu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2011 04 20, 22:30)
Na ten proporcijos labai dideliam tortui duotos, aš dariau iš 0,5 normos  ax.gif taip susitarkuokit iškarto visą sviestą, suberkit miltus, pradėkit kapot ir jei matysit, kad jums tai sunkoka - tiesiog padalinkit viską pusiau ir kapokit per du kartus, aš tam naudoju labai ilgą platų peilį mirksiukas.gif taip teisingai galvojat - sukapot reikia pasistengt iki įmanomai smulkesnių trupinukų (gumbuliukų kaip jūs sakot  lotuliukas.gif ), tik paskui sudedami likę produktai ir tuomet užminkoma vientisa tešla  ax.gif Napoleono lakštus galit kept kad ir rytoj - jie tikrai gali pastovėt iki šeštadienio  mirksiukas.gif
na gal ateis kuri mergaitė žinanti tokių receptų ir patars, aš tik sviestinius-kavos pertepimus darau, todėl nieko neatsakiau... nenukabinkit nosies taip jau iš kart  lotuliukas.gif


Aciu labai uz atsakymus 4u.gif Ir dar klausimukas kokio storio tuos lakstus kocioti? g.gif mazdaug kiek cm turi buti lakstas vienas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 04 20, 18:57)
niekas taip ir nepasidalins su manimi, gaila, eina ieskoti pati. dekui ir uz tiek

nežinau ar padėsiu , bet man labai patiko šitie pertepimai
čia iš daividijos kalifornijos
Kremui:
10 kiausiniu tryniu,
1 stikline cukraus,
2v.s. miltu,
150ml pieno,
150g sviesto,
1 indelis(250g) mascarpones surio.
Trynius isplakti su cukrumi,supilti piena ir miltus,gerai ismaisyti.Krema uzvirti ir ant letos ugnies maisant(geriausia sluotele),kaitinti,kol sutirstes.Pilnai atsaldyti.
Sudeti minksta kambario temp sviesta ir mascarpones suri.Mikseriu isplakti.

tikrai nuostabaus skonio kremas gaunas , nesijaučia to sviesto visiškai , net nesuprasi iš ko jis padarytas , dar jei įpilt romo kvapų ir įdėt truputį razinų , bent mano skoniui būtų tobula wub.gif , aš kai dariau tai ananasinių įdėjau irgi neblogai


čia iš asseni daugiasluoksnio šokoladinio , tik norma labai dideliam tortui , ir gi bandžiau tik gal aš truputį mažinčiau miltų ir dauginčiau šokolado , nes gavos toks tirštokas


Sokoladinis kremas:
0,9 l. pienos
250 gr. cukraus
100 gr. nesaldzios kakavos miltu
80 gr. miltu
40 gr. krakmolo
100 gr. juodo sokolado
Visus sausus produktus (be sokolado) sumaisyti. Uzvirinti piena, plona srovele supilti i sausa misini, gerai ismaisyti, pastatyuti ant mazos ugnies ir virti kol sutirsties, apie 15-20 min. Nuimti nuo ugnies, sudeti sokolada, ismaisyti ir leisti kremui pilnai atvesti. Kremo konsistencija t.b. stand


šiaip abu pasigamina labai paprastai ir tikrai verti dėmesio wub.gif , tik prie jų gal labiau tiktų biskvitai su kakava arba šokoladu , nu gal ir su rududu


Atsakyti
Sveikos. Norejau paklausti tu, kurios dare snikersa ir puose ji dengimo mase: ta karamelini ganasa tada ant virsaus vistiek tepat? tai tada nebereikia aptept torto kokiu kremu? Ar ta sluoksni tada pertepat biskvita ir tada aptepat torta ir dengiat? Nu gal supratot ka cia parasiau blush2.gif
Atsakyti
galvoju,turetu buti dar vienas receptas Snikeris be karamelinio ganaso-nes jau ne viena "pagaunu"kalbant apie ganasa,jis visai nebutinas,tik pries dengiant reikia aptepti sviestiniu kremuku(net nzn,ar ganasa galima priskirti prie sviestiniu g.gif cia BOSIU reiketu klausti)
Atsakyti
[quote=linette,2011 04 21, 08:33]
nežinau ar padėsiu , bet man labai patiko šitie pertepimai
čia iš daividijos kalifornijos
Kremui:
10 kiausiniu tryniu,
1 stikline cukraus,
2v.s. miltu,
150ml pieno,
150g sviesto,
1 indelis(250g) mascarpones surio.
Trynius isplakti su cukrumi,supilti piena ir miltus,gerai ismaisyti.Krema uzvirti ir ant letos ugnies maisant(geriausia sluotele),kaitinti,kol sutirstes.Pilnai atsaldyti.
Sudeti minksta kambario temp sviesta ir mascarpones suri.Mikseriu isplakti.

tikrai nuostabaus skonio kremas gaunas , nesijaučia to sviesto visiškai , net nesuprasi iš ko jis padarytas , dar jei įpilt romo kvapų ir įdėt truputį razinų , bent mano skoniui būtų tobula wub.gif

Sita dariau, fantastika, dieviskas skonis wub.gif dar priderinti koki gera biskvita, ir tortas butu thumbup.gif
Atsakyti
ganaso nebereikia.aptepi torta sviestiniu ir dengi mase mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 04 21, 10:08)
ganaso nebereikia.aptepi torta sviestiniu ir dengi mase  mirksiukas.gif

Aisku. aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif vakar vakare sutepiau Juodaji miska, ruosemes valgyti rytoj, bet siandiena galvoju ar jis isstovetu iki sekmadienio? Ar jau per daug? Ar neisstovetu? skonis pakistu? Labai lauksiu patarimu, beje i grietinele dar dejau ricotos suri 4u.gif
Atsakyti