a ko Jūs taip piktai viską priimate aš nesuprantu čia tas pyktis užkrečiamas ar kaip nu man nelimpa, nors ką, patariau, naudokitės į sveikatą, o jei netiko tonas, tai persiprašau
Aš šioje temoje pradėjau lankytis tik visai neseniai. Ir man kiekvienas merginų komentaras apie tortus yra aukso vertės. Tikrai, galėjo netrinti cipciuko temos, nes visgi daug vertingų patarimų buvo.
Rimami, aciu kad neatsisakei, o vis dėl to nori padėt mums, pradedanciosioms
Gal kada ir as improvizuosiu, bet dabar, kai esu iškepusi viso labo tik 5 tortus , noriu kepti tiksliai pagal recepta.
Rimami, aciu kad neatsisakei, o vis dėl to nori padėt mums, pradedanciosioms
QUOTE(Olesta @ 2011 05 18, 15:42)
tame persikiniame baltas biskvitas, grietinėlė ir persikai papjaustyti, sulaistyta persikų sultimis, vot ir vsio, visas persikinis, gudraukit gi moteros dar galite persikinės desertinės varškės dėti į grietinėlę plaktą, dar galite persikinės želėį į vieną sluoksnį įdėti, prašau jau trys skirtingi tortai, gi kurkit savo receptus, pagal savo receptorius, nebūtina aklai kopijuoti forume esančius
Gal kada ir as improvizuosiu, bet dabar, kai esu iškepusi viso labo tik 5 tortus , noriu kepti tiksliai pagal recepta.
Sveikos. O man dabar čia maloniau
Merginos, kaip Jus manote, ar labai nukentetu "Žozefinos"skonis, jei aš vietoj rudojo stambiakristalio cukraus ( jis man sunkiai tirpo, bet labai gero skonio) http://www.dansukker...lis_cukrus.aspx į tortą dėčiau Cukranendrių cukrus http://www.dansukker...3_cukrus-1.aspx . Ar šitas turi tokį karameles skoni
Merginos, kaip Jus manote, ar labai nukentetu "Žozefinos"skonis, jei aš vietoj rudojo stambiakristalio cukraus ( jis man sunkiai tirpo, bet labai gero skonio) http://www.dansukker...lis_cukrus.aspx į tortą dėčiau Cukranendrių cukrus http://www.dansukker...3_cukrus-1.aspx . Ar šitas turi tokį karameles skoni
QUOTE(Bijuna @ 2011 05 19, 09:42)
Sveikos. O man dabar čia maloniau
Merginos, kaip Jus manote, ar labai nukentetu "Žozefinos"skonis, jei aš vietoj rudojo stambiakristalio cukraus ( jis man sunkiai tirpo, bet labai gero skonio) http://www.dansukker...lis_cukrus.aspx į tortą dėčiau Cukranendrių cukrus http://www.dansukker...3_cukrus-1.aspx . Ar šitas turi tokį karameles skoni
Merginos, kaip Jus manote, ar labai nukentetu "Žozefinos"skonis, jei aš vietoj rudojo stambiakristalio cukraus ( jis man sunkiai tirpo, bet labai gero skonio) http://www.dansukker...lis_cukrus.aspx į tortą dėčiau Cukranendrių cukrus http://www.dansukker...3_cukrus-1.aspx . Ar šitas turi tokį karameles skoni
Bent as tai dedu ta kur susmulkintas.Man praktiskai skonis nesiskiria ju.
QUOTE(Bijuna @ 2011 05 19, 09:42)
Merginos, kaip Jus manote, ar labai nukentetu "Žozefinos"skonis, jei aš vietoj rudojo stambiakristalio cukraus į tortą dėčiau Cukranendrių cukru
as dabar si torta visada kepu su paprastu cukrumi-man laaabai skanu atsiradus progai,isbandykite kada ir sitaip
O gal kuri turite "Jaunystes" torto receptuka issisaugojus?
QUOTE(Rasskee @ 2011 05 19, 10:37)
O gal kuri turite "Jaunystes" torto receptuka issisaugojus?
Recepta man parase viena mano receptu skaitytoja Milda. Sake, kad be galo skanus tortas. Pati dar nebandziau, bet galiu pasidalint receptuku:
Tortas "Jaunystė"
250 g miltinio cukraus,
250 g cukraus,
80 g kvietinių miltų,
8 kiaušinių baltymai,
...400 g riešutų.
Kremui:
250 g miltinio cukraus,
250 g sviesto,
150 g razinų,
100 g susmulkintų šokoladinių saldainių arba šokolado gabaliukų,
1 šaukštas konjako,
truputi vanilinio cukraus ir citrinos rūgšties
Gaminimas
Riešutus pakepinti ir sukapoti. Persijoti miltus.
Riešutus sumaišyti su miltiniu cukrumi ir miltais. Išplakti baltymus. Į plakamus baltymus, kai jie pradeda putoti, mažomis porcijomis suberti visą cukrų, ir riešutų, miltinio cukraus ir miltų masę. Viską lėtai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo spausti tešlą (3 lakštus). Kepti 100 - 120 C temperatūroje 1,5 - 2 val. Lakštus pertepti išplaktu miltinio cukraus ir sviesto kremu paskanintu razinomis ir prieskoniais.
Papuošti šokoladu ar beze kremu.
Nova, aciu labai
Bet tik idomus pertepimas cia... Nes kiek pamenu, tai buna toks panasus i zefyrini toks man regis is baltymines mases pertepimas, nzn
Bet tik idomus pertepimas cia... Nes kiek pamenu, tai buna toks panasus i zefyrini toks man regis is baltymines mases pertepimas, nzn
O gal cia butu panasesnis i tikraji Jaunystes torta? Radau 4 temoj recpetuka ikelta Lion. Gal kuri kepe pagal ji, pasidalinkit patirtim
Jaunyste
Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:
250g miltinio cukraus
250g cukraus (kepiniams visad naudoju tik smulkų cukrų)
80g kvietiniu miltų
8 kiaušinių baltymų
400g riešutų
Visų pirma pakepiname riešutus, nulupame nuo jų odelę ir sukapojame
Toliau sumaišome riešutus su išsijotais miltais bei miltiniu cukrumi
Plakame baltymus. Plakant (kai jau baltymai pradeda putoti), po truputį beriamas cukrus. Baltymų masė išplakta bus tada, kai apvertus dubenį, iš jo neiškris niekas. Beje, dubuo kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir jokiu būdu neriebus
Labai atsargiai maisant, suberti riešutų-miltinio cukraus-miltų masę. Viską lėtai ir labai atsargiai išmaišyti.
Imame skardas ir kepimo popierių, ant kurio pasibraižome apskritimus (galima aišku ir kitas formas - čia jau pagal pageidavimą)
Na ir dedame gautą masę
Kepame, o tiksliau džioviname, 100-1200C orkaitėje apie 1,5-2 valandas
Po kelių valandų, lakstai jau paruosti. Nuimame nuo jų popierių ir ataušiname
Ruošiame zefyrinį kremą
Jums reikės:
40g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65g)
280g cukraus (naudoti TIK smulkų, kitaip gausis pornografija, tiksliau nesigaus)
114g razinų
182g marmelado
2g citrinos rūgštelės
12g želatinos
50g vandens (maždaug 7-8v.šaukštai)
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.
*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių (tiesiogiai ant baltymų ni ni). Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai isplakti...
Jaunyste
Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:
250g miltinio cukraus
250g cukraus (kepiniams visad naudoju tik smulkų cukrų)
80g kvietiniu miltų
8 kiaušinių baltymų
400g riešutų
Visų pirma pakepiname riešutus, nulupame nuo jų odelę ir sukapojame
Toliau sumaišome riešutus su išsijotais miltais bei miltiniu cukrumi
Plakame baltymus. Plakant (kai jau baltymai pradeda putoti), po truputį beriamas cukrus. Baltymų masė išplakta bus tada, kai apvertus dubenį, iš jo neiškris niekas. Beje, dubuo kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir jokiu būdu neriebus
Labai atsargiai maisant, suberti riešutų-miltinio cukraus-miltų masę. Viską lėtai ir labai atsargiai išmaišyti.
Imame skardas ir kepimo popierių, ant kurio pasibraižome apskritimus (galima aišku ir kitas formas - čia jau pagal pageidavimą)
Na ir dedame gautą masę
Kepame, o tiksliau džioviname, 100-1200C orkaitėje apie 1,5-2 valandas
Po kelių valandų, lakstai jau paruosti. Nuimame nuo jų popierių ir ataušiname
Ruošiame zefyrinį kremą
Jums reikės:
40g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65g)
280g cukraus (naudoti TIK smulkų, kitaip gausis pornografija, tiksliau nesigaus)
114g razinų
182g marmelado
2g citrinos rūgštelės
12g želatinos
50g vandens (maždaug 7-8v.šaukštai)
Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.
*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių (tiesiogiai ant baltymų ni ni). Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai isplakti...
Iškilo klausimukas. Jei aš apatini torta darysiu "Juoda miška" o antra "Rafaelo svajone", kaip manote, nereikes man deti tu "pagaliuku" atlaikys, nesusmegs? Dengsiu marshmalow mase.
Niekada nedariau 2 aukštų torto, tai va ir abejoju
Niekada nedariau 2 aukštų torto, tai va ir abejoju
QUOTE(RiMami @ 2011 05 18, 21:23)
Didelis aciu tau uz sita dideli darba Kad issisaugojai, kad idesi, kad savo laiko negaila del musu