Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 20, 11:19)
Patikekit, svoris krenta su vargu verysad.gif  (nebent jus neskaitot vargo, kai zmogus nevalgo ilgai, poto persivalgo, galbut issivemia...) Man toks svorio kritimo metodas atrodo vargas...

Zinot, ta liga jau is vaikystes ateina, is pradziu tevu komentarai, artimuju zmoniu, jei esi jautresnis zmogus, is karto viska dedi i galva ir sirdi...
Veliau mokykla, ten irgi buna komentaru (esu karta girdejus, kad atrodau kaip duju balionas...).
Toliau jau pradejau imtis veiksmu, kol atsirado liga. O tada viskas. Issikapstyti labai sunku, gali nebent stovet toj pacioj ligos stadijoj, arba grimzt zemyn. Buna pagerejimu, bet laikinu. Ir dabar, pripazinus liga ir norint pasveikt, vis matom reklamas su superlieknom figurom, vis matom ir girdim siulymus "sulieknek greitai", "sulieknek ir dziaukis vasara", ir tai taip uzsiprogramuoja, kad pradedi jausti spaudima, jog reikia buti lieknesnei. Uztenka labai nedaug, kad atkristum, kad klimptum gilyn i savo liga.

blogiausia, kad jau nuo jaunu dienu i tave stambia ziuri kaip i raupsuotaja, o parduotuvese nera didesniu dydziu drabuziu. nebent babski tokie doh.gif geriausia, kai po miesta vazinejau ieskodama issinuomot sukneles vestuvines. toks ispudis, kad zenytis gali tik manekenes arba nescios, nes sukneles butent tokios visur ir buvo. nescioms pagal juosmeni gera, o auksciau nesueina doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 05 20, 10:50)
L'aurora, prisipazinsiu -nesmagu skaityt, kai zmogus myli savo vs...  verysad.gif Zinoma, kai jis suteikia tokiu dalyku apie kuriuos seniai svajojai (vaikelis - nauja gyvybe  wub.gif ) isivaizduoju kokius jausmus sukelia... O tu nebijai, kad vaikas irgi tures valgymo sutrikimu? Ims pavyzdi is mamos, kuri normaliai nevalgo? As niekada nenoreciau, kad mano vaikai (jei as ju isvis turesiu) eitu tuo paciu VS keliu....
O as nebezinau, kazkiek pradedu gasdintis - nes nesuvokiu kodel man svoris vis krenta... Jau skauda miegant kaulus  blink.gif  Sedint ant minkstos kedes... juk as persiedineju kas diena.. kazkokia keistenybe... greiciau i VSC, nes as negaliu su savim susitvarkyt...  unsure.gif

as tai net ir neabejoju kad vaikas perims. vaikai viska perima is tevu. kaip suprantu dukryte dabar tokio amziaus, kai jai itin svarbus motinos tvirtumas, atsakomybe, rysys su mama. ko ji ismoks jei mama visa pasinerus i vs ir svorio metima. gaila mergaites.neveltui taip sneku, turejau visa vaiku raidos kursa.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2011 05 20, 12:43)
as tai net ir neabejoju kad vaikas perims. vaikai viska perima is tevu. kaip suprantu dukryte dabar tokio amziaus, kai jai itin svarbus motinos tvirtumas, atsakomybe, rysys su mama. ko ji ismoks jei mama visa pasinerus i vs ir svorio metima. gaila mergaites.neveltui taip sneku, turejau visa vaiku raidos kursa.. doh.gif

kaip tik jei laikyciaus kokios dietos ir ziureciau, ka valgau, tai nebeliktu laiko vaikui. o dabar, kai mazai del to suku galva, visa ta laika galiu paskirt vaikui
Atsakyti
lygiai tą patį galima pasakyt, kad ir mamos labai gerai pastebi, kad dukros kažkaip nebetaip elgiasi. mano mama visą laiką nujautė, bet niekaip iki galo nesuprasdavo, kol pati nepasakiau. lygiai taip pat su draugu: net kol kartu negyvenom pradėjo pastebėti mano nenormalų požiūrį į kūną ir maistą, nors aš nieko nepasakodavau.
aš ir pati keletą draugių įtariu.. na nelabai tokie dalykai nuslepiami. manau
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 05 20, 13:25)
lygiai tą patį galima pasakyt, kad ir mamos labai gerai pastebi, kad dukros kažkaip nebetaip elgiasi. mano mama visą laiką nujautė, bet niekaip iki galo nesuprasdavo, kol pati nepasakiau. lygiai taip pat su draugu: net kol kartu negyvenom pradėjo pastebėti mano nenormalų požiūrį į kūną ir maistą, nors aš nieko nepasakodavau.
aš ir pati keletą draugių įtariu.. na nelabai tokie dalykai nuslepiami. manau

Visiskai sutinku. Jei zmogus nors truputi zino apie tokias ligas, pastebi lengvai. As irgi itariu keleta pazistamu. O mano draugas, ir kai negyvenom kartu, ir kai gyvenom, vis stebedavosi mano poziuriu i maista ir i savo kuna, ir dabar stebisi. Va kartais juokiasi, kad busiu jam gera zmona, pigiai kainuosiu, nes galiu per diena isgyvent su dviem sureliais. O kai uzeina priepuolis, nesupranta, kaip tiek daug visko telpa mano skrandyje. Tik esme tame, kad jis apie sias ligas nelabai ka zino, as jam buvau uzsiminus, bet nenoriu visko aiskiai destyt, nenoriu dar jo apkraut savo problema.
O mama mano tai irgi manau turi vs, nes ir pati siuo metu badauja beveik, ir mato mano mityba, kai sveciuojuosi, bet nieko blogo tame nepastebi. Nors juk zino, kad praeityje irgi turejau problemu.
Labiausiai nenoreciau, kad mano vaikai sektu mano pavyzdziu.
Atsakyti
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 20, 14:44)
Visiskai sutinku. Jei zmogus nors truputi zino apie tokias ligas, pastebi lengvai. As irgi itariu keleta pazistamu. O mano draugas, ir kai negyvenom kartu, ir kai gyvenom, vis stebedavosi mano poziuriu i maista ir i savo kuna, ir dabar stebisi. Va kartais juokiasi, kad busiu jam gera zmona, pigiai kainuosiu, nes galiu per diena isgyvent su dviem sureliais. O kai uzeina priepuolis, nesupranta, kaip tiek daug visko telpa mano skrandyje. Tik esme tame, kad jis apie sias ligas nelabai ka zino, as jam buvau uzsiminus, bet nenoriu visko aiskiai destyt, nenoriu dar jo apkraut savo problema.
O mama mano tai irgi manau turi vs, nes ir pati siuo metu badauja beveik, ir mato mano mityba, kai sveciuojuosi, bet nieko blogo tame nepastebi. Nors juk zino, kad praeityje irgi turejau problemu.
Labiausiai nenoreciau, kad mano vaikai sektu mano pavyzdziu.

mes nuo tevu gyvenam atskirai. vyras zino, bet nieko negali padaryt. kai klausia, ka ten taip ilgai veikiu wc, tai ir pasakau, kad procedura atlieku (taip vemima vadinu). drauges neitaria, nes pacios su tuo nesusidure. tik viena po ilgesnio laiko nesimatymo nustebo mane pamacius ir paklause, ar kaspinuotis koks negyvena pas mane doh.gif
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 05 20, 23:27)
mes nuo tevu gyvenam atskirai. vyras zino, bet nieko negali padaryt. kai klausia, ka ten taip ilgai veikiu wc, tai ir pasakau, kad procedura atlieku (taip vemima vadinu). drauges neitaria, nes pacios su tuo nesusidure. tik viena po ilgesnio laiko nesimatymo nustebo mane pamacius ir paklause, ar kaspinuotis koks negyvena pas mane  doh.gif

O kaip pas tave reikalai su dantimis?
Skaiciau, kad nuo daznu vemimu praplateja kaklas, ar kam nors tai pasireiske?
Atsakyti
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 21, 07:55)
O kaip pas tave reikalai su dantimis?
Skaiciau, kad nuo daznu vemimu praplateja kaklas, ar kam nors tai pasireiske?

normaliai. 1 karta per metus kokia skylute susitaisau. turbut nuo kaulo daug priklauso, nes pvz, mano vyrui tai labai genda, o jis juk nevemia.
Papildyta:
del kaklo tai nieko nezinau, kaip ten buna, nes man normaliai.
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 05 20, 22:27)
mes nuo tevu gyvenam atskirai. vyras zino, bet nieko negali padaryt. kai klausia, ka ten taip ilgai veikiu wc, tai ir pasakau, kad procedura atlieku (taip vemima vadinu). drauges neitaria, nes pacios su tuo nesusidure. tik viena po ilgesnio laiko nesimatymo nustebo mane pamacius ir paklause, ar kaspinuotis koks negyvena pas mane  doh.gif

o dieve as taip vyrui pasakyciau tai atejas uz plauku istystu is toleto,jis labai nemegsta kai zmogus prisieda o paskui vemia,jam labai slykstu tokios nesamones.mano vyras taip pat zino bet jis neleidzia manes vemt,aisku sunku buvo, buvo ir verkimo ir isterikavimo ir stumdymusi bet isikibes laike mane ir nepaleido nu ir padejo man aisku minciu sukasi jei nuklystu kur ne ten bet dabar jau pati save stengiuos sulaikyt,nors vakar jau planavau eit nes sustojo skrandis nors ir nebuvau prisivalgius bet kazkaip susilaikiau,ta visa procedura tokia nemaloni o po jos jausmas tarsi butai save isvemus,patampi zombis,o dar slapstytis nuo dukrytes.o kaip su tavim vyras po to buciuojasi,kai zino jog tu nuolat vemi?
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2011 05 21, 10:32)
o dieve as taip vyrui pasakyciau tai atejas uz plauku istystu is toleto,jis labai nemegsta kai zmogus prisieda o paskui vemia,jam labai slykstu tokios nesamones.mano vyras taip pat zino bet jis neleidzia manes vemt,aisku sunku buvo, buvo ir verkimo ir isterikavimo ir stumdymusi bet isikibes laike mane ir nepaleido nu ir padejo man aisku minciu sukasi jei nuklystu kur ne ten bet dabar jau pati save stengiuos sulaikyt,nors vakar jau planavau eit nes sustojo skrandis nors ir nebuvau prisivalgius bet kazkaip susilaikiau,ta visa procedura tokia nemaloni o po jos jausmas tarsi butai save isvemus,patampi zombis,o dar slapstytis nuo dukrytes.o kaip su tavim vyras po to buciuojasi,kai zino jog tu nuolat vemi?

tai juk sustvarkau po proceduru. dantis issivalau ir ne iskart puolu buciuotis. mirksiukas.gif cha, neisivaizduoju, kad vyras mane laikytu nuo sito dalyko. vis tiek visa laika neprilaikys. pergudrauciau ji. eiciau i wc kaip normaliu reikalu atlikt (juk neziures gi), uzsirakinciau ir daryciau savo. o jei jau i wc neilestu, tai vonioj i bliuda... tongue.gif rasciau kaip apeit vyro istatymus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 05 21, 12:12)
tai juk sustvarkau po proceduru. dantis issivalau ir ne iskart puolu buciuotis. mirksiukas.gif  cha, neisivaizduoju, kad vyras mane laikytu nuo sito dalyko. vis tiek visa laika neprilaikys. pergudrauciau ji. eiciau i wc kaip normaliu reikalu atlikt (juk neziures gi), uzsirakinciau ir daryciau savo. o jei jau i wc neilestu, tai vonioj i bliuda... tongue.gif  rasciau kaip apeit vyro istatymus  lotuliukas.gif

na taip labai norint tikrai galima rast kaip apeit,bet mane tai butent ir seke labai,klause kiekviena zingsni, pas mus toletas ir vonia bendrai ir neuzsirakina lotuliukas.gif .
na o del to buciavimosi tai as negaleciau schmoll.gif , man but slykstu,kad ir susitvarkes zmogus bet prisiminus kad jis veme nuolat,negaleciau arba tie buciniai butu tada labai reti tik tada kai labai norisi unsure.gif
man jau geriau numazyt porcijas nei nuolat vemt,nu tikekimes kad kada nors susiprotesi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2011 05 21, 13:53)
na taip labai norint tikrai galima rast kaip apeit,bet mane tai butent ir seke labai,klause kiekviena zingsni, pas mus toletas ir vonia bendrai ir neuzsirakina lotuliukas.gif .
na o del to buciavimosi tai as negaleciau schmoll.gif , man but slykstu,kad ir susitvarkes zmogus bet prisiminus kad jis veme nuolat,negaleciau arba tie buciniai butu tada labai reti tik tada kai labai norisi unsure.gif
man jau geriau numazyt porcijas nei nuolat vemt,nu tikekimes kad kada nors susiprotesi unsure.gif

o manes jis neprisekios, nes daznai isvaziuoja i reisus. jei zinau, kad nebus galimybes issivemti (del laiko ar vietos), tada nevalgau arba valgau labai mazai ir butinai tablete isgeriu
Papildyta:
beje, man savo seimoje nera slykstus nei vienas. juk vaikas apsikakoja, bet tai nereiskia, kad neglostysiu jo uzpakaliuko, vyras murzinas is garazo arba is kaimo darbu buna, bet nusiprausia ir viskas ok buna. tam ir yra visagalis vanduo smile.gif
Atsakyti