Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(L'aurora @ 2011 05 19, 11:54)
bet tai buvo seniai. o dabar as juos savavaliskai geriu, nes zinau, kad efektas yra.

košmaras
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 05 19, 15:17)

kodel kosmaras?
Atsakyti
Neprisizaisk su tabletem, poveikis svorio atzvilgiu gal ir yra, bet patikek, dar didesnis poveikis, ir neigiamas, yra tavo organizmui. Vaistus reikia vartoti atsakingai!
Atsakyti
as kiek susidariau nuomone tai kad tu L'aurora savo vs dziaugiesi ar as klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuika26 @ 2011 05 19, 21:54)
as kiek susidariau nuomone tai kad tu L'aurora savo vs dziaugiesi ar as klystu? g.gif

dziaugiuosi ne paciu procesu (vs), o rezultatu (lieknejimu)
Papildyta:
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 19, 19:50)
Neprisizaisk su tabletem, poveikis svorio atzvilgiu gal ir yra, bet patikek, dar didesnis poveikis, ir neigiamas, yra tavo organizmui. Vaistus reikia vartoti atsakingai!

nezinau, kaip jums, bet man tai pavalgius taip negera pasidaro. pradeda pykint, svaigt galva, norisi verkt, pyktis ima ant viso pasaulio. o kai isvemiu ir tablete isgeriu, taip palengveja, nuotaika iskart atsiranda
Atsakyti
QUOTE(L'aurora @ 2011 05 19, 23:04)
nezinau, kaip jums, bet man tai pavalgius taip negera pasidaro. pradeda pykint, svaigt galva, norisi verkt, pyktis ima ant viso pasaulio. o kai isvemiu ir tablete isgeriu, taip palengveja, nuotaika iskart atsiranda

Jausmas tai toks pat, ir pyktis ima, ir negera, iki tokios ribos, kad susilent/atsitiest negaliu, zodziu psichologines ir fizines kancios persivalgius. Tu issivemi, isgeri tablete, ir tau geriau, ir tu zinai, kad jei vel persivalgysi, vel tai padarysi ir pageres( beje tas pagerejimas toks laikinas tokiu atveju gaunasi..). O as bandau pasveikt mastydama taip, kad persivalgius gulint su skaudanciu skrandziu ir suzlugdytu tikslo siekimu, man nieks nepades (vaistu nevartoju, nevemiu). Todel stengiuosi sudaryt tokias salygas, kad negaleciau persivalgyt. Aisku sunku, kartais paluztu, bet reikia stengtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 05 19, 23:28)
Jausmas tai toks pat, ir pyktis ima, ir negera, iki tokios ribos, kad susilent/atsitiest negaliu, zodziu psichologines ir fizines kancios persivalgius. Tu issivemi, isgeri tablete, ir tau geriau, ir tu zinai, kad jei vel persivalgysi, vel tai padarysi ir pageres( beje tas pagerejimas toks laikinas tokiu atveju gaunasi..). O as bandau pasveikt mastydama taip, kad persivalgius gulint su skaudanciu skrandziu ir suzlugdytu tikslo siekimu, man nieks nepades (vaistu nevartoju, nevemiu). Todel stengiuosi sudaryt tokias salygas, kad negaleciau persivalgyt. Aisku sunku, kartais paluztu, bet reikia stengtis 4u.gif

ne visada persivalgau. ir nuo 2 sausainiu sitaip jauciuos doh.gif zodziu, visada po valgio sitaip kankinuos. o pagerejimo jausmas man ne laikinas. su kiekvienu atsisakymu valgyt grazeja figura thumbup.gif
Papildyta:
niekada nesutikciau gultis i vsc ar kitur, nes nezadu palikti savo dukrytes kitiems (net ir teciui ar savo mamai).
Atsakyti
daznai sau mintyse klausiu - kas kaltas, kad mes sergame vs? ar ne visuomene? pvz, mokykloje mane pravardziuodavo, namuose tevas pageres sakydavo "po 20 metu netilpsi pro duris" ir vaizduodavo, kaip eisiu pro jas budama stora. vyras juokaudamas sakydavo "arbuziukas", "koldunelis", bet man tai izeidimai labai dideli. kuri gi moteris tokius zodzius priimtu kaip komplimenta? po diplomu teikimo visos kursiokes fotografavomes. visos taip graziai atrode, tik as tokiu baisiu veidu su dvigubu pagurkliu nuotraukose.
suskaiciavus visus trukumus ir privalumus, man kol kas dabartine bukle zymiai daugiau turi privalumu. 1 is ju - jei ne bulimija, buciau nesusilaukusi vaiko. buvau 2 kartus pastojusi per dideli varga ir budama stora, bet kazkaip ten del hormonu, kurie del virsvorio issibalansavo, buvo abu nesivystantys nestumai
Atsakyti
L'aurora, prisipazinsiu -nesmagu skaityt, kai zmogus myli savo vs... verysad.gif Zinoma, kai jis suteikia tokiu dalyku apie kuriuos seniai svajojai (vaikelis - nauja gyvybe wub.gif ) isivaizduoju kokius jausmus sukelia... O tu nebijai, kad vaikas irgi tures valgymo sutrikimu? Ims pavyzdi is mamos, kuri normaliai nevalgo? As niekada nenoreciau, kad mano vaikai (jei as ju isvis turesiu) eitu tuo paciu VS keliu....

O as nebezinau, kazkiek pradedu gasdintis - nes nesuvokiu kodel man svoris vis krenta... Jau skauda miegant kaulus blink.gif Sedint ant minkstos kedes... juk as persiedineju kas diena.. kazkokia keistenybe... greiciau i VSC, nes as negaliu su savim susitvarkyt... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 05 20, 09:50)
L'aurora, prisipazinsiu -nesmagu skaityt, kai zmogus myli savo vs...  verysad.gif Zinoma, kai jis suteikia tokiu dalyku apie kuriuos seniai svajojai (vaikelis - nauja gyvybe  wub.gif ) isivaizduoju kokius jausmus sukelia... O tu nebijai, kad vaikas irgi tures valgymo sutrikimu? Ims pavyzdi is mamos, kuri normaliai nevalgo? As niekada nenoreciau, kad mano vaikai (jei as ju isvis turesiu) eitu tuo paciu VS keliu....
O as nebezinau, kazkiek pradedu gasdintis - nes nesuvokiu kodel man svoris vis krenta... Jau skauda miegant kaulus  blink.gif  Sedint ant minkstos kedes... juk as persiedineju kas diena.. kazkokia keistenybe... greiciau i VSC, nes as negaliu su savim susitvarkyt...  unsure.gif

labai noreciau, kad dukrytei visai nebutu tokiu problemu kaip man. t.y., kad butu normalaus svorio ir nereiketu laikytis jokiu dietu gyvenime. dabar ji dar 1 metuku neturi, tai neaisku, kaip ateity bus. stengsiuos, kad ji nematytu ir nesuprastu, ko pavalgius lekiu i wc.
Papildyta:
QUOTE(noriuzako @ 2011 05 20, 09:50)

O as nebezinau, kazkiek pradedu gasdintis - nes nesuvokiu kodel man svoris vis krenta... Jau skauda miegant kaulus  blink.gif  Sedint ant minkstos kedes... juk as persiedineju kas diena.. kazkokia keistenybe... greiciau i VSC, nes as negaliu su savim susitvarkyt...  unsure.gif

pavydziu toms, kurioms krenta svoris be vargo.
Atsakyti
Patikekit, svoris krenta su vargu verysad.gif (nebent jus neskaitot vargo, kai zmogus nevalgo ilgai, poto persivalgo, galbut issivemia...) Man toks svorio kritimo metodas atrodo vargas...

Zinot, ta liga jau is vaikystes ateina, is pradziu tevu komentarai, artimuju zmoniu, jei esi jautresnis zmogus, is karto viska dedi i galva ir sirdi...
Veliau mokykla, ten irgi buna komentaru (esu karta girdejus, kad atrodau kaip duju balionas...).
Toliau jau pradejau imtis veiksmu, kol atsirado liga. O tada viskas. Issikapstyti labai sunku, gali nebent stovet toj pacioj ligos stadijoj, arba grimzt zemyn. Buna pagerejimu, bet laikinu. Ir dabar, pripazinus liga ir norint pasveikt, vis matom reklamas su superlieknom figurom, vis matom ir girdim siulymus "sulieknek greitai", "sulieknek ir dziaukis vasara", ir tai taip uzsiprogramuoja, kad pradedi jausti spaudima, jog reikia buti lieknesnei. Uztenka labai nedaug, kad atkristum, kad klimptum gilyn i savo liga.
Atsakyti
L'aurora patikek vaikai labai nujaucia kad yra kazkas negerai mamai ir as patarciau stenktis kuo greiciau sutvarkyt mityba ir nustot vemt,nes dukryte gali pradet megdziot ir po valgymo bekt i toleta kaip ir jos mamyte ,nors ji ten nieko neveiks, tiesiog ismoks ,juk mamyte bega reiskias taip reikia,o kai supras kodel mamyte ten begdavo tada gali paauglystej ir jei taip nutikt,ir cia jau nejuokai,as taip neriziguociau.aisku nieks neapsaugotas nuo vs bet lengviau susirgt jei seimoj ir kazkas serga.
mano dukryte syki uzmate mane vemencia,daugiau nenoriu kad taip butu nes ji buvo pakraupus, daug verke , tarsi as mirciau ir nuo to laiko kelias savaites eidama i toleta negaledavau duru uzsidaryt, nes pradedavo klykenciu riksmu verstis per duris,ir kartais kisdavosi pirstus spicialiai i burna iki riauksejimo,taip kad gailiuosi labai jog taip nutiko verysad.gif nors daba jau ji pamirsus viska bet tam reikejo nemazai laiko.
tad buk atsargi ir patarciau stengtis gydytis kaip nors,bent jau paciai kazka keist del dukrytes dar kol ji mazyte
Atsakyti