Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

Būtent - tokias grupes turėtų moderuoti labai patyręs žmogus, nes jų metu dažnai atveriamos senos nuoskaudos ir žaizdos. O ir šiaip psichiatrę arba psichologę, kuriai galimą būtų atsiverti, rasti sunku. Kažkada lankiau pas Brigitą iš vsc, tai mūsų „laukai“ labai sutapo, tik man užeidavo tokie verkimo priepuoliai, kad negalėdavau kalbėti. Gal kas nors žinote, ar ji vis dar konsultuoja privačiai?

Savaitė tvarkingo valgymo man atrodo labai didelis pasiekimas, svarbiausia stengtis vis ilginti ir ilginti gerų dienų skaičių smile.gif
Atsakyti
Kiek zinau si menesi savipagalbos grupes nevyks.
Teko girdet is merginu, kad Brigita konsultuoja privaciai.
Atsakyti
Sveikos mergynos:)

As cia labai retai rasau, bet daznai skaitau. Trumpai prisistatysiu.
Eksperementai su maistu pas mane jau 9 metai - is ju 5 metai ypac sunkus. Is pradziu buvo anoreksija veliau pereijo i bulimija. Pradejau savo gydyma nuo to, kad pasakiau artimiesiems ir nuejau pas psihologe, veliau ji mane nukreipe i VSC, ten ir pasilikau. Kai pradejau lankyti, ziurejau i tai labai skeptiskai, nes netikejau, kad kazkas gali padeti, tik pati turiu suvaldyti lyga. Bet laikui einat nuomone pasikeite. Psihoterapijos kurios ten vyksta labai man padeda, nors valgymo sutrikimai ir nedingo, bet jau galiu atsikviepti labiau. Dabar pradejau lankyti antra rata(kiekvienas ratas trunka 6 savaites). Noriu pasakyti, kas dar dvejoja, paskambinti jau dabat ir uzsiregistruotis. Pacios tik gaisote laika kurio negrazinsi. Zinoma, nereikia teketis, kad ten vyksta stebuklai, bet pabandytu tikrai verta.
Del tu grupiu kurios veda savanores. As lankiau pas viena savanore, kuri taip pat sirgo bulimija. Tikrai galima gauti naudingos sau informacijos, todel geriau nesvarstyti "verta ar neverta" o nueiti. Tiesa liepos menesi visi atostogaujam, veliau turi prasideti vel.
Atsakyti
QUOTE(Solitario @ 2011 07 01, 11:34)
Sveikos mergynos:)
As cia labai retai rasau, bet daznai skaitau. Trumpai prisistatysiu.
Eksperementai su maistu pas mane jau 9 metai - is ju 5 metai ypac sunkus. Is pradziu buvo anoreksija veliau pereijo i bulimija. Pradejau savo gydyma nuo to, kad pasakiau artimiesiems ir nuejau pas psihologe, veliau ji mane nukreipe i VSC, ten ir pasilikau. Kai pradejau lankyti, ziurejau i tai labai skeptiskai, nes netikejau, kad kazkas gali padeti, tik pati turiu suvaldyti lyga. Bet laikui einat nuomone pasikeite. Psihoterapijos kurios ten vyksta labai man padeda, nors valgymo sutrikimai ir nedingo, bet jau galiu atsikviepti labiau. Dabar pradejau lankyti antra rata(kiekvienas ratas trunka 6 savaites). Noriu pasakyti, kas dar dvejoja, paskambinti jau dabat ir uzsiregistruotis. Pacios tik gaisote laika kurio negrazinsi. Zinoma, nereikia teketis, kad ten vyksta stebuklai, bet pabandytu tikrai verta.
Del tu grupiu kurios veda savanores. As lankiau pas viena savanore, kuri taip pat sirgo bulimija. Tikrai galima gauti naudingos sau informacijos, todel geriau nesvarstyti "verta ar neverta" o nueiti. Tiesa liepos menesi visi atostogaujam, veliau turi prasideti vel.

O tai tu lankai psichoterapijos grupe? Kaip ten viskas vyksta? Kiek kainuoja, kiek kartu per savaite?
Atsakyti
QUOTE(mind-off @ 2011 07 01, 23:05)
O tai tu lankai psichoterapijos grupe? Kaip ten viskas vyksta? Kiek kainuoja, kiek kartu per savaite?

Jeigu esi drausta, gydyma nieko nekainuoja. Uzsiemimai vyksta 3 kartus per savaite nuo 12 iki 16val. Jeigu dirbate, israso nedarbingumo lapeli.
Atsakyti
Suprantu jus merginos.. Suprantu ir uzjauciu.
turbut nera baisesnes ligos nei valgymo sutrikimai.
Atsakyti
Papasakokit kaip jums sekasi, mergytės?

Noriu pasidalinti labai naudinga informacija, susijusia su kalorijų didinimu, gydymusi ir svoriu. Tik viskas anglų kalba. Maniau, kad nemažai apsišvietusi esu, bet sužinojau nemažai naujų dalykų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(As_myliu_save @ 2011 07 04, 23:10)
Suprantu jus merginos.. Suprantu ir uzjauciu.
turbut nera baisesnes ligos nei valgymo sutrikimai.

Tikrai yra baisesnių ligų už valgymo sutrikimus. Nes kitos ligos visiškai nepriklauso nuo tavęs, o iš valgymo sutrikimų TIKRAI įmanoma išsivaduoti, jeigu pats tikrai labai labai nori ir stengiesi.

Man sekasi labai gerai. Kadangi turiu laisvo laiko, tai labai daug gilinuosi į save, savo jausmus, įsitikinimus, ieškau iš kur jie kyla ir kas galų gale man trukdo būti laimingai. Labai daug supratau, išpainiojau kelis didelius mazgus ir dėl to labai savim džiaugiuosi. Kai surandi tam tikrą savo elgesio paaiškinimą viskas pasidaro logiška, nustoji laikyti save nenormalia ligone. Meilė sau pasidaro ne tik kad įmanoma, bet netgi labai natūrali būsena.
Valgau visiškai normaliai, kartais atrodo, kad gal iš vis tuos sutrikimus aš tik išsigalvojau, nes šiuo metu net negalvoju apie tai. Tiesiog valgau sveikai, rūpinuosi savimi per maistą ir sportą, bet mąstau apie kitus dalykus, pvz. santykius su tėvais, ko noriu iš gyvenimo ir t.t. Aišku, suprantu, kad galiu atkristi (taip man jau buvo, kai patyriau daugiau streso). Bet tiesiog gera jausti, kad galiu normaliai gyventi -- visos mes galim!! Dėl to stengsiuos iš paskutiniųjų negrįžti prie netinkamo elgesio.
Man asmeniškai žiauriai padėjo knyga "Moterys, maistas ir Dievas" (Geneen Roth). Skaičiau ją jau tris kartus ir kiekvieną kartą perskaičius buvo labai didelis pagerėjimas. Pirmus du kartus vis atkrisdavau po kurio laiko, trečią kartą stengsiuos nebeatkristi. Parašysiu kaip sekasi.
Galiu patarti, kad tik reikia neprarasti tikėjimo -- niekada niekada. Ir stengtis stengtis, nesvarbu, kokio gilumo duobėje būtumet.
Atsakyti
QUOTE(mind-off @ 2011 07 05, 08:19)
Tikrai yra baisesnių ligų už valgymo sutrikimus. Nes kitos ligos visiškai nepriklauso nuo tavęs, o iš valgymo sutrikimų TIKRAI įmanoma išsivaduoti, jeigu pats tikrai labai labai nori ir stengiesi.

Pritariu tau, kad kai dirbi tai ir rezultatus turi.
bet dauguma jusu yra pavargusios darbui. Ir tikejimui.

be G. R. 'Moterys, Dievas ir maistas'
labai gera knyga yra Lisa Burbeau 'klausyk ir valgyk'.
Atsakyti
QUOTE(Muumiijaa @ 2011 04 11, 10:21)
Sveikos. Man buvo blogai. Visa savaitgali saves negalejau sukontroliuot, buvo siaubinga, tiek daug maisto suvalgiau, priaugau kilograma... verysad.gif Dabar bus badas, kitaip nemoku susitvarkyt. Gatvej pamacius lieknesne panele man kyla pyktis, as nebegaliu jau. Patyriau "egzekucija", teko matuotis apimtis, tai is pradziu apsidziaugiau, nes liemens apimtis sumazejo 3cm, bet kai pamaciau, kad uzpakalis padidejo 4 cm, buvau apimta nevilties...guodziu save tuo, kad matavo per drabuzius, tai gal dzinsas storas...(nors aisku kad ne dzinsas, o uzpakalis kaip karves). Buvo galimybe apziuret savo figura geram apsvietime su milziniskais veidrodziais ant visu keturiu sienu, man buvo geda ziuret paciai i save... verysad.gif 
Zodziu noriu pastarasias tris dienas istrint is savo atminties.
Siandien naujas lapas, as tikiu, as galiu! Viskas turi buti gerai.

Medele, labai dziaugiuosi del taves, tu stipri 4u.gif

VAKAR JAUCIAUSI TAIP PAT:( EJAU I AKR APSIPIRKTI... BET DEL TO KA SLYKSCIAI SAU ATRODAU NENUSIPIRKAU NIEKO...
Atsakyti
QUOTE(midnightlady @ 2011 07 16, 07:33)
VAKAR JAUCIAUSI TAIP PAT:( EJAU I AKR APSIPIRKTI... BET DEL TO KA SLYKSCIAI SAU ATRODAU NENUSIPIRKAU NIEKO...

Aš su parduotuvėmis išvis baisią fobiją turiu doh.gif Gal jau kokius gerus 5 metus nebuvau pirktis drabužių ir avalynės, o maisto pirkimą galiu suskaičiuoti ant rankų pirštų. Trinu senus drabužius, kol mamai neišlaiko kantrybė ir ji ką nors savo nuožiūra nuperka unsure.gif Gal kas nors įveikė parduotuvių baimę? Tiksliau paranojiškas mintis, kad visi stebi ką tu perki ir teisia tave, kad ir taip stora, bjauri, o dar perka valgyti... Arba su drabužiais, tai prisigalvoju, kad pardavėjai(-os) šlykštysi, kad toks banginis eina apsipirkti drabužius ir tiek daug medžiagos iššvaisto ant savo šlykštaus kūno verysad.gif Įtikinėjimai, kad čia tik mano mintys nepadeda, nes tik pamatau kokio žmogaus žvilgsnį iškart atakuoja prisigalvojimai. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 07 16, 16:07)
Aš su parduotuvėmis išvis baisią fobiją turiu  doh.gif Gal jau kokius gerus 5 metus nebuvau pirktis drabužių ir avalynės, o maisto pirkimą galiu suskaičiuoti ant rankų pirštų. Trinu senus drabužius, kol mamai neišlaiko kantrybė ir ji ką nors savo nuožiūra nuperka  unsure.gif Gal kas nors įveikė parduotuvių baimę? Tiksliau paranojiškas mintis, kad visi stebi ką tu perki ir teisia tave, kad ir taip stora, bjauri, o dar perka valgyti... Arba su drabužiais, tai prisigalvoju, kad pardavėjai(-os) šlykštysi, kad toks banginis eina apsipirkti drabužius ir tiek daug medžiagos iššvaisto ant savo šlykštaus kūno  verysad.gif Įtikinėjimai, kad čia tik mano mintys nepadeda, nes tik pamatau kokio žmogaus žvilgsnį iškart atakuoja prisigalvojimai. unsure.gif

na, del parduotuviu taip dar nebuvo, bet va, kad i lauka iseit bijau, nes atrodo, kad visi nuziuri ir tuoj tuoj replika kokia paleis del storumo, tai daznai buna verysad.gif o apie maudymasi prie kokio ezero net minciu nera. maza to, ir pries vyra daznai buna geda nusirengt del kabalduojanciu lasiniu blush2.gif
Atsakyti