Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(Medelė @ 2011 07 16, 16:07)
Aš su parduotuvėmis išvis baisią fobiją turiu  doh.gif Gal jau kokius gerus 5 metus nebuvau pirktis drabužių ir avalynės, o maisto pirkimą galiu suskaičiuoti ant rankų pirštų. Trinu senus drabužius, kol mamai neišlaiko kantrybė ir ji ką nors savo nuožiūra nuperka  unsure.gif Gal kas nors įveikė parduotuvių baimę? Tiksliau paranojiškas mintis, kad visi stebi ką tu perki ir teisia tave, kad ir taip stora, bjauri, o dar perka valgyti... Arba su drabužiais, tai prisigalvoju, kad pardavėjai(-os) šlykštysi, kad toks banginis eina apsipirkti drabužius ir tiek daug medžiagos iššvaisto ant savo šlykštaus kūno  verysad.gif Įtikinėjimai, kad čia tik mano mintys nepadeda, nes tik pamatau kokio žmogaus žvilgsnį iškart atakuoja prisigalvojimai. unsure.gif

QUOTE(L'aurora @ 2011 07 16, 22:00)
na, del parduotuviu taip dar nebuvo, bet va, kad i lauka iseit bijau, nes atrodo, kad visi nuziuri ir tuoj tuoj replika kokia paleis del storumo, tai daznai buna  verysad.gif  o apie maudymasi prie kokio ezero net minciu nera. maza to, ir pries vyra daznai buna geda nusirengt del kabalduojanciu lasiniu  blush2.gif

mergaites, su parduotuvemis, rubais, pirkiniais tai nelabai turi ka bendra, tai - socialumo, zmoniu fobija. Buna, kad jauciuosi taip, tuomet tiesiog vengiu apskritai zmoniu, o tai be abejo visos dideles ju susiburimo vietos -parduotuves, kavines, plezai ir tt.. Bet butina su tuo kovoti, uzleidus bus tik sunkiau su kiekviena diena.. Pozityvus mastymas, darbas su savimi, savivertes kelimas (neakcentuojant kuno, juk turit geru savybiu, kazkuo, kas jumyse jums patinka, ka mokat, kuriat ir tt..).. Butina eiti i zmones bent trumpam, galu gale ir i tas pacias parduotuves.. Asmeniskai man labai padeda elementarus naglumas rolleyes.gif - jei kas pradeda klausinet kodel as tokia liekna ar pan kabinetis prie isvaizdos, as tiesiai sviesiai atsakau, kad sergu -uzsiciaupia iskart, nes nebezino nei kaip reaguot, nei kaip replikuot.
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2011 07 17, 09:46)
. Asmeniskai man labai padeda elementarus naglumas rolleyes.gif  - jei kas pradeda klausinet kodel as tokia liekna ar pan kabinetis prie isvaizdos, as tiesiai sviesiai atsakau, kad sergu  -uzsiciaupia iskart, nes nebezino nei kaip reaguot, nei kaip replikuot.

sveika, na o tu iš tikrųjų sergi?.. kaip tavo artimieji reaguoja, tai žinodami ir šalia ligos būdami..
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2011 07 17, 10:51)
sveika, na o tu iš tikrųjų sergi?.. kaip tavo artimieji reaguoja, tai žinodami ir šalia ligos būdami..

taip. Gyvenu viena, todel neBEreaguoja.
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2011 07 17, 16:54)
taip. Gyvenu viena, todel neBEreaguoja.

sveika,cia as arune esu blush2.gif kaip tau sekasi?kazkaip vis apie tave pagalvodavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(estel@ @ 2011 07 17, 17:06)
sveika,cia as arune esu blush2.gif  kaip tau sekasi?kazkaip vis apie tave pagalvodavau blush2.gif

sveikute mirksiukas.gif . Ai, kazkaip nesinori man siandien ta tema..
Kaip tu? Kaip tavo kudikiai??? Ar suspeji viska? Kaip nuotaika.. gal nauja gyvybe atnese laime i tavo namus? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2011 07 17, 17:16)
sveikute mirksiukas.gif . Ai, kazkaip nesinori man siandien  ta tema..
Kaip tu? Kaip tavo kudikiai??? Ar suspeji viska? Kaip nuotaika.. gal nauja gyvybe atnese laime i tavo namus? rolleyes.gif

turiu nuostabu suneli,siandien jam 3men wub.gif sunku ir psichologiskai,fiziskai,vyresnieji atostogauja,tai veda mane is kantrybes biggrin.gif
nezinau ar atejimas trecio vaiko atnese ramybe i mano seima....sakau gal labiau sumaisti....bet dziaugiuosi kad ji turiu,kazkaip su juo kitaip yra noriu ji tik glausti prie saves,kazkoks rysys su juo yra labai stiprus.
Atsakyti
sveikos. man totali krize prasidejo doh.gif perku visoki slamsta (traskucius, sokolada, sausainius ir t.t), viska akimirksniu suryju, o tada aisku i wc. nebesuprantu, kodel nebepavyksta atsispirt sitiems s... bent jau anksciau tai tik po normalaus maisto eidavau i wc ir valgydavau tik normalu... o dabar gi viska sluoju, kas tik valgoma user posted image
Atsakyti
Mergaitės, gal galėsit padėti g.gif

Turiu pusbrolį, jam 16 m. Labai storas niekada jis nebuvo, tik truputį putlesnis, paskutiniu metu numetė LABAI daug svorio (kiek buvo prieš tai ir dabar, nežino niekas turbūt) ir tikrai jau yra per liesas, kartais baisu žiūrėti unsure.gif Kai prie mūsų, tai atrodo, kad valgo normaliai... nors saldumynų atsisako, bet kitokį maistą valgo. Bėda ta, kad giminaičiai yra keletą kartų pastebėję/išgirdę naktį jį vemiantį. Taip pat jis dažnai sako, kad jau pavalgė (nusipirko a le kebabą), kai kviečiam valgyt kartu, nesusivilioja net anksčiau buvusiais mėgstamiausiais patiekalais. Visada buvo prie uždaresnių, taigi toks ir liko. Dar viena bėda ta, kad jo mama viską atkakliai neigia ir dar akis drasko už jį, kad viskas su juo gerai... Jie gyvena dviese, nežinau, ji tikrai nemato ar matyti nenori. Juk tam pačiam bute gyvenant vemiantį savo vaiką pamatyti neturėtų būti labai sudėtinga blink.gif Ir dar pastoviai teisina, kad jis sportuoja daug, mat todėl tikriausiai ir lieknėja. Nors raumenų tai nepasakyčiau, kad yra - šakaliukas.

Ar jau reikia skalambyti varpais ir kaip tą padaryti, jeigu artimiausias jo žmogus nieko nemato? unsure.gif
Atsakyti
mylimuke, gal pabandykite kaip nors atsargiai pakalbėti su savo pusbroliu, išreiškiant, kad Jums neramu dėl jo sveikatos. Žinoma, sergantys VS yra labai geri melagiai dėl savo slaptos "veiklos", taigi jei ir pusbrolis turi problemų, jis gali jas labai įtikinama paneigti, bet pabandyti juk galima...
Siūlau paskaityti ir čia: http://www.valgymosu....php?id=7&lng=1
Tikiuosi, kad tam vaikinui viskas bus gerai unsure.gif

L'aurora, man irgi užeina tokie periodai, kad valgau, kas tik valgoma, o tada į wc... Ir niekada nepastebėjau tendencijos dėl ko jie dažniausiai pasibaigia, tik šimtaprocentinis pastebėjimas iš mano pusės, kad prieš tai kurį laiką būnu gerai prisibadavus. Organizmas galų gale atsiima su kaupu. Gal ir Jūs prieš tai nepakankamai valgydavote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 07 18, 00:46)

L'aurora, man irgi užeina tokie periodai, kad valgau, kas tik valgoma, o tada į wc... Ir niekada nepastebėjau tendencijos dėl ko jie dažniausiai pasibaigia, tik šimtaprocentinis pastebėjimas iš mano pusės, kad prieš tai kurį laiką būnu gerai prisibadavus. Organizmas galų gale atsiima su kaupu. Gal ir Jūs prieš tai nepakankamai valgydavote? g.gif

tai as jau metai kaip lakstau i wc, bet valgydavau iki siol daug maziau. o pastaruoju metu viska viska ryju. doh.gif einu i parduotuve su ta mintim ,kad daug visko prisipirksiu ir valgysiu. o kai pavalgau (aisku, persivalgau), tada jau tik viena mintis buna - kuo greiciau i wc!
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 07 18, 00:22)
Mergaitės, gal galėsit padėti  g.gif

Turiu pusbrolį, jam 16 m. Labai storas niekada jis nebuvo, tik truputį putlesnis, paskutiniu metu numetė LABAI daug svorio (kiek buvo prieš tai ir dabar, nežino niekas turbūt) ir tikrai jau yra per liesas, kartais baisu žiūrėti  unsure.gif  Kai prie mūsų, tai atrodo, kad valgo normaliai... nors saldumynų atsisako, bet kitokį maistą valgo. Bėda ta, kad giminaičiai yra keletą kartų pastebėję/išgirdę naktį jį vemiantį. Taip pat jis dažnai sako, kad jau pavalgė (nusipirko a le kebabą), kai kviečiam valgyt kartu, nesusivilioja net anksčiau buvusiais mėgstamiausiais patiekalais. Visada buvo prie uždaresnių, taigi toks ir liko. Dar viena bėda ta, kad jo mama viską atkakliai neigia ir dar akis drasko už jį, kad viskas su juo gerai... Jie gyvena dviese, nežinau, ji tikrai nemato ar matyti nenori. Juk tam pačiam bute gyvenant vemiantį savo vaiką pamatyti neturėtų būti labai sudėtinga blink.gif  Ir dar pastoviai teisina, kad jis sportuoja daug, mat todėl tikriausiai ir lieknėja. Nors raumenų tai nepasakyčiau, kad yra - šakaliukas.

Ar jau reikia skalambyti varpais ir kaip tą padaryti, jeigu artimiausias jo žmogus nieko nemato?  unsure.gif

cia tu klysti - metais, desimtmeciais artimieji nieko nemato, jei sergantysis nori, kad nematytu. Manipuliacijos profesionalai.
Jokiu budu piktai nekvosk pusbrolio, nebandyk irodinet, kad jis serga, tiesiog uzuominom, nerimu duok jam suprasti,kad jis gali tavim pasitiketi, jei noretu apie tai pakalbet.. Nemanau, kad gali kazka daugiau padaryt. Kuo labiau bruksi visokias knygas, straipsnius ir tt apie anoreksija/bulimija, tuo labiau tolinsi ji nuo saves, tapsi "priesu"... o naudos nebus jokios. Gal pasiguosk, kad tau nesiseka su svoriu, gal "pasidalins" kaip jis ji meta.... Tai butu pradzia jusu pokalbiams.. Nors kas is tu pokalbiu - cia reiktu profesionalo pagalbos, bet dar manau n metu praeis, kol jis tam rysis. Taip jau yra...
Papildyta:
QUOTE(L'aurora @ 2011 07 18, 00:55)
tai as jau metai kaip lakstau i wc, bet valgydavau iki siol daug maziau. o pastaruoju metu viska viska ryju. doh.gif  einu i parduotuve su ta mintim ,kad daug visko prisipirksiu ir valgysiu. o kai pavalgau (aisku, persivalgau), tada jau tik viena mintis buna - kuo greiciau i wc!

niekad neieskojai pagalbos "is salies"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2011 07 18, 02:14)

Papildyta:
niekad neieskojai pagalbos "is salies"? g.gif

nea. man patiko, kad svoris krenta. visa gyvenima storule buvau ir susilaukdavau daug patyciu del to. net ir tevas del storumo bjauriai su manim elgdavos
Atsakyti