Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų cerebrinis paralyžius

Toks tas gyvenimelis mamai sunku ir baugu iseit i visuomene turint kitoki vaikeli, tam kitokiam uzaugusiam sunku pazvelkt i akis visuomeniai lyg kuom jis butu kaltas ir prisiima visas kaltes butas ir nebutas, ir tas uzburtas ratas sukasi karta is kartos schmoll.gif
Man atrodo pats laikas pazvelkt i pasauli be kaltes jausmo ir manau kad visi prades sypsotis smile.gif

rena kai vaikutis nervinasi tu ji pabuciuok visiems matant ir nusisuks jie man tai padedavo sitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 13 gegužės 2006 - 18:32
QUOTE(melodija @ 2006 05 13, 19:22)
rena kai vaikutis nervinasi tu ji pabuciuok visiems matant ir nusisuks jie man tai padedavo sitaip.

Reikes pameginti g.gif
Atsakyti
Na, kaip supratau, visur visokiu zmoniu kaip ir nuomuoniu yra- ir visai nesvarbu kokioj saly gyventum, galbut tik uzsienio salyse maziau kreipiamas demesys nei Lietuvoje, nes cia jie laisvesni maziau kompleksuoti.Idomu, man ir tai, jog vokietijoje nutukimas yra negalia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(FDS @ 2006 05 14, 15:48)
Idomu, man ir tai, jog vokietijoje nutukimas yra negalia bigsmile.gif

Maziau slamstu visokio shu....., nereiktu prisigalvoti visokiu negaliu lotuliukas.gif
Prisivalgo sintetinio maisto ir issipucia tongue.gif Suprantu kuriu storumas yra del ligos, tai kita kalba
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2006 05 14, 23:10)
Maziau slamstu visokio shu....., nereiktu prisigalvoti visokiu negaliu lotuliukas.gif
Prisivalgo sintetinio maisto ir issipucia tongue.gif Suprantu kuriu storumas yra del ligos, tai kita kalba

Va va tikrai idomu, kaip maitinasi usienieciai g.gif tongue.gif
Atsakyti
FDS parsyk kuo jie ten maitinasi g.gif kad taip puciasi bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutes, va isgirdau tokia naujiena, kad isvaikystes neigaliesiems yra mokami papildomi pinigeliai, 1gr 200lt 2gr. 180lt nuejau i rupyba pasiteirauti uzejau nieko nemasciusi i pirma pasitaikiusi kabineta mane pasiunte pas gydytoja, nuejau pas ja jin sako kad nieko apie tai negirdejusi isejau nosi nukabinusi bet mintis vistiek kirbeno kas ir kaip ir kur.. Vel po keleta dienu usukau i rupyba tik kita kabineta, isgirdau kad tik tie gali gaudi sita prieda kurie gauna mazas pencijas, kazin kaip yra istiesu, gal kas zinote visa tiesa?
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2006 05 18, 20:02)
Sveikutes, va isgirdau tokia naujiena, kad isvaikystes neigaliesiems yra mokami papildomi pinigeliai, 1gr 200lt 2gr. 180lt nuejau i rupyba pasiteirauti uzejau nieko nemasciusi i pirma pasitaikiusi kabineta mane pasiunte pas gydytoja, nuejau pas ja jin sako kad nieko apie tai negirdejusi isejau nosi nukabinusi bet mintis vistiek kirbeno kas ir kaip ir kur.. Vel po keleta dienu usukau i rupyba tik kita kabineta, isgirdau kad tik tie gali gaudi sita prieda kurie gauna mazas pencijas, kazin kaip yra istiesu, gal kas zinote visa tiesa?

as apie tai pirma karta girdziu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 18 gegužės 2006 - 19:08
QUOTE(FDS @ 2006 05 14, 15:48)
Na, kaip supratau, visur visokiu zmoniu kaip ir nuomuoniu yra- ir visai nesvarbu kokioj saly gyventum, galbut tik uzsienio salyse maziau kreipiamas demesys nei Lietuvoje, nes cia jie laisvesni maziau kompleksuoti.Idomu, man ir tai, jog vokietijoje nutukimas yra negalia bigsmile.gif

FDS, keista, bet mažiau dėmėsys kreipiamas tikriausiai ne tiek užsienyje aplamai, bet Europos miestuose, kur labiau kultūra bei įvairios integracijos programos veikia. Pavyzdžiui, labai nustebau, kai pastebėjau, kad JAV visi lygiai taip pat ŽIŪRI blink.gif atsisukdami ir griūdami, kaip ir Lietuvoje blink.gif O štai Amsterdame, Olandijoje to tikrai nepastebėjau schmoll.gif Visi labai paslaugūs ir suprantantys ko mes norime, o norime mes būti tiesiog tokiais pat kaip ir visi ir neatkreipti tokio didžiulio dėmėsio ax.gif Keista, aš visada galvojau, kad Amerikoje tikra Laisvė, visom prasmėm g.gif
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2006 05 15, 23:28)
FDS parsyk kuo jie ten maitinasi g.gif kad taip puciasi bigsmile.gif

sintetinį bei modifikuotą maistą valgo jau kelinta karta (vėlgi, JAV pavyzdžiu). Jie, pvz. "prisiėda" šokoladinių pyragėlių ant kurių parašyta "diet" arba "fat free", nu, tipo, be riebalų... doh.gif ir jie galvodami, kad tai be riebalų, galvoja, kad gali "ėsti" (atsiprašau, bet žodis valgyti šiuo atveju netinka mirksiukas.gif ) tai tonomis. Taip ir pučiasi... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(melodija @ 2006 05 18, 20:02)

Nieko ir aš apie tai negirdėjau g.gif melodija, jei ne paslaptis, o kokio dydžio tavo Vaida neįgalumo pensiją gauna? Rimvydas skaitosi turi negalią nuo gimimo, jam nuolatinė slauga nereikalinga ir jis gauna 600 Lt. Tiesiog įdomu kokiais kriterijai jie vadovaujasi, skiriant pašalpas? Aš maniau, kad visiems vaikams su negalia nuo gimimo skiriama vienodo dydžio pensija.
Atsakyti
QUOTE(CLEO @ 2006 05 22, 19:51)
Nieko ir aš apie tai negirdėjau  g.gif melodija, jei ne paslaptis, o kokio dydžio tavo Vaida neįgalumo pensiją gauna? Rimvydas skaitosi turi negalią nuo gimimo, jam nuolatinė slauga nereikalinga ir jis gauna 600 Lt. Tiesiog įdomu kokiais kriterijai jie vadovaujasi, skiriant pašalpas? Aš maniau, kad visiems vaikams su negalia nuo gimimo skiriama vienodo dydžio pensija.

O mano Edvinas, skaitosi irgi negalia turi nuo gimimo, bet mes turime kas 2m. pereiti komisija ir jam nustatyta visiska negalia, Edvinukas gauna 900lt.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2006 05 23, 10:38)
O mano Edvinas, skaitosi irgi negalia turi nuo gimimo, bet mes turime kas 2m. pereiti komisija ir jam nustatyta visiska negalia, Edvinukas gauna 900lt.

Džiaugiuosi, kad jie vistik atsižvelgia į veiksnumą thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, Vaida tik pora metuku kai gauna 600LT neigalumo, jin yra vaikstanti mus todel neduoda visiskos negales. Dabar tvarkomes dokumentus pereit jau i suaugusiuju tarpe, tai nezinau kaip cia mums viskas pavyks tik zinau, kad birzelio 20d atvaziuosim i vilniu i santariskius. O 15d birzelio eisim pas psihologe ar kaip jin ten vadinasi nustatyt intelekto laipsnio pagal suaugusiuju testus.
NA o sita isvaikystes prieda kai gausiu istatyma pati parasysiu kaip jis skamba.
Atsakyti