ir aš turiu šitą dalyką. Tačiau man paralyžius labai neryškus, kai galvoju apie tai ir einu, nieks nepasakytų, kad kažkas ne taip. Bet aš norėčiau jusų paklausti tokio dalyko. Netyčia perskaičiau tokį sakinį, kad kai kurios VCP formos yra paveldimos ir labai išsigandau. Nenorėčiau, kad mano vaikas gimtų tai jau turėdamas. Gal jūs žinot apie tai plačiau ar kur aš galėčiau rasti daugiau info. Ačiū
ir aš turiu šitą dalyką. Tačiau man paralyžius labai neryškus, kai galvoju apie tai ir einu, nieks nepasakytų, kad kažkas ne taip. Bet aš norėčiau jusų paklausti tokio dalyko. Netyčia perskaičiau tokį sakinį, kad kai kurios VCP formos yra paveldimos ir labai išsigandau. Nenorėčiau, kad mano vaikas gimtų tai jau turėdamas. Gal jūs žinot apie tai plačiau ar kur aš galėčiau rasti daugiau info. Ačiū
sveikute. as taip pat esu cerebrinuke todel irgi labai domiuosi panasia informacija. ir kiek teko susizinoti, mums turincioms sia liga, pagimdyti nesveika vaikeli yra visiskai tokia pat tikimybe kaip ir visiskai sveikoms.
As tai siulyciau paklaust mamos jin tai tikrai zino is kur atsirado VCP pas tave as manau kad tau yra gimdymo trauma nesunki ir tai yra nepaveldima, o pasigimdyt neigaliuka visoms yra rizika bet noras nugali baime ir.............
tik neigaliems tereikia vieno vaikelio daugiau grieztai ne ......
ir man taip atrodo. tikrai jau tuo domiuosi ir visur gauta informacija ta pati. cerebrinukams pagimdyt nesveika vaikuti tokia pati tikimybe kaip ir sveikosioms nes tai tikrai nera paveldima liga.
Na,as dar negirdejau, kad VCP paveldima, man daktarai sake, jog rizika yra tokia pati kaip ir sveikoms, zinoma, pries planuodama pasitark su savo gydytojais, jie tikrai tau pasakys, ir zinoma, isvengiant busimu ar nenumtytu komplikaciju, rinkis saugiausia gimdymo kelia
Cerebrinis paralyžius yra,didesnis arba mažesnis,centrinės nervu sistemos pažeidimas ar sutrikimas. Tai ne tik gimdymo traumos- bet ir vaisiaus smegenų pažeidimas bei sutrikęs vystymasis,dėl toksoplazmozės,citomegalijos,dažno akoholio vartojimo,kenksmingų darbo sąlygų ir t.t.. Taip pat,kraujo išsiliejimas į smegenis ar deguonies trūkumas,gimdymo metu.. Auglys,meningitas,encefalitas.. Avarija ar koks įvykis,kai pasižeidžia smegenys.. Bet kurie iš šių atvejų,jei pažeidžiama centrinė nervų sistema,tai yra smegenys,kaip pasekmę gali duoti-mišrų raidos sutrikimą,vienos pusės paralyžių ar viso kūno,epilepsiją ir t.t.. Dar priklauso kuri smegenų dalis ir kiek stipriai pažeista,juk kiekviena smegenų vieta yra atsakinga už tam tikrą funkciją. Pavyzdžiui,pas Airidą labiausiai neišsivysčiusi kaktos smegenų dalis-ta vieta lemia judesius,asmenybės formavimąsi,atmintį. Pakaušinė dalis atsako už regėjimą. Mažiau pas jį pažeista smilkinio dalis-ji atsakinga už kalbą,klausą,skonį-todėl šitos sritys šiek tiek geriau funkcionuoja.. O įdomiausia tai,gal ne visos žinot,jog smegenų dešinė pusė-reguliuoja kairiąją žmogaus kūno pusę,o kairioji,atvirkščiai-dešiniąją. Žodžiu,esmė ta,kad kiekvieno atvejis ir paralyžiaus priežastys yra individualios. O paveldėti vaikas gali,kaip 'Rena' ir rašė,kažkokį virusą,chromosominę patologiją..,bet ne patį paralyžių,kurį pvz. mama turi po gimdymo traumos..