QUOTE(Ramce @ 2011 05 16, 13:56)
Saulutem, cia visko buna, Maskatukas ivairiu atsitikimu rase, kad net baisu.
Taciau..., mano atvejis kaip tavo, tik man puse paliko skydliaukes, rado jau pakitusiu lasteliu, extra nedare, viskas planine tvarka, aciu D buvo ne vezys, bet... as moraliskai tikrai buciau nepakelus laukimo kol tos pakitusios lasteles apimtu skydliauke ir tada visi jodai ir pan. Jauciuosi as irgi blogai, ligu 101, bet bandau su tuo gyventi.
Maskatuk, kaip tavo sirdele dabar? Mano ji pastoviai ''kala'', pulsas apie 100, daznai koks 120, spaudimas aukstas, gydytoja kategoriskai liepia vaistus gert, as dar nenoriu, kardiologe 2 kartus dare echo sirdies, viskas ok, akiu dugnas ok, inkstu echo irgi, sako gal paveldejimas, daug giminej su aukstu kraujosp. Reik gal vel gudobeliu ar kokiu lasiuku pagerti.
Kitas dalykas, man toks vaizdas, kad turiu ir hipo ir hiper simptomu, tingiu, jegu nulis, sirdis kala, karscio nepakeliu, tth su 50mg 1,11. Geriau savavaliskai 75, jauciausi geriau, bet tth tada 0,7.
Nesibaigiancios bedos su menesinem, jos labai nereguliarios, skaiciau skaiciau ir uzmaciau kazkurioj temoj panos rase apie antinkscius, gal juos reiktu pasitikrint.

Nebezinau ko imtis.
Saulutem, salia manes gulejo mociute, jai rado pakitusias lasteles, iseme visa skydlaiuke, bet vezio nera ir prasidejo bedos su sirdimi,
kada pasiskaitau tiroksino instrukcija, pamatau, kad sis vaistas labai veikia sirdies darba, suprantu, kad dirbtina-tai ne tavo, bet man kaip ir Ramce operuotis reikejo, man net gyvybes klausimas, skydlaiuke buvo iaugusi i plaucius, o beje, nieko nejauciau....
Ramce, del sirdies, dare echoskopija, Holteri kabino, parai, sirdies nepakankamumo fermentini tyrima dare, nes kardiologai bijo, kad del tokios mano buvusios skydlaiukes ir hipertireozes, paveiktas sirdies raumuo...
del spaudimo-skyre verapamili(isoptin), 120 mg, tai numuse visai spaudima, o pulso neretino,
man geriausiai pulsa retina metoprololis, vartoju beveik metus, pulsas ramybeje buna net iki 65, bet kas neprognozuojama, kad bet kada man pulsas uzsoka iki 90 su labai stipriu sirdies duziu, va to, man nei vienas kardiologas paaiskinti negali,
pulsas nera jau toks didelis, bet tas trinksnis sirdies neimanomas.....
o del gudobeles-labai nustebau, kai pavartojau du men tabletemis, efektas isties buvo,
lasai man tik tam kartui, nuo ilgesnio pavartojimo nejauciu nieko...
del tiroksino-man endokrinologe pasake, kad nevirsytu 0.4 normos,
juk parametrai 0.4-4,0 , kiek pamenu tiroksino,
man padidinus doze, pajutau pagerejima-nustojo slinkti plaukai, neluzineja nagai, bet va svoris neauga, o valgau, kaip ir valgiau pries metus,
taigi, jei tikrai geriau jautiesi , gerdama 75 mg tiroksino, tai ir taip gerk, tik va , neaisku, kaip sureaguos ta likusi dalele Tavo,
o del auksto spaudimo-Tau butinai turi istirti antinkscius,
kardiologai megsta musti spaudima, nerade priezasties,
antinskciai, inkstu problemos ir sirdis,
blogai, kad nepasilikau nuorodos, kur rase , kad nera naudinga musti spaudima, jei zmogus puikiai su juo gyvena , nieko nejaucia, o randa padidejima tik patikrinimo metu arba rimciau susirgus
man santariskese visada 160 buna,
pas seimos gyd-130:)
tai negi as jau hipertonike?, juk tikrai ne...
tiesa, man atliko dar hormonini tyrima-AKTH, rodos, hipofizes
dar elektrolitus-K, Na, Cl.jie parodo irgi antinksciu veikla...
siuo metu mokausi taisyklingai kvepuoti,
o va del men-niekada gyvenime neturejau nusiskundimu, o tokia skydlaiuke buvo,
taigi mielos merginos-jei neramu ir nesitikite vienu endokrinologu, eikite pas kita, ieskokite pagal atsiliepimus ir rekomendacijas,
ir dar vienas mano patarimas ir pastebejimas-idealiausia buna, kai vienas gyd vertina tyrimus, daro echoskopija ir reikalui esant gali paimti biosija,
nu ir prirasiau:)
sveikatytes ir siltu emociju, mielosios:)