Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos - XV

Sveikutes,
Man jau 5 men po operacijos. Pasalinta puse skydliaukes, piktybinio nieko nerasta. Po 2 men dariausi tyrimus - hormonai tvarkoje. Taciau uzeinantys silpnumai nepraeina, mano dienos taip pat dar nesusireguliavo(pakriko po operacijos). Nuejau pas ginekologe - pasirodo mano kiausides tapo policistines, uzaugo gimdoje mioma. Pries operacija viskas buvo tvarkoje. Ginekologe nedaro lytiniu hormonu tyrimo ir aiskina, kad tai nesusije. Israse kaip gydyma vitamina E. As gi internete pasidomejau - ten rasoma, kad visos sios bedos nuo sutrikusios hormonu veiklos ir ne pasekmes reikia gydyti, o reguliuot hormonu veikla. Esu visai pasimetusi, gal kas esate susidure su panasia problma ir galetu ka patarti. Noreciau suzinoti ar operacija galejo itakoti ir lytiniu hormonu veikla?
Kol kas manau, kad reikia keist ginekologe... g.gif
Atsakyti
Maskatuk, aciu uz info. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Dabar galvoju rimtai tais antinksciais uzsiimt. g.gif Gal reiktu paciai pirma ju hormonus pasidaryt. g.gif Arba eit pas seimos gyd. sneket, net nezinau. g.gif

Del tiroksino, tai sakiau palauksiu iki liepos, pasitarsiu su endokr. savo ka daryt, pasakysiu, kad geriau po 75. rolleyes.gif

Del metaprololio, zinau, kad man ju reikia, bet zinok taip nenoriu pradet, paskui visam likusiam gyvenimeliui jie... doh.gif Bandysiu vel su gudobele.

Del spaudimo, pas gydytoja man aisku irgi uzkyla, bet ir namie labai daznai tokiu kriziu buna, ypac, jei pasinervuoju, tada sakes, mirtis. doh.gif Tai mama vis palieka man vaistu nuo spaudimo, ikalu ir gerai. Net mergaite savo del spaudimo gimdziau 34savaiciu.

JOLLL, iskart sakau eik pas kita gine. schmoll.gif Kaip ji tik is bendro vaizdo gali sakyti, kad policist., pasidaryk LH, FSH, estrogenus, prolaktina, testosterona, visa tai susije, siaip as tokius hormonus eidavau pati darytis, kad ir israso lapeli, vistiek moki. Situs dalykus zinau, kadangi gyvenime nesu turejus reguliariu menesiniu, gine sako del skydl. gal per mazai tiroksino. O tu geri tiroksina? E vitaminas siaip gerai, didesnem dozem, jis isjudina kiausides, nakvisa taip pat man neblogai pareguliuoja. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2011 05 16, 15:34)
Maskatuk, aciu uz info. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Dabar galvoju rimtai tais antinksciais uzsiimt. g.gif  Gal reiktu paciai pirma ju hormonus pasidaryt. g.gif  Arba eit pas seimos gyd. sneket, net nezinau. g.gif

Del tiroksino, tai sakiau palauksiu iki liepos, pasitarsiu su endokr. savo ka daryt, pasakysiu, kad geriau po 75. rolleyes.gif

Del metaprololio, zinau, kad man ju reikia, bet zinok taip nenoriu pradet, paskui visam likusiam gyvenimeliui jie... doh.gif  Bandysiu vel su gudobele.

Del spaudimo, pas gydytoja man aisku irgi uzkyla, bet ir namie labai daznai tokiu kriziu buna, ypac, jei pasinervuoju, tada sakes, mirtis. doh.gif  Tai mama vis palieka man vaistu nuo spaudimo, ikalu ir gerai. Net mergaite savo del spaudimo gimdziau 34savaiciu.

JOLLL, iskart sakau eik pas kita gine. schmoll.gif  Kaip ji tik is bendro vaizdo gali sakyti, kad policist., pasidaryk LH, FSH, estrogenus, prolaktina, testosterona, visa tai susije, siaip as tokius hormonus eidavau pati darytis, kad ir israso lapeli, vistiek moki. Situs dalykus zinau, kadangi gyvenime nesu turejus reguliariu menesiniu, gine sako del skydl. gal per mazai tiroksino. O tu geri tiroksina? E vitaminas siaip gerai, didesnem dozem, jis isjudina kiausides, nakvisa taip pat man neblogai pareguliuoja. rolleyes.gif

aciu Ramce uz balionelius, jie tokie faini:)
o del metoprololio-pastovus aukstas pulsas alina sirdies raumeni miokarda, isvaro dali kalio is organizmo, aisku, per ilga gyvenima, padidina sirdies nepakankamumo rizika,
bet nuo spaudimo vaistai, kaip nekeista-irgi sukelia tanku pulsa,
taigi, is 2 blogybiu, vitiek tenka rinktis viena, kaptoprilio turiu, bet negeriu....
o tokio panangino, mildronato nebandei, pastarasis pagerina deguonies isissavinima i lastele,
as pavartoju, ir dar-magnio, tik be B_6 vit, kuriu aplamai nevartoju....
o del antinksciu tyrimo-man siunte endokrinologe, kartu su tiroksinu pasidaryti...
va , eisi liepos men ir paprasyk....

JOLL, gal klystu, bet cia yra tema apie policistines kiausides, manau ten merginos Tau irgi patartu,
operacija negalejo taip paveikti organizmo, juk labai mazu cisteliu galejo tikrai nepamatyti ginekologe ir jos jau pas Tave buvo iki operacijos, bent as taip manau,
o tyrimus pasidaryk, pati matysi situacija

Atsakyti
Maskatuk, va zinau Betolok zok tas mazina ir spaudima ir pulsa, tas man tiktu, cia man rodos tas pats metaprololis. g.gif Jau, kai labai blogai, tai kalu kaptoprilio, dar nei 30 neturiu, bet sneku kaip 80m mociute. biggrin.gif

Gerai sakai, kai eisiu pas endokr., paprasysiu, kad pakonsultuotu. unsure.gif

Vis atidelioju ta vaistu gerima, nors zinau, kad alinu sirdi, gal reiktu pabandyti. g.gif
Atsakyti
JOLLL, iskart sakau eik pas kita gine. Kaip ji tik is bendro vaizdo gali sakyti, kad policist., pasidaryk LH, FSH, estrogenus, prolaktina, testosterona, visa tai susije, siaip as tokius hormonus eidavau pati darytis, kad ir israso lapeli, vistiek moki. Situs dalykus zinau, kadangi gyvenime nesu turejus reguliariu menesiniu, gine sako del skydl. gal per mazai tiroksino. O tu geri tiroksina? E vitaminas siaip gerai, didesnem dozem, jis isjudina kiausides, nakvisa taip pat man neblogai pareguliuoja.

Dekoju visoms uz patarimus.
Gine man pasake padarius ehoskopija apie polic.kiausides.
Tyrimus visgi pasidarysiu, kai i Vilniu vaziuosiu. Turetu paaisket.
Beisa 2 men po operacijos dare tyrimus, sake, kad hormonai pas mane tvarkoj ir liepe negert tiroksino ir pas endokrinologus neit. Bet kai nevisai viskas gerai, tai nuejau vakar pas savo endorinologe. Ji paziurejo ir visgi prirase man gert iki 50g tyroksino. Paaiskino, kad visus 10m pries operacija hormonai pas mane buvo normoje, bet ant ribos, kad ju per daug. Dabar gi jie irgi normoje, bet ant ribos, kad ju truksta. Be to, anksciau sirdis kaldavo, dabar tik silpnumai kankina, svoris priaugo, likusi skydliaukes puse padidejo - visa tai tipo rodo, kad hormonu visgi truksta. Dabar ir nezinau ka man daryt: ar gert ar ne g.gif

Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2011 05 17, 15:31)
JOLLL, iskart sakau eik pas kita gine.  Kaip ji tik is bendro vaizdo gali sakyti, kad policist., pasidaryk LH, FSH, estrogenus, prolaktina, testosterona, visa tai susije, siaip as tokius hormonus eidavau pati darytis, kad ir israso lapeli, vistiek moki. Situs dalykus zinau, kadangi gyvenime nesu turejus reguliariu menesiniu, gine sako del skydl. gal per mazai tiroksino. O tu geri tiroksina? E vitaminas siaip gerai, didesnem dozem, jis isjudina kiausides, nakvisa taip pat man neblogai pareguliuoja. 

Dekoju visoms uz patarimus.
Gine man pasake padarius ehoskopija apie polic.kiausides.
Tyrimus visgi pasidarysiu, kai i Vilniu vaziuosiu. Turetu paaisket.
Beisa 2 men po operacijos dare tyrimus, sake, kad hormonai pas mane tvarkoj ir liepe negert tiroksino ir pas endokrinologus neit. Bet kai nevisai viskas gerai, tai nuejau vakar pas savo endorinologe. Ji paziurejo ir visgi prirase man gert iki 50g tyroksino. Paaiskino, kad visus 10m pries operacija hormonai pas mane buvo normoje, bet ant ribos, kad ju per daug. Dabar gi jie irgi normoje, bet ant ribos, kad ju truksta. Be to, anksciau sirdis kaldavo, dabar tik silpnumai kankina, svoris priaugo, likusi skydliaukes puse padidejo - visa tai tipo rodo, kad hormonu visgi truksta. Dabar ir nezinau ka man daryt: ar gert ar ne  g.gif

sveika, tai visgi koks Tavo TTH, juk pagal ji skiriamas tiroksinas po operaciju-nesvarbu ar visa ar dalis skydliaukes salinta?
Atsakyti
Sveikos. bigsmile.gif

http://sveikatossalt...g/jodo-trukumas

Cia radau labai idomiu dalyku ir nusipirkau seleno. rolleyes.gif

Beje, parasiau Balvociutei laiska, isdesciau problemas, paprase mano duomenu, tai manau pades man. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2011 05 19, 19:16)
Sveikos. bigsmile.gif

http://sveikatossalt...g/jodo-trukumas

Cia radau labai idomiu dalyku ir nusipirkau seleno. rolleyes.gif

Beje, parasiau Balvociutei laiska, isdesciau problemas, paprase mano duomenu, tai manau pades man. thumbup.gif

vienu zodziu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
as esu tikra, kad tikrai Tau pades:)
Atsakyti
Maskatuk, kaip tu laikaisi? Kaip savijauta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2011 05 19, 20:03)
Maskatuk, kaip tu laikaisi? Kaip savijauta? ax.gif

sveika mieloji Ramce:)
zinai, perskaiciau kelias knygas apie tai kodel mes sergame, del ko ir panasiai, bet taip ir nesupratau-ar reikia susigyventi su liga ar kovoti su ja?
as pirmiausia labai noriu susigyventi pati su savimi, o tai yra sunkiausia, kada tai padarysiu, pasveikimas garantuotas.....
o del savijautos-sirdies veikla tikrai pagerejo, man betaloc netiko, nes jis juk yra prailginto veikimo, o man nakti uzkyla pulsas , as ir isgeriu paprasto metoprololio ir susitvarko mano sirdute:)
man visada patiko kinu medicina, siuo metu mokausi taisyklingai kvepuoti, pasirodo, kad nera taip lengva,
susidomejau tai-ci, tai kovos menas, bet jo pratimai naudojami ir bendrai sveikatos buklei pagerinti....
taigi, manau, kad einu i prieki, i pagerejima, mazais zingsniukais:)
o beje, kaip pernesei pernai karsti? as buvau tada tik po operacijos, tai maniau, kad silpnumas turetu buti....

Atsakyti
Sveikutes bigsmile.gif
superine jusu temele, cia gali rasti labai daug naudingu patarimu 4u.gif ,
rytoj mane turi guldyti i ligonine ir salinti visa skydliauke, siandien atsirado baime ir abejones ar tikrai to reikia, o gal vis delto galima kaip nors kitaip....
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mvirgute @ 2011 05 22, 10:44)
Sveikutes bigsmile.gif
superine jusu temele, cia gali rasti labai daug naudingu patarimu 4u.gif ,
rytoj mane turi guldyti i ligonine ir salinti visa skydliauke, siandien atsirado baime ir abejones ar tikrai to reikia, o gal vis delto galima kaip nors kitaip....
verysad.gif

sveika, o kokia Tavo diagnoze?
Atsakyti