Jungiuosi ir aš į tų nusivylusių šokėjėlių būrį

berniukas šoka 5 metus, o tik pirmi metai, kai turim normalią mergaitę, bet... kaip ir visoms su konkursais labai sunku. pradžioj pykau ant vadovo, kad neranda tiek metų mergaitės, dabar gavom, kaip ir džiaugiamės, bet mergaitės tėvai ignorą duoda, net nebekelia telefono

nors skambinau tik tris kartus ir tai ne dėl konkurso, o paklaust ar šiemet išvis planuoja važiuot, nes perėjo į Jaunius, todėl reikia ir rūbus keist. Nežinau nei ką daryt, nes ruošt rūbus ir laikyt spintoj, tai manau per brangu, visgi ne pigiai kainuoja jie, net ir devėti.
Svarbiausia, mes buvom pasiruošę ir paremt finansiškai mergaitę (nuvežt į konkursus, startiniai mokesčiai, gal ir prie suknelės prisidėt), kad tik šoktų, nes stipri pora, o gerai padirbėjus ir aukštas vietas galėjo paimt. Bet... dabar pasikalbam su vyru, sakom pinigų nėra, neturi iš ko suknių siūtis, pirkt, na visiškai suprantu, bet prisiminus dar jaunučiuose, kad ir turėdami suknę nevažiuodavo, tai manau nebeverta ir laukt kažko. nusprendėm ieškot kitos mergaitės ir tėvelių, kurie būtų orientuoti bent jau i mėnesį kartą vaiką išleist į konkursą. Mano berniukui tai yra būtina, kaip ir kiekvienam dirbančiam gaunama alga

jei tik beliks treniruotės, kurios yra kasdien, net ir per atostogas, tai ilgai aš jo nenulaikysiu, o paauglystė jau ant nosies. bijau, jog metęs šokius, nieko tada nebeveiktų, nes kitiems būreliams po pamokų noro nerodo, na nebent informatikos. Šokiams jis gabus ir nori šokt, bet reikia jam ir konkursų, nesvarbu jam laimėt, jam svarbu dalyvaut, nes po konkursų visai kitas vaikas, todėl reikia ir mums pasistengt.
Svarbiausia, mergaitės tėveliai mums gerai pažystami, seniau vienas pas kitą į svečius vaikščiodavom, todėl galvojau, jog bus puiku, jei vaikai kartu šoks, bet va pasirodo, nelabai kas iš to išeina. Na ir tėvų problema, nelabai jie palaikė seniau, nelabai ir dabar, kas liečia šokius, jiems ten tik pasistrypinėjimas ir tiek.
Liūdna ir tiek. bet ir vadovų kaltę aš matau: niekaip nesuprantu, kodėl negalima suporuot tų vaikų, kurie nusiteikę važiuot i konkursus. paprasčiausiai, sušaukt tėveliu susirinkimus, pakalbėt taip ir anaip, nes dabar sustato vaikus, neklausdami ar jie rimtai žiūri į šokimą ar tik šiaip. Dabar nukenčia kiti, kurie šoka, pastangas deda, yra gabūs, o savo gabumų negali parodyti. Bet ka lankant, visur yra kazkur dalyvaujama ar pavieniui ar komandose, kolektyvais. Vaikams gi labai patinka. O čia gaunasi, jog išvis nieko, o eini, ari kasdien iki prakaito. Ir dar nesuprantu, kam tėvai perka rūbus, batelius, jie juk kainuoja, o pasirodyti su jais tenka, tik koki kartelį. Na bateliai repeticijoms , spėja nudrengt, o suknelės, kelnės marškiniai... Aš turėdama iš ko, neperku vaikui antru batelių skirtų LA šokiams, jei mes nesiruočiam vykt i konkursus, juk gali ir su vienais šokt. Geriau knygą nupirksiu.
Čia mano toks pamąstymas

nepykit kam nepatiks

Tai va, kas iš pajūrio ir nori labai šokt, ne tik vaikas bet ir tėveliai, prašom (berniukas šiek tiek daugiau nei 140 cm, pagal metus galime šokt jaunučiai II E4, pagal mergaitę dabartinę galime šokt Jauniai I E4)