Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2011

O va su tais pinigais tai mistika - kiekvienas raso vis kitaip. Tai eurai geriau, tai dolcai. Nusprendem imt ir tu ir kitu ir nestambiom kupiurom...

O as dar durnesni klausima turiu - vietiniai pinigai ten naudojami kur nors? Man toks vaizdas, kad nebaisiai. Kortele ten imanoma atsikaityt, o gal ir bankomatu yra? Degalinese tarkim uz degalus jauciu dolcu ir euru tai neims... Nors gal klistu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Guduke @ 2011 04 18, 16:10)
Na, tai kad sugrazint prie temos, paklausiu: tai ko geriau i Turkija pasiimt dolcu ar euru???  g.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

O is tikruju, tai kaip ir viskas aisku, todel pasiteirausiu nuomones, kaip manot birzelio 1-10 laikotarpiui Kemere uzteks, kad savo mergaitems (metu vidurkis 5.5) paimsiu pilna ciumodana sukneliu, bliuzeliu  trumpom rankovem ir TIK po viena megztuka?  g.gif  Ar reiktu apsirupint daugiau ilgarankoviu?

Ir eurų siūlau imti ir $, nes pvz. šviežių apelsinų sulčių stiklinė kainuoja 2 dolerius arba 1 eurą. Tai, manau paprasta matematik smile.gif

Buvo pernai gegužės pradžioje, dukrytei 3 metų ėmiau kelis džemperiukus, nes su vienu būtume neapsiėję, nes išsimurzina tokie dalykai. Džemperiukai mums buvo reikalingi vakarines programas stebint viešbutyje. ax.gif Striukių neturėjome smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ziulyte @ 2011 04 18, 16:33)
O va su tais pinigais tai mistika - kiekvienas raso vis kitaip. Tai eurai geriau, tai dolcai. Nusprendem imt ir tu ir kitu ir nestambiom kupiurom...

O as dar durnesni klausima turiu - vietiniai pinigai ten naudojami kur nors? Man toks vaizdas, kad nebaisiai. Kortele ten imanoma atsikaityt, o gal ir bankomatu yra? Degalinese tarkim uz degalus jauciu dolcu ir euru tai neims... Nors gal klistu...  g.gif

Ima jie viską ir visur. Lyrom irgi galima atsiskaityti. Ir jų labai apsimoka čia pasikeisti smile.gif Bankomatų yar, kortelėm galima atsiskaityti, bet nebandėm, kad nenubrauktų dukart smile.gif blush2.gif
Atsakyti

O as dar durnesni klausima turiu - vietiniai pinigai ten naudojami kur nors? Man toks vaizdas, kad nebaisiai. Kortele ten imanoma atsikaityt, o gal ir bankomatu yra? Degalinese tarkim uz degalus jauciu dolcu ir euru tai neims... Nors gal klistu...  g.gif

man smulkūs dolcai sueina biggrin.gif stambūs eurai grįžta atgal namo biggrin.gif
Atsakyti

visada imu doleriu, keliasdešimt eurų ir kortelę. Super marketuose (migros ir pan) visada atsiskaitau kortele, teko ir iš bankomato išsiimti, bet ten išgryninimas kainuoja lyg ir 10 lt nesvarbu nuo sumos iki 1000 lt ar kažkas pan. Vietoje dolerius pasikeičiu į lyras, kai ką nors planuoju pirkti blush2.gif suderėjus kainą duodu lyrom, nors teoriškai derėjomės doleriais, bet kvaila blondiniška šypsena ir thumbup.gif nei karto neliepė duoti dolerių ar daugiau lyrų ax.gif
Draudimo neperku naudoju kreditkės, nors nei karto neprireikė, tai nežinau, kaip sektusi atgauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Guduke @ 2011 04 18, 17:10)

Uzteks, silta jau birzeli wub.gif

QUOTE(ziulyte @ 2011 04 18, 17:33)

Man tai labiausiai ju lyros patinka. Lyros naudojamos ir net labai, cia turistu patogumui jie nesiparina del valiutos, ka duodi, ta ir ima.
Kortele imanoma. Kaip ir bet kur kitur, reikia ziureti, kur duodi ir ka su koretle jie veikia. Degalineje galima kortele, ka ir dareme, kursas geras buvo. Kavineje Ulupinare, irgi kortele. Is bankomato lyras ir Kemere, ir Bodrume nusiemiau, problemu nebuvo. Drauge odos parduotuveje (bet visada toje pacioje) irgi kortele atsiskaito visada, nes nezino, pirks-nepirks, o kam tiek keistis, jei paskui neisleisi gal.
Atsakyti
QUOTE(kankan @ 2011 04 18, 15:24)
O kemere saugu vaikscioti vakarais? na grystant is kokio klubo ar einant pasivaiksciot?  ax.gif

priklauso nuo viešbučio lokacijos vietos, nes yra ir nejaukių užkampių, kur jau vietiniai gyvena, o šiaip jei viešbutis centre, tai ten visada pilną žmonių. kai aš eidavau apie 5 ryto per moonlight parką, tai visokių vaizdelių esu mačius, bet manau labai daug kas priklauso nuo pačio žmogaus ir kaip sureaguoji į pirminį švilpimą drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bruc @ 2011 04 18, 13:14)
visada vežamės stumbo degtynytės su grūdu viduje, tai būnam draugai nr. 1  thumbup.gif  drinks_cheers.gif  tiek bare, alaus bokalus didesnius gaunam, tiek, jei viešbutis kuklesnis ir su savininku ar administratorium susibičiuliaujam  drinks_cheers.gif
o kambarinėm prie arbatos visada saldainiu "vilniaus" pametam, kartais ir jos mums palieka vietinių smulkmenėlių  4u.gif

Super idėjos thumbup.gif
Teks pasinaudoti jomis.
O tas pametam tai kaip? Padedat ant nesutvarkytos lovos krašto? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 18 balandžio 2011 - 19:07
Reziumė dėl kuro mokesčio skrendant iš Rygos, taigi išminusuos mums tą nelemtą kuro mokestį -200 Lt thumbup.gif
Ačiū, kad prakalbot apie tai drinks_cheers.gif

Dėl lietuviškų gėrybių tai čia geras sumanymas, tik va kada jus registraturoj pastatot tą gėrį? bigsmile.gif Taip paprastai imat ir šnai ant recepšeno biggrin.gif taip sakant: from litauen to turkye bigsmile.gif
O kambarinėm prie doleriukų saldainiukų paliekat? 4u.gif
Niekad to nepraktikavom.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kioske @ 2011 04 18, 22:04)
Reziumė dėl kuro mokesčio skrendant iš Rygos, taigi išminusuos mums tą nelemtą kuro mokestį  -200 Lt  thumbup.gif 
Ačiū, kad prakalbot apie tai  drinks_cheers.gif

Dėl lietuviškų gėrybių tai čia geras sumanymas, tik va kada jus registraturoj pastatot tą gėrį?  bigsmile.gif  Taip paprastai imat ir šnai ant recepšeno  biggrin.gif  taip sakant: from litauen to turkye  bigsmile.gif
O kambarinėm prie doleriukų saldainiukų paliekat?  4u.gif
Niekad to nepraktikavom....  ax.gif

o tai ka jie sake kodel isvis pridejo ta mokesti? kaip pasiteisino? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiaa @ 2011 04 18, 21:11)
o tai ka jie sake kodel isvis pridejo ta mokesti? kaip pasiteisino?  biggrin.gif

Oi atsiprašom, nežinojom, jūs teisūs, maniau, kad kai patvirtins viešbučio rezervaciją tada pridės kuro mokestį... bla bla ... bla bla... 4u.gif
Na mes neškandalninkai, bet tiesa turi būti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 17, 11:59)
As i Bodruma viduryje geguzes. Savaitei. Tokio tipo keliones ilgiau savaites neistverciau, ne man, kaip kiti verkia nusipirke savaites poilsi, taip man siaubas ima pagalvojus, kad ilgiau reiktu prabuti  schmoll.gif

Del zaliojo kanjono, tai kiekvienoje agenturoje ji rasi be problemu. Tik cia tave gal kiti pakonsultuos, kad neuzsisakytumete zaliojo ezero vietoj zaliojo kanjono.

Na ir jusu vietoje, jei jau be vaiku ir Alanijoje, tai paaukociau pinigeliu ir nevaziuociau nei i kanjona, nei masinos nesinuomociau, o varyciau i Kapadokija dviem dienom. Uzteks ir tu likusiu dienu jums pasivartymui pliazuose. Kazkodel man atrodo, kad tai butu pati fantastiskiausia keliones dalis  mirksiukas.gif  Manau, kad tau tikrai turetu patikti. Tik truputi siltesniu rubu pasiimkite i sia kelione vakarui, ten vesiau manau butu.

Kas tavo chebryte apsieme ganyti?  bigsmile.gif  gerus senelius turite?

Kokio tipo? Man savaitės mažoka, aš atsipalaiduot tik trečią dieną pradedu doh.gif

Gerai, kad perspėjai 4u.gif

Aš norėjau, bet brangusis ir bendrakeleivė perkalbėjo, neva o ką ten dvi dienas veikt, viena nuvažiavimui-parvažiavimui ir lieka vakaras ir kitos dienos rytas kalnų apžiūrėjimui. Kai čia pasiskaičiau, tai nusileidau jiems, nes mąstau, kad važiuosim suvisa šeimyna gal kada, tai nusipirksim bilietus ir tada pasiplanuosim kelionę su pavažinėjimais mašina po įvairius regionus, su nakvynėm skirtingose vietose ax.gif Nežinau, kaina nemaža, gąsdinaji bendrakeleivę, vos į Pamukalę važiuot įkalbėjau karsta.gif GAL KAS ŽINOT KIEK IŠ ALANIJOS PERKANT PAS VIETNIUSKAINUOJA KELIONĖS Į PAMUKALĘ IR DVIEJŲ DIENŲ KELIONĖ Į KAPADOKIJĄ? help.gif Gal sakau dar gausis perkalbėt g.gif

Nee, auksinį vyrą turiu ax.gif

QUOTE(*Mulate* @ 2011 04 17, 12:56)
mes Alanijoj nuomavomes motoroleri ir varinejom per kalnus patys, nuostabus mini kanjoncikai ir kaimo namukai , vidury kaimelio kupranugari  radom, teko pajoti asiliuku ,gavau lipt i laukinius dulketus krumus skint citrinu ,pavogiau zalia banana is plantacijos  lotuliukas.gif
vakare musu kompanijos zmones atvyke is po zvejybos ekskursijos atitese upetaki ,viebucio virtuveje pasiprase patys ji isvale ir valgem su druskele,pipirais ir mano skinta natur citrina, prie kokteiliuku buvo nerealus skanestas rolleyes.gif

Uch ir aš taip mėgstu biggrin.gif O ant motorolerio dviese varinėjot? Sunku vairuot? Nesu važiavus blush2.gif , kiek nuoma kainuoja?

Papildyta:
QUOTE(Nodux @ 2011 04 17, 16:46)
oi labai grazioje vietoje jusu viesbutukas, su salia graziu parkeliu, fontanais ir nuostabiu vaizdu i pili, tiek diena, tiek sutemus. Geguzes pradzioje tikrai nebus salta pasitiesti ant smelio ranksluosti ir paguleti, buvau siemet kovo pradzioje, sauleta diena smeliukas jau buvo ikaites, gulinejaus wink.gif Pernai gultas ir sketis kainavo po 3 lyras ( 2 gultai ir sketis - 9 lyros arba 5 eurai) kaip bus simet, ar kas pasikeis negaliu tvirtinti.

Ukininku turgus su vaisiais ir darzovemis vyksta antradieniais prie senos autobusu stoties ir penktadieniais centre.

yra toks Green beach restoranas, prie juros, tenai labai grazu ir romantiska pasisedeti vakare su kokteiliuku (tikrai gerus kokteilius daro, isbandyta) ir pasiklausyti gyvos muzikos - ne tuos bumcikus ar ju nacionalines,  kur plysauja visur, bet groja tokia kartais ale jazz, ar tokius letus zinomus gabalus wink.gif

Kaip smagiai nuteikėt thumbup.gif Bet gultų kainelės blink.gif , tai dviese už 10d. paklosim penkiasdešimt eurų už gultus doh.gif

O, tai ten dar ir dvi stotys yra bigsmile.gif , žemėlapių įmanoma kur nors pasirankiot ar reik nusipirkt? g.gif

O, super, kaip gerai, kad parekomendavot wub.gif , gal gimtadienio vakarą reiks ten pasikokteilint cool.gif

QUOTE(EditaDk @ 2011 04 17, 18:13)
,bet ir baklava(kuri ne dezutej ),pusmanya ir t.t blush2.gif

Kas čia per daiktas? rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2011 04 18, 12:33)
thumbup.gif pavaduotojas desros reikalais - skamba didingai  lotuliukas.gif

Jei rimtai, galiu as jos parvest tau kiek reikia ir kokios. Mes Beldibyje Club Salima. Busim iki 28.  Skrendam su Tezais  mirksiukas.gif

Tai tada dešrytę Ingridai, jūsų gidei perduokite, prašau blush2.gif Jinai nuoširdžiai pažadėjo, kad manęs ta dešra nepasieks, bet manau, kad pajuokavo biggrin.gif Kokia dešra, didelio skirtumo nėra, svarbu, kad kaimišku dūmeliu kvepėtų. Atsiskaitysiu arba doleriais, arba lyromis, litų neturiu smile.gif

QUOTE(Guduke @ 2011 04 18, 16:10)
Na, tai kad sugrazint prie temos, paklausiu: tai ko geriau i Turkija pasiimt dolcu ar euru???  g.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Pagrindas doleriais, euro užteks vieno kito, bet jei jų neturėsite, neprapulsite. Nesivežkite didžiosios sumos eurais schmoll.gif

Atsakyti